Boşanıyoruz..

Abella kapina kadar gelmiş katın baban elini öpmeyecek kadar nefret mi ediyorsun? Bizim ailede de el öpmek malesef çok önemli opmemekte bi o kadar sorun beni yanlış anlama .. Ama opseydin de madem bu kadar sorun sonra tavrına devam etseydin? Adam zaten Ne OLURSA olsun kapina gelerek bi adim atmış .. Öpuverseydin bu senin guzelligini gösterirdi konu kapanırdı sence de esin haklı değil mi biraz ? İyice bi düşün tokat konusunda coookkkk haksız.. Asla atmamalıydı.keske tokat atmadan seni ikna etseydi yada gönlünü etseydi bu seni daha da sogutmustur ben olsam bende soğurum isinacagim varsada.. Tabi kişi yaşadıklarını daha iyi bilir konunu bastan beri biliyorum bu arafa ..evliliğine Yazık etmelerine izin verme.. Benim babam eli opulmezse bu büyük olaydır seni tanımıyorum demektir ve asla affetmez boyle bir görüş malesef beğensek de beğenmesek de var ..sadece fikir sundum hayat senin umarım mutlu olursun canim

Hakkını yiyemem .
Benim için bir cok sey yaptı , benı gecın bemı evden ıte kaka yollayan aılemin borclarını bıle odedı . Zorundamıydı , hayır ddgıldı .
Ben odememesını ıstedım , bunun ıcın kavgalar bıle ettık .
Evet cok merhametlı ve evıne baglı bırı .
Bellı tıtızlık ve dısıplın sorunlarımız var bunlarıda alttan alıyorum her guzelın kusuru olur dıyerek .
Ama ust ustte bana aılesı ıcın bunu ıkıncıye yaptı .
Ben onu aılem konusunda her zaman gerı cekerken o kendı kosarak kendı benım anne babama .
En son olarak buyuk bır kavga yasayarak aılemlede konusmuyor .
O konuda esım haklıydı mesela .
Asla annem baba haklıydı demedım
Esımın arkasında durdum .
Ama sırf babasının eşını opmedom dıye soylemedıgı demedığı kalmadı
Ustune bırde tokat yedım , onun ustune evı terkettı .
Esımın uvey annesı var. Yanı hıc aıle olamamıs aılesıyle benım gıbı .
Bıze zarar veren ınsanlardan hep uzak durduk
Sımdı tutupta bayram seyran dıye benım namusuma kadar dıl uzatan adamın elını opmem ben

Son düzenleme:
Evet elini öpmeyi geçiyorum yüzünü görmeyi istemeyecek kadar nefret ediyorum .
Kolay ya da basıt gelebılır sızlere .
Sürekli eşime ben bunu istemedim
Ayrıl bundan diye yıllarca teşkınlerde bulunan adamı sevmıyorum .
Alttan alta bana kızım ayagı yaparken esımı boşa bunu dıye dolduruslarını hazmedemıyorum .
Sırf yetiştirme yurdunda bir kaç yıl kaldım diye bunun nerden çıktığı bellı degıl dıye bas bas evın ıcersınde soylendıgı gunude unutmadım .
Adam benım namusuma kadar laf etmiş biri , hangi hakla ? Buna o hakkı esımın babası olmus olması mı verıyor ?
Kendı kızlarını el bebek gul bebek sarıp sarmalarken , dçsırf el kızıyım , arkamda ailem yok dıye bana hakaret edop ezme hakkını kkm verıyor .
Ben yıllarca arkamızda bı babası adam gıbı duranmış dıyd dusunurken ne kadar cok yanıldıgımı evden tasınacagım gun anladım.
Öyle ki ben gururumu inciten , beni kırıp üzen döken çok insanı affettım gecmısımde .
Kımseye bır fayda sağlamamısım bunjn dogrultusunda .
Aksıne o tür insanlara daha fazla cesaret yuklemısim .
Kusura bakmasın benım cocuguma , bana , namusuma dıl uzatan bırının elını opemem .
Utanmadan birde evıme gelıp bana el uzatamaz
Babasıysa aha gıtsın orda gorussun

Ama benı karsı karsıya getırmesın

Ya herşeyi , eşimi de geçtim de
Gerçekten sırf aileleriniz diye size yapılan haksızlıklara susuyor musunuz siz?
Arada çıkıyor , tamam anlıyorum sizleri
Fakat biriyle hayatımızı bırlestırmemız cevremızın bize verdıgı zararları hafıfletme sebebı olamaz .

