Boşandıktan sonra ne yaptınız ?

Bulaşık baskıya, boşanma sonrası zorluk yaşayacağınız böle bile bosanmişsınız. Kim bilir ne kadar korkunç ve kötü bir adamdı ve size neler yaşattı. Bosanmakla en doğrusunu yapmışsınız, evlilik hayatı boyunca çektiklerinizi umursamayan insanların, siz bosandiktan sonra ki laflarını siz hiç umursamayın. Adamın düzeleceği yoktu , ama siz ezilmiş bir şekilde, sırf evli olmak için bu evliliği sürdürmeniz halinde , büyük olasılıkla burda 15 yıllık evliyim , eşim hala düzelmedi, ne yapmalıyım diyen kadınlardan olacaktınız. Siz kendiniz için doğru olanı yaptınız, keşke bosanmasaydim dediğiniz günler gittikçe azalacak , çünkü siz aslında evliliğin düzeleceği konusundaki umudunuzu özlüyorsunuz . Gerçek olmayan biseyi yani.

Bosandiktan sonra bir süre yaa tuttum, daha sonra ayri eve ciktim, yarida kalmis bir egitimim vardi onu tamamladim, cevremi degistirdim, ise girdim. Cok sükür su an durumum eskiye göre Cok iyi. Darisi basiniza insallah. Cevreye de hesap vermiyorum artik.

Basta öyle hissetmeniz normal zorluk cektigimde Ben de pisman olur gibi olmustum ama zamanla Iyi ki diyor insan.

Gecmisi dusunme. Gecmis yorar seni. O kisiyle olsa idi bu asamaya gelmezdiniz. Dilerim seni cok seven senin de sevecegin biriyle o ozledigin aile hayatini yasarsin.

Bu duygu zaman zaman yoklar insani. Oyle zannederiz. Ben de ilk zamanlar boyle dusunuyordum. Duygular gercegi orter bazen.

Bazen yıllar geçince duzelenler oluyo . Belki benimki de duzelirdi diye düşünüyorum ama değişmezdi ben ona alışırdim öyle kabul eylerdim

Gecmisi dusunme. Gecmis yorar seni. O kisiyle olsa idi bu asamaya gelmezdiniz. Dilerim seni cok seven senin de sevecegin biriyle o ozledigin aile hayatini yasarsin.
Çok düşünüyorum bu aralar asıri derecede. Ama boşluk yaptırıyor bana bunları bir buçuk yıl oldu bosanali kimse girmedi hayatıma midem bulaniyo erkeklerden bilmiyorum nasıl yapacak nasıl edecem

Bu duygu zaman zaman yoklar insani. Oyle zannederiz. Ben de ilk zamanlar boyle dusunuyordum. Duygular gercegi orter bazen.
Sizde de oluyo mu . İyi anılar daha çok aklımda . Kotuleri unutuyorumm aslında iyiydi idare edilirdi diyorim

Çok düşünüyorum bu aralar asıri derecede. Ama boşluk yaptırıyor bana bunları bir buçuk yıl oldu bosanali kimse girmedi hayatıma midem bulaniyo erkeklerden bilmiyorum nasıl yapacak nasıl edecem
Ara ara gelgitler yasanan normal. Bunlari hepimiz yasiyoruz. O gelgitleri yasarken de saglikli dusunemezsin, kendini eskiden daha mutlu zannedersin. Gelgitler bitince aslinda kendini kandirdiginin farkina varirsin sonra.

Sizde de oluyo mu . İyi anılar daha çok aklımda . Kotuleri unutuyorumm aslında iyiydi idare edilirdi diyorim
Bosanmanin ilk yillarinda ben de bu duygulari yasadim. Zamanla gercegi tum ciplakligiyla daha net goruyor insan. Sevseler idi, bu evliligi yurutmek isteselerdi, bu noktaya getirmezlerdi. Su an sen boyle dusunuyirsun ama o senin gibi dusunmuyor inan. Dusunse idi bitirme noktasina gelmesine musade etmezdi.

Ara ara gelgitler yasanan normal. Bunlari hepimiz yasiyoruz. O gelgitleri yasarken de saglikli dusunemezsin, kendini eskiden daha mutlu zannedersin. Gelgitler bitince aslinda kendini kandirdiginin farkina varirsin sonra.
Dediğin gibi beynim şu an gerçeği redediyo. İlk evlendigimiz ay sahurlara goturuyo ki çok mutluydum o zaman . Beynim benimle oyun oynuyo ve kazaniyo gerçekten geçmişi özlüyorm o duygularımı ozluyorim

Bunların hepsi bahane, burada da bir konu vardı berbat evliliği için boşanamam kardeşim boşandı ben de boşanırsam ailem mahvolur, annem kaldıramaz vs. Hiçbir anne baba çocukları boşansın istemez ama boşandılar diye kalp krizi geçirmez. Evliliğinde mutsuzsan benim kadar güçlü ol boşan, bahanelerin arkasına saklanma diyin. Kıskanma konusunda neden kıskanayım aynı süreçleri ben çoktan yaşadım, istersem tekrar evlenirim yine nişan düğün yaparım, seni mi kıskanacağım deseydiniz. Bazen yüzlerine açık açık söylemek gerekiyor.

