- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi duvarklima
-
Aslında şöyle 7 aydır o birleşelim dedi ama benim istediğim konularda da mesela aşırı anneci olma gibi adım atmadı. Ben de boşanmak istedim dava açıldı, sonra son bir şans vermediğim için bunalıma girdim. Bir yandan da boşanma süreci devam ediyor ve çok yakın. Konuşalım dedik ben geri çekmeyelim çünkü yine anlaşamazsak artık bu süreci bir daha yaşamak istemiyorum dedim. En iyisi bitsin evlilik, biz yine birleşiriz gerekirse , ve imza dediğin 5 dakikada atılır dedim. O da balıklama atladı bu teklife. Çünkü o da imza olayından şikayetçi. Düşündüğünüz gibi zampara biri asla değil. Onun derdi benim herşeyine karışıyor olmam. İmza olmayınca karışamayacağımı düşünüyor özgür bir ruhu var.
islam dinine göre imam nikahı olması gerekli resmi nikah değil sonuçta
canım bunu bile bıle neden boyle bır adama boyle
bır olanak sunuyorsun kı ?
dediğim gibi son bir şans olacak bu onun için. yalnız tekrar ediyorum adam bana boyle bir istekle gelmedi. biz boşanalım beraber yaşayalım demedi. ben acaba boyle mi yapsam diye dusunuyorum. ve gidip baskasına nikah filan basmaz adım gibi eminim. ama cevaplardan anladıgım kadarı ile sacma bir dusunce icindeyim. eger ola ki anlastık 6 ay sonra yine bir nikah yapmamız gerekli gibi. ama benim gormek istedigim sey bakalım imzalı veya imzasız anlasabilecek miyiz. anlasabiliyorsak zaten icimde bir kusku da olmayacagından imza atmak benim icin de sorun olmaz. Anlastıgımızı gore gore yok arkadas ben evlenmem derse o zaman iste benim icin sorun olur onu da ben kabul etmem. Cunku o zaman onun da bir cekincesi kalmamıs olması lazım. Kısacası su anda yuruyup yurumeyecgine emin olamadıgımız icin bu sekilde dusunuyoruz.
imzalı yada imzasız değişen bişey olacak mı????
ne kadar saçma bi düşünce.geçinmeye gönlün yoksa imzanın anlamı ne.
1.eğer bu anlaşmalı boşanma babanızdan yada devletten ekstradan bir maaş almak içinse çok yanlış (umarım böyle değildir)
2.dini nikahı hiçbir hoca evlilik cüzdanını görmeden kıyamaz bu bir suçtur.
3.eğer nikahsız yaşamanın hükmünü biliyorsanız size mutluluklar.
değişen birşey olacak mı göreceğiz hep birlikte..ama birçok insan mza atmamak için birlikte yaşama yolunu seçiyor günümüzde bence bunun bir hükmü yok bahsettiğiniz gibi. ha adam en baştan evlenmemiştir kadın da adama yaoışmıştır onun hükmü başkadır onu bilemem. aslında bence hiç kimseye hüküm veremeyiz bu şekilde. gün gelir herkesin başına böyle bir durum çıkabilir.
canım sen sadece kendıne gore yorumluyorsun .
hadı dıyelım kı anlasabılıyorsunuz oldukca mutlusunuz
ve hersey ıstedıgınız gıbı oldu .buraya kadar hersey guzel
ve artık sız evlenmek ıstıyorsunuz bu adamla .
pekı o ısteyecek mı bakalım ? hayır evlenmıyorum dedıgınde
yıkılmayacak mısınız ? sız eger boyle yaparsanız kendınızı
bıle bıle atese atmıs olursunuz .
günümüzde birçok insan eşini aldatıyor bununda bi hükmü yok deyip aldatıcaksın yani ...off böyle insanları gerçekten anlamıyorum.
sorular fazla geldi hanımefendiye az önce burdaydı
siz dediniz ya herkes nikasız yaşıyor günümüzde yani bunun nikahlı yaşamanın bir hükmü yok...bende diyorumki günümüzde aldatmalar çoğaldı herkes aldatıyor diye karı koca olmanın bir hükmü yok diyip sizdemi aldatacaksınız
adam uysal o nedenle evlenir ben ısrarcı olursam sadece şartlar koşar, anneme haftada en az 1 kez gidecem yok şunu yapıcam bana karışmayacaksın vs.. vs.. gitsin anasına off napayım ben de iyi tamam derim basar imzayı. onun da tek derdi mutlu olmak aslında. şu anda imzalıyız da ne işe yarıyor ayrıyız kaç aydır. ama ileride anlaştığımız halde yok evlenmem derse o zaman kapıyı gosteririm cunku o zaman bu hareketi kotu niyet gostergesi olur
çok ilginç bir yaklaşım siz aldatmayla bozmuşsunuz heralde konu ile ne alakası var şimdi ? elma ile armutu karıştırmayalım lütfen...
Bana mantikli geldi. Bir sans vermek istiyorsun ama o sansi kullanamazsa tekrar bu bosanma surecini yasamak istemiyorsun.
Haklarini almis olacaksin, cocugun vlayeti, nafaka vs. Oldu ki adam sen benim karim misin krisamazsin dedi, tamam o zaman bye bye der ceker gidersin.
Ama beni dusunduren nokta ailelerin bilmemesi bu durumu, ve bunun bir nevi de zina olmasi. Sen cekip gittiginde kocan sana kizip bu durumu aleyhine kullanamaz mi?
Seni ailene sikayet edebilir, veya daha kotusu bu durum hukuki olarak senin aleyhine olabilir. Bence isin bu yonunu dusunup bir avukata sor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?