Boşanıyoruz ve birleşiyoruz ????

canım bunu bile bıle neden boyle bır adama boyle

bır olanak sunuyorsun kı ?

islam dinine göre imam nikahı olması gerekli resmi nikah değil sonuçta

dinimize göre yasadiginiz ülkenin kanununa uymak zorundasiniz.
medeni kanun dini nikahli ve devlet nikahli olmamanizi suc sayiyor.

ayrica bildigim kadariyla dini nikahi olan bir insan devlet önünde bosaniyorsa o dinende bosanmis sayiliyor.
iyi arastirin yanlis birsey yapmayin hem dünyevi hemde ahiretiniz icin..

Ciddi olamazsin. Bir insan bukadar kötülügü kendine nasil yapabilir? Kizini öne sürme, kizinin sen annesiysen, oda babasi. Sen nekadar düsünüyorsan, oda düsünmesi gerek.
Aileler mutlaka er veya gec ögrenirler, nekadar sakliyabilirsinizki. Olan sana olacak.
Hatta esin seninle beraber yasarken gidip baskasina nikah basar, bukadar karaktersiz birisi olduktan sonra, ondan herseyi bekleyebilirsin.
Sevmiyorsan, ona güvenmiyorsan, bosan. Ve bosanmanin anlami: AYRILMAK.
Yok ayrilmak istemiyorsan, bosanma. Avukatina söyle ve askiya alinsin.
Sakin böyle bir aptallik yapma. Adam seni iyi kandirmis, resmen parmaginda oynatiyor. Böyle oyunlara gelme.

Dini nikaha gelince....o dinini yasiyormuki dini nikahli onla oturacakmisin? 5 vakit namazini kiliyormu, orucunu tutuyormu, zekat veriyormu, hac´a gittimi, gercekten Allaha inanan ve Islamin kurallarina göre yasiyan bir insanmi?
Konusduklari mantikli, temiz kalpli, kimsenin hakkini yemeyen, dört dörtlük dini tüm bir adammi?

Hic sanmiyorum. Ozaman onun dini nikahindanda bir hayir gelmez. Ben onun istedigine dini nikah demem. Dini nikah yaparak dost hayatini aklamak derim!

canım bunu bile bıle neden boyle bır adama boyle

bır olanak sunuyorsun kı ?

dediğim gibi son bir şans olacak bu onun için. yalnız tekrar ediyorum adam bana boyle bir istekle gelmedi. biz boşanalım beraber yaşayalım demedi. ben acaba boyle mi yapsam diye dusunuyorum. ve gidip baskasına nikah filan basmaz adım gibi eminim. ama cevaplardan anladıgım kadarı ile sacma bir dusunce icindeyim. eger ola ki anlastık 6 ay sonra yine bir nikah yapmamız gerekli gibi. ama benim gormek istedigim sey bakalım imzalı veya imzasız anlasabilecek miyiz. anlasabiliyorsak zaten icimde bir kusku da olmayacagından imza atmak benim icin de sorun olmaz. Anlastıgımızı gore gore yok arkadas ben evlenmem derse o zaman iste benim icin sorun olur onu da ben kabul etmem. Cunku o zaman onun da bir cekincesi kalmamıs olması lazım. Kısacası su anda yuruyup yurumeyecgine emin olamadıgımız icin bu sekilde dusunuyoruz.

canım elbette senın kararın ama ,lütfen kendıne boyle

bır kotuluk yapma .bu durum tamamen senin aleyhine işleyecek

.kavga ettıgınızde her ıstedıgı anda cekıp gıtme ozgurlugune

sahıp bırı olacak karsında .hatta senle beraberken baskasıyla

evlenme kararı alabılecek bırı .. bunlar basit seyler degıl

kadınlık onurunu dusunmenı tavsıye ederım .inan cok yıpranırsın .

ve üstelik hıc bır hakkada sahıp olamayacaksın .

eger gercekten cocugunu dusunuyorsan cocuguna boyle bır

kotuluk sakın yapma !!!

imzalı yada imzasız değişen bişey olacak mı????
ne kadar saçma bi düşünce.geçinmeye gönlün yoksa imzanın anlamı ne.
1.eğer bu anlaşmalı boşanma babanızdan yada devletten ekstradan bir maaş almak içinse çok yanlış (umarım böyle değildir)
2.dini nikahı hiçbir hoca evlilik cüzdanını görmeden kıyamaz bu bir suçtur.
3.eğer nikahsız yaşamanın hükmünü biliyorsanız size mutluluklar.

canım sen sadece kendıne gore yorumluyorsun .

hadı dıyelım kı anlasabılıyorsunuz oldukca mutlusunuz

ve hersey ıstedıgınız gıbı oldu .buraya kadar hersey guzel

ve artık sız evlenmek ıstıyorsunuz bu adamla .

pekı o ısteyecek mı bakalım ? hayır evlenmıyorum dedıgınde

yıkılmayacak mısınız ? sız eger boyle yaparsanız kendınızı

bıle bıle atese atmıs olursunuz .

