Kayınpederim geldi, giriş gelişme ve sonuç olarak yazayım size, giriş kısmında "ben kaç metrekare ev yaptırdım, üç aile bile Yaşar içinde, biz aşiret çocuğuyuz, Anadolu çocuğuyuz bir gelin nasıl ben KP ile yaşamak istemem, bizim gibi KV-KP bulmuş daha ne istiyor" Dedi. Adama ailem ne yaptıysa birlikte yaşamak istemememin benim bir Hakkı'm olduğunu anlatamadı.
"Oğlumuzu bizden asla koparamayacak, bundan sonra bizim kızımız değil, sıradan bir gelindir, gelir oturur evinde"
Ben gelmiyorum diye anlattım, biraz annem konuştu filan "üç aydır yeter artık ben boşanıyorum boşanıyorum diye blöf yaptığı, artık deniz suyunu çekti, (sabrımız kalmadı anlamında) bıraksın bunları dedi. Annem davayı açtı bile, siz işte bu yüzden kaybettiniz, blöf diye diye üç ay torununuzu bile umursamadınız, Dedi.
Dava haberinden sonra gelişme faslı başlıyor. Biraz daha yumuşadı, karısının ve oğlunun yaptığı birçok şeyden haberi yoktu. Annem anlatınca ancak "hıııııı hıııııı" ama benim oğlumun içkisi kumarı yok, toplumda bir yeri var, pırlanta gibi, inat etmesin gelsin demeye başladı. Bir ara ailemi suçladı, siz arka verdiniz, bunların arasında sorun yoktu, siz aralarını bozdunuz Dedi. Benimle uzun uzun konuştu, ben Israrla hayır deyince kalktı gitti.
Sonuç, bugün dönecekti, aramış oğlunu çağırmış, gel karını ikna et diye. Ben eşimin geleceğini duyunca hemen aradım, baban geldi boşuna geldi, eğer barışayım diye geliyorsan sen de boşuna gelirsin, bu iş bitmiştir, dedim. Adam demesin mi hata yapıyorsun, dava açarsak dönüşü olmaz. Dedim ben davamı açtım, dönüşü de yok. Ne zaman açtın, falan filan 2 gün oluyor dedim.
Tabi bu arada sinir krizleri geçiriyorum. Adam bir kez olsun, tamam gelsin evi, barkı ayrı olsun, karışmayız etmeyiz demedi. Eşimin benim arkamdan attıklarını duyunca zaten ayrıyeten krize girdim.
Halen daha sakinleşmedim ve sanırım gitmedikçe sakinleşmeyeceğim. Gelip gidip konusu açılıyor, yok diyorum anlamıyor. Şimdiki hali perişan, blöf yapmadığımı, dava açtığımı duyunca ilk geldiğinde yüzüme karşı bittin diyen adam, şimdi melek gibi olmuş.
Onun adına üzülüyorum esasen, çünkü ailesi tarafından yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum, zihniyetine zaten yorum yapmıyorum ama yine de böyle son halini görünce çok üzüldüm.
Ne diyeyim, herkes ettiğini buluyor.