• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosandim ama neden mutsuzum cok aci cekiyorum

gurur yampmis ben mhkemede bosanmak istedigimi soyleyince oda ek sureyi istemedi ciktigimizda bana sadece senden bosanmak istemiyorum demeni bekledim dedi. ama sen bitsin kurtlayim dedin diyor yinede deniyelim diyor ama ben ne yapacagimi bilmiyrum.
O zaman gurur yapan simdi niye yapmiyor peki? O zaman yapma yikmayalim bu yuvayi kurtaralim diyebilirdi. Hersey bittikten sonra yan capte tutma hikayeleri... ben de bosandim. Sanma ki bu acilari bir sen yasadin. Bosanan hepimiz agladik zirladik. Cunku kolay degil yuva denilen sey bitti. Elbet bunun da bir yas donemi olacak. Ama bu taziye donemi de elbet birgun son bulacak.
Gelelim eski eslere... eski es adi uzerinde eskimis estir. Yani ex yani tip diliyle ölmüş.
Eski es bosanirken yapma etme demez. Ben pek gormedim diyeni. Diyen de bosanmiyor zaten. Bosansiktan sonra gurur yaptim ama simdi gel yeniden baskayal8m diyorsa bu hikayedir. Adam yenisini bulana kadar eskisiyle oyalanmak icindir. Oyle olmasa bosanmazdi. Brn yasadim. Bosandiktan 3 yil sonra.... geldi ailemi ozledim ev sizsiz bombos dedi. Oglumun da israri ile bir sans daha verdim. 4 ay sonra ben yapamayacagim diye gitti. Muhtemelen basja birine. Bu benim hikayem. Bunun gibi bir suru hikayeler var. Kisiler degisik ama yasananlar benzer... o yuzden iki cift goz yasina aldanma. Bu asamaya getirmezdi seven. Siz de taziyenizi tutun ama uzatmayin bu donemi. Toparlanin. Ve lutfen hazir olmadan bir iliskiye girmeyin.

O zaman gurur yapan simdi niye yapmiyor peki? O zaman yapma yikmayalim bu yuvayi kurtaralim diyebilirdi. Hersey bittikten sonra yan capte tutma hikayeleri... ben de bosandim. Sanma ki bu acilari bir sen yasadin. Bosanan hepimiz agladik zirladik. Cunku kolay degil yuva denilen sey bitti. Elbet bunun da bir yas donemi olacak. Ama bu taziye donemi de elbet birgun son bulacak.
Gelelim eski eslere... eski es adi uzerinde eskimis estir. Yani ex yani tip diliyle ölmüş.
Eski es bosanirken yapma etme demez. Ben pek gormedim diyeni. Diyen de bosanmiyor zaten. Bosansiktan sonra gurur yaptim ama simdi gel yeniden baskayal8m diyorsa bu hikayedir. Adam yenisini bulana kadar eskisiyle oyalanmak icindir. Oyle olmasa bosanmazdi. Brn yasadim. Bosandiktan 3 yil sonra.... geldi ailemi ozledim ev sizsiz bombos dedi. Oglumun da israri ile bir sans daha verdim. 4 ay sonra ben yapamayacagim diye gitti. Muhtemelen basja birine. Bu benim hikayem. Bunun gibi bir suru hikayeler var. Kisiler degisik ama yasananlar benzer... o yuzden iki cift goz yasina aldanma. Bu asamaya getirmezdi seven. Siz de taziyenizi tutun ama uzatmayin bu donemi. Toparlanin. Ve lutfen hazir olmadan bir iliskiye girmeyin.
ben dava acarken cok diretti bosanmamak icin ama ben kesin kararliydim mahkeme den bir gun once cok direndi yine kesinlikle olmaz dedim taki bitene kadar sonra birden aglama krizleri basladi ve hala duzelemiyorum

Bak burda herkez aynı şeyi söylemiş. Boşanma süreci ve sonucu böyle bişe. İnsan o mahkemeye girip cıkınca sanki tüm hayatı bitmiş gbi geliyor insana. Ama öyle degil.boşluktasın su an ve geçicek.
Yanlış karar verip geri dönme. Eski Konunu okudum. Öyle bi adamın sözlerine inanıpta hata yapıp geri dönme. 1 hafta sonra kendine geliceksin. Oyalanıcak şeyler bul. Bu durumdan ancak kendi kendine kurtulabilirsin. Sinirlerin bozuldugu için aglıyorsun. Ailen sana destekci saglıgın yerinde. Hayatını baştan kurmaya başlayınca oh be diceksin emin ol. Allah yardımcın olsun canım.

