Bosanip suan mutlu olan insanlar ..biraz kendinizi anlatsaniza

Ben çok düşünüp ex e karşı tamamen bitmiş bir şekilde boşandım.. ama davaya kadar çok zordu gerçekten, yeri geldi adama değil de o araf'ta olma haline ağladım sızladım . Dava günü bitti ama.. sonrası vur patlasın çal oynasın :KK48::rapci::KK55: Her gün şükrediyorum Allaha, yeni hayatımı bana bahşettiği için...

Ben de mutluyum 1 yıl önce boşanmış biri olarak. Elbette zorluklar yaşadım acı çektim mutsuz da oldum ama genele baktığımızda o iç huzuru, o herşeyin üstesinden gelmek ve hepsinin geride kalması, mutsuz bi hayata mahkum olmama hissini hiçbir şeye değişmem. Hayat ne gösterir bilinmez fakat geleceğe hep umutla bakıyorum.

Kendine güven artıyor değil mi insanda? Ulan ben herşeyi hallederim, neler atlattım bu ne ki diyor gerçekten..:sopa:

Resmen boşandınız mı bilmiyorum ama resmen boşanmadan arada olmak berbat.
Resmen bitince ohhh diyeceksiniz

Ins bende iyi olurum diom cok yoruldum
Boşanma gerçekleşti mi? O süreç çok yorucu.. Ben avukata protokol inzalamaya giderken merdivende bir kadın ağlıyordu, oraya gidene kadar da 'ben güçlüyüm, çok güçlüyüm' diye kendime telkinde bulunmuştum. Ağlamaktan en çok korktuğum an o andı vebir de mahkeme anı. Çıktım ve mahkeme gününe kadar o telkine devam ettim hep. Ağlamamak için, eğilmemek bükülmemek için. İşe yaradı, hem de çok yaradı. Hayatımda hiç olmadığım kadar güçlü hissediyorum artık.. siz de öyle olacaksınız, kendinize inanırsanız.

Boşanma gerçekleşti mi? O süreç çok yorucu.. Ben avukata protokol inzalamaya giderken merdivende bir kadın ağlıyordu, oraya gidene kadar da 'ben güçlüyüm, çok güçlüyüm' diye kendime telkinde bulunmuştum. Ağlamaktan en çok korktuğum an o andı vebir de mahkeme anı. Çıktım ve mahkeme gününe kadar o telkine devam ettim hep. Ağlamamak için, eğilmemek bükülmemek için. İşe yaradı, hem de çok yaradı. Hayatımda hiç olmadığım kadar güçlü hissediyorum artık.. siz de öyle olacaksınız, kendinize inanırsanız.
Gerceklesecek avukatla gorusuldu de babam ilgilenecek. Guclu olmak gorunmek zorundayim ..sali gunu avukatla islemler baslatilacak ...yaziklar olsun harcadigim vakte onunla

Aynen, o yüzden keşke evlenmeseydim diyemiyorum ben :KK48: çok şey öğrendim, ne toymuşum diyorum.
Valla ne yalan söyleyim ben de keşke olmasaydı diyemiyorum, aynı süreçten geçen bazı arkadaşlarım keşke yaşamasaydım diyor sanırım biraz algıyla alakalı. Hayat böyle bişey evlilik ya da başka sebeple yolun bazı insanlarla kesişiyor iyi ve kötü bişeyler öğreniyorsun sonra yolların ayrılıyor. İnsan yaşadığı hayatı iyisiyle kötüsüyle sevmeli.

Valla ne yalan söyleyim ben de keşke olmasaydı diyemiyorum, aynı süreçten geçen bazı arkadaşlarım keşke yaşamasaydım diyor sanırım biraz algıyla alakalı. Hayat böyle bişey evlilik ya da başka sebeple yolun bazı insanlarla kesişiyor iyi ve kötü bişeyler öğreniyorsun sonra yolların ayrılıyor. İnsan yaşadığı hayatı iyisiyle kötüsüyle sevmeli.

Benim düşüncem de aynen bu şekilde. Ahlanıp vahlanarak hayat geçmiyor.

Gerceklesecek avukatla gorusuldu de babam ilgilenecek. Guclu olmak gorunmek zorundayim ..sali gunu avukatla islemler baslatilacak ...yaziklar olsun harcadigim vakte onunla

Bir alttaki yorumu iyi okumanı tavsiye ederim, başka türlü bu süreç daha da zorlaşır senin için. Tadını çıkar, çık gez zorla da olsa; sevdiğin ama görüşemediğin insanlarla görüş, insanlarla bolca görüş hatta (seni üzmeyecek kişiler olsun) . Zamanla acısı azalacak,hatırlamayacaksın bile. Unutmak istersen tabii.

