- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi siyahbeyazbilgisayar
-
Evet hatta soyle derler: insanin gercek yuzu ayrilik aninda belli olur...Bu forumda sıklıkla okuduğum bir cümle var.
Eşimle iyiyken çok iyiydik.
Hatta bu cümleyi burada duydum desem yeri.
Ne demek olduğunu anlayamıyorum.
İyiyken herkes iyi.
İnsanın kişiliği olumsuz durumlarda, anlaşmazlık, tartışma hallerinde belli olur.
Her tartışmada eşini boşanmakla tehdit eden,
bu şekilde manipüle etmeye çalışan biri iyi biri değildir.
Şu saatten sonra önünüze bakın derim.
Ya o bosanalim bosanalim deyince iste bir gün gerceklesiyor.İnanın ben evlenmeden önce bir kere ayrılalım derse direk ayrılırım ayrılmanın imasina bile katlanamam diye düşünüyordum ama düşündüğümden çok farklı oldum. İnsanları anlamıyorum üzülme diyen çok az herkes çok ani oldu bekleseydin biraz ayrı kalsaydın Bi başka insana danissaydin diyir.bana hiç üzülüyor diyen yok çekirdek ailemden başka
Kimsenin beni düşünüp hassas olmasını beklemiyorum ama bu kadar kirmaların da istemiyorum
'' Eşim özünde çok iyi. '' var bi de. Nasıl özse yıllar yılı kaz kaz, ulaşamamış kadıncaazlar, adamların özü mağmada mübarek.Bu forumda sıklıkla okuduğum bir cümle var.
İyiyken herkes iyi.
İnsanın kişiliği olumsuz durumlarda, anlaşmazlık, tartışma hallerinde belli olur.
Süper bi cevap aynen öyle'' Eşim özünde çok iyi. '' var bi de. Nasıl özse yıllar yılı kaz kaz, ulaşamamış kadıncaazlar, adamların özü mağmada mübarek.
Aynen. Ve seni sürüncemede birakarak psikolojinle oynadi, bu da bir tür şiddet. Lütfen bunu gör!Belkide dediğiniz gibi kendimi kandırıyorum.insan olarak evet iyi insan.iyi niyetlidir efendidir caliskandir ama beni sürüncemede de birakti
Insallah bir sn önce netleşir.cok büyük bir kaybetme korkusu yasiyordum
Ya bi uzasin. Kibar yazdim bak. Bi erkek kadınını başkasi kapar diye ayrilik lafini agzini almaya korkar. Seninkisi tam bi ılık :) bi daha derse, böyle kıçında patlatırlar işte blöfunu de lütfen. De.Bilmiyorum çok tuhaf Bi şekilde sürekli onun iyi biri olduğunu söylemeye çalışıyorum. En son ayrılırken bile ben seni seviyordum dedi ben de seviyorum ama ben o ayrılmayalım dediğinde hemen güvenemedim çok korktum
Hep ayrılmak istiyordun dediğimde iyi de ayrılacak olsam gider ayrılırım ben kızdığım için söylüyordum demisti
İnanın ben evlenmeden önce bir kere ayrılalım derse direk ayrılırım ayrılmanın imasina bile katlanamam diye düşünüyordum ama düşündüğümden çok farklı oldum. İnsanları anlamıyorum üzülme diyen çok az herkes çok ani oldu bekleseydin biraz ayrı kalsaydın Bi başka insana danissaydin diyir.bana hiç üzülüyor diyen yok çekirdek ailemden başka
Kimsenin beni düşünüp hassas olmasını beklemiyorum ama bu kadar kirmaların da istemiyoru
Hangi öz? Var mı yok mu belli olmayan bir öz. Davranışlarımız iyiyse iyiyizdir kötüyse kötüyüzdür.eğer öz diye bişey varsa ve iyiyse davranışlarımıza da yansır. Özünde iyi aslında dediğimiz insanlara bizi istismar etmeleri için sonsuz kredi vermiş oluruz aslında.suyuna gidilince herkes iyidir.önemli olan çatışmaları ilişkiyi geriye değil de ileriye taşıyabilecek şekilde yönetebilme becerilerini geliştirmek'' Eşim özünde çok iyi. '' var bi de. Nasıl özse yıllar yılı kaz kaz, ulaşamamış kadıncaazlar, adamların özü mağmada mübarek.
