bosanma düşüncesi. .. fikirleriniz

bu ayrıntıları biz ayrımı iyi yapalım diye vermiştir
kocasına söylemiyordur eminim
çeken bilir :)
Umarım öyledir
Her çeken aynı olamayabilir
Başına kakmak istemem ama nankörlük edince dayanamıyorum gibi birşey dedi, yani söyleniyormuş şunu yaptılar bunu ettiler gibi..

Konu sahibi,
Bence onun ailesi yapmıyo madem
Sende ailene yaptırma
Yoksa içinde kalıyo ve saydırıyosun
Hem sanırım eşinde ailenden bişey beklemiyo, ailen gönüllü yapıyo ve onun ailesi yapmayınca zoruna gidiyo

Mrb hanımlar bosanma düşüncesi bir süredir beynimin tirmalamakta sorunu özet geçeyim
Eşimle 2 yıl önce evlendim bir yil once isr ev ve araba aldik biz evlenirken ve ev alirken hep ailem destek oldu eşimin ailesinin 5 lira dahi maddi desteği olmadı olmak zorunda mi Hayır ancak manevi anlamdada sorunlar çok. İsteme nisan süresince çok sorun çıkardılar hiçbir talebiniz olmamasına rağmen eşim nisan tepsisine para attı diye onları sömürge istiyor olduk bizde kaldılar rahat ettirememisiz bizim taraftaki düğünde ilaçlarını icmediği için hastalan kV suçlusu bile annem oldu. Taşındık adamlar 10 gün sonra aradı ne yaptınız diye düğünde bizde kalmaları rağmen ailemi onların tarafta misafir etmediler....vs anlatsam çok uzar
Şimdi sorun şu eşim B7 olanların hepsini unuttu utanmadan aileme laf ediyor.gecen ailemin yaşadığı şehre düğüne gittik kıyamet koptu yok burdan nefret ediyorum çok kalabalık araba park yeri yok annemler çok bilmiş vs.annem arabanın el freni çek dedi diye kıyamet koptu ki araba kullanmayı biraz annem öğretti eşime üstelik kendi arabasında Oysaki KP istediğinde eşim git hoca tut dedi arabasına bişey olur diye yani yapılan her iyilik unutulur oldu.bardagi taşıyan damla sabah verdiğinizde annem hastaneden gelmiş birde kahvaltı hazırlamış bize.acma poca simit.. kardeşimde uyuyor annem ona 1 simit poca ayırdı masada bir sürü var hatta yenmedi kaldi.esim tutturdu annen baban benden bir simit i saklıyor sonra konu baskayerlere geldi birbirimize girdik artık boşanmaya düşünmeye başladım kendi ailesi gideriz yemek yapmaz dediğim gibi düğün bile yapmadilar 5 kuruş yardım etmediler aramadilar sormadilar maddi manevi destek benim ailem simit saklar oldu
Simit olayi komik :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Istemsiz güldüm :KK53::KK53::KK53:
Hakime soylersiniz anlasamiyoruz, simitten sorunlarimiz var :KK53::KK53::KK53:
Saka bi yana aile meseleleri cozulemiyor malesef, hayirlisi olsun

Düğünde yaşadıklarınızı devamlı dillendirmeyin. Gelmiş geçmiş şeyler bunlar, olan olmuş artık.
Eşiniz neden ailenize karşı böyle davranıyor? Anne babanızında hatası olabilir mi acaba? Biraz düşünün.
Eşinizin tavırları hoş değil tabi, küçük bir çocuk gibi davranmış. Güzellikle konuşun, eğer laftan anlayan biriyse anlar.
Boşanmak için sebep değil bence bunlar. Eşiniz size evde karşı nasıl? Size iyi davranıyor mu? Sorumluluk sahibi mi? Size olan tutumları nasıl? Ailenizin mevzusu dışında sizinle problem yaşamıyorsa bazı şeylere kulaklarınızı tıkayın. Suçlama yapmayın, senin ailende şunu bunu yaptı demeyin iyice iş çıkılmaz birşeye döner. Boşanma aşamasında olan biri olarak söylüyorum çok zor bu aşama. Öyle kolay birşey değil, hatta travmatik bir olay. Ben onca yaşadığım şeye rağmen zorlanıyorum ayrılırken. Lütfen iyi düşünün, eşiniz size karşı iyiyse diğer şeyleri biraz göz ardı etmeye çalışın.

Ama farkında mısın seninde her yorumun
Ailem onun ailesinden çok daha üstün modunda
Maddiyatı fazla kültürü fazla araba kullanmayı annem öğretti evlenirken çok ayrdım ettiler ama onun ki etmedi..
Gururuna dokunuyordur mutlaka
Ya kabullen ya da kıyaslamadan duramayacaksan boşanma fikrine yoğunlaş
Annem araba kullanmayı öğrenirken sorun yoktuda bil el freni çek dedi diye kıyamet koptu herseyi burnunu sokan çok bilmiş oldular insan bari kendisine verilen emeğe saygı duyar böyle olunca insan evet lafını ediyor bu arada yardım derken insanlar maddi yardımda bulunmaz yada bulunamaz kimse mecbur değil ama gelip düğün nisan gelinin evinde kalıp sıra onun ailesine gelince otele gitsinler pek hoş olmuyor insan kullanilmis hissedip laf ediyor inanin yoksa eşime benim ailem Maddiyatı daha iyi daha eğitimli demiyorum ama ailemin emeklerine biraz saygı bekliyorum kendi ailemin MANEVİ yaklaşımını daha iyi buluyorum inanin hastanede annesinin başını beklemisliiği var annemin ama dedim sıra onlara gelince bırakın kalmayi çay ikram etmediler bence eşim utanmali ama laf ediyor