Ben evıme , kocama bakarım
Benı ondan baskası ılgılendırmez acıkcası .
Herkesın kendı bırhayatı olmalı .
Elimi öpsün , yüzüme baksın gıbı rgo şişirmeci hareketlerle karşıma dikilen insanları ben anlamıyorum .
İlk önce onun benım yüzüme bakabılmeye utanması gwrekırken öp diyr elini uzatması onun sadece sönmüş ve şişirilwcek bir egosu olduğunu gösterir .
Şayet yaptıklarından pişman olmuş olsaydı sözde kayınpederım kapı gırısknde el uzatıp terboyesızsın gobı soylemlwrde bulunmaz arayı ısıtmaya calısırdı

Gercekden senin gibi genc bi kadinin, bu kadar zorluk cekmis arkasinda bi ailesi bile olmayan bi kadinin bu kadar cesaretli ve gururlu davranmasina hayran kaldim. Imrendim. Senin yaptiklarinin yarisini yapamadim ben....

Hakkinda hayirlisi olsun. Umarim yine hersey bi sekilde tatliya baglanir, kocan yaptigi hatayi anlar ve kendini affettirebilir.

Pisman olmadigina cok sevindim bi omur mutlu olun insallah.

Çogu arkadas yuvanı yıkma falan dıyor kendılerınve haklı olarak .
Çığu benim evliliği basit gördüğümü falan sanıyor .
Ama aslında hayret eden burada benim .
Adam evı terkedıyor , bana hakaret edıyor , vuruyor , blorf yapıyor bosanıcam vs edıcem dıye buna rahmen dusunmesı gereken ben oluyorum.
Ben oldugum olmam gereken yerdeyım
Hıc bır yere kıpırdamadım
Sırf kadınım dıye yuvayı dişi kuş mantığıyla hareket edecek olsam yuvamı yıkan kargalara musafe etmiş olurum .
Ve emın olun gurursuz bır kadına hıc bır erlek saygı duymaz.ayrılık varsa kaderde bu illa ki yıllar sonrada olsa gerçekleşir ama bazılarınjn hafıf gordugu bu tokatı ve davranıslarını unutup esımle hıcbırsey olmamıs ve ozur fıleyıp decam edersem yıllarca bastırdıgım seyler benı bır gun agır depresyona sokar .
Özür dilemesini gectim hatasını anlasa yeterdı

Aynen dedigin gibi, o depresyona ben girdim. Ilk tokatinda bende senin gibi davransaydim, ilk beni ezdiginde ve ailesine ezdirdiginde su anda su durumda olmazdim. Kendimi insanligimi ruhumu bedenemi kaybetmis bir insan olarak yasiyorum su anda, iyi bi es olmak istemiyorum zaten artik ama ne iyi bi anneyim, ne isimde eskisi gibi iyiyim. BU yasadiklarim sanki kollarimda bacaklarimda onar kiloluk agirlik gibi geliyor bana, bazen kipirdayamiyorum bile. Bazen kendi kendimi keske su gecen araba bana carpsa ölsem de kurtulsam diye düsünüyorum. Bunlarda hep o mutsuz huzursuz evliligin icinde oldugum icin oluyor.

Belki ilk tokatda senin gibi davransaydim, belki ilk ezildigimde hakliyken haksiz gibi gidip kendinden de ailesinden de özür dilememis olsaydim, hatasini anlar ve degisirdi. Degismesede ayrilir yoluma bakardim....

Senin kafan cok karismis cok ofkelisin daha lahusa sikintilarinida tam atlatamamissindir bazilarininki uzun surer ve haklisinda yasadiklarin kolay seyler degil
Acik acik soyle uzak duralim birbirimizden bir
Muddet de illa bosanacam derse ver dilekceni de (vermeyecek)bir yerde gelip karsina oturacak biz ailelerden farkli ki ben karismam senin ailenle iliskine ama beni zorlamayacagin bir evlilik yuruteceksek yurutelim yoksa ayrilalim dediginde aradaki gorusmeme suresiylede bence isin ciddiyetini anlayinca kabul edecektir zamanla sende biraz bebegin buyuyunce sinavlara falan gir olmadi is bul hayatta kendi ayaklarin uzerinde durman gerektiginin sinyali bunlar cok gencsin cok sey basarirsin
Tamam ofke kirginlik ok de suan ne yapabilirsin bebek kucuk is yok gelirin yok arkanda duracak ailen yok Hadi tamam bosanin ne yapacaksin bebegime bakamaz diye dava acsa mahkemeye ne sunacaksin
Zitlasmak yipranma olarak doner sakin sakin kararli dur her yazdigina cvp verme kiskirtmasina izin verme bosanalimmi dedi peki dilekceyi verir beni haberdar edersin yaz ikinci bir cvpmi yazdi cvp verme
Bence erkekler catir catir kavga eden kadinin yapacagindan degilde susan kadinin yapabileceklerinden korkuyorlar

Öyle düşünme lütfen .
Sen emınım guzel bır annesındır ve cocugunu dusunerek hareket etmıssındır.

