• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma davası..dokunsalar ağlıyorum..zor geçen zamanlar..

Bir an tanışıyor olabilir miyiz diye tebessüm ettim :)

Ben de arkadaşınız gibiyim. Boşanıyorum ve göğsümü gere gere anlatıyorum. Ohhhhh diyorum dünya varmış:) 27 yıllık hayatımda hiç bu kadar mutlu, huzurlu olmamıştım:) iyiki boşanıyorum:)
O mutluluktan bizede ver cnm
 
Bir an tanışıyor olabilir miyiz diye tebessüm ettim :)

Ben de arkadaşınız gibiyim. Boşanıyorum ve göğsümü gere gere anlatıyorum. Ohhhhh diyorum dünya varmış:) 27 yıllık hayatımda hiç bu kadar mutlu, huzurlu olmamıştım:) iyiki boşanıyorum:)

Canimm cok sevindim boyle mutlu olmana. Boyle hissedersen kalbini acik tutaraan zaten dogru insan seni bulur, ki herseyden once kendi kendine daha mutlu olursun. Ne guzel.
 
O mutluluktan bizede ver cnm
Canım inanki gelecek güzel günleri düşünüyorum ben. Evet ben de emek verdim, hayaller kurdum, 6 sene flört döneminden sonra evlendim ancak evlilik tamamen hayal kırıklığıydı. Üstelik tanıyorum dediğim, aynı yastığa baş koydum dediğim adam(!) bir güzel kazıkladı. Düğünde takılan altınları çaldı, evlendikten sonra alınan arabayı ben hak talep edemiyim diye abisinin üzerine geçirdi ve araba için çektiğim ihtiyaç kredisini ödemedi. Her ay onun bindiği arabanın borcunu ödüyorum hala. Tüm bunlara rağmen ne düşünüyorum biliyor musun? Geç olmadan gördüm gerçek yüzünü, çoooooook şükür. Para pul, mal mülk bir şekilde konulur yerine. O beni haketmedi ama ben mutlu olmayı hakediyorum:) ve onunla mutlu olmadığıma göre kendime yeni bir hayat kurmalıyım:) ki kurdum da:) önüme bakıyorum. Daha güzel günler beni bekliyor biliyorum.

İnşallah sen de en kısa sürede atlatırsın ve tekrar hayatına odaklanırsın. Umarım bundan sonrası için karşımıza bizi hakedecek iyi yürekli, merhametli, sevgi dolu adamlar çıkar. (çok amin:))
 
Canimm cok sevindim boyle mutlu olmana. Boyle hissedersen kalbini acik tutaraan zaten dogru insan seni bulur, ki herseyden once kendi kendine daha mutlu olursun. Ne guzel.
Çok teşekkür ederim canım:) sonsuz şükürler olsun. Gerçekten dediğin gibi... Ne kadar pozitif olursak o kadar pozitif şeyler bizi buluyor. Bakış açısı çok önemli. Bardağın dolu tarafına bakmak lazım :)
 
Güzel kız yüreğini ferah tut. Geçecek emin ol yakacakta geçecek ama sen iyi olan ol. Üzme üzülme, gün gelecek bu günleri soğuk kanlilikla anlatacaksın.

Sıkıldıkça daraldikca burdan yaz sana herdaim destek olacak kardeşin bir ablan mutlaka olacak.

Bir ablan olarak diyorum, Senden yani kendinden kıymetlisi yok. Ne zaman daralsan beni etiketle, Her daim dinlerim seni.
 
