- Konu Sahibi duvarklima
-
durumu anlayan biri çıktı nihayet. yaşa arkadaşım. ilk 2 cümlen aynen düşündüğüm gibi.
aileme şikayet etmez, o karakterde birisi değil. ailelerimiz boşandığımızı bilecekler bu arada, ve tekrar birleştiğimizi de bilecekler elbette. ama eğer karşılıklıklı anlaşr da tekrar nikah yapmaz isek bunu saklamamız gerekir. bir süre sonra evlendiniz mi diye baskı yapmaya baslarlar sanırım tahminen. hukuki olarak neden aleyhime olacak ?
Bir de anlasmali bosanmalarda devletin karsi ciktigi sey su benim bildigim kadariyla. Kadinin babasi vefat etmis olsun, ayrildigi kocasi da kadinin gecimine yetecek nafaka odeyemez durumda ise olen babanin maasinin bir kismi kadina baglaniyor.
Yani kocasi iflas etmis ya da issiz durumdaki insanlar bosaniyorlar ve boylece babanin ya da annenin emekli maasini aliyorlar. Simdi konu sahibinin babasi vefat etmis mi onu bile bilmiyoruz? Ayrica koca nafaka odeyeecek durumda anladigim kadariyla. Dolayisiyla evlerin basilmasi, devletin peslerine dusmesi gibi bir durum neden soz konusu olsun.
Konu sahibi bosaninca babanin ya da annenin maasi baglanacak mi?
adam uysal o nedenle evlenir ben ısrarcı olursam sadece şartlar koşar, anneme haftada en az 1 kez gidecem yok şunu yapıcam bana karışmayacaksın vs.. vs.. gitsin anasına off napayım ben de iyi tamam derim basar imzayı. onun da tek derdi mutlu olmak aslında. şu anda imzalıyız da ne işe yarıyor ayrıyız kaç aydır. ama ileride anlaştığımız halde yok evlenmem derse o zaman kapıyı gosteririm cunku o zaman bu hareketi kotu niyet gostergesi olur
Tüm sayfalari okumadan hemen cevap vermek istedim,
arkadasim sen iyimisin ??
Sen adama resmen "zamparalik yapma vizesi" veriyorsun, farkindamisin ??
Evli olcaksiniz ama nufusunda bekar yazcak,
sen genc kizlarin vebaline gireceginin farkindamisin??
Adam yarin birgün gidip de baskasiyla tanisinca, her kiza kendini bekar diye tanitinca,
yani düsünemiyorum bile,
böyle biseyi nasil teklif edersin??
Adam icin oh ne alaka memleket, karim yan cebimde dursun ama aslim bekar olsun, daha güzeli varmi erkekler icin acaba?
Aklinda zerre bir süphe varsa o davaya gitme ve bosanma, birak biraz daha sürsün madem bosanma davasi,
ha yok barisma gibi bir niyetiniz varsa adam gibi gelip seni alip evinize götürsün ve evli olarak devam edin.
lütfen ama lütfen böyle sacma birseyi sakin yapma, baskalarina kötü örnek olupta, yeni bir moda cikarmayinne olur ya !!!!
dediğim gibi son bir şans olacak bu onun için. yalnız tekrar ediyorum adam bana boyle bir istekle gelmedi. biz boşanalım beraber yaşayalım demedi. ben acaba boyle mi yapsam diye dusunuyorum. ve gidip baskasına nikah filan basmaz adım gibi eminim. ama cevaplardan anladıgım kadarı ile sacma bir dusunce icindeyim. eger ola ki anlastık 6 ay sonra yine bir nikah yapmamız gerekli gibi. ama benim gormek istedigim sey bakalım imzalı veya imzasız anlasabilecek miyiz. anlasabiliyorsak zaten icimde bir kusku da olmayacagından imza atmak benim icin de sorun olmaz. Anlastıgımızı gore gore yok arkadas ben evlenmem derse o zaman iste benim icin sorun olur onu da ben kabul etmem. Cunku o zaman onun da bir cekincesi kalmamıs olması lazım. Kısacası su anda yuruyup yurumeyecgine emin olamadıgımız icin bu sekilde dusunuyoruz.
Ama zaten memlekette bosanmis cocuklu bir suru adam var, nufus cuzdaninda bekar yazan. Diyelim ki konu sahibinin niyeti kizlarla gonul eglendirmek, bunu esiyle birlikte yasamadan da yapabilir, esiyle birlikte yasamasiyla ne alakasi var?
Seninle evlenicem der evlenmez? Ayrica acikca zamparalik vizesi neden verilmis olsun. Konu sahibi zaten bosanmis, hissettigi anda hadi canim bye bye der, niye camasirni yikasin utusunu yapsin?
Ben neye bu kadar takildigini anlamiyorum arkadaslarin.
Bosanmis cocuklu olmak cok ayri birsey,
ama resmi olarak bosanmis, ama hala karisiyla yasamak veya iliski yasamak cok cok ayri birsey, anlatabiliyormuyum ???
Dürüst olmak var isin ucunda, ne demek ya ne alakasi var??
Konu sahibi bosanmadandan da hissettigi an hadi bye bye der, peki burda sorun nerde ???
Öyle veya böyle camasirini ütüsünü yapmiyacakmi?
Ne yani bosanip ayri evdemi yasicaklar, sevgili gibimi takilcaklar ??
Ya sizin akliniz hayaliniz aliyormu böyle birseyi, cocuk oyuncagimi bu ????
Aradaki fark su: kadin konusunun basinda soyluyor bosanma surecini tekrar yasamak istemiyorum. Oyle byeye diyince iki dakikada bosanilmiyor, avukat tutuyorsunuz, karsilikli tekrar anlasiyorsunuz nafaka velayet vs. Bunlar zaten anlasmis, konu sahibi tekrar sans verirsem bunlari tekrar yasamak istemiyorum, o zaman anlasip anlasamayacagimiz bile belli degil diyor.
Burada kime karsi durust degiller, 3. sahislara karsi mi? Tek bakisiniz aldatirsa adam ne olacak, aldatirsa konu sahibi adamdan ayrilacagim diyor iste daha ne?
Bakin, konu sahibi bosanma sürecini tekrar yasamak istemiyorum diyor orasini bende okudum zaten,
ama böyle birseyi diyen bir insan zaten kocasindan emin degildir, güvenmiyordur, huyunuda biliyodur,
ozaman tamamen kestirip atmali bende onu diyorum,
ya eminsindir, bosanmassin,
yada emin degilsindir bosanirsin ve kendi hayatina bakarsin,
böyle birsey olabilirmi ??? Bosaniyorum ama tekrar denicem,
ya gercekten cok sacma bu, cocuk oyuncagi degil evlilik. Cocuk oyuncagina dönmesin artik.
Merhabalar,
7 aylık ayrılık sonrası birleşme kararı aldık. Önceki konuları okuyanlar bilir, 2,5 yaşında kızımız var. Haftaya mahkeme var, anlaşmalı boşanacağız önce. Sonra ise boşanmış olarak deneyeceğiz birlikte yaşamayı. Eğer olmaz ise tekrardan boşanm sürecine girmek istemiyoruz. Evlenme dediğin 5 dakikada oluyor sonuçta..
Eğer oldu ki evlenmedik, sizce ne gibi bir sıkıntı olabilir ? aslında ben de imza atmak istemiyorum 2. kez. Böyle gitsin ne olacak ki diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?