• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum- nafaka-2cocuk-para

Aranızda mal paylaşımı ve nafaka sorunu olduğuna göre anlaşmalı boşanma yapamazsınız.
Ben 4.5 ıl önce anlaşmalı boşanırken (Çocuklarımız 18 yaş üzeri idi) Avukat ve şahit
gerekmedi. İkimiz şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediğimizi beyan ettik ve tek
celsede boşandık.
Elbette zorlu bir süreç tatlım, yeni hayata adaptasyon süresi herkes için farklı olsa da,
sudan çıkmış balığa dönüyorsun. Keşke tüm evlilikler, uyum ve huzur içinde sonsuza kadar
sürebilse... Başka çözüm yolu kalmamışsa ne denebilir ki? Hakkınızda hayırlısı olsun İnşaallah.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum bir evliliği bitirmek kolay değil. Evi satın almış olarak görünüyorsanız, bu evlilikten sonra edinilmiş mala girer ve eşinizle ortaktır, yani isterse evin yarı hissesini alabilir,aynı şey araba içinde geçerlidir.Şu an eşinizle her şeyiniz ortak.Eğer eşiniz gelirinizi mahkemede ispatlarsa kazançlarınız arasındaki büyük farktan ötürü mahkeme nafaka bağlamayabilir.Hatta artık erkeğin nafaka almasını sağlayan yeni bir kanun var.Bordrolu bir geliri yoksa artık erkek de nafaka alabiliyor. Bence eşinizle anlaşmaya bakın.Çünkü kanunen görünen haklarını almaya kalkarsa siz de zor duruma düşeceksiniz.Tabi bu durumların ince detaylarını avukatlar daha iyi bilir.Duruşmadan önce iyi bir avukata danışın.Çocuklarınızın nafakası konusunda elbette haklısınız.Baba olarak onlar için maddi bir desteği mutlaka olmalı.Ama dediğim gibi geliriniz belgelenirse alamayabilirsiniz. Benzer bir durumu kardeşimin boşanma davasında yaşadık. Dayak yediği hastanede belirlendiği için(kafatası çatladı ve sol kulak zarı yırtıktı ayrıca sol gözünde görme kaybı vardı) eşinden 30.000TL tazminat aldı ama üniversite mezunu olduğu ve yaşı 25 olduğu içinhakim iyi bir işte çalışabilir dedi ve kendisine nafaka bağlamadı.Adam devlet memuru olduğu için bordrosunda görünen 1.200 TL maaşına bakarak çocuğa 150 TL nafaka bağladılar.Bu olayın üzerinden 5 yıl geçti. Şu an ki durum ne tabi ki bilemiyorum,mutlaka bir avukatla görüşün.Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
valla sorularınızın cevabını bilemiyorum ama madem 5.000 6000 lira maaş alıyorsunuz eşinizin 1000 tl.lik maaşından ne nafakası?

valla sorularınızın cevabını bilemiyorum ama madem 5.000 6000 lira maaş alıyorsunuz eşinizin 1000 tl.lik maaşından ne nafakası?

bayan nafakayı kendi geçimi için değil çocukları için istiyor,
adam madem çocuk yapmayı biliyor, boşansa da maddi destek sağlamalı o çocuklara

canım sen bi avukatla görüşmedin mi hiç? Yani yazlık sana miras yoluyla kalmadı anladığıma göre, annen sana satmış gibi gösterdi, ve anladığım kadarıyla işyeri senin üstüne, bence sen nafakanın derdine düşene kadar bu konuyu iyi bir araştır, eşin onlar üstünde hak iddia etmesin. ben avukat değilim, verdiğim bilgi yanlış olabilir ama evlenme yılınıza göre falan da değişiyor zaten bu durumlar, mallar paylaşılmasın bir de... kendim birşey bilmeden sana akıl vermeye çalışıyorum gibi anlama ama, Laale arkadaşımıza demişsin ya anlaşmalı boşanmayı iki tarafında kabul etmesi demek sanıyordum diye, senin de pek bilgin olmadığını düşünüp sadece uyarmak istedim sen mağdur olma diye, kk'da hukuk bölümüne falan danışsan veya telefonla da olsa bir avukatla görüşsen hiç fena olmaz gibi duruyor :31:

Evet, öncelikle şu yazlık konusu ve işyeri sorun çıkartır gibi görünüyor. Avukatla konuşmadan nafaka konusunu gündeme getirme. Araba da göz ardı edilebilir. Dimyata pirince giderken durumu olmasın.

