- 23 Mayıs 2014
- 658
- 518
- 123
- Konu Sahibi goldstar535
-
Hayır çalıştım 1.5 yıldır çalışmiyorum 10 yıllık çalıştığım is yerinden ayrıldığım tazminatimida ev icin harcadık Takılarımda hatta evlenmeden önce yaptığım birikimin 25 bin ni de pesini ta verdim yani evde oturup eşimin elde ettiği kazanç ile ne yapabilirim demiyorum benim de bu evde çok emeğim varEvin borcu var ce devam ediyor ama evi eşiniz almış siz bu 5 yılda hiç çalışmadınız öyle mi ?
Size belli bir miktar nafaka bağlanır. Evi satmasanız bile evde sizin de payınız var. Arabanın borcu yoksa satar ikiye bölersiniz.
Eşinizle bu konuda mutabık mısınız ?Hayır çalıştım 1.5 yıldır çalışmiyorum 10 yıllık çalıştığım is yerinden ayrıldığım tazminatimida ev icin harcadık Takılarımda hatta evlenmeden önce yaptığım birikimin 25 bin ni de pesini ta verdim yani evde oturup eşimin elde ettiği kazanç ile ne yapabilirim demiyorum benim de bu evde çok emeğim var
Satmak istemicek eminim kendisi devam etmek ısticek ama bana payımi verecek parası da yok bende evimi çok seviyorum ve cocugumun düzeni bozulsun istemiyorum ben söyle düşündüm aslında 1400 brn vereyim ona evin kredisinin yarısı aylık oturma hakkı benim olsun ama o zamanda nafaka vermiyolarmis gecinemem işin içinden çıkamıyorum eşimin babası vefat etmiş annesini alicak yanına annesinin 2 tane emekli maaşı var kira da oturuyor yaaa yediremiyorum kendime annesinin gelip benim evimde oturmasini bayansiniz anlarsınız 1 dikili ağacı yoktu evlenmeden önce hep cabaladim şimdi onun böyle saltanat sürmesini istemiyorum ama elimden de bişi gelmiyoEşinizle bu konuda mutabık mısınız ?
O zaman evin madem kredisi devam ediyor. Ona şunu söyleyin. Evi satalım kredi borcu kapansın. Geri kalan parayı da bölelim.
Arabayı da bölelim Parasını.
Bi miktarda nafaka ver bende çalışacağım zaten deyin.
Kurtarılabilir bi evlilik mi ?Arkadaslar merhaba
Bugün itibariyle boşanmaya karar verdim 5 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var hergün kavga hergün anlasmazlik artık konuşamaz hale geldik düşünüyorum yeni bir hayat kurmam lazım kendime bunun için size sormak istediklerim var
Evlenirken 1 dikili ağacımiz yoktu herseyi beraber yaptık evimizinin her yerini özenErek beraber yaptık ama olmadı işte bu 5 yıllık süreçte 60 bin TL Ye araba aldık 400 bin TL Ye de ev aldik arabanın borcu yok evi alırken 200 bin peşin gerisini kredi ile aldık 2 yıl oldu alalı ikisi de eşimin üstüne ben su anda çalışmiyorum is arıyorum bulursam da 2500 tl den üstünde kazanmam evin aylık odemesi 2800 tl yani ben evin ödemesine devam edemem eşim 5000 tl kazanıyor aylık o oder evi satmak istemez diye düşünüyorum nasıl bir mal paylaşımı olur herseyi açık açık yazdım ki bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yardım edebilir diye
Kiralık ev tutsam 1500 tl den aşağı ev yok ailemin yanına gidemem işin duygusal boyutunu söylemiyorum bile içim yanıyo resmen nolur bilen arkadaşlar bana yardım etsin çok çaresizim
İşte beni zor duruma düşürür diye düşünüyorum tamam al senin olsun öde o zaman dicek çünkü odeyemicegimi net biliyor satmaya da yanasmicak önüne kesin kararlı gitmek istiyorum böyle yapalım diyebileceğim durum olurda itiraz edemezEvi satmayın çocuğunuzla oturun bence. Eşiniz de eşşek değil ya çocuğunun düzeni bozulsun istemez. Evi siz alın, ödeme işini eşinizle konuşun kim ne kadar para koydu hesabını yapın.
