Boşanma Davamı da Açtım...

Herkes çok gergin, çok dolu. Ben asla olumlu bir adım atmam bu saatten sonra, o da geri çevrilmeyi kolay kabul etmeyecektir, boşuna neden çıkıp gelmiş bilmiyorum. Adamın oğluna gel bizi al dedik, oğlu gelmedi, babası çıktı geldi.

İnşallah bir olumsuzluk yaşanmaz. Bu yüzden çok geriliyorum.
aynen bunu yazacaktım.hani oğlu gelir konuşur af diler,kalır orda çabalar sen inat edersin eyvallah..adam bu 3 ayda gelmedi bile.hani eve dönmeye karar verdiğinde bile gelip almadı..babası ne yüzle geliyor??
hala ego konuşuyor işte.Allah büyük arkadaşım şimdi tavan olan benciliiği ,bir gün öyle bir düşer ki,yüzü yerde çıkar karşına,bugün yapmadıklarını iş işten geçtikten sonra yapmaya kalkar.. bak görürsün..
@penceremden e katılıyorum..önce bir dinle bakalı ne diyecek..aslında diyecekleri belli "çok uzatıyorsun" ...tamam ayrı eviniz olsun dedin kabul ettik,oğlumun işi var gelemiyor abartacak ne var..torunumu perişan ediyorsun..vsss...

şimdi kendi açımızdan düşünsek,insanız hepimiz hata yapabiliriz.ama mesela ben haksız yere eşime sesimi bile yükseltsem gönlünü almak için ne şebeklikler yaparım...herifin yaptıkları aşmış,hala burnunu yerden kaldırmıyor..
boşver arkadşım inan geçecek bu günler,çok da güzel bir hayat kuracaksın oğlunla.üstelik bak harika bir ailen var ki ,sana da torunlarına da sonuna kadar destekler..

Valla ne desek boş ailece bi üslup sorunları var adam gibi bir kaç cümle kurup gönlünü alamadılar arada çocuk olmasa gözleri hiç birşey görmeyecek ki biricik oğulları onlara kalsın . erkek ailelerinin bir çoğunda bu psikioloji var bence ondan dolayı adamlar yuvalarına adapte olamiyor

Zaten dava dilekçesinde yazdım nafakayı ama dert ettiğim olması gerekenler, prosedürler vs. değil. Derdim babalığı. Çocuk. Düşünmemesi.

Oysa ki ben bu aşamaya gelene dek, onun için hep "harika bir baba" derdim. Ne çok yanılmışım.

Haklısınız. Demek ki ne iyi bir koca ne iyi bir babaymış. İleride çocuğuna ondan daha iyi bir baba adayı çıkarsa, o zaman aklına gelir çocuğu.

Oğulları müsait değilmiş, işleri varmış. 3 aylık bebekle, beni hiç kimsemin olmadığı bir şehirde bir buçuk ay yalnız başıma bırakıp, ailesiyle memlekete, ailesinin işleriyle ilgilenmeye giderken, işlerin hiçbir önemi yoktu.

Düşündükçe yeni şeyler geliyor aklıma, çıldırıyorum.

Bir daha kimsenin size böyle siz ve çocuğunuz değersizmişsiniz gibi davranmasına izin vermeyin olur mu?

Kayınpederim geldi, giriş gelişme ve sonuç olarak yazayım size, giriş kısmında "ben kaç metrekare ev yaptırdım, üç aile bile Yaşar içinde, biz aşiret çocuğuyuz, Anadolu çocuğuyuz bir gelin nasıl ben KP ile yaşamak istemem, bizim gibi KV-KP bulmuş daha ne istiyor" Dedi. Adama ailem ne yaptıysa birlikte yaşamak istemememin benim bir Hakkı'm olduğunu anlatamadı.
"Oğlumuzu bizden asla koparamayacak, bundan sonra bizim kızımız değil, sıradan bir gelindir, gelir oturur evinde"
Ben gelmiyorum diye anlattım, biraz annem konuştu filan "üç aydır yeter artık ben boşanıyorum boşanıyorum diye blöf yaptığı, artık deniz suyunu çekti, (sabrımız kalmadı anlamında) bıraksın bunları dedi. Annem davayı açtı bile, siz işte bu yüzden kaybettiniz, blöf diye diye üç ay torununuzu bile umursamadınız, Dedi.

