Boşanma dilekçesi verdikten sonraki süreç

evenbetter

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2024
69
-6
1
32
Çekişmeli boşanmaya karar verdiniz. Sonraki süreçte neler yaşadınız sizi rahatsız etti mi, durumu en kolay nasıl kabullendi, kendi özgür kimliğinize yeniden bürünmeniz kolay oldu mu? Getirileri neler? Götürüsü olmasın diye nelere dikkat ettiniz ya da ettiniz mi? Eskisinden daha mı iyisiniz yoksa daha mı kötü, acaba diyor musunuz? Pişmanlıklarınız var mı varsa neler?

Keşke evlenirken bu kadar ayrıntılı düşünsek degilmi.Kimse kimseye benzemez.Kimisi kocasız yapamaz o çok yıkılır kimisi kendine değer verir toparlanır.Ekonomik güce yetiştirilme tarzınıza güçlü mu pasif bir insanmi olusunuza göre değişir cevap.Saglikli olan az miktarda üzülmek ders çıkarmak hayata karışmak..Kafanızda kaçıncı yy insanı oldugunuzda önemli 1940 lardami 2024 de misiniz.Bunlarla şekillenir geleceğiniz yoksa kim çıksa bir adım ileri gidemiyor insan.Size kalmış cevaplar.Ben kolay toparlandım kimseyi takmadım evlenmeyi düşünmeden çok uzun bir süre sonra ikinci evliliğimi yaptım.Mutluyum ama bosandigimdada mutluydum genel olarak severim hayatı olumsuz puhu kuşlarına hiç aldırmam ben

Çekişmeli boşanmaya karar verdiniz. Sonraki süreçte neler yaşadınız sizi rahatsız etti mi, durumu en kolay nasıl kabullendi, kendi özgür kimliğinize yeniden bürünmeniz kolay oldu mu? Getirileri neler? Götürüsü olmasın diye nelere dikkat ettiniz ya da ettiniz mi? Eskisinden daha mı iyisiniz yoksa daha mı kötü, acaba diyor musunuz? Pişmanlıklarınız var mı varsa neler?
Valla getirisi ruh sağlığını geri kazanmak oluyor hayata yeniden başlıyorsun o yüzden çok kasmadim çünkü ilk evliliğimden çocuğum yoktu bağım yoktu sirtimds ki kamburu çıkarıp attım üç sene kadar okuluma devam ettim çalıştım da parami da kazandim gezdim yedim içtim daha sonra şimdi ki eşim çıktı karşıma evlendik mükemmel bir evlilik yaptık bebek bekliyoruz 🫣 bu arada çekişmeli davaya sadece bir kere gittim avukatim çok iyiydi başka hiçbir duruşmaya katılmadım davayi da kazandim avukat cok onemli davalarda

Bir şey talep ettiniz mi? Boşanma sebebiniz neydi sizinle uğraştı mı barışmak istediniz mi ya da sonradan sizi kandırmaya çalıştığını farkedip önünüze bakma kararı mı aldınız yani ona hiç inanmak istediniz mi yoksa bi anda mı kestirip attınız? Bunları bir kere daha düşünmek için ya da düşünmeniz için söylemiyorum, sadece merak ettiğim şey o aşamaya gelene kadar çoktan mı vermiştiniz kararınızı? Yani sizin kararınızdan döndürecek gözden kaçırdığınız hiç bir şey olmadıysa karşı tarafın bu süreci kabul etmesi kolay oldu mu? Size rahatsızlık verdi mi tekrar kendini size hatırlatıp kafanızı karıştırmaya çalıştı mı

Keşke evlenirken bu kadar ayrıntılı düşünsek degilmi.Kimse kimseye benzemez.Kimisi kocasız yapamaz o çok yıkılır kimisi kendine değer verir toparlanır.Ekonomik güce yetiştirilme tarzınıza güçlü mu pasif bir insanmi olusunuza göre değişir cevap.Saglikli olan az miktarda üzülmek ders çıkarmak hayata karışmak..Kafanızda kaçıncı yy insanı oldugunuzda önemli 1940 lardami 2024 de misiniz.Bunlarla şekillenir geleceğiniz yoksa kim çıksa bir adım ileri gidemiyor insan.Size kalmış cevaplar.Ben kolay toparlandım kimseyi takmadım evlenmeyi düşünmeden çok uzun bir süre sonra ikinci evliliğimi yaptım.Mutluyum ama bosandigimdada mutluydum genel olarak severim hayatı olumsuz puhu kuşlarına hiç aldırmam ben
Boşanma dilekçesi verdikten sonra “sen hala evlisin henüz boşanmadık” deyip bunun peşine düşmesini istemiyorum çünkü bunu bir kaç kez dillendirdi ne yaparsan boşandıktan sonra yaparsın falan gibi cümleler. Hani evden de çıkmasam takip edip hayatıma dahil olmasını istemiyorum çünkü bu bile benim açığımı yakalamaya çalışması demek. Nasıl uzak tutabilirim kendimden. Hiç bir şey talep etmiyorum deyip önüme baksam hazmedebilir mi işine mi gelir? Çünkü nafaka tazminat vermemek için benim açığımı kollayacağından eminim. Dilekçeyi verdikten sonra suyuma giderek ne yaptığımı ne ettiğimi anlamaya çalışsa dahi ben önüme bakıyorum dediğimde bunu bile kullanacağını düşünüyorum, bu sürecin içinden sıyrılmak gibi bir niyetim var fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum

Pisl*k ya bu erkekler hala karimsin lafına ayar oluyorum. Uzaklaştırma al rahatsız ediyorsa. Ayrıca boşaniyorsunuz ne karısı ya. Ama hukuken de ne yazikki evlilik birliği devam ettiği için böyle ne yazikki. Ama boşanma dilekçesi verilmisse artık hukuken bı nebze de olsa uzak sayılıyor. Yani rahatsız edemez, karışamaz, hakaret falan ederse kanıtla. Bosanana kadar da eline delil sunabileceği herhangi birşey verme. Elbet sizi çıldırtacak sakın kötü bişey yazma vs yapma. Zaten boşaniyorsun hiç yapmadigin kadar kendine zman ayir. Kendini toparlamaya çalış. Travma olarak kalmaması için uğraş.ayrica muhattap olma
Ve bende boşandım hayatimdaki aldığım en güzel kararlardan biridir derim hep

Back
X