birde aklıma bişey geldi aileler nikahsız yaşıyacağımızı bilmeyecek diyorsunuz peki 7 aydır ayrıysanız nerdesinizve sonra yani mahkemeden sonra beraber aynı evde yaşamıyacakmısınızda aileler bilmicek?ben bunu anlamadım

değişen birşey olacak mı göreceğiz hep birlikte..ama birçok insan mza atmamak için birlikte yaşama yolunu seçiyor günümüzde bence bunun bir hükmü yok bahsettiğiniz gibi. ha adam en baştan evlenmemiştir kadın da adama yaoışmıştır onun hükmü başkadır onu bilemem. aslında bence hiç kimseye hüküm veremeyiz bu şekilde. gün gelir herkesin başına böyle bir durum çıkabilir.

günümüzde birçok insan eşini aldatıyor bununda bi hükmü yok deyip aldatıcaksın yani ...off böyle insanları gerçekten anlamıyorum.
sorular fazla geldi hanımefendiye az önce burdaydı

adam uysal o nedenle evlenir ben ısrarcı olursam sadece şartlar koşar, anneme haftada en az 1 kez gidecem yok şunu yapıcam bana karışmayacaksın vs.. vs.. gitsin anasına off napayım ben de iyi tamam derim basar imzayı. onun da tek derdi mutlu olmak aslında. şu anda imzalıyız da ne işe yarıyor ayrıyız kaç aydır. ama ileride anlaştığımız halde yok evlenmem derse o zaman kapıyı gosteririm cunku o zaman bu hareketi kotu niyet gostergesi olur

günümüzde birçok insan eşini aldatıyor bununda bi hükmü yok deyip aldatıcaksın yani ...off böyle insanları gerçekten anlamıyorum.
sorular fazla geldi hanımefendiye az önce burdaydı

ne aldaması anlamadım ne demek istediginizi. gece gece uykunuz geldi sanırım okudugunuzu anlamıyorsunuz ?!

siz dediniz ya herkes nikasız yaşıyor günümüzde yani bunun nikahlı yaşamanın bir hükmü yok...bende diyorumki günümüzde aldatmalar çoğaldı herkes aldatıyor diye karı koca olmanın bir hükmü yok diyip sizdemi aldatacaksınız

çok ilginç bir yaklaşım siz aldatmayla bozmuşsunuz heralde konu ile ne alakası var şimdi ? elma ile armutu karıştırmayalım lütfen...

Kusura bakmayın ama ilginç bir tercih olmuş,madem ayrıldınız ama tekrar şans vermek istediniz boşanmayın,bu süreci tekrar yaşamaktansa bir imza daha kolay diyorsunuzda,inanın yaşayacaklarınızdan sonra o süreci yaşasaydım da böyle olmasaydı diyebilirsiniz
umarım yanılırız,ama bunca insan boş konuşmuyor,senin için iyi olanı söylüyor inan
kadın dayanışması işte,bir sürü çalışan üreten beyin var burda ve belkide kendi yaşanmışlıklarıyla size birşeyler sunmaya çalışıyorlar
bence dinleyin
işin dini boyutuna hiç girmiycem ,bana günah olan size normal,size günah gelen bana olağan gelebilir,inançlar insanlara göre farklılık gösterebilir,
bence şöyle oturun ve tekrar düşünün derim.

Madem okadar uysal niye gecinemediniz bu adamlada kac aydir ayri yasiyorsunuz?! Yapmayin Allah Askina.
Sizin yapmayi planladiginiz sey hayatinizin hatasi olacak. Kendi kendinize süper bir fikir ürettiginizi saniyorsunuz, ama cok yaniliyorsunuz.
Bastan sonuna kadar sacma ve cok yanlis ve cok tehlikeli!

ayrıca boşanmalı anlaşmalarda artık devlet memurları eve ani baksın yapıp eşlerin görüşüp görüşmediğini tespit ediyor.

Bana mantikli geldi. Bir sans vermek istiyorsun ama o sansi kullanamazsa tekrar bu bosanma surecini yasamak istemiyorsun.

Haklarini almis olacaksin, cocugun vlayeti, nafaka vs. Oldu ki adam sen benim karim misin krisamazsin dedi, tamam o zaman bye bye der ceker gidersin.

Ama beni dusunduren nokta ailelerin bilmemesi bu durumu, ve bunun bir nevi de zina olmasi. Sen cekip gittiginde kocan sana kizip bu durumu aleyhine kullanamaz mi?

Seni ailene sikayet edebilir, veya daha kotusu bu durum hukuki olarak senin aleyhine olabilir. Bence isin bu yonunu dusunup bir avukata sor.

durumu anlayan biri çıktı nihayet. yaşa arkadaşım. ilk 2 cümlen aynen düşündüğüm gibi.
aileme şikayet etmez, o karakterde birisi değil. ailelerimiz boşandığımızı bilecekler bu arada, ve tekrar birleştiğimizi de bilecekler elbette. ama eğer karşılıklıklı anlaşr da tekrar nikah yapmaz isek bunu saklamamız gerekir. bir süre sonra evlendiniz mi diye baskı yapmaya baslarlar sanırım tahminen. hukuki olarak neden aleyhime olacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…