• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanıyorum:(

çok denedim günlerdir uğraşıyorum misafir olmayı da misafir ağırlamayı da sevmiyormuş burda hiç arkadaşı çevresi de yok zaten ben 1 yıldır burdayım çok az tanıdığım insan var misafiri sevmeyen aileme bile gitmek istemeyen biriyle nereye kadar diye soruyorum kendime belki cahillik ediyorum saçmalıyorum...

siz de onun ailesine falan gitmeyin. tavrınızı koyun o zaman ne diyim. başka bişey gelmiyo aklıma.

çok denedim günlerdir uğraşıyorum misafir olmayı da misafir ağırlamayı da sevmiyormuş burda hiç arkadaşı çevresi de yok zaten ben 1 yıldır burdayım çok az tanıdığım insan var misafiri sevmeyen aileme bile gitmek istemeyen biriyle nereye kadar diye soruyorum kendime belki cahillik ediyorum saçmalıyorum...

evlenmeden önce ne kadar süre tanıdınız birbirinizi??asosyal bir eşiniz var..bunu daha önce farkedemediniz mi?bu tip insanlarla ömür geçirmek zordur. ne kendi sever gidip yeni ortamlara girmeyi ne de gelmelerini ister başkalarının ..her zaman problem olacaktır... ama bu adamla evlenmişsiniz ve hemen kestirip atnayın derim,onu sosyalleştirmeye çalışın ama zorlayarak söylenerek değil..

kuzene ayıp olmuş tabi ki..

tanıdığımı zannettim malesef bu kadarını inanın hiç tahmin etmiyordum kendi ailesiyle de görüşmüyor çok fazla 5 aydır bir kere evimize geldiler 2 ya da 3 kere biz onların evine gittik bi sorun olmamasına rağmen bu durum beni çok düşündürüyor gelecekle ilgili evliliğin çocuk oyunu olmadığının farkındayımm

evlenmeden önce nasıldı arkadaşları yok muydu kaç sene sonunda evlendiniz kısa mıydı flörtünüz?
eşin asosyal ama psikologla bunu çözebilirsiniz teklif etsen kabul eder mi? gerçi çok sabit fikirli demişsin zor gibi sanki?

Son düzenleme:
tanıştıktan 1.5 sene sonra evlendik arkadaş çevresi yoktu ama başta bu bana bir sorun olarak görünmedi. bu kadar ileri boyutlarda değildi zaten nişanlıyken falan ailemle görüşüyordu düzelir biraz daha sıcaklaşır diye düşündüm hep ailem de öyle düşündü . kişiliğidir diye ama hiç görüşmemek sadece bayramlarda ziyaret etmek eve gelen misafire 3 gün 5 gün kalabilir demek bunlar tahminlerimin dışındaydı hep

tanıştıktan 1.5 sene sonra evlendik arkadaş çevresi yoktu ama başta bu bana bir sorun olarak görünmedi. bu kadar ileri boyutlarda değildi zaten nişanlıyken falan ailemle görüşüyordu düzelir biraz daha sıcaklaşır diye düşündüm hep ailem de öyle düşündü . kişiliğidir diye ama hiç görüşmemek sadece bayramlarda ziyaret etmek eve gelen misafire 3 gün 5 gün kalabilir demek bunlar tahminlerimin dışındaydı hep

yanı toplamda sen eşini 2.5 senedir tanıyorsun bu bence zaman olarak hiçbir şeydir

onun için uyum sağlamaya çalışın birbirinize bak sosyal fobi ya da asosyallik ne deniyor tam bilmiyorum ama tedavisi var eşini ikna etmeye bak

evlilik kararını da çabuk almışsın boşanma kararını da çabuk alıyorsun

birazcık uğraşmalısın bence...

ayrıca eşin hep öyleymiş sen yeni anlıyorsun ıleri boyutta değil demişsin ya, uyanık kendını gızlemiş şimdide evlendik nasıl olsa deyip rahatlamış kendini bırakmış...

canim bende 1 senelikken bosandim, sana tek tavsiyem: Bosan gitsin! Daha simdiden mal varligini düsünen adamdan sana hayir gelmez. Coluk cocuk olmadan vazgec bu bencil adamdan.

canim bende 1 senelikken bosandim, sana tek tavsiyem: Bosan gitsin! Daha simdiden mal varligini düsünen adamdan sana hayir gelmez. Coluk cocuk olmadan vazgec bu bencil adamdan.

gerçekten bencil ve bu beni çok üzüyor benim isteklrim düşüncelerim önemli değil katlanamıyorum. sen ne zaman nasıl boşandın kaç yaşındasın ben korkuyorum boşandıktan sonra hayatım nasıl olacak diye bir yandan düşünüyorum eşimin kişiliği olmuş bu ve benimle çok ters bu düzelir mi çok zor geliyor çocuk falan olup da iyice zorlaşmadan boşanmak mantıklı geliyor ama yalnız kalmak, sevgisiz kalmak bütün düzeni değiştirmek etraftaki insanların bakışı beni çok korkutuyor

bak şu an kendinle çelişiyosun.. eşim için bundan vazgeçmek istememem onu sevmediğimi mi gösterir demekle, ben boşanıyorum böyle hayat yaşayamam demek bir değil.

sen önce kendinle çelişmekten kurtul, ondan sonra düşünme evresine geçebilirsin.

yapacağın şey basit.

