Boşanma davası açtım, Allah kimsenin başına vermesin...

canım ya konuyu yeni gördüm
lütfen birdaha düşün biliyorumki sen ne yaptığını çok
iyi bilen bir insansın mesleğin gereği nelerle karşılaşıyorsun
bana çok yardımı oldun canım benim bunu asla unutmam
eşini seviyorsan ne olur birdaha düşün
bir süre ayrı kalın ne biliyim işte bide böyle dene
evliliği bitirmek çok kolay ama önemli olan yürütmek
her evlilikte iniş çıkış olur
çok üzüldüm canım :1hug:

Bende çok üzüldüm böyle sebeplerle boşanmaları gördükçe çok üzülüyorum.Bencede sen alttan al birinin kurtarması gerekiyor bu defa sen ol.Bakarsın yıllar geçer yine kötü kavga olur ozaman o atar adım senin yaptığın aklına gelir.Ya tıpış tıpış geldin demesinden falan çekinme bence dese bile gururla sevgimden geldim herkes bu kadar sevemez gurur duyuyorum aşkımla sevgimle de..

benimle barışmak istiyor kızlar, üzülüyor ayrıldığımız için ama öyle barışmaya çalışıyor ki beni iyice kendinden uzaklaştırdı.....biz kesin ayrılıyoruz....

canım nasıl yani ? :uhm:kafamçokkarıştı

çok özel konular olduğu içinde kendimi çok ifade edemiyorum ama şöyle anlatayım, benimle ayrılmak istemediğini ve üzüldüğünü belli eden sözler söylüyor ama konuşurken çok kaba şeyler söylüyor ve bu noktaya gelmemizin tek nedeni benmişim gibi davranıyor ve bana düzelmelisin diyor...oysa ben de onun düzelmesi hem de o kadar düzelmesi gerektiğini düşünüyorum.....evliliğimiz boyunca onu hep olduğu gibi kabul ettim ama o beni hiç öyle kabul etmedi..benim kişiliğim ona ters geliyor ve bunun bir yapı meselesi olduğunu anlayamıyor, bunu düzeltilecek birşey gibi görüyor...ama ben de artık onu kabul edemiyorum ne yazık ki...

hımm haklısın canım herşeyi apaçık ortaya dökemiyorsun anlıyorum seni her ne kadar paylaşmak istesek te özel konular bunlar bir noktaya kadar anlatabiliyor insan..

sakince oturup konuşmayı denedin mi? sakin sakin konuşuyor mu yoksa hemen bağırıp çağıran tiplerden mi eşin?

bence hissettiğin düşündüğün herşeyi açık açık olduğu gibi anlatacaksın eğer evliliğine bir şans daha tanımak istiyorsan bunuda söyleyeceksin sen yuvanı kurtarmak adına elinden geleni yapmış olursun böylece artık gerisi ona kalmış senin bu olumlu adımına karşılık verirse ne ala ama vermezse yapacak birşey yok ne yazık ki ....

evliliğin ilk yılları hep böyle oluyor sanırım bizimde böyle sorunlarımız olmuştu ona göre ben bana göre o suçluydu....yeni aile kuran erkekler ailenin şımarık çocukluğundan sıyrılıp evin reisi olma konumuna giremiyor sanırım...tıpkı annesi gibi her hatasını hoş gör idare et isttiyor sende haklısın tabi bi yere kadar sabrediyor insan...oturup konuşun biraz uzaklaşın ne bilim bi şans daha ver istersen zamanla oturtabilirsiniz belki evliliğinizi...

Eğer karşılıklı konuşamıyorsanız daha önce de söylemiştim düşündüklerini yaz akşam eline ver okusun. ve sessiz kal bakalım ne diyece. sizin ilişkiniz biraz da güç savaşına dönmüş anladığım kadarıyla. her evliliğin başında olur.herkes kendi düzenini oturtmak ister ama artık yeni bir düzen lazımdır. kimisi çabuk anlaşmaya varır kimisi de tartışarak.. eğer birbirinizi gerçekten seviyorsanız, maddi ve manevi anlamda birbirinize destek veriyorsanız, güven duyuyorsanız bu evlilik yürü. yeter ki bu dönemi sukunetle, konuşarak, karşılıklı tavizler vererek aşın. evlilik tek kişinin değil iki kişinin yeni bir düzeni oluşturmasıdır...

Her şeyi tam olarak anlatamadığınızdan sorununuzun ne boyutta olduğunu bilmiyorum. Ancak şiddet, aşağılama gibi kişiliğe hakaret, aldatma gibi güveni sarsıcı durumlar dışında evlilikte saygının bitmesi, sevginin azalması boşanma nedenlerini oluşturmaktadır. Eğer aranızda iletişi ile ilgili çatışmalar yaşıyorsanız bir terapistten yardım alabilirsiniz. Çünkü eğer çözülebilecek problemleriniz var ise sırf kırgınlık ve kızgınlıkla ilk aklınıza gelen boşanma olmasın. Bir yuva kolay kurulmuyor. Ne beklentiler ne ümitlerle girişiliyor bu işlere. Eğer eşiniz sizin değiştirilmesi gereken davranışlarınızın olduğunu düşünüyorsa beraber bir uzman yardımı almanızı tavsiye ediyorum. Çünkü belki bu vasıtayla eşinizin de size karşı tutumlarındaki yanlışlıklar ortaya çıkar ve karşılıklı iletişim ve empatiyle evliliğinizi daha sağlam temeller üzerine oturtabilrisiniz. Ayrıca evlilikte iki farlık insan bir araya geliyor. Bu hiç de kolay bir durum değildir. Yeni bir insan yaşamınıza dahil oluyor. Tek kişi olarak aldığınız kararları 2 kişi olarak düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Yani kolay değil kısacası. Umarım en kısa zamanda problemlerinizi çözersiniz ya da çözülemeyecek problemleriniz var ise sizin için en iyi şekilde sonuçlanmasını isterim. Sevgilerimle

bu yazdıkların çok doğru..