Bende yeni ayrildim ve bu bizim 4. ayriligmiz ve artik kesin. 3 tane cocugmuz oldugu icin ve sonra pismanlik duymamak icin, cocuklar icin, vicdan icin vs diye diye uzattik. Neyse her seyde bir hayir var...Ben bu ayriligi istedigim halde cok zoruma gidiyor ve bende kendimi mutsuz ve boslukta his ediyorum. Ama bu durum cok normal, diger yorumcularinda dedigi gibi hic bir ayrilik halay cekerek gerceklesmez. Bu bir süredir ve piskologlarin dedigi ayrilik 4 asama olur ve zamanla düzelir.
Sansin var cocuk yok ve böylece cekip gitmek cok daha kolay Bence geri adim atma, cünkü her erkek düzeldim der ve bir sürü sözler verir. Tecrübe konusuyor malesef ;-)

Ben yaptım o essekligi,boşandıktan bir ay sonra pişman oldu oğlumda çok istedi tekrar evlendim. Yine boşanma asamasindayim,sakın sakın tekrar hata yapma,ikincisinden dönmek çok daha zor oldu. Ağla zirla ne yapıyorsan yap ama eskiye sakın donme,en fazla üç ay eski haline dönmesi aha buraya yazıyorum.

derdiniz ne olursa olsun ne durumda olursanız olun şu iki kişi arasında kaldım olayının bir özrü bir bahanesi yok. bu yaptığınız her ikisinede haksızlık. sizin açınızdan karaktersizlik ve acizliktir.
ayrıca boşanma resmi olarak gerçekleşmeden başka birisi ile olmanız hiç doğru değil. tutun kendinizi üç gün daha ne var yani.

eşimin erkek arkadasıda aynı şeyleri yaşadı tutturdu boşanıcam boşanıcam diye zaman verdiler kendilerine aynı evde 2 ay konusmadan yaşadılar oda ailesinden ve kızdan şikayetciydi tabi kendi özel durumlarıda mutlaka vardır bize anlattıkları bunlardı iki tarafında sonrasında boşandılar cocuk kızı kendi elleriyle otogara bıraktı içim cok garip oldu vedalastılar sarılıp amaa gel görki bizim oğlan affedersiniz ağlamaktan anası agladı pişmanlıktan hayatı dagıldı hergün teselliye gittik valla ama zamanla atlattı .. sorsak hala içinde o boşluk vardır ama kendisi istedi .. sizede allah sabır versin

Sakın sakın sakın eskiye geri dönme.
Eğer yaparsan max. 3 ay sonra bu ağlamalar kesilecek ve yaşadıklarının iki katini yaşatacak sana. Niye? Çünkü senin tıpış tıpış geri geldiğini bilecek. Boşanmak cok zor ama gececek bu acin. İnan ve kendine güven.
Ben 17 ile Babami 23 ile Anami toprağa verdim. Bunun acisi bile dindi... inanin elin kici kırığı için asla değmiyor. Kendinizin değerini bilin ve yeni güzel pırıl pırıl bir hayata yelken acin

ben dava acarken cok diretti bosanmamak icin ama ben kesin kararliydim mahkeme den bir gun once cok direndi yine kesinlikle olmaz dedim taki bitene kadar sonra birden aglama krizleri basladi ve hala duzelemiyorum
Sana iyi davransaydi neden bosanasin ki? Bir de sana yaptiklarini dusun. Bosuna bosanmadin degil mi?

Bosanmak duygusal bir surectir. Bosluktasin. Eski kocan diyeyim artik, azicik bir teselli verdi diye duygu karmasasi yasiyorsun.

Acilen kendi evine dön. Kafani topla. Biraz zaman tani kendine. Mutsuzluktan kurtulacaksin.

Seni psikolog yollarina dusuren eski kocan ve ailesinden iyi birsey bekleme!