Hepimiz mutlu olacagiz, bir omur surecek diye evlendik. Hepimiz farkli sebeplerden bosandik. Kimimiz siddetten, kimimiz aldatilmaktan, terk edilmekten, deger gorememekten, ucuncu sahislarin evlilige karismasindan... bu gibi sebeplerden ayrildik. Olmadi. Yurusun diye caba sarfettik olmadi. Yapacak da birsey kalmadi. Caba tek tarafli olmuyor cunku...
Evet bosanmak sancili bir surec ama hicbir dogum da sancisiz olmuyor. Belki kendini yarim hissettiginden, belki gecirdiginiz iyi gunlerden su an gelgitler yasiyorsundur. Zaman zaman bunlari yasaman da normal. Dugunlere gittiginde, herkes esiyle tatil yaparken...boyle hissetmen normal. Kolay degil aliskanliklar var cunku.
Gelinlikle ciktigim baba evine 12 yil sonra elimde oglumla dondugumde ben de kotuydum. Kirgin, kizgin, caresiz, gelecegin ne getirceginden habersiz.... Ama gunes bir sekilde doguyor. En cok bosanma bitene kadar yiprandim. Her gelgitler yasadigimda hayir bu benim dusuncem, kafamda yarattiklarim ama gercekler boyle degil dedim. Bosanma bitince durulma donemi basliyor. Kabul etme donemi. Hayatin devam ettigi ve sizin de yolunuza devam etmenuz gerektigini anliyorsunuz.
Ben cabuk topatlanmak icin oglumu alip baska bir sehire yerlestim. Yeni is, yeni hayat,yeni duzen.. sifirdan yasama tekrar basladim. Baska seylerle ozellikle yeni hayatimla ugrasmak toparlanmami kolaylastirdi. Aklimi baska seylerle mesgul ettigimde, ozellikle yeni yasama adapte olmaya, gecmisi daha az dusunuyordum; boylelikle yaralarimi daha cabuk sarabilecegimi dusunuyordum.
Simdiki yasadigim hayattan memnunum. Huzurluyum. Belki de bu sehire gelmek icin benim bosanmam gerekiyordu diyorum. Hersey bakis acisiyla ilgili. Belki yeniden de sevebilirim kimbilir. Belki birisinin gelmesi icin onun gitmesi gerekiyordu....
Merak etmeyin bu surec gececek. Hepimiz yasadik. Ama bunu dunyanin sonu gibi gormeyin. Bosanmak normal bir durum. Ben yasadiklarimdan cok seyler ogrendim. Cok tecrube edindim. En onemlisi hicbirseyin sonsuza kadar surmeyebilecegini ogrendim. Hayatimiza giren insanlar olacagi gibi cikanlar da olabilir. Bu dunyanin sonu degil. Onemli olan kaldigin yerden yasamina devam edebilmek. Sen de o gucu kendinde bulabilirsin. Sen yoluna devam et, merak etme hayatinda olmasi gerekenler seni bulur. Sevgiyle kal.

hayır ama boşanan insanlar tanıyorum

Yorumunuzdan anlamıştım...Tanımak malesef o duyguları anlamak için yeterli değil...Abartmamak lazım derken sanki bilinçli mi abartılı yasıyorlar o kadınlar duygularını...Bi sevgiliden ayrılmak bile ne kadar acı veriyorken hem de

Yorumunuzdan anlamıştım...Tanımak malesef o duyguları anlamak için yeterli değil...Abartmamak lazım derken sanki bilinçli mi abartılı yasıyorlar o kadınlar duygularını...Bi sevgiliden ayrılmak bile ne kadar acı veriyorken hem de[/QUO zor cok zor

Evet zor. Ama hep bu modda devam edersen uzerine yapisip kaliyor. Biraz da caba sarfetmek gerekiyor. Hayat da oyle degil mi?
Bitti diye oturmamali. Coktum yikildim diye oylece kalmamali. Agac bile yapraklarini dokuyorken hayata kusmeyip bir sonraki seneye yeniden yaprak veriyor.
Hayatin bize ogretmek istedigi de bu. Farz et ki bir asansordesin. Hayat da bir asansor. Hep ayni katta kalamazsin. Bazen asagi katlara inersin, bazen de ust katlara cikarsin. Onemli olan dengede kalmak. Kural bu. Ruh dengeni bozma. Hayatina giren de olur, cikan da. Sen yoluna devam et.
Sanmaki aci cekmeden bosanan var. Hepimiz cektik. Icimdeki zehiri atana kadar kac gece agladigimi bir ben bilirim. Ölmeden de ölűnebildigini gordum. Mutlu iken saatlerce uyudugum halde ne cabuk sabah oldu derken, aci cektigim donemde sabahlarin olmadigi donemleri bilirim. Ama buna dur da diyebilmeli insan. Yeter artik diyebilmeli. Dibe vurduktan sonra hep dipte de kalmamali.
Bir sure sonra oyle bir an geliyor ki zaten bir aydinlanma yasiyorsun sanki, yeterince aci cektim yeter diyorsun. Iste o zaman kuslarin sesini duyuyorsun. Cicekleri bocekleri fark ediyorsun. Kozalagindan cikiyorsun.
Aydinlanma doneminden sonra ilk olarak onsuz yasamayi ogreniyorsun. Hani yarim hissediyorsun ya kendini. Oysa kimsenin yarim falan oldugu yok. Sen sadece oyle oldugunu dusunuyorsun. Cunku hersey kafada bitiyor.
Onsuz yasamayi ogrenme donemi yani emekleme doneminden sonra ona da aslinda ihtiyacim yokmus dedigin doneme geciyorsun. ve onunla yapamadigin seyleri yapmaya basliyorsun buyuk bir zevkle... ve tek basina da yetebilecegini kesfediyorsun. Kimseye ihtiyacin olmadigini, ve kendinle iyi gecinmen gerektigini yani kendini mutlu etmen gerektigini anliyorsun. Iste o zaman tamamlaniyorsun. Tam oluyorsun.
Haydi simdi ayaga kalk ve bunu kendin icin yap. Bu gun yapamazsan yarin yap ama cok da vakit kaybetme cunku bugun bitiyor. Boyle boyle omur bitiyor.

Back
X