- 8 Ekim 2010
- 875
- 184
- 323
- 38
- Konu Sahibi siyahbeyazbilgisayar
-
Tekrar bir araya gelme fikrinden çok korkuyorum bir kere daha boşanma duygularını yaşamak beni korkutuyor.dediginiz gibi bir sene öncesine dönmeyeceğimin farkındayım üzüntümedayanamiyorumEski eşiniz evliliğin sorumluluğunu almak istemeyen biri gibi davranmış. Tekrar bir araya gelseniz bile tekrar 'boşanalım' deme ihtimali çok yüksek. Ayrıca eskisi gibi olamayacağınizin sizde farkındasınız. Geçmişi geçmişte bırakın. Etrafta söylenenlere kulak asmayın. Yaşadıklarınizi ve hissettiklerinizi sadece siz bilebilirsiniz. 8 yılın sonunda bu yaşadığınız duygu karmaşası da normal aslında fakat bu duygulara çok yoğunlaşmayin. Kendinizi de suçlayarak cezalandırmayin. İleride başka biriyle daha sağlıklı bir ilişkiniz olabilir. Tekrar geçmiş ilişkinize devam ederseniz bu kısır döngü devam eder. Tercih sizin elbette..
Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum deyin çok basit.herkes dram hikayesi peşinde.Cevap vermek istemedikçe onunla ilgili iyi şeyleri duyuyorum sonra kendimi açıklama yaparken buluyorum.en başta ayrılmak isteyen oydu sonunda benim yüzümden ayrılmış olduk tam da dediğiniz gibi oldu
Çok teşekkür ederim.onun ailesinden telefon gelene kadar daha iyi hissediyordum kendimi.su an sadece kendimi suçlu görüyorum ben soğuk davranmasaydim ben tartışmaları uzatmasaydim şunu yapmasaydım bunu söylemeseydim diye kafamda dönüp duruyor insallah iyilesiyorumdurHer ufak seyde ayrilacagim diyerek psikolojik siddet uygulayan biri iyi biri degildir.
Ayrilik sonrasi psikolojiyle fiziksel siddet goren kadinlar bile esinin iyi taraflarini gorerek ya da yasadiklari siddet dolu yillarindaki o ifak sevgi kirintilarini sadece hatirlayarak eslerini aklayip hatalari kendilerine yuklerler. Insan psikolojisi boyle. Iyilesme doneminde kendi icinde muhasebeler yaparken insan once kendini suclar, nerede hata yaptim der, karsi tarafi iyi gorur, ayriligin sebenbini kendine yukler. Tamamen iyilesildiginde ise ayni kisi net tabloyu daha iyi gorur, olaylara tarafsiz, daha saglikli bir bakis acisindan bakar.
Esinin amaci her tartismada bosanacagim kelimesini kullanarak seni kendi kuklasi haline getirmeye calismis. Manipulasyon bu. Saglikli bir insanin yapacagi birsey degil. Saglikli insan bosanmak istiyorsa bosanalim demez surekli, gider bosanir, bosandiktan sonra da yeniden deneyelim demez. Tekrar denediginizde aman bu seferde bosanma olmasin diye kendinizi onun kolesi olarak gorebilirsin, amac da bu zaten. Eski esin iyi biri degil bence, cok da saglikli dusunen biri degil. Pek ruh dengesi yok. Bence bitmesi srnin ruh dengeni koruman acisindan iyi olmus. Cunku boyle insanlar insanin psikolojisini bozar.
Tavsiyem onu her yerden engelleyin, sosyal medyadan bile takip etmeyin. Bu iyilesmenizi de kolaylastirir, boylece daha cabuk iyilesirsiniz
Ve onunla ortak hic kimseyle gorusmeyin. Aileniz de gorusmesin. Cunku her gorusme sizin kafanizin karismasini saglayacaktir. Su donem daha duygusal oldugunuz icin ozellikle saglikli kararlar alamazsiniz. Iyilesince iyi ki bitmis diyeceksiniz emin olun. Gercek sevgi boyle degil cunku.
Herkes benden orada aglamami onu anlatıp anlatıp bela okumamı kendimi ordan oraya atmamı bekliyor bunu hissediyorum bunu yapsam içleri rahatlayacakBu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum deyin çok basit.herkes dram hikayesi peşinde.
Cümlelerinizi bir kere söylesem bitecek. insanlar bir de neyseki benim esim böyle değil demek istiyor bence.ben Bi konuşsam kendi eşlerine şükretseler içleri rahatlayacak'' Evet eski kocam çok iyi biriydi, ben onu haketmediğim için ayrıldım. Yeterince fedakar, cefakar, çilekeş olabilseydim harika bir hayat sunacaktı bana. Ama ben sebat edemedim işte. Altı üstü en ufak tartışmada bile boşanalım lafı sayıklıyordu, fikirlerimin farklılığına, kendime has isteklerime makul bile olsalar tahammülü yoktu, en ufak derdimi bile çekemiyor koşa koşa boşanmaya gidiyordu altı üstü. Buna rağmen her derdini çekmemi, her sözünü onaylamamı bekliyordu altı üstü. Hazır boştayken kaçırmayın bu harika adamı. '' deyin. Kimse de sana reva gördüğünü yanına yaklaştırmayacaktır, iyi bişey olsa sana mı allar pullarlar?