1. eşine güzel bir dille söyleyeceksin. sadece senin ya da onun akrabası farketmez. kim gelirse gelsin 'memnun etmelisiniz' . bu ikinizin de kalitesini gösterir.

2. öyle zırt bırt ben boşanırım diyemezsin.

okumak cahilliği alır ama eşşeklik baki kalır..eşinin daha fazla eşşeklik yapmaması için sen çaba göstereceksin biraz. öyle boşanırım demekle olmaz bu işler.

aklınızı başınıza devşirin.

iş güç sahibi insanlarsınız. bi de öğretmen olmuşsunuz.

siz de bizim çocuklarımıza model olacaksınız da biz göreceğiz.....

Allah aşkına evde olan durumu aile içi yaşantıları okuldaki çocuklara yansıtmıyorlarki sergilemiyorlarki onlara ev içi hayatını model göstermiyorlarki.. saçmalamışsınız yani. konuyu buraya bağlayarak.. huy huydur. öğretmen olunca huy değişmiyor.sonuçta öğretmende çiğ süt emmiş bir insan.

gerçekten bencil ve bu beni çok üzüyor benim isteklrim düşüncelerim önemli değil katlanamıyorum. sen ne zaman nasıl boşandın kaç yaşındasın ben korkuyorum boşandıktan sonra hayatım nasıl olacak diye bir yandan düşünüyorum eşimin kişiliği olmuş bu ve benimle çok ters bu düzelir mi çok zor geliyor çocuk falan olup da iyice zorlaşmadan boşanmak mantıklı geliyor ama yalnız kalmak, sevgisiz kalmak bütün düzeni değiştirmek etraftaki insanların bakışı beni çok korkutuyor

ılla bosanıcam dıyorsan ne alaaa ama bıraz mucadele etmenı tavsıye ederım tepkı olarak aılesı ıle fazla gorusme telefonlarına cıkma yada belkı bunları denemıssındır sana ne gıbı tepkısı oldu

eger ılla ayrılıcam dıyorsanda altınlar felan kusura bakma ama sacmalamıs esın ıyıce bence cımrılıkten kımseyı ıstemıyor yoksa bosanmada ınsanın aklına altın gelmez

onlarda senın hakkın zaten az yada cok fark etmez altınıda bosandıgın kocaya verıcek degılsın nasıl bır dusunceye sahıp esın hayret

Bence çok acele karar veriyorsunuz, kolay olan kaçmak zor olan mücadele etmektir, hangisini seçeceğiniz size bağlı.

Hiç kimsenin evliliği dört dörtlük değil ki,herkesin bir problemi var,her problemi olan boşanmaya kalksa aile diye bir şey kalmaz lugatımızda.

Benim de eşim ilk zamanlarda öyleydi, evden bile çıkmak istemezdi, sürekli pcde vakit geçireyim, oyun oynayayım derdi. İlk başlarda zorla çıkarırdım dışarı, zorla götürürdüm arkadaşlara,aile ziyaretlerine ama ben pes etmedim, Şimdi tam tersi oldu, artık ben evde oturmak istiyorum,eşim beni zorla çıkarıyor dışarı, o kadar ki seviyor artık gezmeyi,tozmayı.

Sana söyleyeceğim şu ki, ben iki yıllık evliyim ve bu işi düzene sokmam bir yılımı aldı;ama değdi. Bence biraz mücadele etmelisin.

Bu arada bu işi öğretmenlikle ilişkilendiren arkadaşım,ne alakası var bunun, neticede biz de insanız, bizim de duygularımız var; ama bunu asla öğrencilerimize yansıtmıyoruz!