arkadaşlar, herkesin yazdıklarını okuyorum ve gerçekten çok teşekkür ederim..yani birilerinin benim için düşünüp kafa yorduğunu bilmek o kadar güzel ki....bu evlilik için, benim artık yapabilecek hiçbirşeyim kalmadı....eşim benim kişiliğimi yok etmeye ve beni sindirmeye çalışıyor anlayacağınız...kendi çizgisine sokmaya çalışıyor, bunu körkütük aşıkken başarıyordu ama kendimi biraz toparlayınca, benim de ondan isteklerim ortaya çıkınca kabullenemedi..benim her yaptığıma taktı, en olmaz bakın bu çok önemli en olmayacak şeylerle beni suçladı bu da ben de bardağı taşırdı...insan evinin bir eşyası bozulunca bile üzülüyor, ben kendi tırnaklarımla yaptığım yuvayı bozuyorum, ayrıca eş durumundan izmirde kalmam gerekiyor ama boşandığımızda kalamayacağım için de zorunlu hizmete gideceğim...zor şeyler bunlar, Allah kimseye yaşatmasın...bekarlar evlenmeden önce gerçekten ölçün tartın, aşktan dolayı bazı şeyleri sakın görmezden gelmeyin....sakın nasıl olsa değişir demeyin...

Son düzenleme:
canım benim gerçekten çok üzüldüm durumuna
bende 2.5 yıllık evliyim ve her evde olduğu kadar bizdede oluyor ama boşanmayı hiç düşünmedim insanlar sinir anında istemedikleri şeyleri yapabiliyor söyleyebiliyor ne yazıkki
kimse boşanmak için evlenmez sende tabiki
bence son bir kez daha konuşmayı dene belki düzelir
sevgi paylaşımlar öyle bir kalemde kenara atılamıyor dilerim en kısa zamanda düzeltirsiniz
bence eğer hala az da olsa seviyorsan eşini savaş onun avuçlarından kayıp gitmesine izin verme nerede hata yaptığınızı bulmaya çalışın konuşarak ve biraz daha dikkat etmeye çalışın
gerçekten çok acı bir durum bütün kalbimle diliyorum ki ikiniz için de en iyisi olur

Yazınızı yeni gördüm ve şaşırdım..
Daha önce evle alakalı bir yazınızı okumuştum,telaş içindeydiniz..ne bileyim şimdi bu yazıyı görünce üzüldüm..
Evli olmadığım için pek yorum yapamayacağım.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur..
Herşey gönlünüzce olur inşallah..

evet, evle ilgili çok şey paylaştım burada..çünkü kendi evimizi alabilmek için çok uğraştık ve yakında taşınacaktık....sürekli nasıl yapsam nasıl etsem diye düşünüyordum, ama şimdi geri verme işlemlerini başlattık, parayı alacağız geri...

Allah yardımcınız olsun..
Psikolojiniz ne durumda bilmiyorum ama ne olur güçlü olmaya çalışın..:teselli:

Birde kursa yazılma düşünceniz vardı sanırım..
Bence ertelemeyin,kafanızda dağılmış olur diye düşünüyorum..

cilt bakımı ve makyaj kursu değil mi? o işten bir haber çıkmadı, ben de üstüne gidemedim...güçlü olmaya çalışıyorum ama dengeler alt üst tabi....

ya bi terapiste fln gitseniz sanki herşey daha iyi olacakmış gibi geliyor bana..
o evliliğe alışamamış, senin de canına tak etmiş..
dışarıdan birilerinin size yardım etmesi lazım bence..

ya bi terapiste fln gitseniz sanki herşey daha iyi olacakmış gibi geliyor bana..
o evliliğe alışamamış, senin de canına tak etmiş..
dışarıdan birilerinin size yardım etmesi lazım bence..

terapiste gitmeyi ben de düşündüm ama gitmez biliyorum, ona göre bütün suç benim ki....

canıma tak etti bu doğru........hala aynı evdeyiz, bu benim hatam belki size garip geliyor ama evimden ayrılmak istemiyorum, gidecek yerim var da yok...ama o benden hala eşi gibi davranmamı istiyor, yemek bekliyor akşamları.....böyle bir mantık var mı ya? ama yapıyorum yemek zaten, sofraya da tabak koyuyorum ona ama ilk gün yemek yapmadım diye laf etti, keseceğim kafasını kelle paça yapacağım....sırnaşık şey

gercekten cok uzuzcu bı durum bu kadar kısa surede hemde,
anladım kadarı ıle eşiniz sizi sındırmeye kendı ıstegı gıbı bırı yapmaya calısmıs,
ortak bı noktada bulasamadınız sanırım
:a015:
allah sabır versın dayanma gucu versın ınsallah :teselli:
ıyıkı ekonomık ozgurlugunuz var
yoksa hersey daha da zor olabılırdı :teselli:
en azından bu da bı tesellı :teselli:

öncelikle allah yardımcın olsun sayfaları tek tek okudum.bu kadar evliliğin için emek harcamış,iki şahit bulup evlenmişsiniz bence bu kadar kolay pes etme.ne yaşadın tabii bilemeyiz ama bence seviyorsan ki seviyorsun mücadele et derim.yani boşanma.seviyorsan bitirme ya.konuşun bir süre ayrı yaşayın ama ayrılmayın.evlilikler kolay kurulmuyor.allahım hakkınızda hayırlısını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…