Cocugu konuşutururlar galiba pedagog ile

Ben de boşandım, hatırlayanlar olacaktır beni, kaynanam beni tehdit etmişti, kocam aldattı, evden kovdu... Sonra ben de kendi evime cıktım, kimseyi dinlemedim. Ailemin yanına bile gitmedim. O kadar baskılara rağmen, milletin uydurmalarına ragmen hic sallamadım, karnımı kimse doyurmuyor benim, aylardır kimseden tek kuruş almadan ayaktayım. Cok zorluklara da çekiyorum bazen. Ama hayat benim hayatım ben yönetiyorum... 30 yaşındayım bu arada, bu sene yeniden üniversiteye devam edeceğim, okula gidiyorum.. Bazen kafama esince atlar gezmeye de giderim, kimseyi takmam.....boşandık ölmedik ya, ben de boşanmak için evlenmemiştim, ne hayallerim vardı... 6 yıllık evliligi bitirdim.. Kolay değil elbet, Öldürmeyen acı güclendiriyor bunu unutmayın, kendinize önem verin, Siz kendinize deger vermezseniz.. Aileniz bile size önem vermez...

Ben boşandıktan sonra çevrem bana acıyarak bakıyordu. Çünkü 15 senenin ardından boşandık. Daha doğrusu o beni başkası için terk etti. Babam yanlarına dönmemi istedi. “Gelinlikle çıktım, kefenle dönerim” dedim. Başka şehirde yalnız yaşadım. Önce yaralarımı kendi kendime tamir ettim. Yeri geldi anırarak ağladığımı bilirim. Ağlamaktan gözlerim o kadar şişiyordu ki, gözlerimi acamıyordum. Yeri geldi kusana kadar içtim. Ama bir süre sonra geçti. İnsan acı çekmekten bıkıyor. Şimdi geriye bakınca gerçekten aptalmışım diyorum. Evlenmek kadar boşanmakta doğal. Kimse boşanmak için evlenmez ama anlaşamıyorsan, bir tarafta mutsuzsa kabullenmek lazım.

Ah abla, ben de kendimi cok yerlere attım... 8 ay sadece sabahlara kadar uyuyamadıgım gecelerim oldu.. 3 saatlik uykuyla yaşıyordum. Yüzümde, her yerimde yaralar cıktı. Üzüntüden.. Geçmiyor, birde... Ne yiyordum. Ne de içiyordum. Bir gün intihara kalktım. Kıyıdan döndüm, bir an aklımı kaybettim.. Sinir krizleri cok geçirdim.. Çünkü cok agır geldi aldatılmak. Arkadaş çevrem bana hep der ki senin gibi taş gibi kadını bunu yapan adam, bu hayat bize neler yapmaz dediler.. Güzelim diye sarkıntılık yapanlar mı dersin... En üst düzey okumuşum bile laf sokmadan geçmedi yeri geldi... Hic birine yüz vermedim.. Tam tersi yeri geliyor hepsinin hakkından da geliyorum, ben önceden sokakta yürürken hafif tebessümle yürüdüm..şimdi beş karış suratla geziyorum daha iyi oluyor.... Cok sinirli duruyorum mesela, kendimi korumak için... Bir gün ben yine kendimi yerlere attım, aglıyorum... İsyanlardayım... Arkadaşım aradı telefon da, bana cok kızdı... Kendine gel diyordu. Bak o senin için üzülmüyor. Geziyor. Tatillerde... Sen kendini mahvettin dedi... O günden sonra anlamaya başladım.. Kendime deger vermeliyim, mutlu etmeliyim kendimi.. 1 yıl oldu daha yeni yeni toparlamaya başladım... Ne diyim kader işte...

bende 1 hafta öncesine kadar cok mutluydum,18 yillik evliyiz,ve bizim hicbir eksigimiz yoktu,(cocuk haric)herkez bizi örnek gösterirdi..
evimiz arabamiz isimiz herseyimiz var...sonra birden bana durduk yere sana birsey söylemem lazim diye aglamaya basladi..
benim en yakin arkadaslarimdan birine msj atmis,etkilendigini söylemis,ona hayran oldugunu söylemis..tabi o karsilik vermeyince orda kalmis...dünyam basima yikildi...6 aydirda gizli telefonu varmis..
ondan bosanmaya karar verdim,ama icim cok aciyor...her sabah uyandigimda rüya saniyorum..yeniden yeniden yasiyorum..

bu gecicekmi?yanlizligi sevmiyorum hic onsuz bir dunya hayal etmemistim

Ailem memleketimdeydi ben üni okuduğum şehre döndüm. Arkadaş çevrem olduğu için. Kendi evimi tutmuştum yeni eşya vs aldım. 1 yıl olmadan biriyle tanıştım ve yeniden evlendim. Her işte bir hayır vardır dönmeseydim o şehre belki şuanki eşimle tanışmam zor olacaktı.

Bu kadarına had gösteren devamını da getirir. Kendinizi kandırmayın. Biri olmadan yaşamama durumu olsaydı annesi babası ölen çocuklar ne olurdu. Bağımlılık sevgi değildir hastalıktır. Size saygısızlık ve ihanet edebilen bir insandan ne bekleyebilirsiniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…