Canm zaten yürüse boşanmazdınız dimi.ayrılık aşamasında başka bi şehirdeymişsin arayıp pişmanlıgını dile getirdimi bikere yanına gelip çaba gösterdimi.çocugunuzda yok bidaha bulaşma bence çocuk oyuncagımı bu.şuan üzülmen boşluğa düşmen normal ama biraz zaman geçsin kendine geleceksin

Canm zaten yürüse boşanmazdınız dimi.ayrılık aşamasında başka bi şehirdeymişsin arayıp pişmanlıgını dile getirdimi bikere yanına gelip çaba gösterdimi.çocugunuzda yok bidaha bulaşma bence çocuk oyuncagımı bu.şuan üzülmen boşluğa düşmen normal ama biraz zaman geçsin kendine geleceksin
insallah bu sureci kolay ve sorunsuz atlatirim bosanmaktan dolayi pisman degilim ama simdi beni teselli etmesi bile zoruma gidiyor neden bu yaklasimini evliyken yapmadi diyorum ben erkegim bana birsey olmaz ama aklim hep sende kalicak diyor

yanima hic gelmedi ama bosanmamak icin surekli aradi bosanmak istemedigini kendi istedigi hayati kabullenmemi istiyordu.

Resmi olarak boşanma gerceklesmeden yeni bi ilişkiye başlamanız çok büyük hata. Sadakat yukumlulugu devam ediyor çünkü. Aldatmissiniz eşinizi.

Bosluktaydiniz anlayabiliyorum bi dala tutundunuz. Ama bence iki taraftan da uzak kalın, sağlıklı bi karar veremezsiniz.
aslinda bir aldatma olayi yok beni her konuda anlayan dinleyen eski arkadaslarimdan biriydi tesaduf denk geldik evlendigimden bile haberi yoktu durumu anlattim hatta tanidik avukat vs yardimci oldu sonra benim zorlandigim her konuda bana destek oldu bosanmaya bir ay kala bana duygularini anlatti her zaman yanindayim arkandayim dedi ve halen beni arayip ayni seyleri soyluyor saatlerce evliligimdeki problemleri dinledi bir gun bile yeter ondan bahsetme demedi boyle bir durum bizimkisi

Arkadaslar daha once yazimi okuyan bilir 8 senelik bir iliskiden sonra bosanmak icin ugrastik esimin ailesi kendisi beni cok yipratti ben kararimi net verdim ve asla geri donusu yok dedim dava actim zaten ayri sehirlerde yasadik bu surecte ailem destek oldu ben kafamda evlilik adina herseyi bitirdim hatta tedavi gordum hersey cok guzel gidiyordu bosanma gununu iple cekiyordum bu surec icinde yeni biriyle tanistim tum.herseyi anlattim psikologa gitmemi dahi kendi istedi her animda destek oldu maddi manevi tum gucuyle beni teselli etmeye calisti ama son bir hafta bosanma olacak diye esimin oldugu sehre gitmek zorunda kaldim hem esyalari topliyim hemde bitsin kurtulayim sonunda bosanma oldu ve 2 gundur aglamaktan öldüm esim gece beni arayip nasilsin dedi ben kendimi tutamadim agladim hemen yanima geldi bana gitme yeniden baslayalim diyor ama istemezsen zaten bosandik kendini toparla uzulme diye teselli ediyor kafayi yiyecem sanki bana okadar sey yasatan bu degil diger yandan en zor animda yanimda duran insan var iki arada bir derede kaldim cokmu acizz durumdayim neden bu hale geldim kafayi yemek uzereyim kimseye birsey anlatamiyorm icime attikca boguluyorum
Seni çok iyi anliyorum bunlari yaşaman normal 8 yılın var dile kolay ama kendin için bişey yapmışsın asla geriye dönüp bakma daima kendini düşün hatta sonraları pişmanlık bile yaşayacaksın zaman zaman hatami yaptim diye düşüneceksin ama artilari ve eksileri koyunca önüne iyi ki yapmışım diyeceksin ve kendini ne kadar dinlediğin ortaya çıkacak ve benliğine kavuşacaksin.kim ne der diye takilma kimse senden değerli değil bence..

