Bosandim cok uzgunum

Tekrar bir araya gelme fikrinden çok korkuyorum bir kere daha boşanma duygularını yaşamak beni korkutuyor.dediginiz gibi bir sene öncesine dönmeyeceğimin farkındayım üzüntümedayanamiyorum

Cevap vermek istemedikçe onunla ilgili iyi şeyleri duyuyorum sonra kendimi açıklama yaparken buluyorum.en başta ayrılmak isteyen oydu sonunda benim yüzümden ayrılmış olduk tam da dediğiniz gibi oldu
Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum deyin çok basit.herkes dram hikayesi peşinde.

Çok teşekkür ederim.onun ailesinden telefon gelene kadar daha iyi hissediyordum kendimi.su an sadece kendimi suçlu görüyorum ben soğuk davranmasaydim ben tartışmaları uzatmasaydim şunu yapmasaydım bunu söylemeseydim diye kafamda dönüp duruyor insallah iyilesiyorumdur

Cümlelerinizi bir kere söylesem bitecek. insanlar bir de neyseki benim esim böyle değil demek istiyor bence.ben Bi konuşsam kendi eşlerine şükretseler içleri rahatlayacak

Ben evliligim boyunca da iyi kötü hicbirseyi anlatmayan biriydim esim de aynı şekilde.su anda adım kafar eminim benimle ilgili olumsuz hicbirwey soylemiyordur konusturmuyordur bu ben olduğum için değil o kimseyle ilgili arkasından konuşmaz ve konuşturmazdi ailesi meraktan da beni aramış olabilir.

Cümlelerinizi bir kere söylesem bitecek. insanlar bir de neyseki benim esim böyle değil demek istiyor bence.ben Bi konuşsam kendi eşlerine şükretseler içleri rahatlayacak
Patlat gitsin. 8 yıl idare etmişsin bu mızmız herifi, artık boşadın. Daha ne diye idare ediyorsun. Arayana ne yaşadığını çat çat söyle, yorum bile yapmalarına müsaade etmeden çattt kapat. Yine aynı teraneyi sayıklayacaklar, '' Kadın dediğin idare eder, kadın dediğin alttan alır, kadının çabası olmasa evlilik diye birşey kalmaz. '' Kadın kadar kafalarına taş düşsün. Her şeyi biz yapalım, paşa beyler işten gelsin dötünü devirsin. İdare etme artık.

Bazı kelimeler vardır, zikredildiği an ahenk bozulur. Evlilikte de boşanma ya da ima eden kelimeler böyledir. Bu yüzden bazı kelimeler bir kez söylenmelidir. Sürekli - hele ki susmanız için - boşanmayla tehdit edilmişsiniz. Şimdi artık eski eşiniz düşünsün.

Başta çok garipswmistim bosanalim deyip bosanmadiginda sonra sanırım ben de normal bu sandim

Hatta şu an söyle bana bakış kesin sıkıldı birsey oldu gurur yaptı ayrıldı.bilmiyorlar ki ben kaç senedir gurursuzlugun en dibindwyim

Bosanmissiniz neticede durup dururken olmamistir eminim.
Tamam cevreye karsi mukemmel olabilir ama eş olup ayni evde yasamak cok baska bir sey..
Insanlarin bu dayatmalarini anlamam mumkun degil siz bunlari dusunup kendinizi uzmeyin.
O strese tekrar girmeyin bence surekli bosanicam diyen biriyle hayat gecmez en sonunda boyle bosanilir iste..
Herkes bence agzindan cikanin yaptiklarinin sonuclarini dusunmeli ona gore davranmali.
Zaten bir kere bosanalim yok ayrilalim cumlelerinin gectigi iliskiden hayir gelmiyor.

