Boşanma.. cocuk velayeti ve mal paylaşımı hakkında

bircocukannesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
1.121
1.229
658
Merhaba
10 yıllık evli bir bayanım. 7 yaşında oğlum var. Eşimle anlaşamıyoruz. Eşim alkol kullananan bir baba. Fakat oglumu 7 yıldır hiç Alkollü durumuna şahit etmedim oğlum hiç bilmiyor babasının bu davranışlarını. 2 yıl öncede 1 kez şiddet gördüm fakat oğlum için darp raporu almadım ve boşanmadım. Fakat bu yıl alkol konusu daha da hız kazanmış durumda ve benim rızam ve haberım dışında 2 farklı bankadan 2 ayrı kredi kullandıgını öğrendim. Kullanılan kredilerin ne olduğunu uydurma nedenler göstererek açıklıyor. 7 ay önce bir ev satın aldık. bende çalışan bır anneyım ve evın tapusu ve ev kredisi benım adıma. fakat 7 aydır krediyi ödeyen benim. eşimin katkısı olmadı. bundan sonrada ben ödemeye devam edeceğim muhtemelen. Boşanmak istiyorum. boşanma durumunda ev den bir hak talep edemesin istiyorum. oğlumun velayetını hakım kıme verır. Babanın kotu huyları sebebıyle cocuguna olumsuz kotu ornek olacagı dusuncesındeyım. yardımınızı rıca edıyorum. Teşekkurler

merhabalar,
eşinizin alkol alışkanlığı, şiddete başvurması ve ailesel sorumluluklarını yerine getirmemesi sebebiyle evlilik birliğini sizin için çekilmez hale geldiğinden boşanma davası açabilirsiniz. bütün bu olayları hakim takdir edecek ve boşanmaya karar verecektir. Eşinizin alkol kullandığını ve sorumluluklarını yerine getirmediğini ispatladığınız ölçüde, oğlunuzun velayetinin size verilmemesi söz konusu olmayacaktır. Kredi ile aldığınız evle ilgili olarak da, evlilik birliği içerisinde ödemiş olduğunuz taksitlere denk gelen tutarda bir alacak hakkına sahip olur eşiniz. Yani boşanmaya kadar olan süreçte ödediğiniz miktar ikiye bölünecek, siz eşinize o miktarı ödeyeceksiniz ve eşiniz hiç bir hak iddia edemeyecek. Eğer gidebiliyorsanız anlaşmalı boşanma yoluna gidin, sizin için hem maddi hem manevi olarak daha makul bir çözüm olacaktır.

Birde kredi konusuyla ilgili şunu sormak istiyorum.
Rızam dışında habersiz kredi kullanmasını engellemek gibi hukuki bir hakkım var mıdır ? Bankalardan hiç bir
şekilde kredi kullanamasın istiyorum. Maddi manevi bo yönden çok yıpranmış durumdayım
Eşimin herhangi bir rahatsızlığı yok. Haftada bir sarhoş olacak derece de alkol kullanımı olan bir adam.
Sigortalı Çalışan.

eşinizin kontrolsüz kredi alması ve evin giderlerine katılmaması sebebi ile; aile mahkemesine başvurarak tasarruf yetkisinin sınırlandırılmasını isteyebilirsiniz. Medeni Kanunun 196. maddesinde; eşlerin evin giderlerine katılmalarını sağlamak amacıyla bir dava açılacağı ve ne ölçüde bu giderlere katılması gerektiğinin hakim tarafından belirleneceği ifade edilmektedir. Ev kredisini ödemeyerek eve destek sağlamayan eşiniz için böyle bir çözüm olabilir. Ayrıca sizin rızanız olmadan kredi çekmesini de engellemiş olursunuz tasarruf yetkisini sınırlandırarak. çünkü artık tüketici kredilerinde eş rızası aranmıyor.

eşimle boşandığımız zaman çocuğumuz 9 aylıktı. Mahkeme kararında babanın kişisel ilişki kurma sürelerini; 3 yaşını dolduruncaya kadar her ayın 1. ve 3. cumartesi günü sabah 9:00 dan akşam 17:00 'ye kadar, ayrı şehirlerde olunmasından dolayı 3 yaşını doldurduktan sonra sömestrda ilk hafta p.tesinden pazar saat 17:00 ye kadar, yaz tatillerinde de 1 Temmuzdan 31 temmuz'a kadar yatılı olarak belirledi. sormak istediğim 3 yaşını dolduruncaya kadar derken o zamana kadarki belirlenen 1.ve 3. c.tesi görme zamanları 3 yaşını doldurduktan sonra kalkıp yatılı zamanlara mı dönüyor, yoksa o zamanlara ek olarak birde yatılı alma hakkı mı doğuyor. karardaki dolduruncaya kadar ve doldurduktan sonraki ibaresine farklı yorumlar oldu. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

ifadelerinizden anladığım, 3 yaşını doldurduktan sonra EK OLARAK sömestr ve yaz tatillerinde yatılı olarak eşinizin çocuğunuzu yanına alabileceği.. diğer türlü her ay görmek yerine sadece sömestr ve yaz tatilini beklemesi adaletsiz olurdu diye düşünüyorum.

cevabınız için teşekkürler.

