- 13 Ekim 2009
- 1.834
- 702
- 163
- Konu Sahibi Hasibeerem
-
Dondurma meselesini anlayamadım; baktım geçmişe ama göremedim:44:
Çok komik hakikaten.
Gözümün önünde bir çizgi film sahnesi canlandı.
Şuursuz kedi tomun kafasına bezbol sopasıyla vurur birisi ve kedi birden çark eder.
Yok yok Fırat abinin elinde var bi keramet; tak tak iki tokat, herşey yolunda .
Dondurma meselesini anlayamadım; baktım geçmişe ama göremedim:44:
Tokat hadisesinin ardından eşi eve dondurma ile gelmiş.. O yani..
O değil de ''Fırat Abi'' her eve her aileye lazım.
Evet... Buradan Fırat abi'ye çağrıda bulunmak istiyorum: Fırat abi, bizim altımıza türkü bar açtılar. Sabaha karşı 2'ye kadar müzik çalıyor eşekler. Gel, neredeysen iki tokat da bunlara çak. Söz yol paranı vereceğim. İhya ederiz seni, yeter ki kesilsin şu müzik.
Bütün beynimdeki kurallar yıkıldı.
Meğer dayak en birinci çözümmüş.
Komşumuz pantolonunu silkeliyor çağıralım gelsin iki tokat atsın.
Herşeyi bir yana bırak,bir olayı kaç kişi duydu.
Madem seviyorsun eşini ne on kere boşanacağım dersin ne diye ailene gidersin ne diye gel beni taksiyle al dersin.
Ya ne kolay Bosaniyorum demek... Zaten bu yüzden bu kadar bosanmalar oluyor cocuk oyuncagi gibi bende bosanmis bir anne babanin kiziyim... Eger esin seni sevmese Seninle evli olmazdi degilme gül gec git esinin yaninda otur saka yap kuzenin laf vurunca sende mahsuzdan gül ne olcak.... Gülüp gecer her zaman kazanir hemen kücücük birsey kafana takma ... O misafirlik bitip gitdimi Esin yine senin teyzenin kizini ayda yilda bir görür sonucta.....
Şiddet yanlısı birisi değilim, asla şiddeti onaylamıyorum kimse kimseye vurmamalı. Ancak buna benzer bir durumu bir arkadaşımın ailesinde duymuştum. Çerkez bir aile. Bunlardan kız alacak birisi oldu mu ailede bir dayıları varmış damat adayı ile önce o "görüşürmüş".
Tabi bu "görüşme"nin mahiyetini önce anlamamıştım ben. Ailenin bütün damatları melek gibi adamlar, karılarına sadık, bi dediklerini iki etmeyen, saygıda kusur etmeyen, hanımları ne derse yapan adamlarmış. Arkadaşım öyle anlatmıştı. Ne şanslı sizin ailenin kadınları o zaman demiştim. Gülmüştü bana. Sonra da anlatmaya başlamıştı. "Bahtlarımız muhtemelen şanslı olmazdı eğer bizde Orhan Dayımız olmasaydı." demişti.
Bu Orhan dayı damat adaylarını çağırır biraz konuşur sohbet eder sonra birden kalkıp 3 - 5 osmanlı tokadını peşpeşe sağlı sollu çakar, damat adayları ne olduklarını şaşırır haliyle, ardından da " Bak aslanım ben 39 yaşındayım 18 senelik evliyim, allah bana uzun ömür verirse inşallah bizim ailede 90 ı görenler de var. sigara içmem, alkol kullanmam, karıya kıza yan gözle bakmam, evime bakarım, hanımıma bakarım, anneme babama bakarım, saygıda kusur etmem, yediğime içtiğime, sağlığıma da dikkat ederim. Demem o ki X kızımızla niyetin ciddi ise sanırım sen benim mesajımı aldın. Ona göre git düşün taşın 1 hafta 10 gün sana müsade mesajımı iyice anladıysan gelir kızı istersin ananla babanla yolu yordamıyla. Hem o arada yüzün gözün de düzelir." der kalkar gidermiş. Daha bugüne kadar Orhan dayının mesajını alıp buna rağmen evlenen damatlardan herhangi bir falso çıkmamış. Ağzım açık kalmıştı duyduğumda bu olayı.
Tekrar söylüyorum. Şiddet yanlısı bir insan değilim şiddet asla ve asla kimseye ya da hiçbir canlıya uygulanmamalı.