ılla bosanıcam dıyorsan ne alaaa ama bıraz mucadele etmenı tavsıye ederım tepkı olarak aılesı ıle fazla gorusme telefonlarına cıkma yada belkı bunları denemıssındır sana ne gıbı tepkısı oldu

eger ılla ayrılıcam dıyorsanda altınlar felan kusura bakma ama sacmalamıs esın ıyıce bence cımrılıkten kımseyı ıstemıyor yoksa bosanmada ınsanın aklına altın gelmez

onlarda senın hakkın zaten az yada cok fark etmez altınıda bosandıgın kocaya verıcek degılsın nasıl bır dusunceye sahıp esın hayret

inanın ben de hayret ediyorum. Sebep çok basit gibi görünüyor ama eşim benimle ailemin yanına gelip 2 gün kalmak yerine boşanmayı seçiyor. Ben de yanımda olmayan beni yalnız bırakan bir eş istemiyorum. Boşanmak istemiyorum diyor bi taraftan da boşanırsak eşyaları yarı yarıya paylaşırız diyor kafayı yiyecem çabalamayı ben de istiyorum kestirip atmak istemiyorum. Kendime kızıyorum nasıl bir seçim yapmışım ben böyle diye...24 yaşındayım ve hayatımı mahvettim boşansam da devam etsem de

bence çok acele karar veriyorsunuz, kolay olan kaçmak zor olan mücadele etmektir, hangisini seçeceğiniz size bağlı.

Hiç kimsenin evliliği dört dörtlük değil ki,herkesin bir problemi var,her problemi olan boşanmaya kalksa aile diye bir şey kalmaz lugatımızda.

Benim de eşim ilk zamanlarda öyleydi, evden bile çıkmak istemezdi, sürekli pcde vakit geçireyim, oyun oynayayım derdi. Ilk başlarda zorla çıkarırdım dışarı, zorla götürürdüm arkadaşlara,aile ziyaretlerine ama ben pes etmedim, şimdi tam tersi oldu, artık ben evde oturmak istiyorum,eşim beni zorla çıkarıyor dışarı, o kadar ki seviyor artık gezmeyi,tozmayı.

Sana söyleyeceğim şu ki, ben iki yıllık evliyim ve bu işi düzene sokmam bir yılımı aldı;ama değdi. Bence biraz mücadele etmelisin.

Bu arada bu işi öğretmenlikle ilişkilendiren arkadaşım,ne alakası var bunun, neticede biz de insanız, bizim de duygularımız var; ama bunu asla öğrencilerimize yansıtmıyoruz!

aynen benim eşim de öyle pc başında televizyon başında hiç arkadaşı yok kendi ailesiyle bile görüşmesi kısıtlı e tabi benim ailemle de. Bu da beni çok üzüyor. Napayım ben ona ısrar mı edeyim sürekli dışarı çıkalım aileme gidelim diye benim ailem bana 9 saat uzakta yaşıyorlar zaten gideceğimiz senede bikaç kere ben nasıl zorlayabilirim mücadele etmeyi ben de inanın istiyorum ama nasıl

Erkeklerin evliliğe uyum sağlaması biraz zaman alıyor canım, bizim ilk yıldaki kavgalarımızı bir görseydin bunlar hemen boşanır derdin;çünkü evliliğin ilk yılında her iki taraf da karşı tarafa üstünlük kurmaya çalışıyor,kendi sözü geçsin istiyor,bir nevi iktidar çatışması yaşanıyor,haliyle bu da yıpratıyor her iki tarafı da. Ama zamanla her şey yoluna giriyor emin ol, sadece biraz sabretmelisin, görüyorum ki sen tez canlı birisin, her şey çabucak olsun bitsin istiyorsun ama o zaman da hata payı fazla oluyor işte.

Birazcık zaman ver kendine ve eşine, haliyle o da alışamamıştır henüz evliliğe,unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, bir kadın istedikten sonra eşine yaptıramayacağı şey yoktur,bizzat yaşayıp öğreniyorsun zaten,sadece biraz çocuk gibi pohpohlamak gerekiyor, o zaman dile ondan ne dilersen:)))

erkeklerin evliliğe uyum sağlaması biraz zaman alıyor canım, bizim ilk yıldaki kavgalarımızı bir görseydin bunlar hemen boşanır derdin;çünkü evliliğin ilk yılında her iki taraf da karşı tarafa üstünlük kurmaya çalışıyor,kendi sözü geçsin istiyor,bir nevi iktidar çatışması yaşanıyor,haliyle bu da yıpratıyor her iki tarafı da. Ama zamanla her şey yoluna giriyor emin ol, sadece biraz sabretmelisin, görüyorum ki sen tez canlı birisin, her şey çabucak olsun bitsin istiyorsun ama o zaman da hata payı fazla oluyor işte.

