Boşandıktan sonra tekrar mutluluğu yakalayanlar var mı?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaşlar, 24 yaşında boşandım. Şimdi 30 yaşındayım. Arada karşıma çıkan birileri oldu ama hiçbirini gözüm tutmadı o yüzden biri olmadı hayatımda. Çok şükür maddi durumum iyi ve çocuğum yok. Fakat yalnızlık hissi beni çok üzüyor. Üstelik ailem ve arkadaşlarım da var. Eski eşim evlendi. Hayatımı mahvedenlerin hayatlarına kolayca devam ettiklerini görmem beni daha çok üzdü. Gün geçtikçe mutluluğun benden çok uzak olduğunu düşünüyorum.

oralarda takılıp kalmazsanız ileriye bakarsanız neden olmasın.
mutluluktan, evlenmek ve çocuk sahibi olmayı mı kastediyorsunuz?
zihninizi bununla meşgul etmeyin..
kendinize odaklanın..
hobiniz olsun,bir uğraşınız..
siz önce kendi başınıza mutlu olacaksınız ki, sonra bunu paylaşacağınız biriyle hayat arkadaşı olacaksınız..

Doğru kişi karşınıza çıkınca siz de elbet mutlu olacaksınız. Eski eşinizin yeni evliliğinde mutlu olup olmadığını bilemezsiniz. Hem o kişiyle bitmiş gitmiş evlensin ya da ayrılsın bunu baz almayın. Hayat daha kolay olur.

Sizi tanıyorum, keşke demeninde faydası yok gelecekten korkmanında. Siz biriyle tanışsanızda yine mutlu olacağınızı düşünmüyorum, öncelikle gerçekten Türkiyedeki üst seviyede psikologlardan araştırıp yardım almalısınız, kendinizle barışmalısınız. Maddi sorunum yok diyorsunuz, kendinize yapacağınız en büyük iyilik bu olur. Bana kızmayın, 1 yıl 2 yıl yas tutulur ama 6 yıl olmuş kronikleşmis bir mutsuzluktan bahsediyoruz.

Bende ayrılalı resmi 5 ay oldu. 6 aydır baba evindeyim.
Evliyken bu kadar mutlu değildim. Çok şükür çok iyi ve çok mutluyum. Benim için her bitiş yeni bir başlangıçtır. Umutsuzluğa hiç düşmedim,

Senin çok uzun zaman olmuş acaba kendini kısıtlıyormusun?

Psikolojik destek al canım benim ayıp değil günah değil mutsuz mutsuz mu gecireceksin ömrünü.
Ben de 29 yaşındayım ben de boşanıyorum psikolojik destek aldım iyi geldi.
Ölümün bile arkasından hayat devam ediyor yuvan olmasını istemen gayet insanı ama sende kronikleşmiş bir deprosyon var gibi.
Kendini sev salla insanları ya insanlar hep konuşur, keske ben de resmi olarak boşanabilsem birine aşık olsa da kurtulsam diyorum yani herkesin derdi farklı ama hep bunu düşünmek yerine anda kalmak en güzeli asil mutluluk orda
AN insana en iyi gelen şey...

Boşandıktan sonra mutlu olmak için illaki hayatıma birienin girmesine gerek Yokmuş bunu anladım. Biraz zaman aldı ama. Birileriyle görüştüm ama doğru ama yanlış. Kendimi bulma çabalarıymış meğer. Şu an kimseye ihtiyaç duymuyorum ben çok mutluyum. Geziyorum eğleniyorum. 32 yaşındayım. İçini ferah tut yani. Elbetteki zor oluyor ama oluyor.

Psikolog tavsiyesi istedin de biz mi vermedik :) parayla sadet olmuyor bazen ,en canlı örneğisin .. keşke 6 yıla eski eşinden başka birşeyler koysaydın .. üniversite okuduysan ikinci bir üniversite ,iş yada sosyal sorumluluk projeleri ..ne bileyim bir dolu şey var. geriye bakan ileriyi göremez .yerinde sayıyorsun ..hayat başarısızlığa acımaz ..

Bazı İnsanlar Mutsuzlukla besleniyor. Ben zamanında deli gibi aşık oldum ama öyle böyle değil hani derler ya kelebekler uçuşuyor yüreğimde bende yerleşmişti O kelebekler gitmiyordu adama bakıyorum benim yanımda hoş güzel keyifli telefonda konuşurken Allah canını alıyor ''ne oluyor'' diyorum ''keyfim yok diyor'' Neden ??? ''nedeni yok'' diyor. Eeeeee O zaman Allah senin canını alsın deyip kapattım telefonu çünkü adamla konuştuğum an tüm enerjimi emiyordu MUTSUZ insanla bırak ömür geçirmeyi kahve içmelik saat geçmez.

ben sizi tanımıyorum, bi de tanıştığınız insanlarla konuşma fırsatımız olsa diye geçirmiştim içimden... esila da güzel bir noktaya değinmiş, eğer ki saplantı haline dönüşmüş bir sıkıntı olarak hayatınızda bu mesele hala duruyorsa psikiyatri desteğinin mecburi olduğu kanısındayım...

Sanki biri çıkıp gelicek ve sen eski eşinden ayrıldın artık hiç mutsuz olmayı haketmiyorsun herşey istediğin gibi ve güzel olacak diyecek gibi davranıyor hiç sorun çıkmayacakmış gibi söz konusu değilmiş gibi davranıyor

Oysa tüm mutsuzlukların içinde mutluluk, tüm mutlulukların içinde mutsuzluklar olacak, ve kimsenin kimseden ayrıcalıgı hiç bir zaman yok

ben mutluluğu yakaladım
öyle ki şuan iyiki o saçma ilk evliliğimi yaşamışım da şuanki eşimle tanışma fırsatım olmuş diye şükrediyorum

Mutluluk dedigimiz sey ille evlilikle cocukla olmuyor ki. Maddi durumunuz iyiymis ne guzel, gezin tozun. Kurslara gidin,bir hobi edinin. Yoksul ve kimsesiz cocuklar var bir suru. Onlar icin projeler var onlara katilin. İlle sizin cocugunuz olmasi gerekmiyor onlar da hepimizin cocugu. Darulacezede ilgiy muhtac insanlar var. Onlarla ilgilenin. Nasil huzur verir bu aktiviteler insana tarif edemem.

helal olsun sana,
anne olamam diye korkular geliyor mu?

mutluluk ille bir erkekle mi olmalı ben işin burasını anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…