Dava haberinden sonra gelişme faslı başlıyor. Biraz daha yumuşadı, karısının ve oğlunun yaptığı birçok şeyden haberi yoktu. Annem anlatınca ancak "hıııııı hıııııı" ama benim oğlumun içkisi kumarı yok, toplumda bir yeri var, pırlanta gibi, inat etmesin gelsin demeye başladı. Bir ara ailemi suçladı, siz arka verdiniz, bunların arasında sorun yoktu, siz aralarını bozdunuz Dedi. Benimle uzun uzun konuştu, ben Israrla hayır deyince kalktı gitti.

Sonuç, bugün dönecekti, aramış oğlunu çağırmış, gel karını ikna et diye. Ben eşimin geleceğini duyunca hemen aradım, baban geldi boşuna geldi, eğer barışayım diye geliyorsan sen de boşuna gelirsin, bu iş bitmiştir, dedim. Adam demesin mi hata yapıyorsun, dava açarsak dönüşü olmaz. Dedim ben davamı açtım, dönüşü de yok. Ne zaman açtın, falan filan 2 gün oluyor dedim.

Tabi bu arada sinir krizleri geçiriyorum. Adam bir kez olsun, tamam gelsin evi, barkı ayrı olsun, karışmayız etmeyiz demedi. Eşimin benim arkamdan attıklarını duyunca zaten ayrıyeten krize girdim.

Halen daha sakinleşmedim ve sanırım gitmedikçe sakinleşmeyeceğim. Gelip gidip konusu açılıyor, yok diyorum anlamıyor. Şimdiki hali perişan, blöf yapmadığımı, dava açtığımı duyunca ilk geldiğinde yüzüme karşı bittin diyen adam, şimdi melek gibi olmuş.

Onun adına üzülüyorum esasen, çünkü ailesi tarafından yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum, zihniyetine zaten yorum yapmıyorum ama yine de böyle son halini görünce çok üzüldüm.

Ne diyeyim, herkes ettiğini buluyor.

Ayrıca eşime gel beni al dedim de gelmedi ya, binlerce şükür ki, iyi ki gelmemiş. Yoksa Oray'a döndüğümde çok çekerdim, iki gün geçmeden de geri dönerdim. KP gelmesi çok iyi oldu, olur da şaşırır bir an barışmayı düşünürsem onun söyledikleri gelir aklıma.

İyi ki gitmemişim, çok şükür.

yani halen kızgınlar sana nasıl aynı evde oturmayı kabul etmez diye öyle mi?
ayrı oturmaya devam edin biz karışmayız demiyo yani.
inanamıyorum.

geçecek bugünler sen sabret,onlar sonradan pişman olacaklar
eşine de hiç üzülme kendi etti kendi buldu,koca adam başkasının aklına ihtiyacı yok,dağılan kendi yuvası üstelik ikinci kez..

yani halen kızgınlar sana nasıl aynı evde oturmayı kabul etmez diye öyle mi?
ayrı oturmaya devam edin biz karışmayız demiyo yani.
inanamıyorum.

geçecek bugünler sen sabret,onlar sonradan pişman olacaklar
eşine de hiç üzülme kendi etti kendi buldu,koca adam başkasının aklına ihtiyacı yok,dağılan kendi yuvası üstelik ikinci kez..

Öyle şeyler söyledi ki, şükrettim bu zamana dek barışmadığıma. Kendileri 70li yılların başında evlenmişler ne zorluklar çekmişler, evlilik fedakarlık demekmiş, o zamanlar hiçbir makine yokmuş, şimdi her şey rahatmış, ben neden istememişim, eşim için bu fedakarlığı nasıl yapmamışım? Eşim diyormuş ki "Demek ki yarın öbür gün zor durumda kalsa, parası olmasa ben onun yanında durmayacakmışım." Be karaktersiz ben demedim mi gerekirse 1+1 ev tut, lüks olmasın, marka giymeyelim, gezmeye tozmaya gitmeyelim, sıkıntı da çekelim, yeter ki kendi evimiz barkımız olsun. Kendisi değil miydi ben yapamam diyen. Şimdi ben onu zor zamanında bırakmış oldum.

Annesine babasına bir şey olursa bakmazmışım. Oğullarını ayırmak istemişim. Ohooo daha neler...

