boşandıktantan sonra baba evi mi ayrı ev mi???

Sizin durumunuzda zormuş. Birde eski eş arkasında borçmu bırakıp gitti. Nedir bu kadınların çektiği

şu kadını mal görme lafına gelecek olursak eger

bunu da kadın yaptırıyor eger o zihniyette biriyle birlikteyse o kadın biraz da eziliyorsa o adam kadını mal gibi görüyor...(yani kendi kücücük beynince)

ama kadın kadın olursa kimse ona laf söyleyemez...
ayakları üzerinde durucak ve kadının önce kendine güveni saygısı olucak...

kendini erkeğine kadınlık eden çocuk doguran hizemetci gibi görmeyip yaşadığı yerde köyünde kentinde bir birey olarak görürse kendini ezdirmek yerine yüzeltirse onu kimse mal gibi göremez....

zaten o kadına da kimse bunu hissettiremez çünkü o gözle bakan herkese o tavrı ve duruşuyla zaten cevabını verir...

Bu ne bicim bir erkek, yaziklar olsun.

Nafaka vermedigi gibi bir de borc mu yikti ? Allah tez zamanda belasini versin insallah, yazacak baska bir sey bulamadim.

Kesinlikle ayri ev.
Turkiyede kadinlarin bu kadar baski altinda olmasinin ve evliligi bir kurtulus yolu olarak gormesinin sebebi bence su sacma ''Evlenene kadar aile ile birlikte yasama'' kurali.
Ailenle birlikte yasarsan ignelemelerine, suclamalarina, evlilik baskilarina maruz kalacaksin. Zaten bosanmissin, oldukca zorlu bir surec.... Bir de aileyele yasayip bunu daha da zorlastirmaya gerek yok.
Hem yetiskin bir kadinin ailesiyle yasamasi cok bunaltici ve kisitlayici olabiliyor. Senin o bosanmayi atlatabilmen icin ozgur ve rahat olman, gonlunce eglenebilmen lazim. O da ortalama bir Turk ailesiyle yasamakla olacak sey degil.
Hem belli bir yastan sonra ben herkesin tek basina yasamasi gerektigini savunuyorum.
Geri donersen o ev sana hapis gibi gelecek, ozgurluk gibisi yok.

teyzemden biliyorum kesinlikle ayrı ev. çünkü daha çok canın sıkılır alıştın evlensen bile onlardan ayrı yaaşamaya

İmkan varsa kesinlikle kendi eviniz, kendi düzeniniz olmalı bence. Çok zor olur yeniden ailenizin evine dönmek, onların kuralları ile yaşamak. Zaten çocuklarınızı da kendiniz yetiştirmelisiniz. Dedeler nineler babasından ayrı torunlarına üzülüp, şımartabiliyorlar.

Ayrıca her ne kadar aileniz yeniden kucak açsa da, maddi durumunuz müsaitken, onların da yerleşik düzenini bozmamalı diye düşünüyorum. Bütün çocukları büyütükten sonra 60-70 li yaşlarda ki çiftlerin en doğal hakkıdır bence, huzurlu sakin bir ortamda başbaşa kalabilmek.
En optimum seçenek kendi ailenize yakın, kendinize ait ayrı bir daire. :)

Allah yardımcınız olsun.. İnşallah çocuğunuzla güzel bi hayat kurarsınız...

Eğer maddi olarak bir mecburiyet yoksa veya anne-baba birinden biri hayatta değilse birlikte tabikide
ama bu durumlar yoksa ayrı yaşama fikri bana daha doğru geliyor ..

Hem onları düşünmek gerekiyor hemde kendinizi ve çocukları.. Ben birilerinin bana müdahele etmesini istemem... Çocukları istediğim gibi yetiştirmem zorlaşır..

Maddi ve manevi tum imkanlar degerlendirerek hareket edilmeli gibi geliyor bana. Sartlar uygunsa, calisip calismama durumunuz cocuklarin okulu ya da kimin bakacagi vs durumlari. Ailenizin sizin yapinizla alakali bir durum..

ben olsam çocuklarımla ayrı ev tutardım
ev evin üstünde olmaz...
hem onlar için hem sizin için daha rahat olur.
bir kere siz kendi eviniz fikrine alışmışsınız bu saatten sonra baba evi zorlar gibi

Ayrı ev diye düşünüyorum, neticede bekar bir kadın değil artık.
Hem kendi arkadaşları var ne bileyim yemeğe almak ister. İleri de sevgilisi olunca bir şeyler yaşamak ister. Bunlar doğal şeyler.
Eve giriş çıkış saatleri sorun olmaz hem vs vs.

kesinlikle ayrı ev anne baba da olsa boşanıp döndükten sonra insan her türlü kendini kötü hissediyo ablam aynı apartmanda olmasına rağmen sıkıntı yaşıyo malesef fırsatı olan herkes ayrı eve çıkmalı

yeni evliyim allah korusun ben boşansam çocuklarımda olsa zaten ailem asla beni yalnız bırakmaz beraber yaşarız maddi gücüm olsa bile ee çocuklara kim bakacak bakıcı falan işleri giricek en güzeli anne baba ilgilenir kadında çalışır hem ayakları üstünde durur hemde boşanmayı daha kolay atlatır

Kendi duzenine alismis hicbir kadin annesinin evinde yapamaz bence, orada kaliyorsa da mecburiyetlerdendir..Ben sahsen ayri yasamayi tercih ederdim.

Kişinin tercihiyle alakalı kendini ifade etmesiyle alakalı.Ben olsam çocuklarım olsa işim olsa ayrı yaşarım , kimsenin huzurunu bozmak veya kendi düzenimi bozmak istemem.

Senin çocukların var ve bır aılesınız baba olmasa da..

Ev ustune ev her halükarda olmaz..

Ben evli halımle gıdıp annemın evınde kalamıyorum..daralıyorum..herkesın kendı duzenı var artık..

boşandıktan sonra aileyle yaşayan türkiyeye mahsus canım..meslek yok devletten yardım yok..mecburen ailenin yanında kalıyor..ama batı ülkeleri öyle değil devlet kirasına kadar ödüyor..çocukların okul masrafları devlet karşılıyor..iş buluyorlar..ben yurt dışında ayrılıp baba evine döneni görmedim..en iyi bu değilmi..kendi evin olsan yine çocuklar kendi ailenle görüşür..ama türkiyede bu imkanlar olsaydı hiç bir kadın ailesinin yanına sığınmazdı..insanın kendi evi gibi yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…