Boşanıyorum.

Ay çok hoşsun öldüm gülmekten, ne kadar da haklısın...

Dondurma meselesini anlayamadım; baktım geçmişe ama göremedim:44:

Yaw hatun kişi yazmış: "kocası birazdan gelecekmiş (tokattan sonra) ne olacak merak ediyormuş". Sonra da "dondurma almış gelmiş" falan filan. Mesele o.

Tokat hadisesinin ardından eşi eve dondurma ile gelmiş.. O yani..
O değil de ''Fırat Abi'' her eve her aileye lazım.

Evet... Buradan Fırat abi'ye çağrıda bulunmak istiyorum: Fırat abi, bizim altımıza türkü bar açtılar. Sabaha karşı 2'ye kadar müzik çalıyor eşekler. Gel, neredeysen iki tokat da bunlara çak. Söz yol paranı vereceğim. İhya ederiz seni, yeter ki kesilsin şu müzik.

Bütün beynimdeki kurallar yıkıldı.
Meğer dayak en birinci çözümmüş.
Komşumuz pantolonunu silkeliyor çağıralım gelsin iki tokat atsın.

Herşeyi bir yana bırak,bir olayı kaç kişi duydu.
Madem seviyorsun eşini ne on kere boşanacağım dersin ne diye ailene gidersin ne diye gel beni taksiyle al dersin.

Çok fevri anam bunlar çok fevri. Benim babam dedi ki bana; "Bak yavrum kocanın evine bir kez girersin, bir kez çıkarsın. Ona göre." Yani nedir Türkçe meali; fevri bir hareketin cezasını ikiniz de çekersiniz. Sahip çıkın birbirinize.

Şiddet yanlısı birisi değilim, asla şiddeti onaylamıyorum kimse kimseye vurmamalı. Ancak buna benzer bir durumu bir arkadaşımın ailesinde duymuştum. Çerkez bir aile. Bunlardan kız alacak birisi oldu mu ailede bir dayıları varmış damat adayı ile önce o "görüşürmüş".

Tabi bu "görüşme"nin mahiyetini önce anlamamıştım ben. Ailenin bütün damatları melek gibi adamlar, karılarına sadık, bi dediklerini iki etmeyen, saygıda kusur etmeyen, hanımları ne derse yapan adamlarmış. Arkadaşım öyle anlatmıştı. Ne şanslı sizin ailenin kadınları o zaman demiştim. Gülmüştü bana. Sonra da anlatmaya başlamıştı. "Bahtlarımız muhtemelen şanslı olmazdı eğer bizde Orhan Dayımız olmasaydı." demişti.

Bu Orhan dayı damat adaylarını çağırır biraz konuşur sohbet eder sonra birden kalkıp 3 - 5 osmanlı tokadını peşpeşe sağlı sollu çakar, damat adayları ne olduklarını şaşırır haliyle, ardından da " Bak aslanım ben 39 yaşındayım 18 senelik evliyim, allah bana uzun ömür verirse inşallah bizim ailede 90 ı görenler de var. sigara içmem, alkol kullanmam, karıya kıza yan gözle bakmam, evime bakarım, hanımıma bakarım, anneme babama bakarım, saygıda kusur etmem, yediğime içtiğime, sağlığıma da dikkat ederim. Demem o ki X kızımızla niyetin ciddi ise sanırım sen benim mesajımı aldın. Ona göre git düşün taşın 1 hafta 10 gün sana müsade mesajımı iyice anladıysan gelir kızı istersin ananla babanla yolu yordamıyla. Hem o arada yüzün gözün de düzelir." der kalkar gidermiş. Daha bugüne kadar Orhan dayının mesajını alıp buna rağmen evlenen damatlardan herhangi bir falso çıkmamış. Ağzım açık kalmıştı duyduğumda bu olayı.

Tekrar söylüyorum. Şiddet yanlısı bir insan değilim şiddet asla ve asla kimseye ya da hiçbir canlıya uygulanmamalı.

Son düzenleme:

bence sen çok yanlış düşünüyorsun erkekler herşeyi yapsın kadınlar boşanmasın öyle mi kimse boşanmak için evlenmez adam eşini ağlata ağlata bütün uyarılarına rağmen o kadınla aynı ortamda bulunuyor özellikle onunla konuşuyor ve daha önce aralarında bişeyler yaşanmış bunun nesine gülünür söyler misin telefonunu da saklar olmuş baksana bunun altından başka şeyler de çıkar daha fazla ileri gidip daha çok üzmelerini mi beklesin boşanmayıp da hem ne yaparsan yap diyormuş eşi baksana

ne güzel yaa keşke orhan dayı gibi bir dayımız olsa:)

Orhan dayııı buraya eller havaya

kimseyi yargılamıyorum ve kınamıyorum yorum yazanlarında çoğuna katılıyorum... ama boşanmalarını gereksiz görüp barıştıkları için kızanları anlayamıyorumm.. biz başımıza aynı olaylar gelmeden onun ne hissettiklerini anlayamayız.. rabbim kimseyede yaşatmasın bu arada... ama yyorumların bazıları gerçekten kalp kırıcı cinsten... siz hiç eşinizle tartışıp ona kızmıyormusunuz dilinizden dökülmese bile içinizden saydırmıyormusunuz eğer öyleyse siz bu dünyadaki yegane süper ötesi varlıklarsınız önünüzde saygı ile eğiliyorumm alkışlıyorumm keşke herkes öyle olabilse....