İnanın ben evlenmeden önce bir kere ayrılalım derse direk ayrılırım ayrılmanın imasina bile katlanamam diye düşünüyordum ama düşündüğümden çok farklı oldum. İnsanları anlamıyorum üzülme diyen çok az herkes çok ani oldu bekleseydin biraz ayrı kalsaydın Bi başka insana danissaydin diyir.bana hiç üzülüyor diyen yok çekirdek ailemden başka
Kimsenin beni düşünüp hassas olmasını beklemiyorum ama bu kadar kirmaların da istemiyorum

Hayir iyilesme henuz yok malesef. Travmalar devam ediyor. Cunku kendinizi suclama donemindesiniz daha. Disaridan bakamiyorsunuz olaylara. Duygular hersey karismis durumda.
Iyilesme olsaydi onun ailesinden birisinin soyledikleri sizi o kadar etkilemezdi. Olaylara daha net bakardiniz. Iyilesme bir gunde olmuyor zaten. Kendinize zaman verin. Birakin aksin o duygular icinizden, engellemeyin. Sonunda hersey gozunuzde netlesecek. Bir aydinlanma gelecek.
O taraftan kimseyle aileniz de dahil kimse gorusmesin cunku her gelen laf soz tam iyilestim derken yeniden basa sarmanizi saglayabilir.
Bosanma henuz cok yeni. Gel gitler olmasi gayet dogal. Zaman taniyin kendinize. Hepimiz yasadik bunlari. Ben de yasadim. Ben de sunu yapmasaydim bu evlilik yururdu dedim. O ic muhasemde enine boyuna tum evlilik yillarimi tek tek gozden gecirdim. Bunu tum ayrilik yasayanlar yapiyor. Ancak siz ne yaparsaniz yapin bu evlilik yine bitecekti. Bunu en sonunda anliyorsunuz zaten.
Saglikli bir birliktelik icin iki tarafin da cabasi gerekiyor. Tek tarafin cabasi sadece isi uzatmalara goturuyor ama eninde sonunda bitiyor. Sizin de ic muhasebeleriniz bittiginde bunu anlayacaksiniz yani bu evlilik siz ne yaparsaniz yapin bitecekti. Cunku karsinizdaki kisinin gecinmeye gonlu yokmus. Gecinmeye gonlu olan bosanma kelimesini bu kadar kolay agzindan cikaramaz. Kaybetmekten korkan bosanalim dedigimde ya o da olur bosanalim der ve bosanirsa diye korktugundan kolay kolay bosanalim diye tehdit etmez esini.

Son olarak herkesin bu travmalari atlatma, yaralarini sarma zamani farkli. Kisiden kisiye ve yasadiklarinin agirligina bagli olarak degisiyor. Bir de evlilik suresine gore de degisiyor. Yapilan arastirmalarda daha uzun sureli birliktelik yasayanlarda ayrilik sonrasi toparlanma sureci daha uzun. Kesin olmamakla birlikte kac yil evli kalirsan onun yarisi kadar surede toparlaniliyor diyenler de var. Ancak bu tam dogru degil. Hersey size bagli. Uzmanlar bu donemde icinize atmayin herseyi diyor. Bir de mumkun mertebe gezin tozun sosyallesin, spor yapin, arkadaslar edinin. Acilarinizi paylasin. Paylasma sosyallesme de toparlanmanizi hizlandiriyor.
Son birsey daha. 12 yil evli kaldiktan sonra bosanmis biri olarak soyluyorum. Kaybettiginiz yillara uzulmeyin. Onunuzde daja yasayacaginiz koca bir omur var. Gelecek yillarinizi guzel gecirmeye bakin. Bosanma bir bitis degil, yeni bir baslangic.
Cok mutlu olmanizi dilerim.

Bu forumda sıklıkla okuduğum bir cümle var.
Eşimle iyiyken çok iyiydik.
Hatta bu cümleyi burada duydum desem yeri.
Ne demek olduğunu anlayamıyorum.
İyiyken herkes iyi.
İnsanın kişiliği olumsuz durumlarda, anlaşmazlık, tartışma hallerinde belli olur.
Her tartışmada eşini boşanmakla tehdit eden,
bu şekilde manipüle etmeye çalışan biri iyi biri değildir.
Şu saatten sonra önünüze bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…