Merhaba ..benimde sorum olacak benim kızım bosanma asamasinda bir mahkeme görüldü bosanma gerçekleşmedi ertelendi fakat 4 yaşındaki çocuğunu 15 günde cumartesi sabah alıp pazar saat 7 de getirmek üzre hakim karar verdi fakat baba bu karara hiç uymadı hem zamanı gelmeden aldı. şimdi yine aldı getirmedi anne özledi çocuğunu her yere başvurduk gidip kimse cocugu bize getirmek için bir şey yapamıyor benim sorum hakimin verdiği karara uymadığı için suç işlemiş olmuyor mu? Daha getirmezse ne yapabiliriz? Şimdiden tesekkurler

Tesekkur ederim .20 gün sonra çocuğu getirdi çok sukur.benim bir sorum daha olacak bana cepbtelefonuma hakaret ve tehtid mesajı atılmıştı 9 ay oldu yine şikayette bulunabilir miyim ? Bunun bir suresi varmı? Cevaplarsaniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

şikayete bağlı suçlarda şikayet süresi 6 aydır. 6 ay içerisinde savcılığa ya da polis karakoluna başvurarak şikayetçi olmanız gerekir. Bu eylemlerin üzerinden 9 ay geçmişse şikayetçi olamazsınız fakat daha sonraki bir süreçte tekrarlandıysa şikayetçi olabilirsiniz

Tesekkur ederim noktanoktam hoşçakalın.

demekki başkalarına yorum yapmadan önce kendi hayatınızı bir irdelemek gerekiyormuş:)) paralrı yiyen asalak kocisiniz ve paralrı yedirten siz, yetmemiş siddet görmüş susumussunz.. başkalarının hayatıyla hele ki acısıyla asla dalga geçmem , karekterim değildir ancak bana yaptığınız iğrenç yorumdan sonra hayatınızı okuyunca yorumyapmayyı kndime borç bildimmm.. eleştirmeden önce aynanın karşısına geçip ben kimim acaba? benim hayatımne kadr güzel, ben ne kadar doğru yanlı ş yaptım diye düşünün!!!!

kocama sizin gibi para yedirtmedim. kendi ayaklarımın üstünde durabildim.

evet benim de hayatım 4/4 lük değil ama sizin gibi at gözlüğü takmadım ben. olan biteni görebildim.

sizinle aramızdaki fark şu. ben gördüm siz göremediniz. sonuç ne mi oldu ? ben boşandım ama siz ısrarla

bu asalak adamla evlenmek istiyorsunuz !

sizi alkışlıyorum üşenmemiş araştırmışsınız, ne yapsam da vursam diye ama o işler öyle olmuyor.

32 yaşında bir anneyim. sen giderken ben dönüyordum. bilmem anlatabildim mi ?

hakaretvari konuşmalarla egonuzu oksuyor olmasınız bu birincisi.
evet hesabınız bakmak istedim. neden mi ??benim konuma öyle bir yorum yaptınız ki dört dörtlük hayatınız var , hayatta hiç hata yapmamışsınız, güllük gülistanlık yaşıyormussunuz ,kendinizi çook mantıklı gördüğünüzü iddia ettiğinizzzz için merak edip bir bakmak istedim hayatınıza söylee.bu ikincisi
32 yasındaki bir kadın hayatında böyle hatalara yer veriyorsa 20 yasındaki bir genç kızın hatalarını yadırgamamak lazımdiye düşünüyorum. ayrıca KOCİSİMİ ÇOOK SEVİYORUM.. VE GÜVENİYORUM. İNANIYORUM.. sizin gibi bir kaç ego tatmıni olarak görenlerin yorumlarını ciddiye alamazdım zaten.bu da üçünsüsü kapiş..

Kız Allah aşkına seni mi kırıcam. Tamam sen haklısın Sen iyisin Sen güzelsin

Kocam Kocam deyip durma Baban duyacak mazallah suratına tükürecek. Gerçi sen utanmazsın o ayrı

Senin yaptığın "ZİNA"
Teee ötede oyna sen olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…