Canım inanki gelecek güzel günleri düşünüyorum ben. Evet ben de emek verdim, hayaller kurdum, 6 sene flört döneminden sonra evlendim ancak evlilik tamamen hayal kırıklığıydı. Üstelik tanıyorum dediğim, aynı yastığa baş koydum dediğim adam(!) bir güzel kazıkladı. Düğünde takılan altınları çaldı, evlendikten sonra alınan arabayı ben hak talep edemiyim diye abisinin üzerine geçirdi ve araba için çektiğim ihtiyaç kredisini ödemedi. Her ay onun bindiği arabanın borcunu ödüyorum hala. Tüm bunlara rağmen ne düşünüyorum biliyor musun? Geç olmadan gördüm gerçek yüzünü, çoooooook şükür. Para pul, mal mülk bir şekilde konulur yerine. O beni haketmedi ama ben mutlu olmayı hakediyorum:) ve onunla mutlu olmadığıma göre kendime yeni bir hayat kurmalıyım:) ki kurdum da:) önüme bakıyorum. Daha güzel günler beni bekliyor biliyorum.

İnşallah sen de en kısa sürede atlatırsın ve tekrar hayatına odaklanırsın. Umarım bundan sonrası için karşımıza bizi hakedecek iyi yürekli, merhametli, sevgi dolu adamlar çıkar. (çok amin:))
Çok doğru söylüyorsun çok haklısın dediğin gibi cnm çok çok amin saolasin desteğin icin
 
Seni o kdr iyi anliyormki yanliz sehir kimsein olmayisii ailenden uzak bunlrdan bndedee pskolojm iyi deil verimli olamiyorum bence biraz pskolojik destek alsan rahatlarsin ama sanirim ilcedesin bu zor o zmn . Guvenebilecegn insalarla konus rahatla fikir al cunku yalnizlil ck zor istersen konusabiliriz cnm uzulme hic
 
Kızlar bende 27 yaşındayım üç aydır ayriyiz ama dava açılmadı ama bugun yine açacağını söyledi bizimde şiddetli gecimsizligimix vardi bende senin gibi tek kalacakmisim Dara zora dusecek misim unutamayacak misim gibi geliyor o insanı arti birde 8 yaşında bi kızim var 9 senelik evlilik çok üzülüyorum hala üç ay oldu ne zaman ve nasıl atlatirim bilemiyorum
Allah sana da kolaylıklar versin canım. Senin durumun daha farklı arada bir çocuk var. Cocugunuz olmasina ragmen esinin size daha cok sarılması gerekirken.. üzüldüm durumuna gercekten.. Allahım kötü insanlardan koru bizleri.. eger sana be cocuguna değer vermiyorsa sizi yok sayıyorsa yazıklar olsun umarım daha güzel günler sizi bekler ve onu unutturacak sizr sahip cıkabilecek bir insan cıkar karsına. Zor günler geçiriyoruz. Umarım çabuk atlatırız.. Allah yardımcınız olsun.
 
Eski eşim o kadar canımı yaktı ki. Ailesinin ağzına baktı ve dolduruşa geldi zamanla. eşime sadık olmam mı hata her türlü görevimi yerine getirmem mi hata. ilk evliliğim ve genç kızlık hayallerimi yıktı geçti. canım çok acıyor. Ailem de üzgün. Çok kötü günler yaşadım. aslında kurtulduğuma şükrediyorum. ama neden bunu yaşıyorum ben? neden böyle oldu? Evlilik bu kadar basit birşey olmamalıydı. eşim dediğiniz erkek karaktersiz ve ruh hastasıysa ve anne baba dediğiniz ailesi ise de kötüyse yapcak bişey kalmıyor. bitirmek zorundasın işte ömür boyu mutsuz olacağına.. benim mutlu ve huzurlu bir yuva kurmak en doğal hakkım. yaşım daha genç. ama kaldı mı ki bu dünya da doğru insan? güvenim çok kırıldı. Güvenebilir miyim erkeklere tekrar? veya beni boşanmış olarak kabullenen ve taşıyan erkek var mı ki? Bende çok mutlu olmak istiyorum..İşte böyle belirsizler hep beynimi kurcalıyor..
bebek var mi ?
 
