Boşanıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var

Neden boşanıyorsunuz? Şartlariniz baya kötülesecek. Çocuklar mağdur olacak. Katlanilmaz bi durum yoksa çocuklar için tekrar düşünün daha çok küçükler yazık değil mi. Kaç yıllık evliliğe peş peşe iki çocuk sığdırdiniz böyle 80lerde miyiz ayol? Hangi evlilik olsa etkilenirdi bundan günümüz şartlarında.

Anlamadığım adam almaya gelince tüm malların yarısını alırken vermeye gelince neden çocukların tüm masraflarının yarısını karşılamıyor

Anlamadığım adam almaya gelince tüm malların yarısını alırken vermeye gelince neden çocukların tüm masraflarının yarısını karşılamıyor
Kanunlar öyle diyormuş

Sanki her kanuna uyuyorlarda ..

İşin kötü tarafı bu durumu savunan kadınlar da var

Peş peşe değil 7 yıl oldu, çok düşündüm artık gerçekten tahammülüm kalmadı, birikmişlikler, bunca yıla rağmen ailesinin burnunu bizden çekememesi, çocuklara da bana da aile olmak için çaba göstermemesi, evin ve çocukların ilgi alakasının bana yüklenmesi.... gibi gibi bir sürü birikmişlik, eee nie iki çocuk o zaman diyeceksiniz yaparım, sabrederim, belki düzelir... yine bir sürü bahane ama olmuyormuş, yılların yorgunluğu bir zaman sonra daha da kaldırılmaz bir yük oluyormuş

Çünkü yeniden hayat kuracakmış, geçinemezmiş, şimdi dünyaya gelen çocuklarının geçimini değilde sonradan getireceklerinin kaygısına düştü yersen

Çocukları dışarı çıkarmakla ilgili tartışmanızı anlatırken "çok para harcayacağız" gibi bir söylemi de vardı yanılmıyorsam eşinizin.

Evet ikiniz de çalışan insanlarsınız ancak iyi niyetle bakarsak o sırada ( o ay için ) bütçeniz ucu ucuna yetecek durumda olabilir mi ?

Siz çıktıktan sonra gelmek istemiş , kendi içinde maddi yetersizlikle boğuşuyor olabilir mi ?

Eşinizle sevgi ve saygınız tamamen bitti mi yoksa hala bir şeyleri telafi etme şansınız olabilir mi ?

H HaklisinHocam peki şu süreçte boşanmasanız ne olur? Madem o da çok boşanmayı istiyor seni madur etmeyen bir çözüm ile gelsin
Öyle yapacağım zaten az önce bir arkadaşa yazmıştım taleplerim bunlar kabul edersen boşanalım etmezsen çekişmeliye gidelim diyeceğim, o süreçte de eve de arabaya da el koyacağım her şartta ben kazanırım

Donuna kadar alın sürünsün pislik.

Her kızına 2500 den toplam da 5000 nafaka iste bu en az miktar olsun daha fazla olsa daha iyi olur ve her yıl Üfe Tüfe oranına göre artsın diye madde eklettir ...zaten kreşe gider bu paraların çoğu ..hayat çok pahalandi az para isteme sakın ..

Hayır her hangi bir maddi sıkıntımız yoktu, zaten haftasonu dışarı çıktığımızda genelde ben yaparım ödemeyi, ona bırakmam bile strese sokup huzurumuzu kaçırmasın bizi diye, tatil meselesine gelince de bu ay gidecektik tatile yine her hangi bir ödeme veya sıkışıklığımz yoktu
Ona karşı zerre sevgim de yok saygım da, telafi de mümkün değil, ne o değişiyor ne ben, ne de beklentim azalıyor, bana göstereceği herhangi bir ilgi ya da sevgi kırıntısını da istemiyorum ama çocuklara karşı aynı tutumda olunca sabrım kalmadı artık, baba sıfatının altı bom boş şu an çocuklarda, var evet bir baba var ama ilgisiz, soğuk

Çünkü konu sahibi evi de arabayı da almak istiyor, çocuklar için de 2000 TL nafakada anlaşamıyorlar. Herkes ev sizde kalsın uzlaşın yazdı arada kaynadı galiba yazılanlar. Çekişmeliye gitse ev araba ikiye bölünüp maaşının maksimum %20sini nafaka alabilecekken, anlaşmalı boşanma için herşey benim olsun nedir?

Sevgi ve saygınız kalmadıysa bununla alakalı konuşulacak bir şey bulunmuyor.

Ancak ödemeyi sizin yapmanız eşinizin kendisini dışlanmış ve yetersiz hissetmesine yol açmış olabilir mi ?

Ödemeyi yapan siz olsanız da ; harcamalar ortak bütçenizi etkilemiyor mu ?

Mesleğinizi özel hayatınızda da farkında olmadan devam ettiriyor olabilir misiniz ? Pandemi ve kapanma sürecinde sorunlarınız artış göstermiş olabilir mi ?

Kadın da keyfinden istemiyor ki,
Çocukların düzeni bozulmasın diyor ki ben mesajlarında gördüm ev ben de kalsın araba sen de kalsın diyeceğim dedi.

Kolay değil 2 çocukla hayata yeniden başlamak.
Kreşi, bakıcısı, kirası , diğer giderleri…
Kadın çocuklarını düşünürken adam da düşünsün bi zahmet .

Neden olmasın ki ben anlamıyorum benim manevi olarak yıpranma payımı hesaba katmadığınızı görebiliyorum ama maddi yardımı da kendim için istemiyorum ki, ben size bir günümü anlatayım neyi hak ettiğime siz karar verin;
Sabah saat 7 de kalkıp kahvaltı+çocukların hazırlığı+kendi hazırlığım
Saat 8 de kızımı kreşe oğlumu bakıcıya bırakıyorum
Saat 15.30 a kadar iş
Saat 15..30 da kzımı kreşten alıp market alışverişini yapıp oğlanı da bakıcıdan alıp eve geçiyorum
Saat16.00 hala kahvaltı masası beni bekliyor ordan başlayarak evi toparlayıp temizliyorum (eşim gelmiş uykuya dalmış oluyor bu arada)
Saat 17.00 yemek hazırlığı
Saat 18.00 bulaşık+temizlik
Saat 19.00 çay + çocuklarla oyun
Saat 21.00 çocukların uykusu + bulaşıklar
Saat 23.00 uyku+ gece çocuk emzirme
Burada eşiniz ne iş yapıyor diyeceksiniz uyudu, uyandı, yemek yedi, çay içti, tekrar uyudu
Ve biz bir aileyiz ve herşeyimiz ortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…