- 3 Aralık 2008
- 12.618
- 10
- 408
- 39
- Konu Sahibi ofof23
-
Kararı ben değil eşim verecek ve boşanalım der ise benim yapacağım hiç bir şey kalmıyor. Ve eğer bu konuda boşanma kararı alırsa kayınvalidem oğluna doğru yaptın yapmışsın gibi nasihatlerle bu kararını destekleyecek. çünkü çok iyi olduğumuz zamanlarda bile bunu yapıyordu açık alenen. Ya ben annemi ailemi herşeyimi bıraktım ona geldim şimdi neden böyle. Evet o da üzülüyordur hastalığı kötüye bile gidebilir ama benim akıl sağlığım gidecek hiç konuşmazdım şimdi geveze oldum çıktım. Insanları olduğu gibi kabullenme ve devamlı tebessüm etme huyumdan eser kalmdı. Başka bir insan oldum çıktım kendim bile kendimi tanıyamıyorum. Bakalım eşim ne diyecek ama hep ben alttan alıyordum şimdi nasıl alttan alayım ki ben. Adam boşanmak istiyorum demiş ne diyeyim. Fakat adım gibi biliyorum pişman olacak çünkü ona dair benim içim rahat bir kadının yapmayacağı bir çok şeyi yaptım ben evliliğimiz süresince...
madem sevgi var diyorsun bence birbirinize bi şans verin. Eşinin de bu konuda istekli olması gerekir yani sorunları çözme taraftarı olması lazım. Güç toplamak için de belki zamana ihtiyacı vardır. Bence ikide bir boşanma kelimesini kullanmayın. Biraz düşünün. Aslında aşılmıcak gibi görünmüyor. Ben iki büyük sorun görüyorum çözülmesi gereken. Birincisi kayınvalide ile aynı evde oturma meselesi. Bu yapılan en büyük yanlış bence. Ikincisi sorun eşinin baştan beri cinsel isteksizliği olması. Ve anneye çok düşkün olması aklıma değişik şeyler getirmedi değil. Bence sizin tepeden tırnağa bir terapiye ihtiyacınız var. Evliliğinizin mercek altına alınması lazım.
birinci sorunumuz olan beeraber oturma olayını hiç bir şekilde değiştirmek istemiyor.ömrünün sonuna kadar böyle annesiyle yaşayacakmışız onu seviyorsam bende katlanırmışım dayanılmayacak geçinilmeyeck bir insan değilmiş annesi.
ıkinci sorunumuzu da bu kaos ve gergin ortam geçtikten sonra otomatikman yaparmış bu olaylardan dolayı isteksizlik varmış.
Dün akşam eve gittiğimde evliliğimiz boyunca ilk defa bu kadar ciddi konuştu ve beni çok sevdiğini bende ki aşkın bittiğini düşündüğünü ve bundan dolayı benim ne yapmak istediğim ve ne yapacağımın onun için önemli olduğunu ben bir şeyler yaparsam düzelme yolunda onun da boşanmak istemediğini o evde benim gezinmeme yanımda yatmaya kokuma alıştığını ve ayrıldıktan sonra ki hayatının onu üzeceğini benden ayrılmak istemediğini ama sorununun mutsuzluk olduğunu söyledi. Gözleri de kızarmıştı sanırım bayağı bir düşünmüş ve üzülmüş.
Ama bu arada erkekliği elden bırakmıyor önce benim yapacaklarıma bakacağını ondan sonra kendi vermeye başlayacağını söyledi. Gece saat 11 de evdeydim ve o saatten sonra bana dediği şu " hafta sonu akraba günü var kalk temizlik yap." ve ben ütü yaptım 12,30 du yattığımda. Annesine hiç bir şey demiyordur eminim hatta haklısın bile diyordur kanımca. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ama kaç aydır ilk defa bu kadar öptü beni ve ilk defa bu kadar sarıldı. Bilmiyorum na yapacağımı. Sarılması öpmesi karın doyurmayacak daha da ileride bunun farkındayım ama kolay kurmadık ki bu yuvayı. Sizce ne yapmalıyım.
aslında eşinin rahatsızlığının tek nedeni annesi.maalesef böyle hasta ruhlu insanlar çevrelerine zarar veriyor işte.tahmin ediyorum eşin çocukluğundan beri annesinin baskılarıyla büyümüş, sonuç ortada işte psikolojik sıkıntılarıyla boğuşan bir eş ve o yetmezmiş gibi hala başında baskı yapan atsan atılmaz satsan satılmaz bir anne.
Canım annesi tepesinden inmedikçe eşin dünyanın en iyi doktoruna da gitse dünyanın en etkili ilaçlarını da içse iyileşemez.
Boşanma konusu açıldıysa oturup ikiniz de düşüneceksiniz.en önemlisi senin düşüncen.
Ana kraliçenin emirleri ve buyrukları altında yaşamayı tercih edebilirsin, zamanla senin de psikolojin ciddi biçimde zarar görür, yılların geçer,gençliğin geçer, kaybettiklerini de bir daha geri alamazsın.
Ya da gözünü karartırsın soluğu mahkemede alır bu işi bitirirsin.ruhuna karabulutlar çöker belki bir süre ama kendine tertemiz umut dolu bir sayfa açmak için yerin vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?