E
ekrulum_mor ametist
Ziyaretçi
hayatım bazen anneannler,babaanneler ,anne babadan bile çok sevilir...kendimden biliyorumfisfisfis anneannem benim dünyamdı,o benim sevgilimdi hiç birşeye değişmezdim anneannemi...14 yıla yaklaşıyor onu kaybedelisenağlamaanmadığım,aklıma gelipte burnumun direğinin sızlamadığı gün yok:çok üzgünüm:hala onu çok özlüyorum..senağlama
heralde buna benzer bir durum yaşasa idik...yani eşim anneannemi üzecek veya onu aşağılayacak bir şey söylese idi,evet belki fazla olurdu ama kadınım felan demez üstüne yürürdüm klava::mymeka:...çok şükür hiç böyle bişi yaşanmadı zaten anneannemi herkes çok severdi Allah mekanını cennet etsin...ben anneannem hasta iken zorla yanıma getirdim,ilaçlarını düzenli kullanması çok önemli idi ve hiç birşey yemiyordu canım benim:çok üzgünüm:...ve o bende kalırken ben evimide ihmal ettim,eşimide ihmal ettim...gece bir oğluma,bir anneanneme bakıp ilaçlarını veriyordum...o dönemde eşimin eve gelip gittiğini bile farketmiyordum...ama eşim benim dokunulmazlıklarımı çok iyi bildiği için ağzını açıp tek kelime bile etmedi...etsede ne olacağını iyi biliyordu...ama oda çok severdi anneannemi....bugünde benim oğullarımda,kızkardeşimin oğullarıda anneme deli olurlar....anneanneleri onlar içinde dokunulmazdır....büyük oğlum bugün evlense eşinin böyle bir konuşmasına kulak misafiri olsa korkarım daha bile beterini yapabilir....benneyaptımki...bak canım karı-koca olabiliriz,birbirlerini çok seven eşlerde olabiliriz...ama bu başka kimseyi sevmeyeceğimiz anlamına gelmez....herkesin dokulunulmazları ve ihlal edilmemesi gereken sınırları vardır....siz onun bu kadar sevdiği biri hakkında,onu çok incitek konuşmalar yapmışınız...bari kavga esnasında"beni anneannen için mi bu kadar kırıyorsun"gibi veya benzer laflar etmeseydin....bu bir anlamda benim karşımda onun ne değeri var demektir...bu onu daha da delirtmiştir...sen sevmesende o çok seviyor belliki:sm_confused nun sevgisine hürmet gösterseydin....o yaşlı bir kadın....ve torunlar çok sevilir eminim sizin mutsuz olmanızı istemez,en azından torunu için istemez...bence sen onu sevmediğin için kadıncağızın bakışları sana batıyor ve çirkin geliyor....karşındakine baktığın göz çok önemlidir...ne görmek istiyorsan onu görürsün...hem eşinizin çok sevdiği insanları sevmesenizde 3.şahıslarla onları konuşmayın...benimde eşimin ailesinde sevmediğim insanlar var ama onları kimse ile konuşmamayı tercih ederim...çok üzülmüş ve bunalmışsam,sınıra gelmişse üzüntüm belki annemle veya kızkardeşimle paylaşabilirim çünkü bu paylaşımı beni düşünerek kimse ile konuşmayacaklarına emin olduğum tek insanlar onlardır...bunuda telefonda zaten konuşmam,ancak başbaşa birebir olduğumuz anda yaparım...hep insanız sonuçta çok üzülürsek bir şeyleri paylaşarak hafifletme ihtiyacı duyabiliriz...ama kişi,yer ve zaman çok hassastır bu konularda.....bence bu sebebten yuva yıkmaya kalkmayın...eşinizle makul konuşun ...yengenizle bunu telefonda paylaşmanızın hata olduğunu kabul ettiğinizi,üzgün olduğunuzu...ama onunda tepkisinin fazla olduğu ve sizi çok çok üzdüğünü yumuşak bir dille anlatmaya çalışın...ama sakın evi ocağı terkederek olayı büyütmeye sebeb olmayın.... üzüldüm vallahi her iki taraf içinde üzüldüm...eşinizide anlıyorum....anneanne,babaanne,dede_torun ilişkisini yaşayamamış olanlar belki bunu fazla bulup anlayamayabilirler....ama bu sevgiyi alan ve tadanlar bilirlerki bu yaşlı insanlar torunları için çok çooookk kıymetli oluyorlar.....inanın onların yerleri çok farklı,çok ayrı....:asigim:keşke anneannem hayatta olsa idi haftada bir iki gece eşimle kavga etse idim:çok üzgünüm:
heralde buna benzer bir durum yaşasa idik...yani eşim anneannemi üzecek veya onu aşağılayacak bir şey söylese idi,evet belki fazla olurdu ama kadınım felan demez üstüne yürürdüm