Şok olarak okudum son yazdıklarınızı.
Çok ama çok geçmiş olsun.
Gerçekten çok fena bir aileymiş sizi de Allah kurtarmış bunların şerrinden.
Evladının ikinci kez yuvasını yıkıyorlar gıdım vicdan azabı çekmiyorlar. Üstelik hala oğlumuzu bizden ayıramazsın diyorlar. Yazık günah.
Size yada torununa değil en büyük zararı güya çok sevdikleri oğullarına yapıyorlar. Gün gelecek ikisi de ölecek o zaman ne olacak? Onlar yalnız kalmasın diye kendi yuvasını kuramamış bir zavallı olarak kalacak pişmanlıklarla.
Normal bir aile evliliği oğlundan ayrılmak olarak görmez oğlunun kendi yuvasını kurması olarak görür ve bundan mutluluk duyar. İleride yalnız kalmayacağı bir evi ailesi olacak diye.

Tahmin ediyorum çok zor bir dönemdesiniz. Üzülmeniz de çok normal. Ama böyle kötü kalpli insanlardan ne kadar çabuk kurtulursanız o kadar iyi. Eminim çocuğunuzla beraber mis gibi bir hayatı yaşayacaksınız ve karşı taraf çok değil 10-15 yıl içinde köpek gibi pişman olacak. Siz mutlu bir hayat yaşarken pişmanlıklarla kavrulacaklar.
Umarım çok ama çok mutlu, huzurlu bir yaşamınız olur yuvanızda.

Allah korumuş bence seni Surekli_Karisik Surekli_Karisik ..bi insan aynı hatayı iki defa tekrarlıyorsa büyük bir sorun vardır. Kocan bu konuda bi hayli ısrarcı,ailesi de tam destek inanılmaz bir egoyla.. sakın ha kendini koru,hiç sinir krizi falan da geçirme..asıl ağızlarından iyi bişey çıkarsa düş bayıl,neticede malzeme belli

Ko
Bilemiyorum, dedim ya onun hep çok iyi bir baba olarak kalacağını zannediyordum. Üç ayda unuttu çocuğu.

Kayınpederim gelmiş dün gece, ben henüz görüşmedim, son kez babalık görevimi yapacağım demiş. Düşünsenize KP 40 yaşındaki adama babalık görevi yapıyor ama benim eşim 10 aylık çocuğu için kılını kıpırdatmıyor.

Sevgili kahve kokulu, cevabın çok güzel olmuş :) nafaka faslına gelince, her ay düzenli gönderse bile, bu ilgisizliği beni yine aynı derecede üzer. İsterse dünyanın parasını versin, çocuğum onun yokluğunu çekip, bundan olumsuz etkilenirse hiçbir kıymeti kalmıyor.

Hepinize çok teşekkür ederim.
Konunu tamamen okuyamadim ama bende bosandim bir oglum var davayi uzatmisti eski es Ve bende senin gibi en cok cocugumuzu silmesine yaninda olmamasina üzülüyordum. Simdi dava bitti biteli görmeye basladi 18 ay boyunca hic gormemisti. Şimdi ayda 1 goruyor bu konuya hic takilma bende foto falan gondermistim. Zor bir surec senin icin allah yardimcin olsun.

Ko

Konunu tamamen okuyamadim ama bende bosandim bir oglum var davayi uzatmisti eski es Ve bende senin gibi en cok cocugumuzu silmesine yaninda olmamasina üzülüyordum. Simdi dava bitti biteli görmeye basladi 18 ay boyunca hic gormemisti. Şimdi ayda 1 goruyor bu konuya hic takilma bende foto falan gondermistim. Zor bir surec senin icin allah yardimcin olsun.
Ko

Allah korumuş bence seni Surekli_Karisik Surekli_Karisik ..bi insan aynı hatayı iki defa tekrarlıyorsa büyük bir sorun vardır. Kocan bu konuda bi hayli ısrarcı,ailesi de tam destek inanılmaz bir egoyla.. sakın ha kendini koru,hiç sinir krizi falan da geçirme..asıl ağızlarından iyi bişey çıkarsa düş bayıl,neticede malzeme belli
Evladının ikinci kez yuvasını yıkıyorlar gıdım vicdan azabı çekmiyorlar. Üstelik hala oğlumuzu bizden ayıramazsın diyorlar. Yazık günah.
Size yada torununa değil en büyük zararı güya çok sevdikleri oğullarına yapıyorlar. Gün gelecek ikisi de ölecek o zaman ne olacak? Onlar yalnız kalmasın diye kendi yuvasını kuramamış bir zavallı olarak kalacak pişmanlıklarla.
Normal bir aile evliliği oğlundan ayrılmak olarak görmez oğlunun kendi yuvasını kurması olarak görür ve bundan mutluluk duyar. İleride yalnız kalmayacağı bir evi ailesi olacak diye.