aslinda bir aldatma olayi yok beni her konuda anlayan dinleyen eski arkadaslarimdan biriydi tesaduf denk geldik evlendigimden bile haberi yoktu durumu anlattim hatta tanidik avukat vs yardimci oldu sonra benim zorlandigim her konuda bana destek oldu bosanmaya bir ay kala bana duygularini anlatti her zaman yanindayim arkandayim dedi ve halen beni arayip ayni seyleri soyluyor saatlerce evliligimdeki problemleri dinledi bir gun bile yeter ondan bahsetme demedi boyle bir durum bizimkisi
bakın eğerki samimi bir yorum isterseniz bilinki bu olay aldatmaktır. eşinizi aldatmışsınız. zira bu adamla aranızdaki normal arkadaşlık çerçevesi içersinde değil. ve evlilik yükümlülüğünüz devam hala ediyordu. bu sadece sizin için değil eşiniz içinde geçerli bir durum, o olsa onun içinde aynı yorumu yapardım.
ve bu yeni kişi hakkında;
erkekler bu sizin anlattığınız tiplere "meriç" derler.
ki bencede sağlama pabuç değil. çünkü asil ve karakterli bir insan boşanma aşamasındada olsa evli bir kadına bu şekilde yaklaşmaz. gömer içine saklar boşandıktan sonra gider açılır. ama yaptığı ayan beyan evli kadına ilanı aşk etmektir. ha diyeceksinizki düşünmeden ve dayanamadığı için yaptı, fakat bu da onu düşüncesiz ve basiretsiz yapar.
kaldıki bu yeni adam zerre kadar empati yapıp kendisini eşinizin yerine koysa size asla yaklaşmazdı.
bence dikkatli olun.
ve tekrar söylüyorum, aldatmak aldatmaktır, sizde aldatmışsınız.

Arkadaslar daha once yazimi okuyan bilir 8 senelik bir iliskiden sonra bosanmak icin ugrastik esimin ailesi kendisi beni cok yipratti ben kararimi net verdim ve asla geri donusu yok dedim dava actim zaten ayri sehirlerde yasadik bu surecte ailem destek oldu ben kafamda evlilik adina herseyi bitirdim hatta tedavi gordum hersey cok guzel gidiyordu bosanma gununu iple cekiyordum bu surec icinde yeni biriyle tanistim tum.herseyi anlattim psikologa gitmemi dahi kendi istedi her animda destek oldu maddi manevi tum gucuyle beni teselli etmeye calisti ama son bir hafta bosanma olacak diye esimin oldugu sehre gitmek zorunda kaldim hem esyalari topliyim hemde bitsin kurtulayim sonunda bosanma oldu ve 2 gundur aglamaktan öldüm esim gece beni arayip nasilsin dedi ben kendimi tutamadim agladim hemen yanima geldi bana gitme yeniden baslayalim diyor ama istemezsen zaten bosandik kendini toparla uzulme diye teselli ediyor kafayi yiyecem sanki bana okadar sey yasatan bu degil diger yandan en zor animda yanimda duran insan var iki arada bir derede kaldim cokmu acizz durumdayim neden bu hale geldim kafayi yemek uzereyim kimseye birsey anlatamiyorm icime attikca boguluyorum
Öncelikle zor bir sürec Allah yardımcın olsun
Eski eşini boşver bence olmamış ikinci kez deneme ya da buna karar vermek için en az altı ay bekle. Öteki görüştüğünü kişiye de su süreümit verme. At bişey mesela psikolog suan ilişki yasama dedi de. Aradan en az bes altı ay gecsin. Sonra daha sağlıklı dşünrsün
Sonuçta kimse bosanmak için evlenmez cok isteyerek bosansan da kararın doğruluğundan emin olsan da üzülmen normal
Sen eski eşin iyi bi insan oldugu için ve yeniden deneseniz olacağı için üzlmyorsun
Tüm bu yasananların sonucu bu oldugu için üzgünsün

Boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü kalkıyor

Sadakat yükümlülüğü Medeni Kanun'da düzenlenmiş olup, yasada herhangi bir istisnaya yer verilmemis.

Dava açıldıktan sonra yaşanılan ilişkinin mevcut bosanma davasında tarafların kusurlarını etkilemeyip, yeni bir davanın konusu olması gerektiği yönünde Yargıtay kararı var. Ancak Yargıtay'ın aynı dairesinin daha sonraki tarihli bir kararında bosanma davası açmış olmanın sadakat yükümlülüğünü kaldırmayacağı yönünde de ifade var. Mahkemeler bu konuyu delil, iddiaların genişletilmesi vs ekseninde tartışıyorlar gördüğüm kadarıyla. Yoksa hukuken yükümlülüğün kalktığını söylemek doğru olmaz fikrimce.

Eski eşin o an yanınızda olması sadece anlık bir şey bence, belki sizi seviyor ya da yılların alışkanlığı hayatın paylaşılmasından doğan yakınlık ama tekrardan denemeyin bittiyse önünüze bakın derim
Diğer adamsa bence sevgiliden ziyade iyi bir dost olmuş size bence biraz yalnız kalın terapiye gidiyorsanız devam edin kendinizi toplayın öncelikle bir birey olarak ayaklarınız üzerinde durabileceğinize kendiniz inanın sonra hayatınıza alacağınız kişi hakkında net fikriniz olur

Back
X