Allah yardımcınız olsun. Zaman herşeyin ilacı. Hayat bitti dediğin yerden yeniden başlıyor. Güçlü durun lutfen
 
Hiç korkma , ev arkadaşım vardı bi öküzle evlendi , 3 ay sonra ayrıldı , şimdi başka biriyle evli ve 2 çocuğu var çok da mutlu gördüğüm kadarıyla .. Ancak eş durumunda boşanma özür grubundan kalktı ancak can güvenliğini tehdit edebilecek bir ortam oluşmuşsa ve bunu belgelendirebiliyorsan isteyebilirsin
Ne güzel ne mutlu ki arkadaşınız atlatmış ve aradığı mutluluğu yakalayabilmiş darısı bizim başımıza diyelim. Umarım bizlerde atlatabiliriz. Ayrıca boşanma durumunda da eğer sağlığın iyi değilse ve bu şartlar altında mesleğini icra edemiyorsan mazeretten tayin isteyebiliyorsun diye biliyoruz. Çünkü tanıdığımız var üst makamdan milli eğitimden emekli. O tayinini isteyebileceğimizi söyledi. Dilekçe yazıcaz. Şuanda sağlık durumumda iyi değil zaten baş dönmesi ve kulak çınlamasına bağlı vertigom var ve kaslarda titremem oluyo ara ara ayrıca psikolojik rahatsızlığımda var (anksiyete) ellerimde bunlara dair raporlarımda var. Bunlara dayalı tayin istemek istiyorum. Araştırıyoruz bundan dolayı tayin isteyebilirim. eşime dair bir tehtit yok şimdilik ama gene de korkuyorum. önceden darp raporum vardı belki de onu da öne sürebiliriz bilmiyorum allak bullağım endişeliyim. Belirsizlikler.. Umarım düzelcek herşey. Allahım yardım etsin her gün dua ediyorum..
 
Merhabalar :)

Bir an kendimi gördüm. Ben de boşanma aşamasındayım, 27 yaşındayım, ex eş maddi hiç bir hakkımı vermiyor (altınları ve evlendikten sonra alınan arabayı kaçırdı) , yaklaşık 7 aydır ayrıyım. Çekişmeli görülecek davam, sabırsızlıkla dava gününü bekliyorum.

Lütfen öncelikle karamsar ruh halini bir kenara bırakın ve geleceğe odaklanın. Boşanmak dünyanın sonu değil aksine mutlu bir hayata ilk adım:) beni boşanmış kabul ederler mi diye kendinizi değersizleştirmeyin. Sadece bir imza ile evlendik, hayat tecrübeleri kazandık, bir imza ile boşanacağız. Yani ne karakterimizden birşey kaybediyoruz ne edebimizden. Biz yine aynı biziz, tek fark daha tecrübeli olmamız.

Kendi adıma hatalarımdan ders çıkardım ve kalbimi aşka kapatmadım:) henüz çok genciz.. Mutlu olmayı hakediyoruz.. Önümüzde koskocaman bir ömür var.. Kimin ne düşündüğü, arkamdan ne konuştukları zerre umrumda değil. Ben mutsuz evliliğimi sonlandırarak, mutlu bir hayata adım attım. Kendi hayatımda söz sahibiyim yani.. Siz de aynı şekilde.. Medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum, daha güzel günler sizi bekliyor:)