Tahmin ediyorum çok zor bir dönemdesiniz. Üzülmeniz de çok normal. Ama böyle kötü kalpli insanlardan ne kadar çabuk kurtulursanız o kadar iyi. Eminim çocuğunuzla beraber mis gibi bir hayatı yaşayacaksınız ve karşı taraf çok değil 10-15 yıl içinde köpek gibi pişman olacak. Siz mutlu bir hayat yaşarken pişmanlıklarla kavrulacaklar.

Hepinize çok teşekkür ederim. Bütün suç benim kocam olacak adamda. Kimseye bir şey diyemiyorum.

Çok canım sıkkın, uzun uzun yazamıyorum. Saçma sapan bir hal işte.

Ko

Ko

Hepinize çok teşekkür ederim. Bütün suç benim kocam olacak adamda. Kimseye bir şey diyemiyorum.

Çok canım sıkkın, uzun uzun yazamıyorum. Saçma sapan bir hal işte.

şimdi kendi açımızdan düşünsek,insanız hepimiz hata yapabiliriz.ama mesela ben haksız yere eşime sesimi bile yükseltsem gönlünü almak için ne şebeklikler yaparım...herifin yaptıkları aşmış,hala burnunu yerden kaldırmıyor..
boşver arkadşım inan geçecek bu günler,çok da güzel bir hayat kuracaksın oğlunla.üstelik bak harika bir ailen var ki ,sana da torunlarına da sonuna kadar destekler..
aynen bunu yazacaktım.hani oğlu gelir konuşur af diler,kalır orda çabalar sen inat edersin eyvallah..adam bu 3 ayda gelmedi bile.hani eve dönmeye karar verdiğinde bile gelip almadı..babası ne yüzle geliyor??
hala ego konuşuyor işte.Allah büyük arkadaşım şimdi tavan olan benciliiği ,bir gün öyle bir düşer ki,yüzü yerde çıkar karşına,bugün yapmadıklarını iş işten geçtikten sonra yapmaya kalkar.. bak görürsün..
penceremden penceremden e katılıyorum..önce bir dinle bakalı ne diyecek..aslında diyecekleri belli "çok uzatıyorsun" ...tamam ayrı eviniz olsun dedin kabul ettik,oğlumun işi var gelemiyor abartacak ne var..torunumu perişan ediyorsun..vsss...
Keşke böyle söyleseydi. Yeter blöf yaptığın, sana son bir şans veririz, kızımızdın artık sıradan bir insan olur gelir oturursun, bizi de istemiyorsan Allahtan sana gökten melek göndermesini mi istiyorsun vs.vs...

Kayınpederim geldi, giriş gelişme ve sonuç olarak yazayım size, giriş kısmında "ben kaç metrekare ev yaptırdım, üç aile bile Yaşar içinde, biz aşiret çocuğuyuz, Anadolu çocuğuyuz bir gelin nasıl ben KP ile yaşamak istemem, bizim gibi KV-KP bulmuş daha ne istiyor" Dedi. Adama ailem ne yaptıysa birlikte yaşamak istemememin benim bir Hakkı'm olduğunu anlatamadı.
"Oğlumuzu bizden asla koparamayacak, bundan sonra bizim kızımız değil, sıradan bir gelindir, gelir oturur evinde"
Ben gelmiyorum diye anlattım, biraz annem konuştu filan "üç aydır yeter artık ben boşanıyorum boşanıyorum diye blöf yaptığı, artık deniz suyunu çekti, (sabrımız kalmadı anlamında) bıraksın bunları dedi. Annem davayı açtı bile, siz işte bu yüzden kaybettiniz, blöf diye diye üç ay torununuzu bile umursamadınız, Dedi.

Dava haberinden sonra gelişme faslı başlıyor. Biraz daha yumuşadı, karısının ve oğlunun yaptığı birçok şeyden haberi yoktu. Annem anlatınca ancak "hıııııı hıııııı" ama benim oğlumun içkisi kumarı yok, toplumda bir yeri var, pırlanta gibi, inat etmesin gelsin demeye başladı. Bir ara ailemi suçladı, siz arka verdiniz, bunların arasında sorun yoktu, siz aralarını bozdunuz Dedi. Benimle uzun uzun konuştu, ben Israrla hayır deyince kalktı gitti.

Sonuç, bugün dönecekti, aramış oğlunu çağırmış, gel karını ikna et diye. Ben eşimin geleceğini duyunca hemen aradım, baban geldi boşuna geldi, eğer barışayım diye geliyorsan sen de boşuna gelirsin, bu iş bitmiştir, dedim. Adam demesin mi hata yapıyorsun, dava açarsak dönüşü olmaz. Dedim ben davamı açtım, dönüşü de yok. Ne zaman açtın, falan filan 2 gün oluyor dedim.

