boşandıktantan sonra baba evi mi ayrı ev mi???

Kim nasil istiyorsa öyle yapar..
mallikla alakasi yok hicbirseyin..sacmalamissiniz

ben ayri ev derdim cunku iki kadin bir mutfakla yapamaz derim herzaman
insan kendi düzenini istiyor bir yasdan sonra..

Hanımefendi turkiyede kim ne istiyorsa öyle yapamadigi için o kelimeyi kullandım kadın insandan çok bi eşya, nesne gibi görüldüğü için o tabiri kullandım.. Verdiğim örneğe bakarsaniz ne demek istediğimi anlarsınız.. Saçmalasaydim bi kaç kişi dışında insanlar hak vermezdi bana... Ayrıca hiçbir yorumumda insanları kırıcı birşey söylemedim yok diyorsanız kadınlar kulübünün geleneğidır ayar vermek bende başlayayım...

ben de ayrıldım 6 ay evliliğim sürdü. ben de tek başıma olmak istedim ancak tek kalmaktan korkuyorum da. neyse ben ailemin yanına geldim. ilk bir hafta yabancılık çektim sanki evde bir tuhaf oldum ama sonra alıştım. tekrar eski yani evlenmeden önceki düzenime sahibim çok şükür. sanki hiçbirşey değişmemiş gibi ben o evden hiç çıkmamışım gibi hissediyorum.

ben 1 yıldır babaevindeyim. sanki evsahibesi ben gibiyim, annemi iş konusundan beğenmiyorum. ama yok ya olmuyor. maddi imkanlarım uysa yalnız yaşarım. hoş bu seferde abim izin vermez, yengem izin vermez :)

maddi manevi kadını zorlayacak bi durum yoksa ayrı ev daha iyi olur

kesinlikle mal tabiri oldukca amiyane bir dusunce tarzi ve ne yazik ki boyle dusunen cahil kesim cok fazla.ailenin yanina donme konusuysa bircok degiskene sahip ,para,ailenin tavri,iliskiler vb.ama maddi durumu uygun olan kadin cocuklari da varsa ayri olan hayatina devam etsin,rahatini bozmasin bence cunku zor gelebilir tekrardan aileyle birlikte yasamak

Öncelikle aileniz size tam hız destek ise çocuklarınız ile sizi kabul ediyor ise neden gitmeyim ki giderdim tabi tersi ise elimde de ekonomik özgürlüğüm var ise çocuklarıma düzgün bir hayat imkanlar sunabiliyorsam tek neden yaşanmasın tabiki de olur.

Ben boşandigim günden itibaren baba evinde yaşıyorum. Kendi isteyimle taşındım buraya. Çocugum yok, olsaydı belki ayrı eve çıkardım. Fakat yalnız yaşamak istemedim. Yani anlayacagin keyfim burada yerinde.

Maddiyata bakar bence.

Parasi olmayan kadin mecburen baba evine doner.

Maddiyati saglam bir insansa caninin istedigini yapar.
Evet parası olmadıgı için mecburen dönenler var baba evine. Fakat her zaman baba evinde bu nedenle yaşamıyor kadınlar. Mesela benim çok şükür maddi durumum qayet iyi, sirf baba evinde daha rahat etdigim için yaşıyorum. Sag olsun ailem neredeyse bir yıldır boşandigim ama hiç hiss etdirmediler. Ve kendimi daha guvende hiss ediyorum. Anlıyacagın canım tek neden madiyyat degildir

Allah yardımcınız olsun. İnşallah kısa zamanda toparlanir kendinize dilediginiz gibi hayat kurarsınız

Arkadaşlar bu mal düşüncesi bana ait olan bir düşünce değil.. Kimi ailelerin bakış açısı böyle lütfen bu kelime benim düşüncemmiş gibi saçmalamışsın, çok yanlış bir kelime, mal ne demek ya diye eleştiriyi bana degil böyle düşünenlere yapın..
Benim ailem de bana ısrar etti yurt dışında olduğum için daha kolay itiraz edip kendi hayatımı kurabildim...
bahsettiğim arkadaşım ise turkiyede ekonomik özgürlüğü var ama ailesi kız bize geçecek boşanırsa deyip durmuşlar.. Kadın da mutsuz evliliğine mecburen katlanıyor... Anlatmak istediğim bu...
Ve konunun sonunda belirttim kendi isteğiyle yaşayanlar üzerine alınmasın dedim...

bence ayrı bir ev en güzeli. çocuğum olmasa bile ayrı yaşardım

Bencede eğer ayaklarının üzerinde durabiliyorsa bir insan ayrı eve çıkmalı. Allah göstermesin şayet başıma böyle birşey gelirse hayatta annemle babamla oturamam onları canımdan çok severim korurum kollarım ama maalesef toplumumuzda ki baskıcı tavırdan dolayı onların da bana nereye gittin nerdeydin kaçta geldin gibi davranışlarına asla tahammül edemem. Zaten evlenmeden öncede sırf bu yüzden aynı şehirde yaşamamıza rağmen başka bir semte taşınarak ailemle aramdaki bu çizgiyi çizmiştim. :)

Bosanmadan hemen sonra kisa bir sure aile ile yasamak, yalnizlik yada caresizlik hissetmemek icin olabilir

Uzun vadede kesinlikle ayri bir duzen olmali

Maddiyati olmayan bayanlara sunu sormak istiyorum ;

baba evinde ekmek elden su gölden mi geliyor acaba?

Sonucta o evi gecindiren biri var, calismak zorunda,

siz de masraflari artiriyor olavaksiniz,

hele de cocuk varsa,

baba evini gecindiren babaniz yasini basini almistir muhtemelen

50li 60 li yaslarda bi adamcagizin kendi ailesinii arti kizinin ailesni(cocuklar ) gecindirmesi mi daha kolay,

20li 30 lu yaslardaki bi genc insanin calisip kendini gecindirmesi mi daha kolay?
Yasi ne olursa olsun her anne baba cocuguna bakmak ister bakar da, ama
Yazik degil mi anne babaya da ?
Herkes kendi hayatinin sorunlulugunu ustune alip ayaklari ustunde durmasi daha güzel bence
Herkes istanbul etilerde yasamiyor

,anadoluda kendi halinde bir sehirde kirasi mutfak masrafi kac para eder?

Asgari ucretle adamlar aile gecindirmiyor mu?
Bosanmis kadin da ne yapip edip bi ise girebilir ve asgari ucretle de gecinebilir.
Ulkemizde dul kadinin tek basina yasamasi kolay olmayabilir,

bu yuzden ailenin bulundugu sehirde veya tanidigi güvendigi bir muhitte yasamasi ve ailesiyle de sık sıl görusmesi hayatini kolaylastiracaktir.

kesinlikle ailenle iyi anlaşıyorsan,ailenle kalman hem destek açısından hem çocuklarını emanet edecegin bir yer oldugundan daha iyi olur.ama diilse kesinlikle yalnız hayatına devam etmelisin

Kadin cocuklu ya da cocuksuz fark etmez ayri evde kalmali. Tabo bu kisiden kisiye gore degisiyor. Ama baba evinden cikinca bir daha geri donuldugunde ister istemez insan bir yabancilasiyor. Cunku o evden bir kere ayrilmis oluyorsunuz artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…