Denizlililili .) merhaba sizi daha önceki paylaşımlarıma yaptığınız yorumlardan biliyorum.. Araba mevzusu vardı sizinde hatırladığım kadarıyla? eski konularıma dönerseniz hatırlarsınız beni .) o zamanlar sarsılan evliliğim vardı 'eşimle ilerimi göremiyorum' konusuydu. Şimdi ise boşanma aşamasındayım kararımı verdim sonunda. kendiliğinden gelişti zaten artık çekilmez bir hal almıştı evliliğim ve kaçtım eşimden resmen boğuluyordum her gün ağlıyordum artık ondan korkuyordum güvenmiyordum mutlu değildim huzursuzdum dayanamadım artık ve ailemin yanına gittim yazın koptu herşey zaten. ama gitme nedenim gene de boşanmak değildi evliliğimi kurtarabilirmiyiz diye onun burnunu sürtmek istemiştim aklının başına gelmesini istedim ama ben aileme gidiyorum diye ben onun gözünde de ailesi tarafından da kötü oldum o da ailesinin yanına gitti doldu taştı ve etkilendi zaten beni sevseydi gelir kolumdan tutar götürürdü.. ama yapmadı gururundan gelemedi annem suçlu oldu telefondan sert konuşunca.. (yazın ayrılırken beni otobüsle bırakıyo kendi o çok kıymetli arabası (mız)la aynı yol güzergahında olmamıza rağmen bırakmadan yoluna devam etti. bende tek yolda giderken fenalaştım.. ) annem zaten kendini 1 yıldır tuttu benim üzülmemem için ama sonunda böyle şeyler yaşanınca telefon açıp açtı ağzını yumdu gözünü kadın ben yolda rahatsızlanınca delirmiş. Haklı!! Beni karısını bırakmadan gitti ailesinin yanına. ya başıma birşey gelseydi anneme nasıl hesap vercekti?? bu mudur erkekliği! bundan önce zaten çok saygısız davranışlar sergiliyordu ailemin yanında (benim ailemin yanındayken tartıştığımızda evden cıkıp gitmeler, arabada yatcam demeler kardeşimi dövme noktasına bile gelmişti neler neler..) annem az bile yaptı haketti. Ama şimdi annem şuçlu oldu. Gelemezmiş gururu varmış. ben gelirsem evimize ozaman barışırmış ve annem evimize de giremezmiş!! yoook öyle birşey ben bir şerefsiz için Annemi mi atcam!! yazık..... ölsem de bir başkası için annemi değişmem. geçsin o onları... ailesi de yediremedi kendine ve biricik oğullarını doldurdular bizi ayırmayı başardılar. erkek dediğin ne olursa olsun karısına sahip çıkardı ama iyi ki de gelmedi çünkü evliliğim boyunca zaten mutlu değildim önceki yaşananlar ne olacaktı unutabilcek miydim? ona tekrar güvenebilcek miydim? neyse ki bitiyor işte çok istiyordu boşanmak boşanıyoruz. Ama ben de sizin gibi pişman değilim iyi ki de boşanıyorum diyorum onun ve ailesinin gerçek yüzlerini görmüş oldum. beni haketmedi onlar taşıyamadılar! Bizimde çekişmeli olcak anlaşmalı da hiç bir şey talep etmemem gerekmiş bende kabul etmedim yok öyle birşey benim altınlarım onlarda ve araba da da hakkım yokmuş. babası bize güya sürpriz olarak araba almış bize şaka gibi yalana bak.))) keşke öyle olsa. birkere araba sadece babasının üzerine oluyor kredisini biz eşek gibi ödüyoruz. maaşımı hep yolladım şahısa. dekontları da elimde. bugüne kadar toplam 54 bin yollamışım. işte kanıt .) güya sadece kendi maaşından geçindirmiş bizi. yalana bak. allahtan elimde somut delili var. arabayı da bu şekilde kurtarabilirim umarım. emeğim var çok. altınlarım da bendeymiş yarısınıda bozdurmuşuz yalana bak .) altın falan bende değil babaanesinin kasasına koymuştuk. onlar mehrim ve benim hakkım. Birde bana tazminat açmışlar ne yaptıysam bukadar şaka gibi.. İnsan işte bu yüzden çok yıpranıyor gerçekten Eşimin ve ailesinin bu kadar kötü olabileceği aklıma bile gelmezdi ailemle pess diyoruz ve çok sinirliyiz. Bizde davada daha fazlasını actık. öyle yalan dolanla olmuyor bu işler. . Öbür dünyada Allahın huzurunda hesabını vercekler... Hayırlısıyla umarım çabuk sonuçlanır. daha fazla kötülük yapmalarından korkuyorum. ben sadece hakkım olanı istiyorum. dua ediyorum. hayırlısı. Hocam sizin dava sonuçlanmadı mı henüz son durumunuz ne merak ettim özel değilse ?
 
