Boşanıyoruz ve birleşiyoruz ????

Nebileyim benimle zina yapti dese, biz boyle anlasmali bosandik dese kendi basi da yanar. Hmm sadece ailenlere soyleyebilir boyle bir seyi.

Benim bir arkadasim daha eski karisiyla bosandiktan sonra nikahsiz birlestiler, 1 sene sonra nikah kiydilar.

Bana mantikli geliyor. Arkadaslarin soylediklerini gereksiz buldum. Yani bu durumda erkek cok rahat olacak seni istedigi gibi aldatir, uzerine gelir vs.

Sonucta konu sahibi haklarina sahip olacak, istedigi zaman ceker gider arkadaslar.

Bir de anlasmali bosanmalarda devletin karsi ciktigi sey su benim bildigim kadariyla. Kadinin babasi vefat etmis olsun, ayrildigi kocasi da kadinin gecimine yetecek nafaka odeyemez durumda ise olen babanin maasinin bir kismi kadina baglaniyor.

Yani kocasi iflas etmis ya da issiz durumdaki insanlar bosaniyorlar ve boylece babanin ya da annenin emekli maasini aliyorlar. Simdi konu sahibinin babasi vefat etmis mi onu bile bilmiyoruz? Ayrica koca nafaka odeyeecek durumda anladigim kadariyla. Dolayisiyla evlerin basilmasi, devletin peslerine dusmesi gibi bir durum neden soz konusu olsun.

Konu sahibi bosaninca babanin ya da annenin maasi baglanacak mi?

benimde demek istediğim buydu ama konu sahibinin işine gelmediği için sorumu görmezden geldi

Tüm sayfalari okumadan hemen cevap vermek istedim,
arkadasim sen iyimisin ??
Sen adama resmen "zamparalik yapma vizesi" veriyorsun, farkindamisin ??
Evli olcaksiniz ama nufusunda bekar yazcak,
sen genc kizlarin vebaline gireceginin farkindamisin??

Adam yarin birgün gidip de baskasiyla tanisinca, her kiza kendini bekar diye tanitinca,
yani düsünemiyorum bile,
böyle biseyi nasil teklif edersin??

Adam icin oh ne alaka memleket, karim yan cebimde dursun ama aslim bekar olsun, daha güzeli varmi erkekler icin acaba?

Aklinda zerre bir süphe varsa o davaya gitme ve bosanma, birak biraz daha sürsün madem bosanma davasi,
ha yok barisma gibi bir niyetiniz varsa adam gibi gelip seni alip evinize götürsün ve evli olarak devam edin.
lütfen ama lütfen böyle sacma birseyi sakin yapma, baskalarina kötü örnek olupta, yeni bir moda cikarmayin ne olur ya !!!!

bır arkadasta sormus ben de aynı seyı merak ettım ,uysaldı madem neden ayrılma kararı aldınız kı.benı n'olur yanlıs anlamayın ama ,herseyı sadece kendı ıstedıgınız gıbı yorumluyorsunuz .ılerkı zamanların sana ne getırecegını bılmıyorsunuz, kesın net olan dogrularınızı yıkmıyorsunuz. sadece "ben bilirim "dıyorsunuz .hersey sızın ıstedıgınız bıldıgınız dogrultuda gıtmez .
bence bu kadar kısıye bıraz kulak vermenızi tavsıye ederım .yarının bıze ne getırcegını
hıc bırımız bılemeyız .ve her zaman en kotusunu dusunerek yasamamız gerektıgıne
ınananlardanım .

madem bır sans vermek ıstıyorsunuz ,o zaman bunu bosanma davasını
askıya alarak yapın .o sansı bosanmadanda verırsınız .baktınız olmuyo o zaman bosanırsınız .
ama sız sanırım kararınızı vermıssınız ,bız ne desek bos .Allah yardımcınız olsun .

