- 14 Şubat 2019
- 812
- 1.181
- 33
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Gitmeyin bu terapiste. Yaklasimi bilimsel degil. Fazla erkek egemen bakis acisi var. Size bir sey talep etmeden bitirin,bosanin demesi iyi niyetli olmadigini gosterir. Baska bir terapiste gitmenizi tavsiye ederim.Terapi sürecimi soruyorsanız, bu ikinci gidişimdi. Gün içinde yapmam gereken birkaç öneri verdi, iyi hissetmemi sağlayacak seyler. Henuz benim için işe yaramadı ama devam edeceğim bakalım
Merhaaba,Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım
Evet erkekti
Bir uzmandan bunları duymak beni uzdu, cunku tam da zorlandığım konularda ters görüş bildirdi. Evet beni onaylaması gerekmezdi, hayatımda ilk kez terapiste gittim o sebeple burada da terapistlerin gorusleri degisebiliyor mu, ne yapmalıyım diye sormak istedimBen terapistin profesyonelliğinden şüphe ettim,boşanma öncesi çift terapisinin iyi olabileceğine dair görüşünde olumlu sonuçlanacağına dair görüşü ve kanısı nerden geliyor ve değiştiremeyeceğimiz olaylar hakkında neden sizi ikileme sokuyor ve bişey talep etme deyip kişisel düşünceleriyle kararlarınızı neden etkiliyor,beni bu durum kuşkuya düşürüyor.boşanmadan sonra o mu size bakacak,niye fikirlerini size empoze ediyor
Hicbir sey vermek istemiyor, takılar kendisindeydi inkar ediyor, bir cocugumuz olacak onunla ilgili de masraftan kaçıyor. Yani anlaşıp pişman olma endişem var cunku ailemle yaşıyorum, henuz calısmaya baslamadımBence, sorunlarınızın başında, terapiste gitmenin faydalı olabileceğini, şu aşamadan sonra en az hasarla bu işi bitirmenin daha doğru olduğunu anlatmaya çalışmış terapistiniz. Anlaşmalı boşanma, adı üstünde anlaşarak yapılan bir sözleşme. Şartları iki tarafında razı geldiği şeyler. Hakkınızı vermek istemezse, anlaşamazsınız. Talepleriniz, karşılanması zor olan şeyler değilse, bunu karşı taraf sırf hiçbir şey vermek istemiyor diye, haklarınızdan feragat etmek zorunda değilsiniz. Vereceği hiçbir şeye ihtiyacım yok diyebiliyorsan ve elde edeceğiniz şey, vakit kaybına ve çekeceğiniz sıkıntılı sürece değmeyecek bir şeyse de, elbette uzatmaya değmez.
Canım evlilikten dolayı çok büyük masrafların oldu mu borcun var mı. Ya da maddi olarak boşanmadan sonra rahat bir yaşamın olacak mı. Bir de ettiği hakaretlerden dolayı Şikayette bulundun mu.
Bu durumda olmanızın asıl nedeni yaşadığınız psikojik ve fiziksel şiddete rağmen gerçekten boşanmak niyetiyle evden gitmemiş olmanız.
Siz istediniz ki eşiniz pişman olup sizi geri döndürmek için ikna etsin. Böyle olmayınca da siz evden gittiğiniz için pişman oldunuz. Ama şiddetin olduğu evliliğin bitmesi için acabanız olmasın artık.
Şiddetin ulaşılacak birşey olduğunu düşünen terapiste tekrar gitmeyi de bir düşünün derim.
Size şiddet uygulamış adamdan tüm hakkınızı alın.