Birazcık zaman ver kendine ve eşine, haliyle o da alışamamıştır henüz evliliğe,unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, bir kadın istedikten sonra eşine yaptıramayacağı şey yoktur,bizzat yaşayıp öğreniyorsun zaten,sadece biraz çocuk gibi pohpohlamak gerekiyor, o zaman dile ondan ne dilersen:)))

çok haklısın gerçekten de epey tez canlıyım ve çok çabuk panik oluyorum karamsarlığa gömülüyorum. üstünlük kurma çabası da var aklınca gelecek günler için tedbir alıyor gibi. Biraz geniş mi olmak gerekiyor bilmiyorum. Ama çok teşekkürler samimi cevapların için. Sen de öğretmensin sanırım nerelisin nerde öğretmensin. Teşekkürler

offff diyorum ya beni ilk sene görecektin,tam bir feministtim, eşim bir şey yaptığında içten içe kendimi yiyordum bunu bana nasıl yapar,nasıl bu sözü söyler diye,elimden gelse bir kaşık suda boğardım sanırım o zamanlar. Çok üzülüyordum haliyle, bir tek bu sorunları ben yaşıyorum sanıyordum ama etrafıma bir baktım ki ooooo türlü türlü sorunlarla uğraşan evli arkadaşlarım var, aaaaa normalmiş dedim o zaman ve işleri kendi haline bıraktım da o zaman rahatladım, meğer ben an' ımı mahvediyormuşum, evliliğim en güzel günlerini zindan ediyormuşum kendime,şimdi çok şükür iyiyiz, arada sorunlar oluyor ama çok takmıyorum.

Evet ben de öğretmenim, Adanalıyım ve Adanada öğretmenlik yapıyorum.

Bu arada dediğin gibi biraz geniş ol, emin ol her şey olacağına varıyor sen zorlasan da zorlamasan da.

Allah aşkına evde olan durumu aile içi yaşantıları okuldaki çocuklara yansıtmıyorlarki sergilemiyorlarki onlara ev içi hayatını model göstermiyorlarki.. saçmalamışsınız yani. konuyu buraya bağlayarak.. huy huydur. öğretmen olunca huy değişmiyor.sonuçta öğretmende çiğ süt emmiş bir insan.

Terbiyenizi takının.Şu anda saçmalayan sizsiniz.

Benim görüşümden size ne?

Moralleri bozuluyo bozuluyo küçücük çocukları dövüp sinirlerini çıkarıyolar. Yok mu böyleleri.

Konu sahibi kendini biliyosa benim söylediğime aldırmaz zaten.Siz niye aldırdınız.

Eşinin asosyal olduğunu söyleyenler olmuş.
Bunun haricinde,gece yatısı sevmeyen veya alışık olmayan birisi olabilir.
Kendi ailesinde gece yatısı adeti var mı bakmak lazım.
Bu da yabana atılacak bir durum değildir.Alışık değilse,kolay kolay götüremezsin veya birisini çağıramazsın.
Kuzeninle sen samimisin ama eşin değil.
Sence kalması sakıncalı olmayabilir ama eşin için olabilir ki zaten hoşlanmamış kuzeninden.
Yeni evlisiniz,pazardan cumaya 5 gün var,az değil.

Bir de başka ihtimal,eşin,ailenden hoşlanmamış olabilir.
Evlenince nasılsa uzak olacaksınız,fazla bağlantınız olmayacak diye düşünmüş olabilir.

Böyle bir tartışmada boşanmayı telaffuz etmek ve mal paylaşımı konuşmak bence asıl mesele...

Eşinin asosyal olduğunu söyleyenler olmuş.
Bunun haricinde,gece yatısı sevmeyen veya alışık olmayan birisi olabilir.
Kendi ailesinde gece yatısı adeti var mı bakmak lazım.
Bu da yabana atılacak bir durum değildir.Alışık değilse,kolay kolay götüremezsin veya birisini çağıramazsın.
Kuzeninle sen samimisin ama eşin değil.
Sence kalması sakıncalı olmayabilir ama eşin için olabilir ki zaten hoşlanmamış kuzeninden.
Yeni evlisiniz,pazardan cumaya 5 gün var,az değil.

Bir de başka ihtimal,eşin,ailenden hoşlanmamış olabilir.
Evlenince nasılsa uzak olacaksınız,fazla bağlantınız olmayacak diye düşünmüş olabilir.

Böyle bir tartışmada boşanmayı telaffuz etmek ve mal paylaşımı konuşmak bence asıl mesele...

tamamen katılıyorum hadı sınır anında solendı bosanıcam senden falan...ama hemen mal paylasımını one surmesı ustunde dusunulmesı gereken tek konu bnce
yatılı kalmayı bnde hıc sewmem kalmamda oda sewmıor olabılır suclama bence de o onuda

uzun süreli yatıya ben de olumlu bakmıyorum..ama böyle bir durum da ,karşı tarafa da git denmez ki..enin de sonunda gidecek..kamp kuracak hali yok..gereksiz bir kabalık..ama boşanmadan söz etmek te çok sağlıklı değil..pire için yorgan yakmak..

Back
X