Son düzenleme:

Ama zaten memlekette bosanmis cocuklu bir suru adam var, nufus cuzdaninda bekar yazan. Diyelim ki konu sahibinin niyeti kizlarla gonul eglendirmek, bunu esiyle birlikte yasamadan da yapabilir, esiyle birlikte yasamasiyla ne alakasi var?

Seninle evlenicem der evlenmez? Ayrica acikca zamparalik vizesi neden verilmis olsun. Konu sahibi zaten bosanmis, hissettigi anda hadi canim bye bye der, niye camasirni yikasin utusunu yapsin?

Ben neye bu kadar takildigini anlamiyorum arkadaslarin.

Asla "asla" diyemessinki,
"gidip baskasina nikah kiymaz eminim, aileme sikayet etmez eminim, öyle bir karakterde biri degil" vs vs,
ya sen bence bukadar güvenme kimseye, vallahi bak,
kimin ne oldugunu hic bilemessin, en kötü aninda insanlar ikinci yüzünü ortaya koyuverirler, hic ummadigin seyler yaparlar, yüksekten düsmüse dönersin.
Böyle birsey cok sacma,
mahkemede bosandiktan sonra dini olarakta bosanmis sayiliyorsun sanirim, ve o adamla tekrar evlenme sansin olmuyor,
yani isin ucunda ömür boyu zina yapmak bile var, degermi ya bukadar karmasaya ??
Takmissin bir imzaya, o imzayla hicbir alakasi yok, huy bu huy !!!
Adam imzalida ayni olur imzasizda, degisen bisey olmaz anliyormusun??
Cok sacma bir fikir, allahim daha neler duycazki biz,
yemin ediyorum ben senin annen baban olsaydim böyle bisey duysaydim,
neler yapardim bilemiyorum, cildirirdim sinirden, benim cocugum nasil böyle derdim

Bosanmis cocuklu olmak cok ayri birsey,
ama resmi olarak bosanmis, ama hala karisiyla yasamak veya iliski yasamak cok cok ayri birsey, anlatabiliyormuyum ???
Dürüst olmak var isin ucunda, ne demek ya ne alakasi var??

Konu sahibi bosanmadandan da hissettigi an hadi bye bye der, peki burda sorun nerde ???
Öyle veya böyle camasirini ütüsünü yapmiyacakmi?
Ne yani bosanip ayri evdemi yasicaklar, sevgili gibimi takilcaklar ??
Ya sizin akliniz hayaliniz aliyormu böyle birseyi, cocuk oyuncagimi bu ????

Aradaki fark su: kadin konusunun basinda soyluyor bosanma surecini tekrar yasamak istemiyorum. Oyle byeye diyince iki dakikada bosanilmiyor, avukat tutuyorsunuz, karsilikli tekrar anlasiyorsunuz nafaka velayet vs. Bunlar zaten anlasmis, konu sahibi tekrar sans verirsem bunlari tekrar yasamak istemiyorum, o zaman anlasip anlasamayacagimiz bile belli degil diyor.

Burada kime karsi durust degiller, 3. sahislara karsi mi? Tek bakisiniz aldatirsa adam ne olacak, aldatirsa konu sahibi adamdan ayrilacagim diyor iste daha ne?

Bakin, konu sahibi bosanma sürecini tekrar yasamak istemiyorum diyor orasini bende okudum zaten,
ama böyle birseyi diyen bir insan zaten kocasindan emin degildir, güvenmiyordur, huyunuda biliyodur,
ozaman tamamen kestirip atmali bende onu diyorum,
ya eminsindir, bosanmassin,
yada emin degilsindir bosanirsin ve kendi hayatina bakarsin,
böyle birsey olabilirmi ??? Bosaniyorum ama tekrar denicem,
ya gercekten cok sacma bu, cocuk oyuncagi degil evlilik. Cocuk oyuncagina dönmesin artik.