Güzel kız yüreğini ferah tut. Geçecek emin ol yakacakta geçecek ama sen iyi olan ol. Üzme üzülme, gün gelecek bu günleri soğuk kanlilikla anlatacaksın.

Sıkıldıkça daraldikca burdan yaz sana herdaim destek olacak kardeşin bir ablan mutlaka olacak.

Bir ablan olarak diyorum, Senden yani kendinden kıymetlisi yok. Ne zaman daralsan beni etiketle, Her daim dinlerim seni.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. tamam paylaşırım bir derdiniz olursa sizde paylaşın benimle destek olmak isterim.)
 
merhaba Mevlam yar ve yardımcın olsun innşallah zor durumlar bunlar Allahım gönlünü feraha erdirecek oh be diyeceğin günlere eriştirsin arkadaşım. Şer gibi görünen bu olay senin için en hayırlısıdır. Allah yardımcın olsun
 
Denizlililili .) merhaba sizi daha önceki paylaşımlarıma yaptığınız yorumlardan biliyorum.. Araba mevzusu vardı sizinde hatırladığım kadarıyla? eski konularıma dönerseniz hatırlarsınız beni .) o zamanlar sarsılan evliliğim vardı 'eşimle ilerimi göremiyorum' konusuydu. Şimdi ise boşanma aşamasındayım kararımı verdim sonunda. kendiliğinden gelişti zaten artık çekilmez bir hal almıştı evliliğim ve kaçtım eşimden resmen boğuluyordum her gün ağlıyordum artık ondan korkuyordum güvenmiyordum mutlu değildim huzursuzdum dayanamadım artık ve ailemin yanına gittim yazın koptu herşey zaten. ama gitme nedenim gene de boşanmak değildi evliliğimi kurtarabilirmiyiz diye onun burnunu sürtmek istemiştim aklının başına gelmesini istedim ama ben aileme gidiyorum diye ben onun gözünde de ailesi tarafından da kötü oldum o da ailesinin yanına gitti doldu taştı ve etkilendi zaten beni sevseydi gelir kolumdan tutar götürürdü.. ama yapmadı gururundan gelemedi annem suçlu oldu telefondan sert konuşunca.. (yazın ayrılırken beni otobüsle bırakıyo kendi o çok kıymetli arabası (mız)la aynı yol güzergahında olmamıza rağmen bırakmadan yoluna devam etti. bende tek yolda giderken fenalaştım.. ) annem zaten kendini 1 yıldır tuttu benim üzülmemem için ama sonunda böyle şeyler yaşanınca telefon açıp açtı ağzını yumdu gözünü kadın ben yolda rahatsızlanınca delirmiş. Haklı!! Beni karısını bırakmadan gitti ailesinin yanına. ya başıma birşey gelseydi anneme nasıl hesap vercekti?? bu mudur erkekliği! bundan önce zaten çok saygısız davranışlar sergiliyordu ailemin yanında (benim ailemin yanındayken tartıştığımızda evden cıkıp gitmeler, arabada yatcam demeler kardeşimi dövme noktasına bile gelmişti neler neler..) annem az bile yaptı haketti. Ama şimdi annem şuçlu oldu. Gelemezmiş gururu varmış. ben gelirsem evimize ozaman barışırmış ve annem evimize de giremezmiş!! yoook öyle birşey ben bir şerefsiz için Annemi mi atcam!! yazık..... ölsem de bir başkası için annemi değişmem. geçsin o onları... ailesi de yediremedi kendine ve biricik oğullarını doldurdular bizi ayırmayı başardılar. erkek dediğin ne olursa olsun karısına sahip çıkardı ama iyi ki de gelmedi çünkü evliliğim boyunca zaten mutlu değildim önceki yaşananlar ne olacaktı unutabilcek miydim? ona tekrar güvenebilcek miydim? neyse ki bitiyor işte çok istiyordu boşanmak boşanıyoruz. Ama ben de sizin gibi pişman değilim iyi ki de boşanıyorum diyorum onun ve ailesinin gerçek yüzlerini görmüş oldum. beni haketmedi onlar taşıyamadılar! Bizimde çekişmeli olcak anlaşmalı da hiç bir şey talep etmemem gerekmiş bende kabul etmedim yok öyle birşey benim altınlarım onlarda ve araba da da hakkım yokmuş. babası bize güya sürpriz olarak araba almış bize şaka gibi yalana bak.))) keşke öyle olsa. birkere araba sadece babasının üzerine oluyor kredisini biz eşek gibi ödüyoruz. maaşımı hep yolladım şahısa. dekontları da elimde. bugüne kadar toplam 54 bin yollamışım. işte kanıt .) güya sadece kendi maaşından geçindirmiş bizi. yalana bak. allahtan elimde somut delili var. arabayı da bu şekilde kurtarabilirim umarım. emeğim var çok. altınlarım da bendeymiş yarısınıda bozdurmuşuz yalana bak .) altın falan bende değil babaanesinin kasasına koymuştuk. onlar mehrim ve benim hakkım. Birde bana tazminat açmışlar ne yaptıysam bukadar şaka gibi.. İnsan işte bu yüzden çok yıpranıyor gerçekten Eşimin ve ailesinin bu kadar kötü olabileceği aklıma bile gelmezdi ailemle pess diyoruz ve çok sinirliyiz. Bizde davada daha fazlasını actık. öyle yalan dolanla olmuyor bu işler. . Öbür dünyada Allahın huzurunda hesabını vercekler... Hayırlısıyla umarım çabuk sonuçlanır. daha fazla kötülük yapmalarından korkuyorum. ben sadece hakkım olanı istiyorum. dua ediyorum. hayırlısı. Hocam sizin dava sonuçlanmadı mı henüz son durumunuz ne merak ettim özel değilse ?
Kusura bakma lütfen canım, hatırlayamamışım. Şimdi eski konunu okuyunca hatırladım:) Kaç ay önce belliymiş zaten değil mi? Olmayacak şeyi oldurmaya çalışıp vakit kaybetmediğin için tebrik ederim seni... En doğru kararı vermişsin. Şu anlattıklarından sonra özellikle..

