Boşanıyoruz galiba...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofof23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
okudum yazdıklarınızı ama ben de çok çaresizce okudum
eşinize destek olmak isterken bütçenizi düşünüp kayınvalidenizle beraber yaşamayı kabul ederken onların size yaptığı şeylere bakın
gerçekten çok üzüldüm ama boşansanız bi dert boşanmasanız bir dert
severek aşık olarak insanlar nasıl bu hale gelir yarabbim sen bize akıl fikir ihsan eyle
sana da sabırlar diliyorum arkadaşım
inşallah en kısa zamanda hayatın yoluna girer

canım birde son bir fırsat olarak evlilik terapistine gidebilirmisiniz acaba?

duyduğuma göre bazı boşanma davalarında hakimler karardan önce terapiste gönderiyormuş çifti zaten...

Biz eşimin doktoruna kısa bir süre önce gittik ve ikimiz birlikte konuştuk. Doktor aşabileceğiniz bir sorun dedi. Ben sizde o kapasiteyi görüyorum dedi ama biz hala aynı kısır döngüdeyiz ve başı eşim çekiyor kayınvalidemin gazlartıyla dönüp duruyoruz. Doktor dedi eşin senin sen de eşinin isteklerini karşılayacaksın. Eşin işle bu kadar kısa bir süre içinde yalnız kalmamak istememen normal değil dedi eşime. Ama o yalnız kalmayı bırakın cinsel yönden bile sıfır ötesinde. Ilk zamanlarda da vardı bu problem ama şimdi çoğaldı. Beni kadın da olarak istemiyor farkındayım....

ya daha bir yıl olmuş ne zaman vazgeçmiş cinsellikten.
bu arada şu an birlikte mi yaşıyorsunuz?

off bu kaynanalar ne diyim bilmiyorum hakkınızda hayırlısı olsun

canım boşver ya eğer seni sevdiğinden eminsen biraz daha dayan zaten o da senii seviyosa boşanalım demez...

Evet birlikte yaşıyoruz. Bir de biliyor musunuz eşim ile en kötü kavgalarımızda bile yatağımı ayırmadım eğer o gittiyse geri çevirmişimdir veya geri gelmesi için çabaladım ve hiç ayrı yatmadım ben.ama ben uyurdum o gece beş de dört de gelirdi o ayrı....

madem sevgi var diyorsun bence birbirinize bi şans verin. eşinin de bu konuda istekli olması gerekir yani sorunları çözme taraftarı olması lazım. güç toplamak için de belki zamana ihtiyacı vardır. bence ikide bir boşanma kelimesini kullanmayın. biraz düşünün. aslında aşılmıcak gibi görünmüyor. ben iki büyük sorun görüyorum çözülmesi gereken. birincisi kayınvalide ile aynı evde oturma meselesi. bu yapılan en büyük yanlış bence. ikincisi sorun eşinin baştan beri cinsel isteksizliği olması. ve anneye çok düşkün olması aklıma değişik şeyler getirmedi değil. bence sizin tepeden tırnağa bir terapiye ihtiyacınız var. evliliğinizin mercek altına alınması lazım.

bi süre ayrı kalmak ikinizede iyi gelecektir...
işte o zaman sağlıklı kararı verebilirsiniz...

canım ayrı eve çıkma durumunuz yok mu bir de son bir şans olarak durumunuz varsa bunu deneyin derim ben.çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun

cnm senin bu kadar şanssızlık içinde en büyük şansın bebeğinizin olmamasıymış
allah yüzüne bakmış ya birde bebek dünyaya getirseydin nolacaktı
sen hiç üzülme canım allaha sığın hakkında hayırlısını iste sen vicdanen rahatsın bırak gerisini onlar düşünsün

birinci sorunumuz olan beeraber oturma olayını hiç bir şekilde değiştirmek istemiyor.ömrünün sonuna kadar böyle annesiyle yaşayacakmışız onu seviyorsam bende katlanırmışım dayanılmayacak geçinilmeyeck bir insan değilmiş annesi.
Ikinci sorunumuzu da bu kaos ve gergin ortam geçtikten sonra otomatikman yaparmış bu olaylardan dolayı isteksizlik varmış.
Dün akşam eve gittiğimde evliliğimiz boyunca ilk defa bu kadar ciddi konuştu ve beni çok sevdiğini bende ki aşkın bittiğini düşündüğünü ve bundan dolayı benim ne yapmak istediğim ve ne yapacağımın onun için önemli olduğunu ben bir şeyler yaparsam düzelme yolunda onun da boşanmak istemediğini o evde benim gezinmeme yanımda yatmaya kokuma alıştığını ve ayrıldıktan sonra ki hayatının onu üzeceğini benden ayrılmak istemediğini ama sorununun mutsuzluk olduğunu söyledi. Gözleri de kızarmıştı sanırım bayağı bir düşünmüş ve üzülmüş.
Ama bu arada erkekliği elden bırakmıyor önce benim yapacaklarıma bakacağını ondan sonra kendi vermeye başlayacağını söyledi. Gece saat 11 de evdeydim ve o saatten sonra bana dediği şu " hafta sonu akraba günü var kalk temizlik yap." ve ben ütü yaptım 12,30 du yattığımda. Annesine hiç bir şey demiyordur eminim hatta haklısın bile diyordur kanımca. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ama kaç aydır ilk defa bu kadar öptü beni ve ilk defa bu kadar sarıldı. Bilmiyorum na yapacağımı. Sarılması öpmesi karın doyurmayacak daha da ileride bunun farkındayım ama kolay kurmadık ki bu yuvayı. Sizce ne yapmalıyım.