Ben evliligim boyunca da iyi kötü hicbirseyi anlatmayan biriydim esim de aynı şekilde.su anda adım kafar eminim benimle ilgili olumsuz hicbirwey soylemiyordur konusturmuyordur bu ben olduğum için değil o kimseyle ilgili arkasından konuşmaz ve konuşturmazdi ailesi meraktan da beni aramış olabilir.Dışarıya iyi olup evindeki karısına iyi olmayan kişi aslında "iyi" değildir. Sadece göz boyuyor. Bikere bunun farkına varın ve kendinize vicdan azabı çektirmeyin. Evlilik çocuk oyuncağı değil zırt pırt boşanalım diyerek kimse kimseyi terbiye edemez. Hiç kimseye de eski eşinizi övmeyin. Sizi suçlayanlar gerçeği söyleyin bilsinler.
Patlat gitsin. 8 yıl idare etmişsin bu mızmız herifi, artık boşadın. Daha ne diye idare ediyorsun. Arayana ne yaşadığını çat çat söyle, yorum bile yapmalarına müsaade etmeden çattt kapat. Yine aynı teraneyi sayıklayacaklar, '' Kadın dediğin idare eder, kadın dediğin alttan alır, kadının çabası olmasa evlilik diye birşey kalmaz. '' Kadın kadar kafalarına taş düşsün. Her şeyi biz yapalım, paşa beyler işten gelsin dötünü devirsin. İdare etme artık.Cümlelerinizi bir kere söylesem bitecek. insanlar bir de neyseki benim esim böyle değil demek istiyor bence.ben Bi konuşsam kendi eşlerine şükretseler içleri rahatlayacak
Başta çok garipswmistim bosanalim deyip bosanmadiginda sonra sanırım ben de normal bu sandimBazı kelimeler vardır, zikredildiği an ahenk bozulur. Evlilikte de boşanma ya da ima eden kelimeler böyledir. Bu yüzden bazı kelimeler bir kez söylenmelidir. Sürekli - hele ki susmanız için - boşanmayla tehdit edilmişsiniz. Şimdi artık eski eşiniz düşünsün.
Hatta şu an söyle bana bakış kesin sıkıldı birsey oldu gurur yaptı ayrıldı.bilmiyorlar ki ben kaç senedir gurursuzlugun en dibindwyimPatlat gitsin. 8 yıl idare etmişsin bu mızmız herifi, artık boşadın. Daha ne diye idare ediyorsun. Arayana ne yaşadığını çat çat söyle, yorum bile yapmalarına müsaade etmeden çattt kapat. Yine aynı teraneyi sayıklayacaklar, '' Kadın dediğin idare eder, kadın dediğin alttan alır, kadının çabası olmasa evlilik diye birşey kalmaz. '' Kadın kadar kafalarına taş düşsün. Her şeyi biz yapalım, paşa beyler işten gelsin dötünü devirsin. İdare etme artık.
Artık bilmelerinin zamanı geldi.Hatta şu an söyle bana bakış kesin sıkıldı birsey oldu gurur yaptı ayrıldı.bilmiyorlar ki ben kaç senedir gurursuzlugun en dibindwyim
Sakin yapma. Millete dedikodu malzemesi olursun. Bence terapiye basla, orada anlat, cok faydasi olur.Herkes benden orada aglamami onu anlatıp anlatıp bela okumamı kendimi ordan oraya atmamı bekliyor bunu hissediyorum bunu yapsam içleri rahatlayacak
Soylemeye hiç cesaretim yok çünkü bu defa da neden en başta ayrılmanın neden bize söylemedin diye kafamı yiyeceklerArtık bilmelerinin zamanı geldi.
Terapiye başladım o kadar soluksuz anlattım ki bi ara psikologdan utandım insan bir saniye nefes almaz mı konuştum konuştum. Kimsenin beni konuşmasını istemiyorumSakin yapma. Millete dedikodu malzemesi olursun. Bence terapiye basla, orada anlat, cok faydasi olur.
İnanın ben evlenmeden önce bir kere ayrılalım derse direk ayrılırım ayrılmanın imasina bile katlanamam diye düşünüyordum ama düşündüğümden çok farklı oldum. İnsanları anlamıyorum üzülme diyen çok az herkes çok ani oldu bekleseydin biraz ayrı kalsaydın Bi başka insana danissaydin diyir.bana hiç üzülüyor diyen yok çekirdek ailemden başkaBosanmissiniz neticede durup dururken olmamistir eminim.
Tamam cevreye karsi mukemmel olabilir ama eş olup ayni evde yasamak cok baska bir sey..
Insanlarin bu dayatmalarini anlamam mumkun degil siz bunlari dusunup kendinizi uzmeyin.
O strese tekrar girmeyin bence surekli bosanicam diyen biriyle hayat gecmez en sonunda boyle bosanilir iste..
Herkes bence agzindan cikanin yaptiklarinin sonuclarini dusunmeli ona gore davranmali.
Zaten bir kere bosanalim yok ayrilalim cumlelerinin gectigi iliskiden hayir gelmiyor.
Neden herşeyden korkuyorsun? Korkarak yaşanmaz.Soylemeye hiç cesaretim yok çünkü bu defa da neden en başta ayrılmanın neden bize söylemedin diye kafamı yiyecekler
Hayir iyilesme henuz yok malesef. Travmalar devam ediyor. Cunku kendinizi suclama donemindesiniz daha. Disaridan bakamiyorsunuz olaylara. Duygular hersey karismis durumda.Çok teşekkür ederim.onun ailesinden telefon gelene kadar daha iyi hissediyordum kendimi.su an sadece kendimi suçlu görüyorum ben soğuk davranmasaydim ben tartışmaları uzatmasaydim şunu yapmasaydım bunu söylemeseydim diye kafamda dönüp duruyor insallah iyilesiyorumdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?