Boşanıyorum- nafaka-2cocuk-para

yudumaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
275
1
46
İstanbul
mrb hanımlar
sizlere birsey danısmak istiyorum...
1 hafta sonra boşanma davam var, anlaşmalı olarak boşanıcaz fakat her gün yeni sorunlar cıkıyor.
bi kere şahite gerek var mı? yani şart mı??

eşimle ben benim kurdugum işte calıstık 4 yıl boyunca.. arabamız var, arabayı ben alıcam diyor benim hakkım diyor??
araba ortak degil mi?

eşimden boşanınca eşim 900-1000 liralık bir işte calısır.
ben ise aylık 5000 6000 tl kazanıyorum.
eşimden zamanında dayak yedim, hep küfür hep azar...
ayrıca benim 2 cocugum var, arabayı neden hediye edeyim? 20 milyarlık araba , 10 bini benim hakkım degil mi hanımlar?

annem yazlıgını bana verdi.. baya pahalıya geldi işlemler 7000 tl fln tuttu - bana sattıgı icin. satış vergisi vs vs..
eşim diyor ki o ev var olan birsey, o ev senin, ve o eve 7000 tl verdik... bu mantıklı mı arkadaşlar?
sonucta ben evi sattıgım zmn o 7000 tlyi geri alamicam ki.. vergi dairesine fln ödendi o para!!
ama anlamıyor buna karşılık arabayı istiyor...

onun harcamalarını saysam bitmez.. ama onlar ayrı diyor o para gitmiştir.. ama senin evin duruyor diyor :D

delircem ya..

nafaka isteyebilrimym maasım daha yüksek oldugu halde? 1000 liralık maasta nekadar nafaka belirlerler?
sonucta 2 cocugum var, ve nafaka alabilirsem cocuklarım icin almak istiyorm.. onların gelecegi icin ona para hediye etmeyi dusunmyrm.. cocuklarımın hesabına atarım!

off bu arada yazarken aklıma geldi de, annem yazlıgını bana sattı, tabi ben para vermedim ama sattı gorunuyor,yani miras gorunmuyor. yazlıkta eşimin hakkı da olur mu?
bu durum icin ne yapabilirim?

bu arada cocuklu boşanan var mı aranızda? hayatınız nasıl devam etti? oh iyi boşanmısım mı dediniz? yoksa oh iyiki boşandım ama simdiki hayatım da hayat degil mi dediniz?

tavsiyelerinize fikirlerinize ihtiyacım var.. dogal olarak cok korkuyrm tcde 2 cocuklu.. yapa yanlız. kimsem yok istanbulda.. off off :(

Anlaşmalı boşanma için hazırladığınız protokolde karşılıklı taleplerinizi yazıp imza atmadınız mı?
Şimdi bunları hesaplamak için biraz geç değil mi?:26:

valla ne bileyim anlaşşmalı sadece iki kisinin de boşanmak istedigi anlamına geliyor sanmıstım
ayrıca arabayı fln sonradan söyledi...

'ne yaşadınız bilmiyorum ama belliki eşinize maddi olarak zarar vermek istiyorsunuz.Sizin zaten maddi açıdan zorluğunuz olmayacak eşinizden nafaka alıpta onu zor duruma düşermek ne kadar doğru .Unutmayın siizn artık eşiniz değil ama kızlarınızın babası.İmkanı yok madem sizin var arabadaki 10 bin tl hakkınız 2 aylık bile maaşınız değil onun olsun bırakın.

Anlaşmalı diyorsunuz madem anlaşın ortayı bulun işte.

valla ne bileyim anlaşşmalı sadece iki kisinin de boşanmak istedigi anlamına geliyor sanmıstım
ayrıca arabayı fln sonradan söyledi...

Ne bileyim derken?
Protokole imza atılmış,şimdi farklı taleplerinizi sununca davanız uzayacak farkında değil misiniz?
Avukat tutun arkadaşım,yeni baştan düzenlensin herşey. Gerçi 1 hafta kalmış nasıl olur bilmiyorum ama bu kadar zenginliğin içinde gözünüzü hırs bürümüş ne diyeyim?
Adli tatil de geliyor,hiç mi hesap kitap yapmazsınız bir işe kalkışırken?
Çocuklarınıza yazık,size yazık,eşinize yazık..

Annenizin size sattığı ev ortak mal olarak geçer ve ikinizinde evlendikten sonra edindiğiniz tüm ortak mallar 2 ye bölünür,
Eşim ile benim kurduğum iş demişsiniz eşiniz iş yeri hissesini de alabilir bildiğim kadarıyla,

5 BİN 6 bin geliriniz varsa neden nafaka istiyorsunuz ki
sonuçta çocuklarınıza ve size yetecek bir mevla,
eşinizde 1000 liralık maaştan size nafaka ödeyip kendi yaşamını idame ettirecek

anladığım kadarıyla iş yerinden bir hisse bölümüde istememiş

5000-6000 alıyorsunuz.adamcağızın 1000 lirasına göz koyuyorsunuz.e ölsün mü bu adam?ondan gelecek 200 liralık nafakayı da hediye etme lütfunda bulunun bir zahmet.
200 lira siz atıverin bankaya çocuklarınız için.o sizin için hiç para ama onun için hayati.vicdan da kalmamış.

kendi için değil çocukları için alacak 200 tl değil 2 kuruşta olsa alsın bencede...dayak küfür hediye mi edecek arkadaş....