Ben bir süre önce ayrıldım. Eski eşim çocuğundan para esirgeyecek bir adam değil asla ama..Ev ve arabam ben de.. Nafaka da onun gelirine göre anlamlı miktarda.. İlk defa bu ay alıcam. Daha önce oğlumun okul taksidi ve ders paralarını ödüyordu. Hemen hamen denk geldi. Herşey kağıt üstünde, sağlama aldım. Ha olur da çok sıkıştım ödeyemem dese tolere ederim. Ama bir yere kadar. Ben senin yaşadıklarını yaşamadım. Şiddet ve küfür insanın canını çok yakar elbet. Yine de zararlı çıkmamak için soğukkanlı olman gerek.

Bu arada... İyi ki ayrılmışım. Boşanma süreci sıkıntılı yıpratıcı ama.. Biz, ben ve oğlum hayatımızdan çok memnunuz şükür. Eminim sizin için de öyle olacak. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.

Son düzenleme:
ne güzel bir örnek...

ben ve oğlum da yeni bir hayata atılacağız...bakalım biz de mutlu olacak mıyız?

Evet, öncelikle şu yazlık konusu ve işyeri sorun çıkartır gibi görünüyor. Avukatla konuşmadan nafaka konusunu gündeme getirme. Araba da göz ardı edilebilir. Dimyata pirince giderken durumu olmasın.

Ben bir süre önce ayrıldım. Eski eşim çocuğundan para esirgeyecek bir adam değil asla ama..Ev ve arabam ben de.. Nafaka da onun gelirine göre anlamlı miktarda.. İlk defa bu ay alıcam. Daha önce oğlumun okul taksidi ve ders paralarını ödüyordu. Hemen hamen denk geldi. Herşey kağıt üstünde, sağlama aldım. Ha olur da çok sıkıştım ödeyemem dese tolere ederim. Ama bir yere kadar. Ben senin yaşadıklarını yaşamadım. Şiddet ve küfür insanın canını çok yakar elbet. Yine de zararlı çıkmamak için soğukkanlı olman gerek.

Bu arada... İyi ki ayrılmışım. Boşanma süreci sıkıntılı yıpratıcı ama.. Biz, ben ve oğlum hayatımızdan çok memnunuz şükür. Eminim sizin için de öyle olacak. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.

O bin lirayla boşandıktan sonra pek ala bekar hayatı yaşayıp hatta yeni evliliklere yelken açma kalkışacağı kesin.Çocuğu hiç olmamış gibi sorumsuzca yaşaması hak müstehak değil bence. Bi lira dahi olsa onun sorumluluklarını hatırlatacak ne varsa alırdım.

kurtulmak istediğim bir adamdan boşanmak adına kolay olan ne varsa onu yaptım
ne parası ne yüzü.. öyle huzurluyumki..bişeyler istesem dava yıllarca sürecekti.
ve ben onu görmek muhatap olmak zorunda kalacaktım..
hiç bişey istemedim yeterki bıraksın diye

adamın 200 tlsine mi göz diktin diyenlere şaşırıyorum kadın tek başına mı yaptı çocukları, üstelik kendine düşeni alacak en doğal hakkı,birde arabayı ver gitsin diyosunuz ya ben olsam asla vermem daha doğrusu vermemek için elimden geleni yaparım hem dayak hem küfürünü çekeyim sonra da ortak arabamızı ona vereyim oldu:47:

bayan ayda 6000 alıyor diye o adamın içinin rahat etmesini mi sağlasın..
ohh ucuz yoldan kurtuldum mu desin..
yok öyleee!! hem küfret hem şiddet o kadar ucuz kurtulmamalı..hem o 200 tl o adama kalıcana çocuklarına harçlık olur daha iyi..ya da bi kadın yiycene çocukları yer o parayı..bayan zaten ben kendi gelirimin yarısını çocuklarıma yatıyorum diyor.. anneleri o kadar yaparken 200 tl nedir ki?