Tamam sizin dusunceniz bu, saygi duyuyorum. Benim dusuncem de ben de konu sahibinin yerinde olsam ayni seyi yapabilirdim, bana mantikli geldi. Madem sans vermek istiyorsun ver.

Konu sahibi son olarak şunu sorucam,siz de anne babasınız bir çocuğunuz var ve muhtemelen onun için en iyisini düşünürsünüz.İleride kendi çocuğunuz böyle bir karar alsa eşinizin ve senin düşüncesi,tepkisi ne olurdu?İçiniz rahat eder miydi,böyle bir şey yapmasına

Anlaşmalı boşanmalarda tek veya 2 celsede boşanma gerçekleşiyor, çok uzun bir süreç yaşamazsınız, o yüzden boşanmayın olmazsa boşanırsınız, evlililk yap boza dönüşmemeli bence, anladığım kadarıyla siz eşinize güvenmiyorsunuz, güvenin olmadığı ortamda evlilik olsa da olmasa da sorunlar çözülmez, şöyle yapabilirsiniz, duruşma tarihini ertelemek için bir sorun bulursunuz, dava bitmez siz de bu sürede denemeye devam edersiniz bir dahaki celseye kadar kararınızı vermiş olursunuz tabiki tercih sizindir saygı duyulması lazım,

islami açıdan düşünürsek,eğer bosanırsanız tekrar bir araya gelebilmeniz için ikinizin de ayrı ayrı evlenip bosanıp tekrar evlenmeniz gerekmektedir,bu işin bu kadar cetrefilli olmasının sebebi de evliliin aslında oyuncak olmadığıdır bu yüzden zorlastırılmıstır bosanmak ki kaldı ki siz n,kahsız beraber olmayı düşünüyorsunuz.. bence bu eski eşinizin ekmeğine yağ sürmek olacaktır.

İnsan önce kendi hakkını koruyabilmeli, önce "ben" diyebilmeli ki karşındaki de "sen" diyebilsin.

Nikah akittir, evlilik birliği için sözleşmedir. Kadının ve cocuğun haklarını korumak icin devletin verdiği bir haktır. Siz elinizle bu adama özgürlük sunuyorsunuz. Zaten istediği o. Kafasına göre yaşamak istiyor. Annesine gitmek, arkadaşlarıyla gezmek, belki flört etmek ve annesinin uygun gördüğü biriyle evlenmek(!). Nikah dediğiniz 5 dakika da boşanma dediğiniz kaç dakika?

Eğer anlaşamazsanız gider açarsınız davayı yeniden. Kendinizi bu duruma sokmak neden? Çocuğunuza bunu yaşatmak neden? Güya sırf onun için devam ettiriyorsunuz evliliğinizi....

zina yapacaksınız yani, bizim ne dememizi bekliyosunuz peki? siz zaten bunu kabul etmişsiniz kafanızda, ne diyelim hayırlı olsun BİRLİKTELİĞİNİZ!!!

Barıştıysanız neden boşanıyorsunuz ki ?

Neyse..

Ben sadece bir tavsiye de bulunacağım
Resmi nikahı tekrar tazelemeniz mümkün ama imam nikahında bir kişi ile bir kere evlenebilirsiniz
Bari imam nikahınız dursun

resmi nikah düşerse dini nikahta düşer diye biliyorum ,yeniden nikah kıyacak bir imam bulamazsınız kanunlara aykırı yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar

Arkadaslar evliligin koruyucu ozelligi bosanildiginda bazi haklara sahip olmamizi saglamasidir. Bu kadin bosandiginda zaten o haklara sahip olacak.

Bosanirsan kocan seni aldatmaya baslar diyenler de kocasi bosandiktan sonra madem aldatmaya baslayacaksa (ki bunu evlendiginde de yapabilir) o zaman neden birlesmek istesin?

Derdi sadece camasir utu diyelim, bu kadin bunlari bile bile niye o evde dursun? Bu tavrini gorurse zaten bosanmis, birakir gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…