kuzenlerle ilişki evli adamlarla ilişki bilmiyorum daha ne okuyacağım burada ama artık yozlaşan toplumumuzdan korkmaya başladımm allahım evlatlarımızı ve bizi hayırlı doğru dürüst insanlarla karşılaştırsın diyorum sadece.... insanoğlu hata yapar ve tövbe ederse ve bir daha yapmazsa rabbim bile afediyor bizde afedebiliriz çok uç konular hariççç...kuzenle mideleri almış bir birliktelik yaşamışlar belki çocukluktu belki ergenlikteki saçma sapan psikolojik problemler önemli olan bunun bittikten sonra devam etmemesi şaka yollu bile olsa birbirleriyle muhatap olmaması.. onla akraba nasıl olacak diyenler için bu iş erkekte biter...kadınlar daha duygusallardır ve bence bir kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır... özelliklede bu durumlarda eğer kaybeden pozisyonundaysa korkun o hatundan yaşadım biliyorumm... bu tiplere en büyük ders onu görmezden gelmek ve şaka yolluda olsa laf sokmaktır... ortamı ve yeri geldiğinde mesela " beni sevdi demekki beni aldı" gibi inceden msj gönderici laflar... onun yanında ne kocanızla ilişkinizi çok övüp onu imrendireceksiniz ne de çok yerip onun için üzülmesini sağlayacaksınız ikiside çok tehlikeli durumlar... bunları bir daha karşılaşırsanız o zat-ı berbatla aklınızda bulunsun diye yazıyorumm... ona onu taksanız bile takmıyormuş gibi yapaaksınızki sizi sinir edemediğini düşünüp kendi sinir olucakk....

çok uzun oldu biliyorum ama buna benzer konuda çok dertliyim yazmak istedim hazır yeri gelmişken.... acaba bi konuda ben mi açsam derdim var die...

ay konunun hepsini okumadan yorum yazmıştım ama olay dondurmayla mutlu sona ulaşmış konu sahibi arkadaşım telefonunu yanından bırakmıyor falan yazmıştın bu şüphelerin geçti mi ama anladığım kadarıyla senin eşin inanılmaz vurdumduymaz ve rahat bir adammış 2 tokatla aklı başına gelmiş evli olduğu eşi olduğu aklına gelmiş bravo Fırat abiye

Ben Fırat Abiyi bırakıyorum Orhan Dayı dan istiyorum yaaa hayallerimdeki ebeveyn vallahi billahi böyle bi dayım olsa sırtım yere gelmez
Bu arada hasibe konuyu terk etmiş bizde uzatmasak güzel olucak sanırım kızlar..

Orhan Dayı haaaaa
vay beeeeeeeeeee
bence her eve bir orhan dayıdan yardımcısıı fırat abiden lazım

Kiz Allah iyiligini versin hic gulesim yoktu zuuhahaaa...sende ne marifetler varmis...asude-bahar kardesim...vallahi zevkle okudum.,..

yaa arkadaslar konuyu bastan sona kadar okudum...ama buyude gel demeler...cocuk oyuncagimi sandin...yarinda gofret alir gelir demeler yazik yaa...zaten konu sahibi cok mutluyum diye gelmiyor...bir problem yasiyor yardimci olamayacaksaniz neden arkadasin moralini bozacak seyler yazarlarki...bu arada su konuda dikkatimi cekti...yorumu yaziyorlar sonrada basa kalkan arkadaslar var...yeter ama yazdiginiza bin pismansaniz elinizi klavyeye bile degdirmeyin yani...ne yani illaki bosanmasimi gerekirdi böyle dusunenler yanlis dusunuyor bence...evliligi devam ettirmek bir sanattir...bunu uzmanlar söyluyor...coluk cocuk olunca inanin is daha da zor...onlarin durumunu ve geleceginide dusunmek gerekiyor...ayrica konu sahibi arkadas neden cocuk olsunki...ne guzel genc yasta evlenmis...yuvasi icin didiniyor...insanlar hata yapa yapa olgunlasir...bazi yorumlar konu sahibinin adina beni cok uzdu...as pise pise koyulasir...belki onun yasindaki kizlar geceleri orda burda barda diskoda...ne guzel bir aile yasantisi kurmus...ayrica konu sahibi hakli bence...onemsenmemek hos degil...heleki es tarafindan....cok onur kirici....oda bunu dile getirmis....eminimki cok guzel bir aile olacaklar..tabi problem iki tokatla hallolmaz bunuda bilmek lazim...konusmak sart...onuda kavga ederek degilde sakin guzel guzel konusmak lazim...fevri cikis iyi degildir...sunu unutma konu sahibi arkadasim öfkeli insan seytanin malidir!!!yani elbet cikis vardir..ama guzellikle..dua et....Allahim yuvamiza huzur ver bana sabir ver esimi dogru yoldan ayirma de....ilk yillar herkes problem yasar...yasamiyom diyen sadece kendini kandirir!!!!