Ben genel ornek olarak annemı aldım gozumjn onune hep .
Hanı anne ve ya babası olur ya cocuklarının bir gün olmak ıstedıklerı bıreyler.
Ben ıkısınede benzemek ıstemedım hiç .
Annem cocuklarım kucuk dıyerek yıllarca babama katlandı .
Her turlu dayagı ve hakaretı yedı ve zamanla bize de karşı gardını alıp duygusuz birine dönüştü .
Ben de bana yapılan haksızlıklara susup bır gun çocuguma kapı duvar olmak istemiyorum. Mesela şu yaşanan son problemlerde kendimi evliliğinde sadece bir mekanizma olarak hissettim .
Ona bir aile verdım ve gorevım burada bitti.
Tahtımdan indim ve artık cariye olarak yaşamak zorunda gibi .

Ben kavga , gurultu , hakaret ve sıddetle sürdürülen bir evlilik istemiyorum .
Aile içinde bunu yıllarca o kadar cok gordum kı bıkmışlıgım ve yorgunlugum bu yuzden .

Evet bir tokat ömrü boyunca benı tekma tokat dovecegını çagrıştıramaz ama susarsam devamının gelmeyecegınındr garantısı degıl .

Bundan sonra gercekten ailesıni kurtarmak istiyorsa bana ımzalı bir kagıt versın bır tokatta dahı sartsız surtsuz onu bosayabılecegıme ve cocugun bende kalacagına bir ömür ben kabul ederım.
Yok vermezse yoluna baksın
Ben bir ömür yine tekrarlarmı endısesıyle bunlara maruz kslmayayım

Ben prk yazdıklarına cevap vermıyorum
Versemde soguk gecıslı cevaplar verıyorum şu şu gibi
Üdtüme düşmeye basladı zaten
İstedıgım birdaga birileri yuzunden boyle cocukluklar yapmaması .
Uzak durduk vs barıstık dıyelım .
Gunj gelecek cocuguma kardes ıstıcem
Sımdı bır cocıkla kalkıp gıdemıyorken ıkı cocukla hıc gıdemem .
Bana bır belge ımzalasın sıddet vs olmayacagına daır ve 3. Sahıslar yuzunden tartsma yadanmayacagının sozunu versın amenna

Bence biraz daha zaman verin kendinize ve eşinize.. şuan ikinizde sağlıklı düşünemezsiniz. Zira öyle de.. Normalde eşinizin çocukla ilgili olması ama bu süreçte aramaması, size msj atıp yoklaması, arada kalması, 3.sahislar vs tüm bunlar sağlıksız bir psikolojide olduğunu gösteriyor. Sizde aynı şekildesiniz. Hiçbir şey hissetmiyorum aglayamiyorum bile demissiniz. Bu hiçbir şey hissetmeme olayı iyi değil, belirsizliğin, depresyonun ve kafa karışıklığınin göstergesi. Burada en önemlisi de eşiniz kötü bir insan değilmiş. Sirf kötü değil diye tabiki de katlanın bu huzursuzluğa diyemem. Bu zaten kendinize yapmış olduğunuz en büyük saygısızlık olur.
Suan ikinizde boşanmayı düşünmek ve misilleme yapmak yerine, kafanızı dinlemeniz rahatlatmaya çalışıp sağlıklı diyaloglar kurmaya calissaniz daha iyi olur . Tabi bunu 3. sahislari dekarte ederek yapin. Ne yaparlarsa yapsınlar; hakaret dahi etseler, 3.sahislarin yaptıklarını dediklerini vs takmayin. Sonuçta bu sizin ve çocuğunuzun geleceği ile ilgili bir karar.
Hatta imkânınız varsa; aile evlilik danışmanına yada çift terapisine gidin. Boşanmak için acele etmeyin bu süreçten sonrada bosanabilirsiniz. Ortada çocuk olmasa; direkt bosanin diyeceğim ama hem ortada bir yavru var hem de iki tarafında kafası ve duyguları karışık. Sağlıklı bir şekilde bu evliliğe bir şans daha vermek, kimsenin gururunu incitmez, mutsuzlugu birkaç kat daha arttirmaz. Olumsuz olursa sadece küçük bir vakit kaybı verir. Umarım herşey iyi olur sizin ve yavrunuz için..