Şiddet yanlısı birisi değilim, asla şiddeti onaylamıyorum kimse kimseye vurmamalı. Ancak buna benzer bir durumu bir arkadaşımın ailesinde duymuştum. Çerkez bir aile. Bunlardan kız alacak birisi oldu mu ailede bir dayıları varmış damat adayı ile önce o "görüşürmüş".
Tabi bu "görüşme"nin mahiyetini önce anlamamıştım ben. Ailenin bütün damatları melek gibi adamlar, karılarına sadık, bi dediklerini iki etmeyen, saygıda kusur etmeyen, hanımları ne derse yapan adamlarmış. Arkadaşım öyle anlatmıştı. Ne şanslı sizin ailenin kadınları o zaman demiştim. Gülmüştü bana. Sonra da anlatmaya başlamıştı. "Bahtlarımız muhtemelen şanslı olmazdı eğer bizde Orhan Dayımız olmasaydı." demişti.
Bu Orhan dayı damat adaylarını çağırır biraz konuşur sohbet eder sonra birden kalkıp 3 - 5 osmanlı tokadını peşpeşe sağlı sollu çakar, damat adayları ne olduklarını şaşırır haliyle, ardından da " Bak aslanım ben 39 yaşındayım 18 senelik evliyim, allah bana uzun ömür verirse inşallah bizim ailede 90 ı görenler de var. sigara içmem, alkol kullanmam, karıya kıza yan gözle bakmam, evime bakarım, hanımıma bakarım, anneme babama bakarım, saygıda kusur etmem, yediğime içtiğime, sağlığıma da dikkat ederim. Demem o ki X kızımızla niyetin ciddi ise sanırım sen benim mesajımı aldın. Ona göre git düşün taşın 1 hafta 10 gün sana müsade mesajımı iyice anladıysan gelir kızı istersin ananla babanla yolu yordamıyla. Hem o arada yüzün gözün de düzelir." der kalkar gidermiş. Daha bugüne kadar Orhan dayının mesajını alıp buna rağmen evlenen damatlardan herhangi bir falso çıkmamış. Ağzım açık kalmıştı duyduğumda bu olayı.
Tekrar söylüyorum. Şiddet yanlısı bir insan değilim şiddet asla ve asla kimseye ya da hiçbir canlıya uygulanmamalı.
aynen canim...
FIRAT ABİ SEN ÇOK YAŞAA
çok sevindim valla ah şöyle arkamda duran bi akrabam olsa ya benimde
Kiz Allah iyiligini versin hic gulesim yoktu zuuhahaaa...sende ne marifetler varmis...asude-bahar kardesim...vallahi zevkle okudum.,..ben sana anlatayım canım,
konu sahibinin eşi, evlenmeden önceki bad-ı heva yıllarında teyzesinin kızıyla çıkmış 1 sene kadar.. konu sahibi bu durumu evlendikten sonra öğrenmiş..
teyze kızı ile görüşülmesine yasak koymuş.. görüşülürse 2'den 4'e şart etmiş kocayı boşamayı (dinde kadının böyle bir hakkı olmadığını bilmiyor konu sahibi, olsun)
konu sahibinin eşi ile teyze kızı bir ortamda bir arada bulunmuşlar.. bir odada.. odada 30 kişi olsa da, aynı odada oturmamalılarmış konu sahibine göre.. konu sahibi kaşla gözle eşini odanın dışına çıkması için uyardığı halde, eşi teyze kızına laf atmış.. "sen etli pide sevmezsin, döner seversin" şeklinde..
bu sebepten konu sahibi eşini boşamak isteyerek, kendi abisinin evine iltica etmiş..
ara süreçte neler olduğunu konu sahibi bize anlatmadığı için bilemiyoruz..
birgün konu sahibi eşini arıyor ve ne olur taksi yolla beni aldır, evime döneyim diyor, eşi reddediyor..
akabinde konu sahibinin abisi, eşinin abisi Fırat Abiye ayarı veriyor.. Fırat Abi kardeşine 2 tokat aşk etmek ve teyze kızını arayıp küfürlü, hakaretli, tehditli bir tel. görüşmesi yapmak suretiyle olayı çözümlüyor..
şu an konu sahibi, yemeğini pişirdi, eşini bekliyor evinde.. eşi geldiğinde kendisinden özür dilerse boşamayacak, dilemezse boşayacak..
işte böyle bu işler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?