Boşanıyorum perişanım

vallahi eşinizin boşanma niyeti olsa giderdi sadece sizi korkutmu ş
dövdü derken şaka mıydı ?Allah ın sopası yok tabi kolu da kırılmış
sanıyorum mantıken sizin onu boşanmayla korkutmanız, naz yapmanız yalvartmanız gerekirdi ki ben olsam direkt boşardım da sizin için söylüyorum..
madem paranız işiniz var ac değilsiniz açıkta değilsiniz ortada bebek de yok e baska adam mı yok..

Bence sen esine bazi seyleri yeterince iyi ifade edememissin. Sorun esinin ailesi mi yoksa yasadiklari cevre mi?

Esinin sana siddet uygulamis olmasi hicbir sekilde aciklanmaz onu ayri tutuyorum tabii ki orta cok hatali.

Ancak bu siddet olayindan haric konuya bakarsak sizin esinize karsi anlayisli olmadiginizi hissediyorum. Sözünü ettiginiz insanlar esinizi dünyaya getiren onu büyütüp bu yasa getiren insanlar. Hangi hakla esinize annenin bu eve gelmesini istemiyorum diyorsunuz anlamis degilim. Ben bile suan süpheye kapildim acaba ailesinin oldugu yere tasinmamanizin sebebi gercekten ailesi mi yoksa ordaki cevreye uyum saglayamiyacak olmaniz mi. Eger öyleyse annesinin evinize gelmesini neden istemiyorsunuz?

neden hata yapsın ki? kadın önceden tahmin ediyor giderse olacakları ...adam bunlar için kadını uzakta oldukları halde dövüyor o derece bağlı karısını boşuyor bi de kadın giderse neler olacak sandınız?sizinkiler iyi olabilir ama herkes aynı değil..
ayrıca uzmanlar bile evliliğin ilk 3yılı çiftlerin mümkünse ailelerden uzak olmalarını baska sehirde oturmalarını öneriyor..

zorlamalarla ve baskı ile asla böyle evlilik yürümez
mutlu olmak için evlenilir kimsenin dayatma hakkı yoktur herkes hürdür kimse kimsenin esiri değildir bir kadında zaten dayağı hak etmiyordur .

Arkadasim burda sanki olan kavgalarin suclusu kocasinin ailesiymis gibi konusmussunuz, onlar zaten uzaktalar haberleri bile yoktur olanlardan belkide neden böyle konusuyorsun anlamadim. Bu dayak ve kavga meselesi tamamen ve tamamen kari koca arasinda olan hatalar lütfen kimsenin hatalarini baskalarina yüklemeyin.

su kultur farki diyip duruyorsunuz ya evlenirken kultur farki oldugunu blmiyormuydnuz merak ettim gorucu usulu mu evlendiniz?

kocaniz dovuyo siz ona bakiyosunuz.. aranizdaki en buyuk fark bence zaten bu..

adam seni dövmüş, tabiki boşanma sebebi! hey Allahım yarabbım...

Konuyu açan arkadaşın yazdıklarından çıkan anlam şu:

Yediği dayaktan şikayet ettiği falan da yok gibi..Onun derdi yuvasının yıkılmaması..Eşinin ailesinin onlardan uzak olması...Eşinin ailesiyle ilgili diretmemesi...

Bence ne yaparım da bu süreçte eşimi boşanmaktan vazgeçirebilirim diye açmış olmalı bu konuyu ve burada sizin yardımlarınızı istiyor arkadaşlar

bunu biz de anladık da, böyle bir adamla evli kalmaya çalışmasının saçma olduğunu anlatmaya çalışıyoruz biz de.

eşimle birbirimize aşık olarak evlendik ben gördüm tabiki ailesinin farklı olduğunu ama burnumun dibinde oturmayacaklarını düşünerek yanı bayramda seyranda tatilde görüşür biter gider diye düşündüm adam tutturdu ben ailemin şehrine gitmek istiyorum diye evlenmeden önce ben ona sizinkilerle aynı yerde oturmam demiştim

bunu biz de anladık da, böyle bir adamla evli kalmaya çalışmasının saçma olduğunu anlatmaya çalışıyoruz biz de.

Ben de anlamayanlar için yazdım zaten.

Yani konuyu açan arkadaşımız boşanmak istemediğini açıkca yazmış bununla ilgili yardım bekliyor.Boşanmaya ikna edilmek değil !

ayyyy kavgada da ben annemin evine gidiyorum diyen erkek ne kadar çekilir bilmiyorum, akannehir
eşinin sosyal aktiviteden anladığı her haftasonu köye gitmek mi
akannehir

olan olmuş evlenmişsiniz ama keşke bu konuları evlenmeden konuşsaydınız, detay gibi duran çok önemli konular işte

beni suçlamayın inanın çok çaresiz hissediyorum gitmek çok kolay maddiyatım iyi arabam var ailem modern insanlar. kayınvalidemle bir sorunum olmadı ama sosyal istemedim beğenmemek değil ama ben üniversite mezunuyum eşimde öyle ailesi hem kalabalık hem çok içiçeler hemde cahil ben onlarla bir yaşam istemiyorum yanı tatillerde bayramda sorun olmaz ama sürekli yaşamak istemiyorum

ya iyi de hic iclerine girdin mi tanidin mi belki onlarin yaninda cahil de olsalar mutlu olucaksin? keske bu kadar kolay reddetmeseydin..

daha 8 aylık evlisin erken bir karar bence
eşin ailesine çok bağlı anladığım kadarıyla
ama düzeltmek için biraz uğraşsan
eşinide seviyorsun ayrılmak istemiyorsun galiba
baktın olmadı o zaman düşün boşanmayı.

zor bi durum, eşine bu olayın artılarını eksilerini hayatınızın nasıl değişeceğini uygun bir dille oturup anlatmalısın. yine anlmazsa sana biraz zaman veriyorum de düşün taşın de evlilik kolay bişey değil de. pişman olacağın şeyler yapma de ve sus zaman ver 1 hafta ver mesela o 1 haftada düşünsün taşınsın bakalım annesimi ağır basacak senmi? eminim ozaman daha sağlıklı düşünür.bu konuların aslında evlenmeden önce konuşulması lazım neden böyle yan çizmişki anlam veremedm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…