boşandıktantan sonra baba evi mi ayrı ev mi???

ben olsam inşallah başıma gelmez ama ailemle yaşamak isterdim yalnızlık zor çocuğunla bile olsan o da bi yalnızlık. ama bu zorunlu birşey olmamalı. eskiden kadınlar tek başına hayat sürdüremezmiş dolayısıyla birisinin bakması gerekiyordu bu da eskiden kalan bi adet.

iyi yapmışsın ayrı hayat kurmakla, neden ailenle oturacakmışsın ki
bence artık bu günümüzde tamamen maddiyatla alakalı, gücü olan hiç bir kadının boşandıktan sonra ailesiyle oturacağını sanmam

evliyim ama birgün boşanırsam yada eşim ölürse falan
ne kendi ailemle nede eşimin ailesiyle yaşamak istemem

su an bosanma asamasindayim inanin kendime yeni bir hayat kurabilmis degilim eski esim ve ailesi beni yeterince somurdu maddi acidan ailemle yasama mecburiyetindeyim su an maddi acidan ne kadarda kabul ederlersede etsinler hic bisey eskisi gibi olmuyo kendimi yabanci gibi hissediyorum bazende bir yere gittigim zaman nereye gidiyorsun nerde kaldin gibi sorularla karsilasiyorum yeterince sorunlu bir evlilik yasadim bu sorular soruluncada sinirlerim tepeme cikiyo resmen ! Insallah en kisa surede ayri eve cikmayi dusunuyorum

Babasının evide olmasaydı ne yapardı işin açıkçası evlendikten sonra hiç bir şey eskisi gibi olmuyor çıktığınız eve büyük ihtimal iki yada üç kişi dönmeye kalkiyorsunuz zaten ekonomik olarak bir gücünüzde yoksa babanizdan cocugunuza mama size kıyafet vs almasını beklemeyemiyor kendim ettim kendimde cekerim diyorsunuz evliliginize dönüp bakmakta fayda var böyle konularda ne kadarı yenilir yutulur diye çocuklar varsa kimde kalacak diye ekonomik olarak gucluyseniz ve evladiniz varsa tabiki ayrı olmalısınız tekseniz daha avantajlisiniz ailenizde daha kolay kabullenir ben bosanmadim cok şükür ama annem boşandı fikrimi paylaşmak istedim umarım yardimci oluşumdur azda olsa

mal gibi ne demek ya hem söylüyorsunuz sonra da yanlış anlamayın diyorsunuz bekarken de o evde kalıyordunuz sonuçta tercih sizin maddiyatınız el veriyorsa rahatsanız tabii ki ayrı evde yaşayabilirsiniz yurt dışında özellikle bu daha kolay Türkiye'ye göre ama neden böyle bir soru sorduğunuzu da anlamadım siz ayrı evdesiniz zaten başkası ailesiyle kalıyor maddiyatı el vermiyordur, işi yoktur, ailesi iyidir vs. oturur ailesiyle yani kişiden kişiye değişir neyini merak ediyorsunuz anlamadım ki.

1 yıl önce boşandım.
Ailem istersen yanımıza gelebilirsin dediler iyi niyetle, ama benim zaten düzenim vardı neden bozayım ki dedim ve yalnız yaşıyorum. Onlar da kararımı desteklediler.
Çok mutluyum, tüm boşanan hanımlara aynısını tavsiye ediyorum.
Not : Çocuğum yok.

Benim kendi evim vardı
ona rağmen ailemle yaşadım
bir kaç sebebi vardı
İşsizdim, kötüydüm psikolojik olarak o koca evde tek başıma duramazdım, öte yandan kendi evimi kiraya verip birikim yapamazdım.
Şuanda çok şükür pişman değilim zaten 2.5 seneye yakın oturduk oğlum adına birikim yaptım . bebek altınları süünet altınları ve biriken kiralardan sonra kendi başına bir mal sahibi olabilir durumda henüz 5 yaşında şuanda
o yüzden pişman değilim

Siz sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz.Bu konularda yaşadığınız yer, ekonomik durumunuz, çevreniz gibi faktörler çok etkili ne yazıkki!! Türkiye'de değilseniz zaten bunları düşünmek zorunda değilsiniz. Ama ben olsam ailemle yaşamazdım. Hele ki çocuğum varsa.Ben şu anda bekarım ailemle yaşıyorum ama pişmanım. Onlar kendi düzenini kurmuş siz sonradan dahil oluyorsunuz eve. 10 senedir ailemden uzakta yaşayan birisi olarak ben çok zorlandım....

Son düzenleme:
Siz sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz.Bu konularda yaşadığınız yer, ekonomik durumunuz, çevreniz gibi faktörler çok etkili ne yazıkki!! Türkiye'de değilseniz zaten bunları düşünmek zorunda değilsiniz. Ama ben olsam ailemle yaşamazdım. Hele ki çocuğum varsa.Ben şu anda bekarım ailemle yaşıyorum ama pişmanım. Onlar kendi düzenini kurmuş siz sonradan dahil oluyorsunuz eve. 10 senedir ailemden uzakta yaşayan birisi olarak ben çok zorlandım....

Son düzenleme:
Neyini merak ediyorum biliyor musunuz bi yakınım boşanmaya kalktı ailesi kız bize geçti bize taşınacak dedi.. Ekonomik özgürlüğü olduğu halde ayrı yaşamayacak dediler.. Hatta babası gelirse maasini ben çekerim artık demiş.. Bu sizce ne.. Ben mal gibi görünüyor derken bundan bahsettim.. Kadınlar kulübünün fikirlerini merak ettim.. Böyle bi konu açmak yasakta benim mi haberim yok.. Bu ne şiddet celâl..

Kim nasil istiyorsa öyle yapar..
mallikla alakasi yok hicbirseyin..sacmalamissiniz

ben ayri ev derdim cunku iki kadin bir mutfakla yapamaz derim herzaman
insan kendi düzenini istiyor bir yasdan sonra..

Mal gibi lafı pek bu olaya uymuyor. Aileniz sizi düşünmüş. Sizinle yaşamak istemiş. Sizi koruyup kollamak istemiş. İstediğiniz kadar çocuk annesi kocaman kadın olun. Ama siz onların göznuru yavrucuğu sunuz. Ama çocuklarımla a beraber kalabalık olur rahat edemem derseniz buda anormal değil. Ama ailenizin çabası da kötü niyetli değil.

Tabiki ayrı ev. Ne o öyle çocuk gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…