Tabi bu arada sinir krizleri geçiriyorum. Adam bir kez olsun, tamam gelsin evi, barkı ayrı olsun, karışmayız etmeyiz demedi. Eşimin benim arkamdan attıklarını duyunca zaten ayrıyeten krize girdim.

Halen daha sakinleşmedim ve sanırım gitmedikçe sakinleşmeyeceğim. Gelip gidip konusu açılıyor, yok diyorum anlamıyor. Şimdiki hali perişan, blöf yapmadığımı, dava açtığımı duyunca ilk geldiğinde yüzüme karşı bittin diyen adam, şimdi melek gibi olmuş.

Onun adına üzülüyorum esasen, çünkü ailesi tarafından yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum, zihniyetine zaten yorum yapmıyorum ama yine de böyle son halini görünce çok üzüldüm.

Ne diyeyim, herkes ettiğini buluyor.

Size bir rahat vermediler. Şimdi kayınpederiniz size artık laf söyleyemeyecek, gidip hırsını karısından ve oğlundan çıkarır, niye bana bunu bunu söylememiştiniz diye.

Sizden çok farklı bir kültürden geliyorlar orası kesin. Ama o kültürde bile gidip insanlara anlatsanız, böyle böyle yaptılar, benden önceki geline de böyle böyle yapmışlar diye insanlar anormal olduklarını düşünür diye tahmin ediyorum. İnsan oğlunu düşünmüyorsa torununu düşünür.

Kayınpederiniz de garip. Boşanma isteğinizin blöf olmadığını anlayınca meleğe dönmesi hoş değil. Blöf de olsaydı tavrı bu olmamalıydı. Blöf yapan kişi bile o lafları duyduktan sonra "boşanıyorum ya tamam" derdi.

Belki de bunca zaman hep blöf yaptığınızı düşündüler. O yüzden eşinizi sizi almaya yollamadılar. Nasılsa gelecek dediler. Şimdi bu yeni bilgiyle hala birşeyler yapmaya çalışacaklar sanırım.

Bir de, siz böyle yapın demiyorum ama, ben olsam onlar suçladıkça savunma yapacağıma kanunlara aykırı olmayacak şekilde konuyu onlara getirirdim. Sakin sakin "Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum. Hep beraber yuvamı yıktınız. Ama en büyük kötülüğü oğlunuza yaptınız.Oğlunuzu daha kaç kere boşatacaksınız? İki gelininizi de kaçırdınız. Nasıl olur da hatalarınızı görmezsiniz? Hepinizi Allah'a havale ediyorum" derdim. Benim sinirim bozulacağına onlarınki bozulsun.

Keşke böyle söyleseydi. Yeter blöf yaptığın, sana son bir şans veririz, kızımızdın artık sıradan bir insan olur gelir oturursun, bizi de istemiyorsan Allahtan sana gökten melek göndermesini mi istiyorsun vs.vs...
Keşke melek olsa da beraber oturmam deseydiniz.. gerçekten çok cesursunuz ve evet bu boşanma sebebi. . Eşinin seni ailesiyle yaşamaya mecbur etmesi.. emsal karar var.. hakkında hayırlısı.. inan burunları düştğ ya çok sevindim daha blöf diyolar.. oh olsun..

bu durumda hep söylenen konuşulan şu olmuş diğer tarafta; bu kadın azla yetinmek istemiyor,bir süre idare et bile dedik yok illa ayrı ev diye tutturdu..nankör işte bu kadın.baksana 1 sene bile bizi çekemem dedi.halbuki biz ne yaptık ona.demek hep daha fazlasını isteyecek.idare etmeyi bilmiyor..vssv vsss...
kp de kendince haklı ona bu şekilde anlatıldığında.. hani koysana yerine kendini;bi süre gelinden rica edeceksin,o da tuturacak hayır asla olmaz diye.kırılır insan üzülür...diğer konulardan bihaber tabi kp.doğal olarak kim anlatsın ki karısı mı oğlu mu??
demek ki hala blöf yaptığını düşünüyorlardı arkadaşım; gitti oğlumu da alıp,şimdi her istediğini yaptırmaya çalışıyor diye düşünüyorlardı demek ki..o yüzden çok yüz vermeyelim kendi dönsün dedi ana oğul..bu kadar istedikleri oldu ama ayağına gidip de almayalım dediler demek ki.

Back
X