- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 30
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Kocanın kira,evin ihtiyaclarini öderim laflarina inanma. Yakın arkadaşımın eşi bir hayli zengin ve lüks arabalara sahip adam. Kadına dedi ki git ev bul kendine eşyaları taşıyalım kirayi ev ihtiyaçlarını,cocuklarin giyim vs ben karsilayacam demisti,ne oldu boşanma gerçekleşti adam kirayı vermediği gibi,pazar günleri çocuklarına 10 ar lira verip gönderiyor,kadın çalışmıyor iki küçük çocuk,adamin verdiği nnafakayla geçim ssaglamaya çalışıyor,aileside sirtini dondu kadına,kaldi dimdizlak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Boşanma şu durumda hiç iyi olmaz gibi. Biraz birikim yapmaya çalışın,zira hayat çok pahalı artık.Hadi senden sıkıldım gecinemiyoruz bosaniyorum deme lüksü yok,çalışmayan ailesi destek olmayan kadının,kızınız büyüsün biraz bu sürede ise girin gerisi Allah kerim.
En doğrusunu siz bilirsiniz . Allah yardımcınız olsun .5 yili bitirdik 6 yillik evliyiz . Dusundum ama onunda cözüm getirecegini sanmiyorum boyle bir insana.
Nafaka 1200 alıyor,kira aidat doğalgaz iki cocuk,yeme icme. İki gün önce iki aylık kirasını odeyemediginden yakındı. Adam keyfinde sefasinda. Evet kimsenin kimseye tahammulu kalmadi,mutsuz olan geçim,huzur olmayan evlilik anlamsız,lakin bir de hayatın gerçekleri var. Boşanınca belki evde huzurunuz olacak,ama bu seferde maddiyat sıkıştırınca huzurunuz kalmayacak. Çok zor Allah yar yardımcıniz olsun : ((Peki nafaka ne kadar aliyor?
Yokmu kadini koruyacak kanun?. Aklim almiyor.
Allah bildigi gibi yapsin oyle insanlari. Eger benimkide yaparsa bilmiyorum ne yaparim.Nafaka 1200 alıyor,kira aidat doğalgaz iki cocuk,yeme icme. İki gün önce iki aylık kirasını odeyemediginden yakındı. Adam keyfinde sefasinda. Evet kimsenin kimseye tahammulu kalmadi,mutsuz olan geçim,huzur olmayan evlilik anlamsız,lakin bir de hayatın gerçekleri var. Boşanınca belki evde huzurunuz olacak,ama bu seferde maddiyat sıkıştırınca huzurunuz kalmayacak. Çok zor Allah yar yardımcıniz olsun : ((
Kararin ne olursa olsun ama lütfen pişman olacagin adımlar atma. Çok iyi düşün.Allah bildigi gibi yapsin oyle insanlari. Eger benimkide yaparsa bilmiyorum ne yaparim.
Inanin düsünmekten uyuyamiyorum .Kararin ne olursa olsun ama lütfen pişman olacagin adımlar atma. Çok iyi düşün.
Yaşadım biliyorum,ben de bosaniyorum fakat ailemin yanındayım ben. Maddi imkanları var bana ve evladıma yetebilirim. Bu halde bile acaba hata mı ediyorum diye düşünmeden edemiyorum. Yok yere bağıran küfreden bir adamdi.Inanin düsünmekten uyuyamiyorum .
Artik okadar ilerlemiski, psiklojim bozulmus en ufak sesini yükseltigi zaman ,ayakklarim karincalaniyor,beynim uyusuyor.
Yaşadım biliyorum,ben de bosaniyorum fakat ailemin yanındayım ben. Maddi imkanları var bana ve evladıma yetebilirim. Bu halde bile acaba hata mı ediyorum diye düşünmeden edemiyorum. Yok yere bağıran küfreden bir adamdi.
O evde kalmak sana çok zor geliyor,anliyorum.Soylemek istemiyorum ama çaren yok ki. Şunu dene bide öfke.kontrolu için pskologa gitmesini sagla,sonra sen ise gir bak gör o zaman her şey daha kolay olacak. Ama şimdi değil,gitsin doktora o sakın sakın takılırken sen birikim yap ve gölü at.
Merhaba. Belki önceki konularimi biliyorsunuzdur. Esimle olan sıkıntılarımdan bahsetmistim. Cözüm yolunu bulmadigım gibi ayrilmak istemiyordum.
Simdi icimi öyle duygular kapladi ki artık yapabilirim diyorum. Bende basarabilirim.
Karsimdaki insanin hareketlerine bakiyorumda ne kadar itici gelmeye basladi,birden uyaniyorum bakiyorum yüzüne onceden sevmeye öpmeye kiyamadigim insan simdi bana neden yabancı. ? Neden bir sey hisetmiyorum
. Oñceden kapıdan cıkarken icimin titredigi ,aksam saatini iple cektigim bu adami neden görmek istemiyorum.
Bu duygular gecicimi? Ayrılık yasarsam pisman olurmuyum?
