- Konu Sahibi duvarklima
-
bu senin için kötü olmayacak mı? sonuçta kanuni olarak hiçbir hakkın olmayacak. bir de ailen hoş karşılayacak mı nikahsız birlikte yaşamanızı?
Kanuni olarak ne gibi bir haktan bahsediyoruz mesela ? Düşünmemiş olabilirim çünkü.
Ailem bilmeyecek onun ailesi de.
Sizin Bunca Tartışmalarınızın Sebebi Sadece Küçük Bir İmza'mıydı? Bence Nikahsız Birliktelik Yerine Önce Kızını Düşünsün Eşin... Kusura Bakma Ama Belki Kimliğinde EVLİ Yazığı İçin Yeterli Derecede Zamparalık Yapamıyomu Acaba? Ohh Nikahsız Yaşayalım Ben Senden Sıkınca Zaten Evli Değiliz Desin Yollasın Baba Evine Tekrar. Çok Saçma Bence
İslam dinine göre (dinini bilmediğim için bişey diyemem sana)
Senin dediğin şey HARAM. Nikahsız eski eşin ile birlikte ev ve yatağı paylaşmak.
Birde cinsel ilişki olursa Zina.
Böyle bir yaşantıdan hayır gelmez söyleyim.
Ya iyice düşünün boşanacaksanız boşanın, yada boşanmayın.
Aslında şöyle 7 aydır o birleşelim dedi ama benim istediğim konularda da mesela aşırı anneci olma gibi adım atmadı. Ben de boşanmak istedim dava açıldı, sonra son bir şans vermediğim için bunalıma girdim. Bir yandan da boşanma süreci devam ediyor ve çok yakın. Konuşalım dedik ben geri çekmeyelim çünkü yine anlaşamazsak artık bu süreci bir daha yaşamak istemiyorum dedim. En iyisi bitsin evlilik, biz yine birleşiriz gerekirse , ve imza dediğin 5 dakikada atılır dedim. O da balıklama atladı bu teklife. Çünkü o da imza olayından şikayetçi. Düşündüğünüz gibi zampara biri asla değil. Onun derdi benim herşeyine karışıyor olmam. İmza olmayınca karışamayacağımı düşünüyor özgür bir ruhu var.
tmm da arkadaşım bu durumda şimdi sen hiçbirşeyine hiç karışamayacaksın? sanane karım'mısın derse daha çok zoruna gidecek.yok ben değişmeye çalışacağım artık karışmayacağım eskisi kadar diyorsan o zaman boşanmadan halledin bu meseleyi. sonuçta değişmesi gereken taraf sensin ona göre. Vallahi karışık bir durum eğer bir şans daha vermeyi düşünüyorsan nikahının altında ver
vala karımmısın derse kavga çıkar tabi orası ayrı. sen de boyle olmasını istedin ne biçim konuşuyorsun derim. yani imza olmaması karı koca gibi olmayacağız anlamıa gelmiyor. sadece o psikolojik baskıdan kurtulmuş olacak kendince. şimdi anlatamıyorum aslında öyle birisi değil. ama ikimiz de 7 ayda öyle yıprandık ki evlilik kelimesi bile bize batar oldu.
Eşin bence suya sabuna dokunmadan sen ve çocuğuyla beraber olmak istemiş.Yaptığınız şeyin evlilikten tek farkı bir imza.Ama o imza beraberinde büyük sorumluluklar da getiriyor.Eşin o sorumlulukları almak istememiş.Gerektiğinde kendisi sana karışabilcek ama keyfine uygun düşmezse seni kendi hayatına karıştırmak istememiş.Bence yanlış yaparsın hep bu yaşta kalmayacaksın gençlik de bitecek bir yerden sonra.İleride maddi açıdan zorlanacaksın,çocuğunun büyüdükçe problemleri artıcak.Ya hepten bitir kendine yeni bir yol çiz ya da barışacaksanız tam olarak barışın.
Erkek milleti bu güven olmaz,2-3 yıl sonra çeker gider bırakır sizi,çocuğunun haklarını da alamazsın.
işte yapılan şeyin evlilikten tek farkı imza ve istenildiği zaman çekip gidebilme olayı. bana göre istediği zaman çekip gidemediği için zaten bu evlilik çıkmaza girdi. şu anda giderse gitsin , isterse gidebilir. Benim açımdan zaten istemeyen insanı imza ile tutmak anlamsız. O da gidebileceğini bildiği için gitmeyecek bence. Çocuğun haklları derken şu anda zaten o hakları alacak şekild boşanıyoruz o kısmı anlatamadım sanırım. Yani 1 sene sonra olmadı gitti diyelim ki mecburen o anlaşmada yazanları yapmak zorunda kalacak.
Merhabalar,
7 aylık ayrılık sonrası birleşme kararı aldık. Önceki konuları okuyanlar bilir, 2,5 yaşında kızımız var. Haftaya mahkeme var, anlaşmalı boşanacağız önce. Sonra ise boşanmış olarak deneyeceğiz birlikte yaşamayı. Eğer olmaz ise tekrardan boşanm sürecine girmek istemiyoruz. Evlenme dediğin 5 dakikada oluyor sonuçta..
Eğer oldu ki evlenmedik, sizce ne gibi bir sıkıntı olabilir ? Beyimiz çünkü evlenme düşmanı , aslında ben de imza atmak istemiyorum 2. kez. Böyle gitsin ne olacak ki diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?