- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 30
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Sigorta belli bir doneme kadar varmis ozaman cekmis krediyi ama dedigine gore olan mallar satilsa bile , hepsi borca gidiyormus bisey kalmiyormusDükkan,3 araba ve ev bunlar siz evliyken mi alındı önce mi eğer evliyken alındı ise hepsinde yarı yarıya hak sahibisin,satıp borç kapatılır kalan para paylaştırılır boşanırken,ama eşinin sigortası yoksa kredileri nasıl çekti.
Neden hepsi borca gidiyor,evin dükkanın değeri artmadımı hiç artmıştır mutlaka hepsi borca gidiyor diye yalan söylemesin,mesela sende araştır evi ne kadara aldınız 200 bin mi değeri ne oldu 300-400 kaç taksit ödediniz geriye ne kadar borç kalmış ona çaktırmadan araştır evde taksit kağıtları vs varsa bak.Sigorta belli bir doneme kadar varmis ozaman cekmis krediyi ama dedigine gore olan mallar satilsa bile , hepsi borca gidiyormus bisey kalmiyormus
Amin Allah yar ve yardımcınız olsunHer koyun kendi bacagindan asilirmis. Rabbim görüyor ya yardim eder insallah.
Canim hepsi kira ev dukkan kira. Arabalarda kredi.Neden hepsi borca gidiyor,evin dükkanın değeri artmadımı hiç artmıştır mutlaka hepsi borca gidiyor diye yalan söylemesin,mesela sende araştır evi ne kadara aldınız 200 bin mi değeri ne oldu 300-400 kaç taksit ödediniz geriye ne kadar borç kalmış ona çaktırmadan araştır evde taksit kağıtları vs varsa bak.
Sen de bosanmisin neden? O donem nasil gectiAmin Allah yar ve yardımcınız olsun
Banka hesabı kullanıyor mu peki onu inceletebilirsin nafaka için ama bence barodan avukat talep et derim.Canim hepsi kira ev dukkan kira. Arabalarda kredi.
Birsuru kredi karti var. Ya bosa nmaya yakin dukkani devreder satarsa ne olcak isim yok diyecek adamBanka hesabı kullanıyor mu peki onu inceletebilirsin nafaka için ama bence barodan avukat talep et derim.
Şerh koydur diyecem de kira diyorsun başkasına devredemezdi,ama yinede koydurabilirsin diye biliyorum bulunduğun ilçede tapu dairesi yakınsa bir gidip görüşsen.Birsuru kredi karti var. Ya bosa nmaya yakin dukkani devreder satarsa ne olcak isim yok diyecek adam
Neden ayrılmak istiyorsunuz ? Sorunlar nedir ?
Nafaka tabi ki alırsınız ama miktarını bilemeyeceğim . O kısmı bşr avukata danışın derim .
Evet bende geçen Temmuz ayında bitirdim evliliği... Boş ver ya benim ki pisliğin tekiydi , 2 çocuklu bir kadınla gitti de kurtuldum sonunda... 4 yaşını az geçmiş bir oğlum var , nafaka vs istemedim ben zaten ki SGK sı yok , düzenli işi yok üstelik pislik bela adamın biriydi... Çok şükür kazancım iyi sayılır gerçi kira , kreş , faturalar ödendikten sonra bize hiç para kalmıyor :) Bir şekilde sonra ki aydan avans alarak ve giderleri minumum da tutmaya çalışarak idare ediyorum şimdilik... Ama çok zor gerçekten... Bir de o pislikten kalma icralar var bir sürü... Maaşımın 1/4 kısmı da icraya yatıyor yani ve asla bitmeyecek bir borç bu ... Ve öğrendim ki bu dünyada bir Allah bir de evladımdan başka hiç ama hiç kimsem yokmuş...Yapayalnızmışım napalım canımız sağolsun. Allah güç kuvvet sağlık versin ben evladımı bakarım tek korkum o kendini kurtaramadan hasta olup çalışamamak ya da ölmek... Yaşım küçük değil üstelik yaşadığım bunca şeyden sonra bunca şeyi daha ne kadar kaldırır vücudum bilemiyorum. Allah yardımcımız olsun.Sen de bosanmisin neden? O donem nasil gecti
Ben mi yanlış okudum ev dükkan araba var diyorsun sonra hepsi kira diyorsun, Ankaranın uygun ev kiraları olan ilçeleri var, onlardan birine yerleş düzen kurmaya başla, işkura basvur, mesleğim yok diye işsizlikten dem vurma nice kadınlar tanıyorum okul apartman temizliği yaparak çocuklarına bakan yeter ki kararlı olunCanim hepsi kira ev dukkan kira. Arabalarda kredi.
