Bosaniyorum çocuğum var ve mal paylasimi

Kredi ne kadar oduyor? Yarı-yarıya ödeseniz,evde siz otursanız? Veya satıp bölüşeceksiniz,başka türlü kabul etmezdim ben.
Bir de kendimce bir yorum yapmak istiyorum,5 yılda 5bin liralik maasla 60binlik araba 400binlik ev almak her yiğidin harcı değil. Acaba gezmenizden tozmanizdan tatilinizden kısıp bunaldınız,tahammülünüz mu azaldı?

Altınlar, 10 yıllık tazminat ve evlenmeden önceki birikim. E erkeğinde öncesinden birikimi varsa, Bence gayet toplanabilir bir rakam.

Sevgili goldstar535 yasaya göre ev araba ve de diğer taşınır-taşınmaz mallar kimin üzerine olursa olsun edinilmiş maldır.Yani aranızda aksi kararlaştırılmamış ise (yazılı olarak) yarı yarıya paylaştırılır.Borçlar için şöyle:Ödediğiniz miktar borcun tamamından çıkarılır.Kalan miktarda da eşiniz dava açarsa ikiye bölünür.Yani yarısını siz ödersiniz.

Dogruyere takilmisiniz evet 5 yıldır kendime bir mont bile almış değilim tek gezme anlayışı AVM de boş boş dolaşmak 1 bardak çay dahi İçmez 2 bardak çay içip 1 paket çay parası mi vercez der gezmek tozmaz yemez İçmez giymez giydirmez tabiyki bunaldim hayat akıp gidiyor yaşamak istiyorum tabiyki çocuğumu ve kendimi garanti altına alarak kendim olsam çeketimi alır çıkarım o derece bunaldim ama düşünmek zorunda olduğum bir oğlum var

Pekikredi nasıl oluyor 200 bin e 340bin odemek şartıyla çektik krediyi 2 yıldır ödüyoruz bu durumda bizim verdigimiz peşinat da ortada gitmiyo mu

Çocuk olmadan, bir sürü borca girmeden ayrılsaydınız keşke.

Eşiniz cimri, mal sevdalısı. Değil size evi vermek, malını asla paylaşmaz.
Boşanma kararınızı söylediğinde ilk yapacağı mal kaçırmak olacaktır.
Muhtemelen evi, arabayı annesinin üzerine geçirir.
Nafakayı da en düşük seviyede vermek için uğraşır.
Yani maddi yönden ondan bir şey bekleyerek plan yapmayın.

Hakkınızda hayırlısı.

Neden hep onun Leh’ine olacakmış gibi düşünüyorsun ki ?
Avukatla konuş

Muhtemel annesini yanina alacak
kendi 5bin aliyor anneside 2 maas aliyor krediyi odemeye devam eder gelenlerle.
arabanin yarisini alirsiniz (ya satilir ya para olarak)
ama evin kredisi devam ettigi icin bilemedim onu avukata sormak lazim.

Evi, arabayı başkasının üstüne geçirmez inşallah siz dava açana kadar. Kendi üstünde olduğu sürece evlendikten sonra alındılar diye zaten paylaştırılır bu mallar. Bu kadar kafaya takmayın mal paylaşımı halledilir siz dava açın bir an önce. Biz de eşimle kredi ödüyoruz ama gezdigimiz zamanlar çayın çorbanın lafini etmez kendi teklif eder zaten. O yüzden hayatınızdan çaldırmayın daha fazla.

Ben çocuğum olduğu için hiç pişman değilim iyi ki o olmus beni hayata bağlıyo o benim ömrüm tekrar evlenmeyi de düşünmüyorum işte yıllar önce de pişman misim şimdide istemiyorum yıllardir çözüm aradım yok bulamadım

Evet bu da mantıklı teşekürler

Mal kaçırmadan eve aile konutu şerhi koydurmalısınız.
Çünkü boşanma davasından ayrı olarak mal paylaşım davası açmak zorundasınız.
O da en az 3-4 sene sürer.
Sizin payınıza ödenen krediden cüzi bir miktar düşer muhtemelen.

Eğer yapabilirseniz evi sattırın, krediyi kapattırın ve ev alırken verdiğiniz parayı geri almaya çalışın.

Kocanız size zırnık vermez diye düşünüyorum.

Cimriliğin çözümü yok maalesef

++++
Adam cimri pinti yemez de yedirmez de

Bugün konuşmayı planlıyorum anlaşmalı olsun istiyorum yani bide kavgayla bitsin istemiyorum buna gücüm yok ama beni neler bekliyo bilmek istiyorum yani önce bir avukatla mi gorussem açaba ailemin de haberi yok toplum baskısı nasıl kaldırcam hiç bilmiyorum ailem damatlarini süper kahraman sanıyor hiç bir tartışmasızi anlatmadim bugüne kadar allah bana ve ogluma güç versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…