Bosanma asamasındayım terapistimin yorumunu sizlerle paylasmak istedim

Terapi sürecimi soruyorsanız, bu ikinci gidişimdi. Gün içinde yapmam gereken birkaç öneri verdi, iyi hissetmemi sağlayacak seyler. Henuz benim için işe yaramadı ama devam edeceğim bakalım
Gitmeyin bu terapiste. Yaklasimi bilimsel degil. Fazla erkek egemen bakis acisi var. Size bir sey talep etmeden bitirin,bosanin demesi iyi niyetli olmadigini gosterir. Baska bir terapiste gitmenizi tavsiye ederim.

Merhaaba,
Ben boşanma kararınızdan sonra pişman olmanızı çok normal buldum, insan sevmediği "düzenin" bile yıkılmasından rahatsız oluyor. Bir kadın olarak kendinize değer verip, büyük bir karar alma cesareti gösterdiğiniz için sizi kutluyorum, yolunuz açık olsun. Kolay olmayacak ama sonuçtan ileride çok mutlu olacaksınız, bunu boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum iyi ki boşandılar! Bu arada yakınınızın "terapiste git" tavsiyesini de çok yerinde buldum. Bence de bu süreçte psikolojik destek almalısınız ama mevcut terapistinizin yaklaşımını hiç profesyonelce bulmadım.

Öncelikle "olumlu sonuçlanabileceğini" nerden biliyormuş da böyle konuşuyor, huylu huyundan kolay vazgeçer mi, ayrıca "birşey talep etmeden bırak" demesi de saçma bu konularda karar vermek bir terapiste duşmez normal bir terapist direk yargı cümleleri kullanmaz bu kararları size bırakır sadece sizin gerçekten ne istediğinizi bulmanızı sağlıyacak sorularla sizi yönlendirir sizi kötü hissettirecek yaklaşımlardan uzak durur.

Her "terapistim" diyen bu işi iyi yapmıyor maalesef. Yakın arkadaşımın yaşadığı problemden bahsedeyim size. Evlilğinden problem vardı eşiyle birlikte ayrı ayrı aynı terapiste gittiler. Arkadaşım kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu terapisti ona "Kayınvalide sonuçta büyüğün, ona saygı duy, evliliği sen sürdüreceksin" falan gibi cevaplar verdi. Arkadaşımın psikolojisi daha da kötüleşti, sonra terapist değiştirdi ve yeni terapistine eskisinin söylediklerini anlattı. Yeni terapist kişisel olarak da eskisini tanıyordu dedi ki arkadaşıma "O psikolog maalesef mantalite olarak pek sağlıklı değil hep erkeklerin en haklı olduğunu düşünür, size de o yüzden öyle davranmış, söyledikleri tamamen bilim dışı ve yanlış" Sonra yeni terapistiyle arkadaşımın psikolojisi çok düzeldi şimdi sürekli bana ne kadar iyi olduğunu anlatıyor sesi çok iyi geliyor. Bence terapistinizi değiştirin

Peki eşiniz sizce danışmana gider miydi? Erkekler bu konuda pek iyi değiller benim gördüğüm kadarıyla. Ayrıca terapi uzun bir süreç ve hemen her şey güllük gülistanlık olmuyor. Eşinizde 3 ay içinde de değişiklik olabilir 2 yıl içinde de. Eğer eşiniz direnirse terapi boşa gidebilir. Peki siz buna dayanabilecek miydiniz? Bence doğru karar vermişsiniz.

Bu durumda olmanızın asıl nedeni yaşadığınız psikojik ve fiziksel şiddete rağmen gerçekten boşanmak niyetiyle evden gitmemiş olmanız.

Siz istediniz ki eşiniz pişman olup sizi geri döndürmek için ikna etsin. Böyle olmayınca da siz evden gittiğiniz için pişman oldunuz. Ama şiddetin olduğu evliliğin bitmesi için acabanız olmasın artık.

Şiddetin ulaşılacak birşey olduğunu düşünen terapiste tekrar gitmeyi de bir düşünün derim.

Size şiddet uygulamış adamdan tüm hakkınızı alın.

Bir uzmandan bunları duymak beni uzdu, cunku tam da zorlandığım konularda ters görüş bildirdi. Evet beni onaylaması gerekmezdi, hayatımda ilk kez terapiste gittim o sebeple burada da terapistlerin gorusleri degisebiliyor mu, ne yapmalıyım diye sormak istedim

Hicbir sey vermek istemiyor, takılar kendisindeydi inkar ediyor, bir cocugumuz olacak onunla ilgili de masraftan kaçıyor. Yani anlaşıp pişman olma endişem var cunku ailemle yaşıyorum, henuz calısmaya baslamadım

Canım evlilikten dolayı çok büyük masrafların oldu mu borcun var mı. Ya da maddi olarak boşanmadan sonra rahat bir yaşamın olacak mı. Bir de ettiği hakaretlerden dolayı Şikayette bulundun mu.

Bosanma davası ile birlikte koruma talep edildi, kabul edildi. Evlilikten dolayı borca girmedim, evimizde klasik kız tarafının aldığı esyaları aldık; yatak odası, mutfak esyalarımız. Onun dısında takıların hepsi kendisindeydi, inkar ediyor. Bir de cocugumuz olacak bu sebeple nafaka ve takıları almak istiyorum

Evet bu soruyu da sordum, neden bu kadar üzülüyorum, şiddet konusunda nasıl düşünmem gerektiğini bilemiyorum dedim. Cunku bu surecte aklıma iyi ozellikleri gelerek siddet normalleşmeye ve içimi sogutmamaya basladı. Onun uzerine bir danısmana gidilseydi duzelebilirdi belki dedi

Pişman görünmüyor çeşitli arkadaşlık sitelerinde üyelikler oluşturmuş, bakınıyor birilerine

Danismana gitmek de sihirli degnek degdirmiyor.

Gidim deseniz gider miydi boyle bir karakter? Terapist hatasini soylese kabul eder miydi? Degismeye cabalar miydi? Sorularin cevaplari sizde.
Evliliğin ilk ayları hicbir yere çıkarmıyordu, zorunlu gitmem gereken bir yer olursa da dolmusa binmeme izin vermiyordu kendisi alıp bırakmak istiyordu. Ben de en azından dönerken kendim dönebilmeyi, bunun bana iyi geleceğini ısrarla söyleyip kabul ettirememiştim. Sözünü dinlediği bir büyüğünün etkisi ile toplu tasımaya izin vermisti. Degisebilirmis gibi hissediyorum

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Terapiste tekrar gitmeyeceğim galiba, cunku kendimi iyi hissetmekten ziyade ayrılık kararımın acele oldugunun söylenmesi beni iyice uzdu. Bir de ‘ eşin dini olarak seni bosamadan resmi işlemlere başlamış olman.... ‘ gibi bir cümle kurdu. Dini kuralları daha cok önemseyen biri oldugunu anladım bugun ve kafamı iyice karıştırmaktan baska bir sey olmadı

Bu şartları sun eşine anlaşmalı olarak boşanacağını söyle yoksa cekismeliye devam et haklarını talep et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…