ah canım benim ya eşinle birbirinizi çok seviyosunuz allah sevginizi daim etsin inşallah.ben olsam şöyle yapardım kayınvalide ye inat hiç birşey yokmuş gibi davranırdım.mutsuz olsam bile mutlu gibi görünmeye çalışırdım çünki kocanla aranızda bi sorun yoksa kayınvaliden yokmuş gibi davran sana iş koşuyosa yap tamam ama kocandan ilgini eksik etme sakın.bu kayınvalidene bi koca bulmak lazım belki karabulut gibi üstünüzde olmaz fazla tecrübem yoktur ama düşüncelerim bu yönde canım

aslında eşinin rahatsızlığının tek nedeni annesi.maalesef böyle hasta ruhlu insanlar çevrelerine zarar veriyor işte.tahmin ediyorum eşin çocukluğundan beri annesinin baskılarıyla büyümüş, sonuç ortada işte psikolojik sıkıntılarıyla boğuşan bir eş ve o yetmezmiş gibi hala başında baskı yapan atsan atılmaz satsan satılmaz bir anne.
canım annesi tepesinden inmedikçe eşin dünyanın en iyi doktoruna da gitse dünyanın en etkili ilaçlarını da içse iyileşemez.
boşanma konusu açıldıysa oturup ikiniz de düşüneceksiniz.en önemlisi senin düşüncen.
ana kraliçenin emirleri ve buyrukları altında yaşamayı tercih edebilirsin, zamanla senin de psikolojin ciddi biçimde zarar görür, yılların geçer,gençliğin geçer, kaybettiklerini de bir daha geri alamazsın.
ya da gözünü karartırsın soluğu mahkemede alır bu işi bitirirsin.ruhuna karabulutlar çöker belki bir süre ama kendine tertemiz umut dolu bir sayfa açmak için yerin vardır.

bir keresinde eşim doktorundan geldiğinde benim ile evliliğinden memnun olduğunu fakat annesi ve teyzelerinin baskısından çok sıkıldığını söylediğini anlatmıştı ve çevreden bir kaç kişi de senin ile aynı fikirde olduğunu belitmişti bende ses çıkarmamıştım ama aynı fikirdeydim onddan sonra olanlar topyekün hep birden eşime saldırmışlardı çekemiyorsan git işte de bakamıyorsan git de sana ihtiyacımız yok da falan da filan... şu anda ben de eşime aynı şeyi belirttiğim halde kötü ben oldum gözünde neden böyle davranıyor anlamıyorum. Ya sende görüyorsun annenin nasıl biri olduğunu neden bana hala annem de annem diyorsun kadının tutulacak neresi var ki. Zaten bu durum da şöle 5-6 ay da değişme olmazsa bu adam görmezse veya bir şey yapmazsa eyvallah der çıkar giderim tek korkum hamilelik. Hoş şu anda olmaz da. Bu böyle devam etmez. Ama ben şu 5-6 ay kendime güvenli, kocasının yanında duran taleblerini düşünen bir kadın olacağım biraz daha alttan alıp kazanmaya çalışacağım. Haaaa ben bunları yaparken o hala annem annem derse bak ben iyi oldum istediğin kalıba girdim ama senden adam olmayacak cevabını verip gideceğim bu nedir yani insan evlenince benimlerim olsun istiyor hanımefendi bi şey bırakmamış ki ortalıkta hepsi onun en başta da oğlu. Bakalım en son al oğlunu başına çal der gelirim babamın evine. Dua ediyorum umarım tez zamanda görür gerçekleri...

sanırım eşinin hastalığının sebebi annesinin baskıcı yaklaşımları. çocuğunu kendine bağımlı yapmış tek sahibi kendisiymiş gibi, hakimiyet kurmuş üzerinde. eşinin sağlıklı düşünebildiğini sanmıyorum. çünkü şu an ilk adımı senden bekliyor. evliliğin değişmesi, düzelmesi senin elinde sanki. bilemiyorum nasıl bu kadar kendilerinden eminler? acaba sen affedilmeyecek hatalar mı yaptın onlara? yani bilemiyorum, eşinin normal davranmadığı ortada. başta da annesiyle oturmayı kabul ederek hata yapmışsın, büyük taviz vermişsin. ama şu saatten sonra evliliğini tavizlerden ziyade orta noktada buluşmak kurtarır. taviz tavizi doğurur, ayrıca da ilerde yine pişman olmana sebep olur. birşey daha var ki sakın şu belirsizlik ortamında çocuk mocuk düşünme. bunları sana yazarken çok üzülüyorum. kayınvalidenin tutumları nasıl bu günlerde?

Ayrildiniz mi merak ettim şimdi nasılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…