Benim davam çekişmeli ve boşanma sürecinin uzamasını istemediğim için ayrı ayrı açtım davaları. Boşanma davası ayrı görülecek, Ziynet eşyaları ayrı, araç için satış iptal davası ayrı. Henüz dava günüm gelmedi. Herşeyden önemlisi boşanmam gerçekleşsin en kısa sürede, diğerleri 3 senede sürse 5 senede sürse farketmez. Sonunda alacağım ya hakkımı, zamanı mühim değil.

Ben de korkmuştum ilk etapta. Kötü insanlar çünkü... Atacakları iftiralardan, söyleyecekleri yalanlardan, çevirecekleri dolaplardan ürkmüştüm ama ben dik durdukça onlar hiçbir şey yapamadılar.

Attıkları yalanları hiiiç önemseme. Aynı yalanları ben de dinledim:) utanmadan dava dilekçesine yazmışlar, altınları götürmüşüm ben evi terkederken. Zaten takılanların çoğu ona takılmış ama onun üstünde yer kalmadığı için bir kısmı bana takılmış, O sadece kendi hakkına düşeni almış(!). Kendi hakkı diye birşey yokki yada ona takılmış bana takılmış farketmez. Medeni kanuna göre hepsi kadına ait.

Bize yaşattıkları herşeyin hesabını hem mahkemede hem de Allah huzurunda verecekler emin ol canım. Gönlün rahat olsun. Önemli olan bundan sonrası:) çoooooook güzel günler bizi bekliyor. Omuzlarımızdan o koca yük gitti, hayatımızdaki asalaklardan kurtulduk:)
 
