- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Uzgunum ama sorunlu bir kisiligi var ve surekli omur boyu pek cogumuz icin normal olan seyleri haklari kavgayla, mucadeleyle, araya insanlarin girmesiyle soke soke almaya calisacaksiniz.Evliliğin ilk ayları hicbir yere çıkarmıyordu, zorunlu gitmem gereken bir yer olursa da dolmusa binmeme izin vermiyordu kendisi alıp bırakmak istiyordu. Ben de en azından dönerken kendim dönebilmeyi, bunun bana iyi geleceğini ısrarla söyleyip kabul ettirememiştim. Sözünü dinlediği bir büyüğünün etkisi ile toplu tasımaya izin vermisti. Degisebilirmis gibi hissediyorum
Sizin eğitim durumunuz nedir?
Uzgunum ama sorunlu bir kisiligi var ve surekli omur boyu pek cogumuz icin normal olan seyleri haklari kavgayla, mucadeleyle, araya insanlarin girmesiyle soke soke almaya calisacaksiniz.
Bir toplu tasimaya binmek nedir.. sacmaligin dik alasi.
Gerçekten çok benziyormuş ve benim için de örnek oldu. Bizim durumda asla geri adım atmadı zaten. Terk edilmeyi gurur meselesine cevirdi, bitirdiğini soyledi. Belki de böyle yapmasında hayır vardırBi arkadaşım da kocasından hem fiziki hem de psikolojik şiddet gördü çok. Boşanma aşamasında adam geldi yalvardı hastayim tedavi olucam beraber psikologa gidelim diye. Hiç bunu denemedik deneyelim demis adam. Ben de arkadaşa şiddetin bu sekilde düzelmeyeceğini defalarca söylememe rağmen beni dinlemedi gitti adamla barıştı. Psikiyatriye gitmişler. Psikiyatrist bu süreçte siz de yıpranmışsınız diyip kıza ilaç yazmış. Sonuç; adam düzelmedi. Kız en son fena dayak yiyip karakolluk oldu. Boşanıyorlar şimdi. Adam bide utanmadan karım psikiyatrik ilaç kullanıyor psikolojisi bozuk diye kadını suçlamış mahkemede. Kız şimdi bin pişman keşke bu kadar uzatmasaydım çekmesiydim daha önce boşasaydım diyor. Ne sevgisi kaldı ne bisey. Sizin durum da buna benzer olacak muhtemelen. Adam düzelmez. Şiddeti kabul ediyorsanız buyrun barışın.
Çocuğunuzda olacaksa, işin rengi daha da değişir.Her türlü hakkınızı isteyin, vermek zorunda.Dayak olayı, kabul edilebilir bir şey değil zaten. Terapist bu işe karar veremez. Terapist tavsiyesini bir kenara bırakın.Hicbir sey vermek istemiyor, takılar kendisindeydi inkar ediyor, bir cocugumuz olacak onunla ilgili de masraftan kaçıyor. Yani anlaşıp pişman olma endişem var cunku ailemle yaşıyorum, henuz calısmaya baslamadım
Üniversite mezunuyum
Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım, kafa karışıklığı yaşamıştım ama burada paylasınca netlestimÇocuğunuzda olacaksa, işin rengi daha da değişir.Her türlü hakkınızı isteyin, vermek zorunda.Dayak olayı, kabul edilebilir bir şey değil zaten. Terapist bu işe karar veremez. Terapist tavsiyesini bir kenara bırakın.
Avukat tavsiyesine ihtiyacınız var sanki.
Parasız, pulsuz, işsiz olup, dünyaya bir de çocuğuz gelecekse, hiç bir hakkınızdan vazgeçmeyin.
Yanlış düşünüyorsunuz. Herkesin ağzına bakıp size öyle davranacak biri demek ki.Evliliğin ilk ayları hicbir yere çıkarmıyordu, zorunlu gitmem gereken bir yer olursa da dolmusa binmeme izin vermiyordu kendisi alıp bırakmak istiyordu. Ben de en azından dönerken kendim dönebilmeyi, bunun bana iyi geleceğini ısrarla söyleyip kabul ettirememiştim. Sözünü dinlediği bir büyüğünün etkisi ile toplu tasımaya izin vermisti. Degisebilirmis gibi hissediyorum
Çok güzel, o halde aradığınız sorunun cevabı için size bir kitap önereceğim. Rachel Heller adlı yazarın "bağlanma" adlı kitabı. Şiddet, kısıtlama vb tüm aşağılamalarına karşın neden beyniniz hala onun iyi yönlerini düşünmenizi sağlıyor anlayacaksınız.
Annenizle olan ilişki modeliniz yüksek ihtimalle "kaygılı" idi. Şu anda yetişkin halinizde de aynı stili kullanıyorsunuz. Yani şu anda ki tüm bu gelgitli halleriniz, ondan umudu kesmeyişiniz, arasaydı dönerdim demeniz, dövdüğü halde iyi anlarını düşünmeniz o çocuk halinizin öğrendiği bağlanma şeklinden. Eğer kitabı okursanız çok net anlayacaksınız kendinizi.
Önerisi neydi acabaTerapi sürecimi soruyorsanız, bu ikinci gidişimdi. Gün içinde yapmam gereken birkaç öneri verdi, iyi hissetmemi sağlayacak seyler. Henuz benim için işe yaramadı ama devam edeceğim bakalım
Cevabınız için teşekkür ederim. Terapistin sözleri bana da tuhaf geldi ve daha cok kafamı karıstırdı. Acaba, sözleri onaylanma ihtiyacımı karsılamadığı ve memnun olmadığım için, objektif olamayarak mi boyle düşünüyorum diye sorguladım, buraya danıştım. Bakalım etiketlediğiniz hanımefendi nasıl görüş bildirecekBence terapistinizi değiştirin. Şuana kadar görüştüğüm hiçbir psikolog ya da terapist hayatımla ilgili herhangi bir karar konusunda şunu seç şöyle yap böyle yap demedi. Hatta özellikle hayatımla ilgili yönlendirme ya da tavsiye de bulunamayacaklarını, bana ne yapmak istediğimi keşfetmek için araçlar sağlamada yardımcı olacaklarını söylediler. Ben terapistinizin anlaşmalı boşanın yorumunun etik olmadığını düşünüyorum buyüzden.
Konunun uzmanı olmadığım için psikolog olduğunu bildiğim sevgiliAstoria yı etiketliyorum konunuza. Belki ekol farkı filandır bilmiyorum ama bana tuhaf geldi bu şekilde bir tavsiyede bulunması bir terapistin.
Önerisi neydi acaba
İnanın boyle bir seye cok ihtiyacım vardı, cevabınızın ekran görüntüsünü aldım. En kısa zamanda kitabı edineceğim teşekkür ederim
Bence terapistinizi değiştirin. Şuana kadar görüştüğüm hiçbir psikolog ya da terapist hayatımla ilgili herhangi bir karar konusunda şunu seç şöyle yap böyle yap demedi. Hatta özellikle hayatımla ilgili yönlendirme ya da tavsiye de bulunamayacaklarını, bana ne yapmak istediğimi keşfetmek için araçlar sağlamada yardımcı olacaklarını söylediler. Ben terapistinizin anlaşmalı boşanın yorumunun etik olmadığını düşünüyorum buyüzden.
Konunun uzmanı olmadığım için psikolog olduğunu bildiğim sevgiliAstoria yı etiketliyorum konunuza. Belki ekol farkı filandır bilmiyorum ama bana tuhaf geldi bu şekilde bir tavsiyede bulunması bir terapistin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?