benim babamda ne nafakasını verdi ne de tazminatı..biz ısrar ettik anneme anne almıyalım boşver diye..
şimdiki aklım olsa o annemi aldattığı kadına da babama öyle davalar açtırırdım ki!! paralarıda çatır çatır yerdi annem..

erkek olmak çocuk yapmak değil!kolaysa adam ol da o çocuklara bak..
ay..ne sinirlenmişim ama:47:

Küfür eden, siddet uygulayan, bunlari yapmasi yetmiyormus gibi bir de yaptigi yanlislarin farkina varip
istetmeden! kendiliginden babalik sorumlulugunu yerine getirecekken orali olmayip asil mal hirsina giren o iken, ne zamandan
beri böyle bir adam "ADAMCAGIZ!" oldu ben anlamiyorum!

Arkadaşlar alsın nafakasını alsın tabii istiyorsa.
Yani adama çektirmek ya da çocuklarımın rızkı diyor tamam da o kadar dayak yerken,küfür işitirken madem ondan kat be kat üstündü de ne diye boşanmadı da bir de o çocukları yaptı?
Madem dünyaya getirmeyi istedi bu kadar eziyete rağmen kendisi onlara bakma gücü vardır,adamdan gelecek 300 e 500 e bakmamalı diye düşündüğüm için bana garip geldi.

Arkadaşlar alsın nafakasını alsın tabii istiyorsa.
Yani adama çektirmek ya da çocuklarımın rızkı diyor tamam da o kadar dayak yerken,küfür işitirken madem ondan kat be kat üstündü de ne diye boşanmadı da bir de o çocukları yaptı?
Madem dünyaya getirmeyi istedi bu kadar eziyete rağmen kendisi onlara bakma gücü vardır,adamdan gelecek 300 e 500 e bakmamalı diye düşündüğüm için bana garip geldi.

böyle diyorsunuz ama sanırım şiddet ve küfür olayının çocuklar dünyaya gelmeden önce mi yoksa sonra mı olduğundan bahsetmemiş bayan arkadaş

Son düzenleme:
konuyla ilgili bir fikrim yok ama zamanında sana çektirmişse şimdi sıra sende isterse 500 maaş alsın nafakanı al hiçbişey bırakma hakadene böylesi mübahtır.

herşeyden öte çocuğa verilen nafaka konusunda tek bir düşünceye sahip olmak gerekiyor..

hukuk neye karar veriyorsa asgari olarak o alınmalı...

bu sizin hakkınız değil.çocuğun hakkı.

daha bu haftasonu kuzenimle konuştum.üniversite mezunu.teyzem gurur yapmış nafaka almamış.

ama kuzenim benim oysa o paraya ihtiyacım vardı diyor.

annem bana baktı okuttu.ama ben casio saatim olmadığı için dışlandım.babam olmadığı için dışlanıyordum bari saatim olmadığı için dışlanmasaydım dedi..

yasal belirlenen nafaka 5 kuruş ama erkek 4 kuruş mu veriyor?onun peşinden koşmak gerekiyor..

tüm mal mülk eşya konusunda pazarlık yapılıp, ödün verilebilir ama çocuğun hakkından isterse 1 kuruş olsun ödün verilmemeli

Son düzenleme:
valla hakkınız olan parayı alın dicem nasıl yapıyolarsa bakcaklar isityosa askeri ücret alsın varmı öle yağma benm eşim beyefendei bir kuruş bile vermem dedi bende dava açarken istemiyorum yazdım tekki kurtuluyum diye ama şimdi düşünüyorum neden çocuğuna bakmıcak başkalarına yedircek o parayı diye kararsızım bu konuda

Back
X