Zaten kendi değil ailesi ve benim çevrem manipule etmeye calisiyir bilerek veya bilmeyerek.onu attığımı kabullenmem gerek sanirimÇöpü attıktan sonra tekrar dönüp konteynerdan alıp eve sokuyor musun?
O zaman ayrıldığın adamı da düşünüp "acaba?" Demeyeceksin.
Adam olsaydı şu an boşanmamış olurdunuz!
Seni manipule etmesine izin verme!
Siz de fark etmişsiniz o kadar şeyden korkuyorum ki.onsuz kalmaktan da onunla yaşamaktan da korkuyorum çok.ozluyorum daha da özlemekten korkuyorum.psikologa gitmeye basladimNeden herşeyden korkuyorsun? Korkarak yaşanmaz.
Siz de fark etmişsiniz o kadar şeyden korkuyorum ki.onsuz kalmaktan da onunla yaşamaktan da korkuyorum çok.ozluyorum daha da özlemekten korkuyorum.psikologaNeden herşeyden korkuyorsun? Korkarak yaşanmaz.
Hayir iyilesme henuz yok malesef. Travmalar devam ediyor. Cunku kendinizi suclama donemindesiniz daha. Disaridan bakamiyorsunuz olaylara. Duygular hersey karismis durumda.
Iyilesme olsaydi onun ailesinden birisinin soyledikleri sizi o kadar etkilemezdi. Olaylara daha net bakardiniz. Iyilesme bir gunde olmuyor zaten. Kendinize zaman verin. Birakin aksin o duygular icinizden, engellemeyin. Sonunda hersey gozunuzde netlesecek. Bir aydinlanma gelecek.
O taraftan kimseyle aileniz de dahil kimse gorusmesin cunku her gelen laf soz tam iyilestim derken yeniden basa sarmanizi saglayabilir.
Bosanma henuz cok yeni. Gel gitler olmasi gayet dogal. Zaman taniyin kendinize. Hepimiz yasadik bunlari. Ben de yasadim. Ben de sunu yapmasaydim bu evlilik yururdu dedim. O ic muhasemde enine boyuna tum evlilik yillarimi tek tek gozden gecirdim. Bunu tum ayrilik yasayanlar yapiyor. Ancak siz ne yaparsaniz yapin bu evlilik yine bitecekti. Bunu en sonunda anliyorsunuz zaten.
Saglikli bir birliktelik icin iki tarafin da cabasi gerekiyor. Tek tarafin cabasi sadece isi uzatmalara goturuyor ama eninde sonunda bitiyor. Sizin de ic muhasebeleriniz bittiginde bunu anlayacaksiniz yani bu evlilik siz ne yaparsaniz yapin bitecekti. Cunku karsinizdaki kisinin gecinmeye gonlu yokmus. Gecinmeye gonlu olan bosanma kelimesini bu kadar kolay agzindan cikaramaz. Kaybetmekten korkan bosanalim dedigimde ya o da olur bosanalim der ve bosanirsa diye korktugundan kolay kolay bosanalim diye tehdit etmez esini.
Son olarak herkesin bu travmalari atlatma, yaralarini sarma zamani farkli. Kisiden kisiye ve yasadiklarinin agirligina bagli olarak degisiyor. Bir de evlilik suresine gore de degisiyor. Yapilan arastirmalarda daha uzun sureli birliktelik yasayanlarda ayrilik sonrasi toparlanma sureci daha uzun. Kesin olmamakla birlikte kac yil evli kalirsan onun yarisi kadar surede toparlaniliyor diyenler de var. Ancak bu tam dogru degil. Hersey size bagli. Uzmanlar bu donemde icinize atmayin herseyi diyor. Bir de mumkun mertebe gezin tozun sosyallesin, spor yapin, arkadaslar edinin. Acilarinizi paylasin. Paylasma sosyallesme de toparlanmanizi hizlandiriyor.