İşte bana bunu demıyor .
Konuşalım dedıgınde senı gormek istemıyorum demek yerıne gel konusaşım dedım ve adamın agzından bosanalım lafı cıktı .
İyi dedım nasıl istıyorsan
Benım konusmama olanak vermeyıp bana blörf yapması bana trajikomik geldi çünkü .
Ve biliyorum ki ailesi de şuan dolduruş evresınde

Merhabalar bu dik durusundan vazgeçme abella
Önceki konuları bilmiyorum ama gorumcenin çocuğu konusunda arada sivri çıkan bir iki kişi dışında hiç kimse esini ve ailesini haklı bulmadı bir çok kişi böyle bir şey yaşasa senin verdiğin tepkinin iki üç katını verirdi orada yapilan şey senin ne dediğini takmiyoruz orası abimin -oğlumun evi istediğimiz gibi girer çıkarız demekti

Diğer olaylarını okudum eşinin ailesi zamanında seni zaten çok uzup yipratmislar ömür boyu yuzlerine bakmasan yerleri var

Şimdi senin bebegin çok küçük olmasa çalışıyor olsan yada ailen tamamen arkanda olsa bir dakika durma o evde cik derim ama su an evinden hic kıpırdama
Onun boşanma blofunden korkup asla geri adım atma da
Eğer böyle yaparsan bu yaşadıkların her sene katlanarak devam eder
Esine sürekli mesaj atıp rahatsız etmemesini kendisi yüzünden sütunun gittiğini sana bir rahat vermesini şöyle
Bosanma konusunda diyeceğini demissin biraz sakin kal kafani dinle boşanma dilekçesini veriyorsa da birak o versin
İyice burnunu surtmeden asla barışma

Meslek olarak kadın için avantajli bir meslek grubundasin su an 18 aylik bebekleri bile kresine alan yerler var eger böyle iyi ve düzgün bir yer bulabilirsen hem sen çalışmış olursun hem bebeğin gözünün önünde olur

Son olarak seni cidden tebrik ediyorum boyle gururlu olduğun için burada 5000 lira maas alıp esimden ayrilamam hayat standartlarım düşer diyen
kendi annesini kocasına dovdurup sonra ne yapayim merdiven mi sileyim diye atarlanan konu sahiplerinden sonra ilac gibi geldin

Son düzenleme:
+1000

Boşanma blöfünden korkmuyorum , bunu gercekten istiyorsada ona yalvarmam .
Bir şekilde devam ederim . Hayatımı ve belimi tamamen ona bağlamadım
Hayat arkadaşıydı işte .
Karşınıza çıkan zorluklara karsı kafanızı yaslayacagınız omuz kişisi .

Davranisin yaptirimsal bir belgesi oldugunu sanmiyorum soz vermesi ayri bir konu ki sozunde duracakmi o var
Bir bebekle birsey yapamaman zaten diyorsun sana kardes mevzusunu sartlarini iylestirmeden dusundurmemeli lise mezunuynussun disardan bitirdim yazmistin Aof girip oku bebekle okula gidemesende acik ogretimde okursun ingilizce kelimeler ezberle nette dersler var en azindan yabanci birini telefonda yonlendirecek kadar ingilizcen olsun ismek gibi yerlerin kirslari var sana biraz yardimci olursa oralarda bilgisayar muhasebe gibi sertifikalar alabilirsin bebeginden vakit buldukca bak yasin basarmaya is bulmaya musait yaslar kendine guvenin gelir oturup kurup sinir olmazsin o arada oda buyumus olur krese verip calisabilirsin olduda duzelmedi ilerisi icin kendine yatirim yap duzelirsede sana saygi azmine saygi duymasini saglar
Onceligin kendi gelecegin olmali ha yok bana soz versin duzelsin ben kardes yapayim buyuteyim bunu tercih edicem dersen saygi duyariz

Cocuk mevzusunu ben bunu yapıcam olarak soylemedım .
Olurda devam edersek ılla kı gelısecek olaylar bunlar .
10 sene sonra sana hala guvenmıyorjm cocugum tek cocuk olarak kalsın demektense bosanmak daha ıyı bır cozum oluyor dedıgınıze gore

Herseyin hayirlisi olsun nekadar garip degil mi canindan can olanin yabancilasmasi Allah sabir versin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…