Avukatlar donuna kadar alırız diyorlar ya onun gibi birşey herhalde ama hem dayak hem küfür var bende alırdım inanki

alın tabiki de hakkınız.
adamın 1000 liralık maaşı vardıysa çocuk yapmasaymış, yada karısını dövüp küfredip boşanmak zorunda kalmasaymış.
bu bayanın malı parası var diye o adam çocuklarına nafaka ödemeyecek mi yani??
oh ne ala memleket.
çocukları tek başına yapmadınız ama tek başına bakmak mecburiyetinde bırakılmışsınız.
bunun para hırsıyla alakası yok bence, çocuğunuzun nafakasını hibe etmek zorunda değilsiniz.
madem çocukların babası, maddi destek sağlasın.
yarın öbür gün evlenecek o adam muhtemelen, yeni evine çocuklarına bakacak yedirecek içirecek, ama sizden olan çocuklarına kendi parasıyla bir lokma yedirmemiş olacak. nerede kaldı onun babalığı şimdi?
kusra bakmayın ama çocuğu yaptıysanızbabaları olarak da bakmak da zorundasınızdır!
tüm kanuni haklarınızı kullanın,eğer kanun size o adamın donuna kadar alma hakkını veriyorsa demek ki hakediyor.
ne arabanzı bırakın ne nafakanızı bence
kimsenin geleceği garanti altında değil, yarın öbür gün o nafakaya ihtiyacınızın olmayacğı ne malum?
:45::45::45:

Son düzenleme:
Ne bileyim derken?
Protokole imza atılmış,şimdi farklı taleplerinizi sununca davanız uzayacak farkında değil misiniz?
Avukat tutun arkadaşım,yeni baştan düzenlensin herşey. Gerçi 1 hafta kalmış nasıl olur bilmiyorum ama bu kadar zenginliğin içinde gözünüzü hırs bürümüş ne diyeyim?
Adli tatil de geliyor,hiç mi hesap kitap yapmazsınız bir işe kalkışırken?
Çocuklarınıza yazık,size yazık,eşinize yazık..

bunun adı hırs degil ... bırakın 200 tlyi 50 tlyi bile alırım eger hakkımsa.. neden geri cevireyim? ne hakkım var buna? o para COCUKLARIMIN HAKKKII... kendimi düsünmyrm cocuklarımı dusunyrm.....

5000-6000 alıyorsunuz.adamcağızın 1000 lirasına göz koyuyorsunuz.e ölsün mü bu adam?ondan gelecek 200 liralık nafakayı da hediye etme lütfunda bulunun bir zahmet.
200 lira siz atıverin bankaya çocuklarınız için.o sizin için hiç para ama onun için hayati.vicdan da kalmamış.

ben cocuklarıma maasımın yarısını yatıryrm zaten.. ben BANA Düşeni yapıyorum
babaları neden yapmasın?

200 tlyi beni döven adama vercegime giderim 200 TLyi dayak yiyen kadınlara yardım kurulsuna bagışlarım hanım efendi..

Son düzenleme:
hımmm bu bizi ilgilendirmemeli aslında...

bizde Türkiye'deki başka bir yanlış ise gelir durumuna göre nafakanın hesaplanması..

avukat arkadaşımın dediğine göre yanlış hatırlamıyorsam Amerika'da çocuğun ihtiyacına göre nafaka belirleniyor..
bu isterse babanın tüm maaşına denk gelsin..aynı şekilde velayet babada ise gerekirse annenin tüm maaşı bile alınıyor..

hooop diye çocuktan vazgeçmek yok diyor devlet, gerekirse daha çok çalış, yapmasaydın yoksa haklarını elinden alırım diyor..

5 bin 6 bin lira maaş alıp 1000 lira maaş alan adamdan nafaka istemekte neyin nesi:53:

süper mesaj
katılıyorum

alın tabiki de hakkınız.
adamın 1000 liralık maaşı vardıysa çocuk yapmasaymış, yada karısını dövüp küfredip boşanmak zorunda kalmasaymış.
oh ne ala memleket.
çocukları tek başına yapmadınız ama tek başına bakmak mecburiyetinde bırakılmışsınız.
bunun para hırsıyla alakası yok bence, çocuğunuzun nafakasını hibe etmek zorunda değilsiniz.
yarın öbür gün evlenecek o adam muhtemelen, yeni evine çocuklarına bakacak yedirecek içirecek, ama sizden olan çocuklarına kendi parasıyla bir lokma yedirmemiş olacak. nerede kaldı onun babalığı şimdi?
kusra bakmayın ama çocuğu yaptıysanızbabaları olarak da bakmak da zorundasınızdır!
tüm kanuni haklarınızı kullanın,eğer kanun size o adamın donuna kadar alma hakkını veriyorsa demek ki hakediyor.
kimsenin geleceği garanti altında değil, yarın öbür gün o nafakaya ihtiyacınızın olmayacğı ne malum?