Son birsey daha. 12 yil evli kaldiktan sonra bosanmis biri olarak soyluyorum. Kaybettiginiz yillara uzulmeyin. Onunuzde daja yasayacaginiz koca bir omur var. Gelecek yillarinizi guzel gecirmeye bakin. Bosanma bir bitis degil, yeni bir baslangic.
Cok mutlu olmanizi dilerim.
Tartışmamissak iyiydik anlamında söyledim.ama dediğiniz gibi kac kere bosanmakla tehdit edoldimBu forumda sıklıkla okuduğum bir cümle var.
İyiyken herkes iyi.
Paylaşmadım için ayrilmieim gibi bir ortam var şu anda benim tarafımda.Ya o bosanalim bosanalim deyince iste bir gün gerceklesiyor.
Esim bana da dese tamam derim 2 cocugum var ama napiyim sevilmedigimi deger verilmedigimi dusunurum.
Beni istemeyeni istemem ki.
Yerinizde olsam bende ayni sizin gibi davranirdim.
Evlilikte yasadiklarimi niye danisayim ki ben yasiyorum bende paylasmam olumlu olumsuz seyleri.
Bilmiyorum neden oyle dedi. Ama kendisi hiç aramadı sanırım ailesi ona söylemeden benim ağzımı yokladılar.barismak isteyen adam.kac gündür arardı. Yüzüme en başta istemiyorum sevmiyorum. Deyip sonra aglamistiEski eşiniz çok şımarık. Ne demek ayrılmak istemiyordum ama öyle dedim. Bir başka konuda da sizi sevmediğini falan söylemişti. Bence güzel günlere değil bunlara odaklanın. Acınız daha hızlı geçer.
Herkese iyi davranıp bana böyle davrandığı için gözümde onu iyi görüyorum ve kendimi hatalı buluyorum. Ama dediğiniz çok doğru sonsuz kredi vermiştim ben onaHangi öz? Var mı yok mu belli olmayan bir öz. Davranışlarımız iyiyse iyiyizdir kötüyse kötüyüzdür.eğer öz diye bişey varsa ve iyiyse davranışlarımıza da yansır. Özünde iyi aslında dediğimiz insanlara bizi istismar etmeleri için sonsuz kredi vermiş oluruz aslında.suyuna gidilince herkes iyidir.önemli olan çatışmaları ilişkiyi geriye değil de ileriye taşıyabilecek şekilde yönetebilme becerilerini geliştirmek
Zaten esim bana ulaşıp barışmak.istiyorum vs demiyor.ailesi arayıp bence ağzımı yokladı eger ben evet istiyorum desem ona söyleyeceklerdi. Gittiğinden beri mesaj arama hic birsey olmadı ailesinin araması dengemi bozdu.ama bana bosanalim derken hiç korkmadıYa bi uzasin. Kibar yazdim bak. Bi erkek kadınını başkasi kapar diye ayrilik lafini agzini almaya korkar. Seninkisi tam bi ılık :) bi daha derse, böyle kıçında patlatırlar işte blöfunu de lütfen. De.
Ne düşüneceğim inanın şaştım.ama barismak icin esim hiçbir şekilde iletişime geçmedi.ailesi aradı ve şimdi şimdi anlıyorum ağzımı aradılar ve muhtemelen esim iyi kötü hicbirsey söylemedi onlar da hem.ne oldu hem barışmak istiyor muyum ağzımı aradılar ama benim.moralimi bozdular haberleri yokYalniz adamin psikolojik siddeti hala bitmemis..
Bosanmis hala daha kafani kurcalamaya devam etmeye calisiyor.
Sımariklik yaptigi..
Bosanalim demis sonra yok demis sonra bosanalim demis bosanmis yok yine tatmin olmamis olamaz cunku hasta valla normal degil seninde psikolojini bozmasina müsaade etmemelisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?