Kızım icin uzuluyorum suan babasima cok düsķün sabah kalkar ope ope uyandırır. Giderken hemen gel baba diye seslenir. Ikimiz kaldigimizda ona nasil bu durumu aciklayacagım.?
Birde sunu sormak istiyorum. Esimin dukkani var 3 tane arabasi var ama hepsine kredi ödüyor. Evimiz ,dukkan ,arabalar para ödeniyor bizim degil hic biri. Esimin dedigine göre ayliķ 10 bin tl ödeme yapiyor bunlara. (Hepsi kira) sigorta borcundan dolayi sigortada yatirmiýor. Ben ayrilmak istedigim zaman ne kadar nafaka alabilirim, bu sartlar altiñda.?
Mesela evdeki esyalar benim hakkımidir? Kizim 3 bucuk yasinda, evimin kirasinı faturalarini odemek zorundami? Ya ödemezse. Kresler cok pahali bir ise girsem zaten maasimi oraya vermek zorunda kalirım.
Boyle durumla karsilasan bilgi verebilirmi?
Tesekkurler kızlar.
Anliyoruk biraz karisik bu durumlar kisden kiseye degisebiliyor demekki.Bosandiktan sonra esyalari paylasirken bir polis cagirip titanak tutarak evlenirken kim ne aldiysa onu alir. Esiniz hepsini verirse sorun yok. Ben yatak odasini, cocugumun odasini, ceyizimi ve mutfak esyalarimi almistim. Biz tutanak tutmadik ama esya kacirdi dememesi icin tutanak tutarak alanilirsiniz.
Nafaka sgk si olmasa da cocuk icin odemek zorunda. Cocuk icin en fazla 500 tl. Sizinki ile beraber 1000 tl belki daha az olur.
Bosandiktan sonra sizin kiranizi ya da faturalarinizi odemek zorunda degil.
Evlilik birlikteligi sirasinda edinilmis mallar varsa onlardan hakkinizi alirsiniz. Ancak bu mallar onun uzerine olmali ya da onun odedigini bir sekilde ispat etmelisiniz.
Takilarinizi ona verdi iseniz takilarinizi da alirsiniz.
Tazminat isi icin cok bir sey diyemeyecegim. Siddet falan var mi bilmiyorim cunku. Tazminatta genelde hakim kusurlu tarafa bakiyor. En kusurlu olan daha az kusurlu tarafa tazminat odeyebiliyor. Ancak tazminat bedelleri de aman aman degil. En fazla 20 000 tl ve sizdeki problemi bilmedigim icin bir sey diyemeyecegim.
Anlasmali bosanirsaniz ve esiniz de kabul ederse bosanma kisa suruyor ve nafaka bedelini de daha fazlaya belki ikna edebilirsiniz.
Gecmis olsun.
: (( Allah bildiği gibi yapsın. Huzur vermek,mutlu aile olmak,cok mu zor anlamıyorum.Bizimkide farkli degil suanda yani kzigin ofkeli hersey sayan birisi...
Kiskancligindan ise girmeme izin vermeyecektir . Gene kavga edecek benimle buyuzden.. her turlu kavga..
Bende anlamiyorum. Ugruna herseyden vazgectigim adama gözlerim inanmiyor. Kırgınim birazda hirsli. Beni üzen icimde ona karsi bisey kalmamasi ,gormek istemem. Ama belli olmasin diye gene askim canim demeler..: (( Allah bildiği gibi yapsın. Huzur vermek,mutlu aile olmak,cok mu zor anlamıyorum.
zor bir durum güçlü olun ve en doğru kararı acele etmeden verin.artıları eksileri ölçün tartın .boşanma en çok çocuğa zarar verıyor.onun için hangisi iyi olacaksa o yoldan gidin .eğer baba boşanma sonrasıda ilgili olacak sa çocuk az hasar alır
bir mesleğiniz var mı Ankara da iş olanakları fazla çünkü buyuk şehirBabam esiyle birlikte :) beni görmüyor bile. Annem zaten calisiyor. Kizkardesimin okulu falan . Haftasonu birakacaktim ona bile vakiti yoktu. Istanbulda degilim ama ankaradada pahali kiralar.
Yok malasef olmadigi gibi kresler 700 800 lira en kotu egtim verenbir mesleğiniz var mı Ankara da iş olanakları fazla çünkü buyuk şehir
evet öyle ben de ankaradayım pahalı şehirdir AnkaraYok malasef olmadigi gibi kresler 700 800 lira en kotu egtim veren
Canim sen duygusal birisin ondan daha cok takiyorsun ki ben de oyleyimdir.
Kizin var galiba onu dusunerek hareket et siddet yoksa once birikim yap guvencen olsun ani hareket etme daha buyuk kayiplar yasamamak icin sakin hareket et.
Hakkinda hayirlisi olsun Allah yardimcin olsun.
Esinle aranda sevgi hic mi kalmadi onceden cok severken nasil bu hale geldi severek anlasarak evlendiniz galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?