Üzüldüm sizin adiniza. Bizim evliligimizde sorumsuzluk pek olmadi ama ne yaptiysa basimiza kakti. Ben aliyorum ben getiriyorum gibi imalar. Herseyi ben bilirim havalari. Hep bir ben erkegim ustunum havalari v.s belki aldatma yok sadigiz birbirimize ama tek basina yeterli degil..Evet bende geçen Temmuz ayında bitirdim evliliği... Boş ver ya benim ki pisliğin tekiydi , 2 çocuklu bir kadınla gitti de kurtuldum sonunda... 4 yaşını az geçmiş bir oğlum var , nafaka vs istemedim ben zaten ki SGK sı yok , düzenli işi yok üstelik pislik bela adamın biriydi... Çok şükür kazancım iyi sayılır gerçi kira , kreş , faturalar ödendikten sonra bize hiç para kalmıyor :) Bir şekilde sonra ki aydan avans alarak ve giderleri minumum da tutmaya çalışarak idare ediyorum şimdilik... Ama çok zor gerçekten... Bir de o pislikten kalma icralar var bir sürü... Maaşımın 1/4 kısmı da icraya yatıyor yani ve asla bitmeyecek bir borç bu ... Ve öğrendim ki bu dünyada bir Allah bir de evladımdan başka hiç ama hiç kimsem yokmuş...Yapayalnızmışım napalım canımız sağolsun. Allah güç kuvvet sağlık versin ben evladımı bakarım tek korkum o kendini kurtaramadan hasta olup çalışamamak ya da ölmek... Yaşım küçük değil üstelik yaşadığım bunca şeyden sonra bunca şeyi ne kadar kaldırır vücudum bilemiyorum. Allah yardımcımız olsun.
Evet. Ev kira . Dukkan kira. Arabalar bizim ama tamamina kredi cekilmis vaziyetteBen mi yanlış okudum ev dükkan araba var diyorsun sonra hepsi kira diyorsun, Ankaranın uygun ev kiraları olan ilçeleri var, onlardan birine yerleş düzen kurmaya başla, işkura basvur, mesleğim yok diye işsizlikten dem vurma nice kadınlar tanıyorum okul apartman temizliği yaparak çocuklarına bakan yeter ki kararlı olun
Valla yaşın kaç bilmiyorum ama muhtemelen benden bir hayli genç olmalısın :) Eğer eşinden şiddet görmüyorsan , aç kalmıyorsan , alkolü falan filanı yoksa acele etme boşanmak için... Bırak çocuğun az daha büyüsün , bu arada bir iş ayarla kendine , bir yerde ufak ufak para biriktir , idare edebiliyorsan idare edebildiğin kadar et derim ben... Tek başına olsan neyse de çocukla gerçekten zor... Sen giymesen de yemesen de oluyor ama çocuk olunca olmuyor. Çocuğu kreşe versen bile asgari ücret dahi alsan eline gene en az 500-tl kalır. Biriktir....Üzüldüm sizin adiniza. Bizim evliligimizde sorumsuzluk pek olmadi ama ne yaptiysa basimiza kakti. Ben aliyorum ben getiriyorum gibi imalar. Herseyi ben bilirim havalari. Hep bir ben erkegim ustunum havalari v.s belki aldatma yok sadigiz birbirimize ama tek basina yeterli degil..
Valla yaşın kaç bilmiyorum ama muhtemelen benden bir hayli genç olmalısın :) Eğer eşinden şiddet görmüyorsan , aç kalmıyorsan , alkolü falan filanı yoksa acele etme boşanmak için... Bırak çocuğun az daha büyüsün , bu arada bir işe ayarla kendine , bir yerde ufak ufak para biriktir , idare edebiliyorsan idare edebildiğin kadar et derim ben... Tek başına olsan neyse de çocukla gerçekten zor... Sen giymesen de yemesen de oluyor ama çocuk olunca olmuyor.
Rabbim yardımcın olsun her şeyden önce, bu adamla yasasanda yasamasanda maddi manevi bi kazancın olmayacak, bi işe başlayan çocuğunu krese versen, bu dönem içerisinde annenin evimde kalsan düzenini kurana kadar olmaz mı acabaEvet. Ev kira . Dukkan kira. Arabalar bizim ama tamamina kredi cekilmis vaziyette
Iste annemin evinin bir odasi var kalacak yer yok o calisiyor zaten. Ondan bir bekletyim yok. Eger yarin ben sana demistim derse cok zoruma gider kirilirim. Belki bir ev arkadasi bulurum diye dusundum kafa dengi olursa ustesinden geliriz beraber.Rabbim yardımcın olsun her şeyden önce, bu adamla yasasanda yasamasanda maddi manevi bi kazancın olmayacak, bi işe başlayan çocuğunu krese versen, bu dönem içerisinde annenin evimde kalsan düzenini kurana kadar olmaz mı acaba
Moralini bozmak istemem ama sana kolay geliyor. Eşinin de aman aman bir parası , kazancı yok sanıyorum bu durumda da bakarım dese bile bakamayabilir , hayatına biri girerse bakmayabilir , ona güvenerek hareket etme... Çocuk için nafaka ve sana yoksulluk nafakası bağlanır ama geçinmene yetmez o paralar çünkü komik rakamlar. 300-500 TL gibi... Ben senin yerinde olsam şimdi işe girer çocuğu kreşe veririm , kalan parayı biriktiririm. Tabi ki şiddet , alkol vs sorunları yoksa eşinin....Evet oyle oluyor. Ama ben duymustum ki tabi dogruysa ayrilmada adam eve bakmak zorunda kira giderler v.s ben gitmeyim diyorum adam gitsin. Vermeyecek bir insan degil verir sanirsam. Partime bir ise gireyim gibi bir dusuncem var. Bilmiyorum bana kolay mi geliyor yoksa cok mu zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?