isterseniz 10 binde alsanız hakkınız olan nafakayı da alın bence ,oh ne ala adamın parası azmış yazıkmış yok öyle,gider başka taraftanda çoçuk yapar,kendi çoçuklarını unutmaması için 5 kuruşta olsa alın derim.....

alın tabiki de hakkınız.
oh ne ala memleket.

tskr ederim gzel cevabın için..
aynen oyle dusunyrm yarın ne olcagı belli degil... ve parasında degilim sadece cocuklarımn hakkı varsa geri cevirmeye hakkım yok diye dusunyrm... sanki 1000 tl cok az bi para.. insanlar 500 tlile aile gecindirio...
adam kira bile ödemicek ki .. cok kötü durumda olsaydı almazdm ztn nafaka

alın tabiki de hakkınız.
oh ne ala memleket.

Aynen katılıyorum
Az maaş alıyor diye baba nafaka hakkından feragat edemez
Çocuklarının annesini eşini dövsün hakaret etsin eşinin annesinden kalan evinde gözü olsun kuruş hesabı yapsın ve nafaka vermesin
Olur mu öyle şey
Ben de alırdım.Çocuk bakmak ve de 2 çocuk çok zor sadece maddi değil herşeyinizle bağlanıyorsunuz ,,Baba tek kişi ama anne 3 kişi artık.
Ben de boşanıyorum ve 2 çocuğum var
Hiç kolay değil.

mrb hanımlar
sizlere birsey danısmak istiyorum...
1 hafta sonra boşanma davam var, anlaşmalı olarak boşanıcaz fakat her gün yeni sorunlar cıkıyor.
bi kere şahite gerek var mı? yani şart mı??

eşimle ben benim kurdugum işte calıstık 4 yıl boyunca.. arabamız var, arabayı ben alıcam diyor benim hakkım diyor??
araba ortak degil mi?

eşimden boşanınca eşim 900-1000 liralık bir işte calısır.
ben ise aylık 5000 6000 tl kazanıyorum.
eşimden zamanında dayak yedim, hep küfür hep azar...
ayrıca benim 2 cocugum var, arabayı neden hediye edeyim? 20 milyarlık araba , 10 bini benim hakkım degil mi hanımlar?

annem yazlıgını bana verdi.. baya pahalıya geldi işlemler 7000 tl fln tuttu - bana sattıgı icin. satış vergisi vs vs..
eşim diyor ki o ev var olan birsey, o ev senin, ve o eve 7000 tl verdik... bu mantıklı mı arkadaşlar?
sonucta ben evi sattıgım zmn o 7000 tlyi geri alamicam ki.. vergi dairesine fln ödendi o para!!
ama anlamıyor buna karşılık arabayı istiyor...

onun harcamalarını saysam bitmez.. ama onlar ayrı diyor o para gitmiştir.. ama senin evin duruyor diyor :D

delircem ya..

nafaka isteyebilrimym maasım daha yüksek oldugu halde? 1000 liralık maasta nekadar nafaka belirlerler?
sonucta 2 cocugum var, ve nafaka alabilirsem cocuklarım icin almak istiyorm.. onların gelecegi icin ona para hediye etmeyi dusunmyrm.. cocuklarımın hesabına atarım!

off bu arada yazarken aklıma geldi de, annem yazlıgını bana sattı, tabi ben para vermedim ama sattı gorunuyor,yani miras gorunmuyor. yazlıkta eşimin hakkı da olur mu?
bu durum icin ne yapabilirim?

bu arada cocuklu boşanan var mı aranızda? hayatınız nasıl devam etti? oh iyi boşanmısım mı dediniz? yoksa oh iyiki boşandım ama simdiki hayatım da hayat degil mi dediniz?

tavsiyelerinize fikirlerinize ihtiyacım var.. dogal olarak cok korkuyrm tcde 2 cocuklu.. yapa yanlız. kimsem yok istanbulda.. off off :(

canım sen bi avukatla görüşmedin mi hiç? Yani yazlık sana miras yoluyla kalmadı anladığıma göre, annen sana satmış gibi gösterdi, ve anladığım kadarıyla işyeri senin üstüne, bence sen nafakanın derdine düşene kadar bu konuyu iyi bir araştır, eşin onlar üstünde hak iddia etmesin. ben avukat değilim, verdiğim bilgi yanlış olabilir ama evlenme yılınıza göre falan da değişiyor zaten bu durumlar, mallar paylaşılmasın bir de... kendim birşey bilmeden sana akıl vermeye çalışıyorum gibi anlama ama, Laale arkadaşımıza demişsin ya anlaşmalı boşanmayı iki tarafında kabul etmesi demek sanıyordum diye, senin de pek bilgin olmadığını düşünüp sadece uyarmak istedim sen mağdur olma diye, kk'da hukuk bölümüne falan danışsan veya telefonla da olsa bir avukatla görüşsen hiç fena olmaz gibi duruyor :31:

Back
X