Merhaba herkese... boşanma süreci içindeyim..belirsizlikler beynimi yiyip bitiriyor.. Davamızı açtık sonunda.. (hala inanamasam da) çok zor geçiyor günlerim. Öğretmenim. bazen işime kendimi veremiyorum. Ağladığım anlar oluyor. Müdürüm sağolsun yanımda destekçim. Yeni tayin oldum. Kimsenin bilmesini de istemezdim ama daha önce eski eşimi müdürüm gördü ve eş durumu yapacağını biliyordu ama yazın eşimle aramızda istenmeyen tatsız durumlar yaşanınca biz ayrılık aşamasına geldik. Eş durumu da yapmadı zaten. (bana, karısına sahip çıkacağı yerde..) Her şey birden gelişti zaten. bu yüzden okul müdür ve yardımcım biliyor. anlayışlı karşılayıp gizli tutuyorlar herkesten. Bir de yakın biri bekar biri de evli 2 bayan arkadaşım biliyor. dertleşmek için samimi doğru oldum güvendiğim dediğim insanlara. İster istemez iş hayatında soruluyor durumumuz merak ediliyor.. ama gene de insanların içini bilemem. artık güvenemiyorum da bu yüzden kimseye. Bazılarının bana olan bakışlarından rahatsız oluyorum. kimisi de beni farklı biliyor. Mutlu değilim bu durumumdan. çok yıpratıcı ve yalnız geçiyor günlerim genelde. erkek arkadaşlara da bu yüzden mesafeliyim. bu durumda bana yakışanda bu zaten. burası küçük dedikoducu bir ilçe. kafama göre de bayan arkadaşım da yok henüz. keşke bu durumları erken yaşta yaşamasaydım. (yaşım 27) keşke bekarken ki gibi arkadaşlarım olsa rahatça konuşabilseydim herkesle kafam rahat olsaydı. insanların bakışları da rahatsız ediyor. belki de içimde büyütüyorum. bu durumumdan dolayı da kendimi hep kasıyorum. içime kapanık biri oldum çıktım. hassas dönemlerden geçiyorum. benim gibi bu süreçlerden geçen arkadaşlardan yorum almak istiyorum. belki de birbirimize destek olabiliriz..

Çok büyük bir aşağılık kompleksi görüyorum.
Boşanmak çok doğal neyi neden saklıyorsunuz.
Eğer size iğrenç şekilde yaklaşan insanlar olursa onlara 'hayır' demek yeterliyken neden niçin utanıyor boynunuzu eğiyorsunuz anlamadım.
Azcık dişli olun ya. Tuttuğunuzu koparın sert olun, başınızı dik tutun. Siz öğretmensiniz ya!
 
Çok büyük bir aşağılık kompleksi görüyorum.
Boşanmak çok doğal neyi neden saklıyorsunuz.
Eğer size iğrenç şekilde yaklaşan insanlar olursa onlara 'hayır' demek yeterliyken neden niçin utanıyor boynunuzu eğiyorsunuz anlamadım.
Azcık dişli olun ya. Tuttuğunuzu koparın sert olun, başınızı dik tutun. Siz öğretmensiniz ya!
Aşağılık demiyelim bence buna. Endişe, karamsarlık ve insanlara karşı duyduğum güvensizlik diyelim. Ben zaten kendime bakan, güvenen ve kariyerimde başarılı olan bir bayanım. Yeni görev yerimde de öyle olmaya devam ediyorum zaten. Güçlü görünmek zorundayım çünkü! İnsanlara inat....kendimi de kesinlikle küçük görmüyorum. Boşanmak elbette doğal bir şey. Size beni tamamen yanlış yorumlamışsınız. Arkadaşlara yaptığım yorumlarımı okursanız nasıl bakış açısında olduğumu görebilirsiniz. Toplumumuzun cahil görüşleri olduğu sürece insan bir yerde çekimser de davranabiliyor. bu demek değildir ki kendimden utanıyorum kendimi küçük kolay işe yaramaz görüyorum! Bu süreci henüz daha taze yaşıyorum doğal olarak ileride ne olacak endişesi yaşıyorum. bu durum karşısında insanın bir an kendime olan özgüveni de düşebiliyor. ( belli bir süre) Bu böyle sürmeyecek elbette. Ama yeni yaşadığım için böyle duygular içindeyim. Boşanmak zor bir süreç gerçekten insan yaşayınca daha iyi anlar karşısındakini. belki siz yaşadınız veya yaşamadınız. eğer yaşadıysanız o zaman beni daha iyi anlayabilirsiniz. İyi günler.
 