Serhat yabancı diye bi adam var kitabında anlatmıstı bir kadın kocasının bu tür hareketleri yüzünden ve aldatılma yüzünden 4 kere bosanma aşamasından dönüyor kocası bosandıktan snra ben son bi sans daha verseydin düzelecektim diyor sonra psikologa gidiyor acaba yanlısmı yaptım mı diye 5. Şansı verseydim keske düzelcegini söyledi bu sefer olurdu belkide diyor bu da onun gibi bişi terapistler senin karar alma mercin asla olmaz seni yönlendirmezler bosan barıs affet demezler mantıkla konusup sizin ikizinin kötü yönlerinizi farkettirecekti formalitesi bu işin ama ben siddet gösteren bir adamın terapi ile düzelcegini pek sanmıyorım adam sizi dövdügü için sucluluk duymuyor siz acaba boşanmadan terapi alsaydık düzelirmiydi diyecek kadar kendinizi suclu görüyorsunuz suan pismanmı sizin kadar gecmisi düşünüp keske yapmasaydım diyormu acaba bunu dusunun ve kendinizi suclamayı bırakın he düsünseydide bin pisman olan adam gelir kapıya dayanırdı ne olursa olsun adam boşanırken bile yaptıggnnn dogru olmadıgnın mahcubiyetine girip son dakika kurtarmak ıcın u dönüşü yapmamıs gurur yapmısta ondan kaldıramadı bitti tamamen diyorsunuz siddet gören baskı ile ezilen siz gurur yapan o hayret birsey bence hayatınızı resetlemek ıcın haklarınızı alıp terapi alın önünüze bakın
Evliliğin ilk ayları hicbir yere çıkarmıyordu, zorunlu gitmem gereken bir yer olursa da dolmusa binmeme izin vermiyordu kendisi alıp bırakmak istiyordu. Ben de en azından dönerken kendim dönebilmeyi, bunun bana iyi geleceğini ısrarla söyleyip kabul ettirememiştim. Sözünü dinlediği bir büyüğünün etkisi ile toplu tasımaya izin vermisti. Degisebilirmis gibi hissediyorumDanismana gitmek de sihirli degnek degdirmiyor.
Gidim deseniz gider miydi boyle bir karakter? Terapist hatasini soylese kabul eder miydi? Degismeye cabalar miydi? Sorularin cevaplari sizde.
Merhaaba,
Ben boşanma kararınızdan sonra pişman olmanızı çok normal buldum, insan sevmediği "düzenin" bile yıkılmasından rahatsız oluyor. Bir kadın olarak kendinize değer verip, büyük bir karar alma cesareti gösterdiğiniz için sizi kutluyorum, yolunuz açık olsun. Kolay olmayacak ama sonuçtan ileride çok mutlu olacaksınız, bunu boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum iyi ki boşandılar! Bu arada yakınınızın "terapiste git" tavsiyesini de çok yerinde buldum. Bence de bu süreçte psikolojik destek almalısınız ama mevcut terapistinizin yaklaşımını hiç profesyonelce bulmadım.
Öncelikle "olumlu sonuçlanabileceğini" nerden biliyormuş da böyle konuşuyor, huylu huyundan kolay vazgeçer mi, ayrıca "birşey talep etmeden bırak" demesi de saçma bu konularda karar vermek bir terapiste duşmez normal bir terapist direk yargı cümleleri kullanmaz bu kararları size bırakır sadece sizin gerçekten ne istediğinizi bulmanızı sağlıyacak sorularla sizi yönlendirir sizi kötü hissettirecek yaklaşımlardan uzak durur.
Her "terapistim" diyen bu işi iyi yapmıyor maalesef. Yakın arkadaşımın yaşadığı problemden bahsedeyim size. Evlilğinden problem vardı eşiyle birlikte ayrı ayrı aynı terapiste gittiler. Arkadaşım kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu terapisti ona "Kayınvalide sonuçta büyüğün, ona saygı duy, evliliği sen sürdüreceksin" falan gibi cevaplar verdi. Arkadaşımın psikolojisi daha da kötüleşti, sonra terapist değiştirdi ve yeni terapistine eskisinin söylediklerini anlattı. Yeni terapist kişisel olarak da eskisini tanıyordu dedi ki arkadaşıma "O psikolog maalesef mantalite olarak pek sağlıklı değil hep erkeklerin en haklı olduğunu düşünür, size de o yüzden öyle davranmış, söyledikleri tamamen bilim dışı ve yanlış" Sonra yeni terapistiyle arkadaşımın psikolojisi çok düzeldi şimdi sürekli bana ne kadar iyi olduğunu anlatıyor sesi çok iyi geliyor. Bence terapistinizi değiştirin
Bu şartları sun eşine anlaşmalı olarak boşanacağını söyle yoksa cekismeliye devam et haklarını talep et.Bosanma davası ile birlikte koruma talep edildi, kabul edildi. Evlilikten dolayı borca girmedim, evimizde klasik kız tarafının aldığı esyaları aldık; yatak odası, mutfak esyalarımız. Onun dısında takıların hepsi kendisindeydi, inkar ediyor. Bir de cocugumuz olacak bu sebeple nafaka ve takıları almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?