8 yıl var daha onu da düşündüm ☺Evin borcu bitene kadar yada, köprüyü geçene kadar ayıya dayı deseniz . ?
O size ödenmiş miktarın yarısını verecek o zaman. Atıyorum 200 ödediyseniz beraber, 100 versin, arabanın da yarısını versin ödesin. Bunun dışında siz işe başlayana kadar size ve erkekse eğitim hayatı bitene kadar oğlunuza nafaka vermeli. Size ortak ödenen parayı verecek durumu yoksa da satılır. Borçlardan kalanı paylaşırsınız. Başka bir çözüm bulamadım.İşte beni zor duruma düşürür diye düşünüyorum tamam al senin olsun öde o zaman dicek çünkü odeyemicegimi net biliyor satmaya da yanasmicak önüne kesin kararlı gitmek istiyorum böyle yapalım diyebileceğim durum olurda itiraz edemez
Onun satmak istememesine bakmaz o işSatmak istemicek eminim kendisi devam etmek ısticek ama bana payımi verecek parası da yok bende evimi çok seviyorum ve cocugumun düzeni bozulsun istemiyorum ben söyle düşündüm aslında 1400 brn vereyim ona evin kredisinin yarısı aylık oturma hakkı benim olsun ama o zamanda nafaka vermiyolarmis gecinemem işin içinden çıkamıyorum eşimin babası vefat etmiş annesini alicak yanına annesinin 2 tane emekli maaşı var kira da oturuyor yaaa yediremiyorum kendime annesinin gelip benim evimde oturmasini bayansiniz anlarsınız 1 dikili ağacı yoktu evlenmeden önce hep cabaladim şimdi onun böyle saltanat sürmesini istemiyorum ama elimden de bişi gelmiyo
Anlıyorum o kadar emek verdim ben kirada sürüneceğim o Kv ile saltanat sürecek diyorsunuz.Satmak istemicek eminim kendisi devam etmek ısticek ama bana payımi verecek parası da yok bende evimi çok seviyorum ve cocugumun düzeni bozulsun istemiyorum ben söyle düşündüm aslında 1400 brn vereyim ona evin kredisinin yarısı aylık oturma hakkı benim olsun ama o zamanda nafaka vermiyolarmis gecinemem işin içinden çıkamıyorum eşimin babası vefat etmiş annesini alicak yanına annesinin 2 tane emekli maaşı var kira da oturuyor yaaa yediremiyorum kendime annesinin gelip benim evimde oturmasini bayansiniz anlarsınız 1 dikili ağacı yoktu evlenmeden önce hep cabaladim şimdi onun böyle saltanat sürmesini istemiyorum ama elimden de bişi gelmiyo
Arkadaslar merhaba
Bugün itibariyle boşanmaya karar verdim 5 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var hergün kavga hergün anlasmazlik artık konuşamaz hale geldik düşünüyorum yeni bir hayat kurmam lazım kendime bunun için size sormak istediklerim var
Evlenirken 1 dikili ağacımiz yoktu herseyi beraber yaptık evimizinin her yerini özenErek beraber yaptık ama olmadı işte bu 5 yıllık süreçte 60 bin TL Ye araba aldık 400 bin TL Ye de ev aldik arabanın borcu yok evi alırken 200 bin peşin gerisini kredi ile aldık 2 yıl oldu alalı ikisi de eşimin üstüne ben su anda çalışmiyorum is arıyorum bulursam da 2500 tl den üstünde kazanmam evin aylık odemesi 2800 tl yani ben evin ödemesine devam edemem eşim 5000 tl kazanıyor aylık o oder evi satmak istemez diye düşünüyorum nasıl bir mal paylaşımı olur herseyi açık açık yazdım ki bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yardım edebilir diye
Kiralık ev tutsam 1500 tl den aşağı ev yok ailemin yanına gidemem işin duygusal boyutunu söylemiyorum bile içim yanıyo resmen nolur bilen arkadaşlar bana yardım etsin çok çaresizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?