Bosaniyorum çocuğum var ve mal paylasimi

goldstar535

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
658
518
123
Arkadaslar merhaba
Bugün itibariyle boşanmaya karar verdim 5 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var hergün kavga hergün anlasmazlik artık konuşamaz hale geldik düşünüyorum yeni bir hayat kurmam lazım kendime bunun için size sormak istediklerim var
Evlenirken 1 dikili ağacımiz yoktu herseyi beraber yaptık evimizinin her yerini özenErek beraber yaptık ama olmadı işte bu 5 yıllık süreçte 60 bin TL Ye araba aldık 400 bin TL Ye de ev aldik arabanın borcu yok evi alırken 200 bin peşin gerisini kredi ile aldık 2 yıl oldu alalı ikisi de eşimin üstüne ben su anda çalışmiyorum is arıyorum bulursam da 2500 tl den üstünde kazanmam evin aylık odemesi 2800 tl yani ben evin ödemesine devam edemem eşim 5000 tl kazanıyor aylık o oder evi satmak istemez diye düşünüyorum nasıl bir mal paylaşımı olur herseyi açık açık yazdım ki bilgisi olan arkadaşlar daha iyi yardım edebilir diye
Kiralık ev tutsam 1500 tl den aşağı ev yok ailemin yanına gidemem işin duygusal boyutunu söylemiyorum bile içim yanıyo resmen nolur bilen arkadaşlar bana yardım etsin çok çaresizim

Evin borcu var ce devam ediyor ama evi eşiniz almış siz bu 5 yılda hiç çalışmadınız öyle mi ?
Size belli bir miktar nafaka bağlanır. Evi satmasanız bile evde sizin de payınız var. Arabanın borcu yoksa satar ikiye bölersiniz.

Hayır çalıştım 1.5 yıldır çalışmiyorum 10 yıllık çalıştığım is yerinden ayrıldığım tazminatimida ev icin harcadık Takılarımda hatta evlenmeden önce yaptığım birikimin 25 bin ni de pesini ta verdim yani evde oturup eşimin elde ettiği kazanç ile ne yapabilirim demiyorum benim de bu evde çok emeğim var

Eşinizle bu konuda mutabık mısınız ?
O zaman evin madem kredisi devam ediyor. Ona şunu söyleyin. Evi satalım kredi borcu kapansın. Geri kalan parayı da bölelim.
Arabayı da bölelim Parasını.
Bi miktarda nafaka ver bende çalışacağım zaten deyin.

Yani ev satılıp kredi kapanır geriye kalan para ikiye bölünür ve araba da satılıp ikiye bölünür size evden ve arabadan kapan para ile apart tarzı 1+1 ev alabilirsiniz başka çözüm gelmedi aklıma tabiki inşallah evliliğiniz düzelir hiç bunlara gerek kalmaz

Satmak istemicek eminim kendisi devam etmek ısticek ama bana payımi verecek parası da yok bende evimi çok seviyorum ve cocugumun düzeni bozulsun istemiyorum ben söyle düşündüm aslında 1400 brn vereyim ona evin kredisinin yarısı aylık oturma hakkı benim olsun ama o zamanda nafaka vermiyolarmis gecinemem işin içinden çıkamıyorum eşimin babası vefat etmiş annesini alicak yanına annesinin 2 tane emekli maaşı var kira da oturuyor yaaa yediremiyorum kendime annesinin gelip benim evimde oturmasini bayansiniz anlarsınız 1 dikili ağacı yoktu evlenmeden önce hep cabaladim şimdi onun böyle saltanat sürmesini istemiyorum ama elimden de bişi gelmiyo

Kurtarılabilir bi evlilik mi ?
Bebek de varmış ,
Aldatma , şiddet yoksa bi daha deneseniz ?

Evi satmayın çocuğunuzla oturun bence. Eşiniz de eşşek değil ya çocuğunun düzeni bozulsun istemez. Evi siz alın, ödeme işini eşinizle konuşun kim ne kadar para koydu hesabını yapın.
İşte beni zor duruma düşürür diye düşünüyorum tamam al senin olsun öde o zaman dicek çünkü odeyemicegimi net biliyor satmaya da yanasmicak önüne kesin kararlı gitmek istiyorum böyle yapalım diyebileceğim durum olurda itiraz edemez

O size ödenmiş miktarın yarısını verecek o zaman. Atıyorum 200 ödediyseniz beraber, 100 versin, arabanın da yarısını versin ödesin. Bunun dışında siz işe başlayana kadar size ve erkekse eğitim hayatı bitene kadar oğlunuza nafaka vermeli. Size ortak ödenen parayı verecek durumu yoksa da satılır. Borçlardan kalanı paylaşırsınız. Başka bir çözüm bulamadım.

Onun satmak istememesine bakmaz o iş
madem evi sana bırakmıyor,evdeki hakkın için sana verecek parası da yok
Evide arabayı da satın o zaman
Evin kredisini kapatıp elde kalanın yarısını alacaksınız

Kurtarılamayarak bı evlılık mı acaba once onu sorayım yuva yıkmak kolay degıl beraber terapi alsanız sorunlar nedır dayak sıddet aldatma varmı?? Bunlar yoksa Bıraz sabredin derım on yıllık evlıyım bızdede dayak sıddet yoktu ama esımle cok zor zamanlarımız oldu cok kez dusundum ayrılmayı ama zamanla evlılık oturdu huyunu suyunu ogrendim hala bıle arada tartısma olur. Demem okı Bıraz sabret karsılık lı oturun konusun yıkmayın yuvanızı

Anlıyorum o kadar emek verdim ben kirada sürüneceğim o Kv ile saltanat sürecek diyorsunuz.
Haklısınız.
Bi çözüm bulunmalı.
Kredi ne kadar ?
Peşinatın hepsini siz mi verdiniz ?
Yoksa o da ekledi ni ?
Satmak istemezse kirada gibi evde siz yaşayın. Zaten size bağlayacağı nafaka 2000 TL civarı olsa nafakadan da krediyi ödeseniz ya da nafaka vermese krediyi ödemeye devam etse nafaka yerine sizde çalışıp evde otursanız evi size verse olmaz mı ?

Geçmiş olsun. Elinizde kalan 2200 lira ile nasıl geciniyorsunuz ben onu merak ettim. Araba borcunuz da yokmuş. Ev sizde kalsın taksitleri o ödesin diyelim. Ee adam geriye kalan 2200 lira ile kendine ev tutacak. 1500 liradan aşağı ev yok diyorsunuz. Kocanizin evi size vermeye yanasmayacagi ortada.

Yanlış anlamayın ama ben başka noktaya takıldım. Kazandığınız rakamlar çok uçuk değil, 5 yılda bu birikimi nasıl yaptınız hiç mi yemediniz içmediniz?
Bu tarz bol borçlu evliliklerde stres de çok oluyor doğal olarak. Keşke 400 binlik ev almak yerine yiyip içip gezseydiniz de huzurunuz yerinde olsaydı.
Allah feraha çıkarır inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…