ogkkkk midem bulandi insan teyzesinin kizina kendine nasil sevgili yapabilir.... hic migde yok mu bu insanlarda.... yaziklar olsun ne bicim genis mide var teyze anne yarisi derler nasil kardes cocuklari sevgili olabilir. uzaktan akrabam bile olsa hic bir akrabamla ne sevgili boyutuna gelirim ne evlenirim nede baska bir munasebetim olabilir. Dunyada insanmi kalmamis insan teyze kizina nasil yan gozle bakar ici gider sevgili yapabilir kendine.... yuh yani ya...ben olsam o teyze kizi gelince rahatsiz olurdum sonucta nolursa olsun hem akrabasi hem eski sevgilisi elbet aile toplantilarinda yanyana gelecekler.. ayrica olay cok mide bulandirici

valla konunun tamamıyla ilgili düşüncelerimi kendime saklayacağım da, şu noktayla ilgili kendimi tutamayacağım.

şimdi eminim burayı okuyan büyük çoğunluk çok mantıklı, çok aklı başında bir ergenlik, gençlik dönemi geçirmiştir o yüzden bu söylediklerime "biz de genç olduk" diye cevap verecek olanları, "ama onlar sizin gibi değilmiş demek ki" diye yanıtlayayım şimdiden.

şimdi bu gençlik, ergenlik, hele hele erkek çocuklarında bayağı sıkıntı bir dönem. ne falsolar oluyor ne falsolar. konu sahibiyle eşi de 27 28 yaşlarında insanlar olmalarına rağmen pek olgun değiller gibi geldi bana, 3 senedir evliler. e bu üç seneden önceki dönemde bu adamın kanı muhtemelen deli deli kaynıyordu. öyle bir birbirlerini sevivermişler işte kuzeniyle. kesinlikle hoş bir şey değil, fakat oluvermiş, ve de bitivermiş. öyle ki o defter kapanmış, adam konu sahibiyle evlenmiş.

bir olumsuz çılgınlık yaptılar diye akrabalıklarınnı silip atacaklar mı? birbirlerinin yüzüne mi bakmayacaklar, bunu mu bekliyorsunuz? hem de anne yarısının çocuğuyla? allah aşkına dışardan bir gözle bakın şu olaya. gençlik saçmalığı yüzünden akrabalık ilişkilerini mi yok sayacaklar? tabi konuşacaklar abi? "pide sevmezsin sen döner seversin" demekte ne var allah aşkına? ima mı var burada? "geçmişimiz var bak döner sevdiğini unutmadım"a falan mı çekiyorsunuz meseleyi? hani tüm muhabbetleri bu çizgideyse, muhabbete katılmak yerine dışarda durup sonra buraya kin dolu yazılar döşenmek de neyin nesi oluyor?

bizim ülkemiz gibi akraba eş dost ilişkilerinin sıkı olduğu bir ülkedeki insanların bir ergenlik saçmalığını akraba ilişkilerinin önüne geçiren "tabi konuşmayacak" diyen insanların bu kadar çok olması beni inanılmaz şaşırttı. bu kadar mı kıskançlık ve hırsla yüklüsünüz? akraba ilişkilerini yok saydıracak kadar? hani yarın bir gün çocuğunuz olup da, allah korusun elektra kompleksine yakalanırsa kocanızı ondan kıskanıp çocuğu çocuk esirgeme kurumuna bırakacaksınız diye korktum resmen.

diyeceğim o ki, bu hırs, bu kıskançlık, bu kin, öfke, kuşku insanı yıpratır. biraz sakin olun. bu tarz duygularla, düşüncelerle bu olaylardan daha kötülerini çağırırsınız. "amaaan boşverin" demiyorum ama biraz kontrol edin kendinizi, kendi iyiliğiniz için.

Son düzenleme:
ergenlik sacmaligimi???? yahu biz ailemizden yanlis mi ogrendik acaba? amca teyze cocuklari kardesimizden farksizdir. teyze anne yarisi amca baba yarisi derler. Insan nasil ne kadar ergen olursa olsun kardesine yakin akrabasina o gozle bakabilir? dunyada insan mi kalmadi? Bizim ailede olsa bu esek sudan gelene kadar dayak yerdik birde yuzumuze ailede ne kadar akraba varsa tukururdu herhalde....bilemiyorum ben mi yanlis dusunuyorum. benim dudagim ucukladi konuyu okurken. Kimse olayin bu boyutuna takilmamis. Herkesin ahlak anlayisi farklidir ama ben bunu ahlaksizlik olarak goruyorum deger yargilarima sigmaz cunku kuzenlerimle kardes gibi buyuduk dusuncesi bile beni hasta eder

arkadaşlar konu sahibi konuyu kapatmış biz hala aynı konuyu konuşuyoruz.bence yapmamız gereken arkadaşa eşiyle mutluluklar dilemek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…