Kusura bakma lütfen canım, hatırlayamamışım. Şimdi eski konunu okuyunca hatırladım:) Kaç ay önce belliymiş zaten değil mi? Olmayacak şeyi oldurmaya çalışıp vakit kaybetmediğin için tebrik ederim seni... En doğru kararı vermişsin. Şu anlattıklarından sonra özellikle..

Benim davam çekişmeli ve boşanma sürecinin uzamasını istemediğim için ayrı ayrı açtım davaları. Boşanma davası ayrı görülecek, Ziynet eşyaları ayrı, araç için satış iptal davası ayrı. Henüz dava günüm gelmedi. Herşeyden önemlisi boşanmam gerçekleşsin en kısa sürede, diğerleri 3 senede sürse 5 senede sürse farketmez. Sonunda alacağım ya hakkımı, zamanı mühim değil.

Ben de korkmuştum ilk etapta. Kötü insanlar çünkü... Atacakları iftiralardan, söyleyecekleri yalanlardan, çevirecekleri dolaplardan ürkmüştüm ama ben dik durdukça onlar hiçbir şey yapamadılar.

Attıkları yalanları hiiiç önemseme. Aynı yalanları ben de dinledim:) utanmadan dava dilekçesine yazmışlar, altınları götürmüşüm ben evi terkederken. Zaten takılanların çoğu ona takılmış ama onun üstünde yer kalmadığı için bir kısmı bana takılmış, O sadece kendi hakkına düşeni almış(!). Kendi hakkı diye birşey yokki yada ona takılmış bana takılmış farketmez. Medeni kanuna göre hepsi kadına ait.

Bize yaşattıkları herşeyin hesabını hem mahkemede hem de Allah huzurunda verecekler emin ol canım. Gönlün rahat olsun. Önemli olan bundan sonrası:) çoooooook güzel günler bizi bekliyor. Omuzlarımızdan o koca yük gitti, hayatımızdaki asalaklardan kurtulduk:)

Hatırlamana sevindim :) Evet cesaret gerektirir boşanmak. Ama bizim elimizde değil hiç birşey bir süre sonra kendiliğinden gelişiveriyor herşey. Ne kadar çok çabalamıştım oysa.. ama bir insan değişmek istemiyorsa aynı odunluğuna devam ediyorsa yapabileceğim baska çare bırakmadı bana hayatımı zindan edemezdim bana değer vermeyen bir insan için..
Bizim gibi güçlü durmayı başaran kadınlar her zaman kazanır ve daha çok şanslıdır aslında. Kendine ve hayatına tecrübeler katarak yepyeni sayfa açar ve yoluna devam eder.. Biz yeniden doğuyoruz. Ne mutlu bize!
Anladım canım sende uzun ve zorlu süreçlerden geçmişsin. Çekişmeli olunca bu kadar uzun sürüyor sanırım :/ umarım senin boşanma da en kısa zamanda gerçekleşir. Haklarını da tez zamanda alır ve karşına adam gibi adam bir insan çıkar seni sarar sarmalar çoook mutlu olursun... Ben de ayrı ayrı dava acmayı düşünüyorum tez zamanda boşanmayı istiyorum. Bu şerfszler yüzünden yıllarca bekleyip gençliğimi heba etmek istemiyorum. Hayatıma devam etmek istiyorum. Haklarımı da alıcam ama bu onların yanına kalmıcak. Sadece şu aralar günlerim sıkıcı ve düşünceli geçiyor ne olacak diye? Sabrediyorum. Ilk davam açıldı onların cevabini bekliyoruz. Duruşmayı dört gözle bekliyorum. Hayırlısı bakalım. Ama dedigin gibi biz mutluluğu bundan sonra hakediyoruz inşallah şansmutluluk hep bizimle olcak....
 
Back
X