Boşanma davası hakkında?

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Hanımlar bi akrabam eşinden boşanıyor.
Adam bunu ikna etmiş ben senin kiranı vermeye devam edicem anlaşmalı boşanalım diye..
Bu safımda inanıp kabul etmiş imzalamış .
Ama şimdi çok pişman vermez sonradan diyor doğal olarak.
Duruşmaları bi ay sonra mahkeme de nafaka talebinde bulunabilir mi yine de ?
Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olur musunuz ?
Hangi yolları izlemek gerekli.

Adam bunu ikna etmiş ben senin kiranı vermeye devam edicem anlaşmalı boşanalım diye..
Bu konuda hic bilgim yok ama ufak tefek cinayetler dizisindeki avukat arzu'ya protokol imzaladiysan 1 kuruş bile nafaka talep edemezsin demişti :-) o dizi tabii kurgu olabilir neticede

Anlasmalida nafaka talebi yoksa alamaz. Bir avukata danissin yol gosterirler mutlaka.

Peki boşanmaktan vazgeçebilir mi Eger nafaka talep edemezse .
Daha sonra çekişmeli açmak için ?

Hakim zaten duruşmada soracak. Anlaşmalı boşanmak istiyor musunuz, hazırladığınız protokolü onayliyor musunuz vs.vs.o sırada bunu talep edebilir. Eğer karşı taraf da kabul ederse protokole eklenir. Kabul etmezse çekişmeliye cevirirsiniz.

Emin misiniz ? Çok mağdur olacak ya bu şekilde .
Mahkemede talep etse bana böyle dediği için imzalamadım ama güvenmiyorum resmiyete dökmek istiyorum dese
Anlasmalida kagit ustunde hepsi yaziyor. Hakim okuyor soruyor. Okuduklarim tamam mi kabul ediyormusunuz diye. Tamam derse 1 celsede bosanir. Bu kisiler anlasmali icin mahkemeye basvurdularmi. Ikisininde kagitta yazilanlari imzalayip mahkemeye basvurmalari gerekiyor. Kagitta ne yaziyor acaba?

Hakim zaten duruşmada soracak. Anlaşmalı boşanmak istiyor musunuz, hazırladığınız protokolü onayliyor musunuz vs.vs.o sırada bunu talep edebilir. Eğer karşı taraf da kabul ederse protokole eklenir. Kabul etmezse çekişmeliye cevirirsiniz.

Böyleyse süper akrabam çok saf adam bunu aldattı her türlü şeyi yaptı boşanmak için bunu kabul etmiş ama hiçbir maddi güvencesi yok bu lafına kanmış..
Şimdi böyle diyip yarın kirasını vermez kesinlikle imza attım napıcam diye dövünüyordu insaallah bi sorun çıkmaz dediğiniz gibi olur

Kagidi imzalamista. Okumamismi neler yazdigini. Orada nafaka talebi yoksa. Hic bir sey talep edemez sonradan.

Böyleyse süper akrabam çok saf adam bunu aldattı her türlü şeyi yaptı boşanmak için bunu kabul etmiş ama hiçbir maddi güvencesi yok bu lafına kanmış..
Şimdi böyle diyip yarın kirasını vermez kesinlikle imza attım napıcam diye dövünüyordu insaallah bi sorun çıkmaz dediğiniz gibi olur
Merak etme canım. Avukatım ben. Mahkemede hakim ikisine de tekrar soracak o sırada bunları söylesin. Ayrıca hakime "ben anlaşmalı boşanmaktan vazgeçtim çekişmeliye cevrilsin" derse çekişmeliye çevrilir.

Anlasmalida kagit ustunde hepsi yaziyor. Hakim okuyor soruyor. Okuduklarim tamam mi kabul ediyormusunuz diye. Tamam derse 1 celsede bosanir. Bu kisiler anlasmali icin mahkemeye basvurdularmi. Ikisininde kagitta yazilanlari imzalayip mahkemeye basvurmalari gerekiyor. Kagitta ne yaziyor acaba?

Evet başvurdular adam buna herşeyi kabul et ben senin kiranı ömür boyu vericem demiş.
Ama adam pisliğin TEK’i aldatma vs herşeyi yaptı kızı ikna edip imzalatmış ama vermeyeceği aşikar sonradan.
Yani hiç maddi güvencesi yok o yüzden mahkemede nafaka talep edicek insaallah hakim kabul eder.

Merak etme canım. Avukatım ben. Mahkemede hakim ikisine de tekrar soracak o sırada bunları söylesin. Ayrıca hakime "ben anlaşmalı boşanmaktan vazgeçtim çekişmeliye cevrilsin" derse çekişmeliye çevrilir.

İçimizi rahatlattınız ya çok teşekkür ederim .. :KK200:

canım hakim karşısına çıkıp sözlü beyan etmeden boşanamazlar zaten
belgeyi götürüp bunu imzaladı bitti o iş diye birşey yok
duruşmada o an sağlıklı düşünemedini söylesin vazgeçsin
bu arada protokolü kim hazırlamış ki?

Benim boşanma davamda,anlaşmalı olduğu halde,hakim bana eşyalarını,nafaka,altınlarını istiyor musun diye sormustu,ben hiç bir şey istemiyorum dediğimde esyalarinla altınlarını da mı istemiyorsun diye üstüne basarak sormuştu,istiyorum deseydim ne olurdu bilmiyorum ama keşke diyeydim : //

İçimizi rahatlattınız ya çok teşekkür ederim .. :KK200:
Rica ederim canım. Yani mantık şu; hakim tarafların protokolü etki altında,korku ile, tehdit ve cebirle ya da kendi rizalariyla imzalayıp imzalamadığını bilemez. O yüzden mahkemede tekrar sorması gerekir anlaşıp anlaşmadıklarını. Zaten eğer öyle olmasaydi direkt evrak üzerinden karar verir duruşmaya çağırmazdı.

Back
X