Son düzenleme:
Nankörlük de asla sineye cekemeyecegim şeydir. Kendi ailesinden görmediği ilgiyi senin ailenden görünce eziklik duymuş belli. Bastırmak için de böyle edepsizlik yapıyor. Boşanma sebebi kişiden kişiye değişir fakat bu durumun konusmakla düzeleceğine inanıyorum. Bu arada sinirlenmekte kesinlikle haklısınız fakat konuşurken sakin olmakta fayda var

Ama farkında mısın seninde her yorumun
Ailem onun ailesinden çok daha üstün modunda
Maddiyatı fazla kültürü fazla araba kullanmayı annem öğretti evlenirken çok ayrdım ettiler ama onun ki etmedi..
Gururuna dokunuyordur mutlaka
Ya kabullen ya da kıyaslamadan duramayacaksan boşanma fikrine yoğunlaş

Adam ailesinin her yaptığına bir kulp buluyorsa konu sahibinin de kıyaslama içine girmesi senin ailen bunu da yapmadı demesi bence normal. Kendi ailesine daha da düşman olmasi gerek o zaman adamın. Zira kendi ailesi yemek bile hazirlamiyormus kadıncagiz alt tarafı çocuğuna simit ayırmış

Adam olması ciddiyetle açacağın bir davaya bakar kendi ailesinin gorgusuzluğunu muhtemelen aşırı dolumda cabası sizin ailenize saldırarak tatmin ediyor terbiyesiz.

işin içine ailelere laf soylemek girince orada bir soğuma acabalar başlıyor.iki taraf içinde....kim ki o sizin ailenize laf söyleyebilir. ya da siz onun ailesine laf soyleyebilirsiniz. olan olmuştur unutulması gerekir. ısıtıp ısıtıp sürekli senin anan senin baban derse erkek olmaz....adam olsun bu erkekler azcık yaaa.yeterr sanki düşman alıyorlar bu kızların ailelerini kendilerine. sinir oluyorum yaaa.

Görüyor oda görüyordur (Öyle umuyorum hepten kör olan, mahcubiyeti , minneti olmayan adamla zaten hiç yürümemesi lazım )

Görüyordur da işte üste çıkma meselesi. Kendi konularından uzaklaştırıyor sizi.
Eğer zamanında çok fazla " senin ailen" mevzusu yaptıysanız o da misilleme yapıyor haksızca.

Adam ailesinin her yaptığına bir kulp buluyorsa konu sahibinin de kıyaslama içine girmesi senin ailen bunu da yapmadı demesi bence normal. Kendi ailesine daha da düşman olmasi gerek o zaman adamın. Zira kendi ailesi yemek bile hazirlamiyormus kadıncagiz alt tarafı çocuğuna simit ayırmış
İnanın yenmedi kaldi yani yok falan değil kimse yeme demiş değil hatta yerseniz diye ısrar ettiler yani altı üstü simit lafı edilirmi altı üstü bi tabağa ayırdı çocuk kalkınca yesin diye

Umarım öyledir
Her çeken aynı olamayabilir
Başına kakmak istemem ama nankörlük edince dayanamıyorum gibi birşey dedi, yani söyleniyormuş şunu yaptılar bunu ettiler gibi..

Konu sahibi,
Bence onun ailesi yapmıyo madem
Sende ailene yaptırma
Yoksa içinde kalıyo ve saydırıyosun
Hem sanırım eşinde ailenden bişey beklemiyo, ailen gönüllü yapıyo ve onun ailesi yapmayınca zoruna gidiyo
Eşimin ailemden maddi beklentisi yok tabii ki ancak annemle gel ille sana araba öğretim aileni günlerce misafir edeyim annenin başında hastanede bekleyelim demedi araba öğretirmisin dedi ailesi sizde kalabilirmiyiz dedi sıra kendilerine gelince işler değişti yolda dikkatli gidin dese çok bilmiş oldu şimdi o bi laf edince yalan yok dokuluyorum

Konu simit falan degil de. Konu ailen tarafindan cok mudahele oluyorsa her zorlukta en ufak biseyde herseye destek olmakta.. bu esinizde biraz simariklik biraz da kendi ailesine olan ezikligini ortaya cikarmis. Herseyin ortasi iyi iste. Iki tarafida dengelemek. Biraz cekin kendinizi ve ailenizi birbirinizi bi izleyin.. yani aileniz kotu birsey yapmiyodur illaki ama bazen cok fazla iyilikte maraz cikartiyor.

En başında benim ailem bunu yaptı biz evlenirken onlaırnkiler bişey yapmadı denmiş sanırım
O kıyasa bi kere başlanırsa işin içinden çıkılmaz hele de her yönden farklı ailelerse böyle
Bi çözüm aranıyorsa buna son verilmeli, karşılıklı
Zaten bence adam ailesinden dolayı mahcup o yüzden savunma mekanızması geliştirmiş kendince
Yemek olayı bariz bi örnek yeterince yiyecek varken bi simite takılmış, konu sahibi ailesini överse kulp takmak adına

Eşimin ailemden maddi beklentisi yok tabii ki ancak annemle gel ille sana araba öğretim aileni günlerce misafir edeyim annenin başında hastanede bekleyelim demedi araba öğretirmisin dedi ailesi sizde kalabilirmiyiz dedi sıra kendilerine gelince işler değişti yolda dikkatli gidin dese çok bilmiş oldu şimdi o bi laf edince yalan yok dokuluyorum
Bence son bi kez konuşun karşılıklı anlaşın
Madem boşanmayı düşündürecek kadar dallandı budaklandı bu aile farklılıkları
( Sen aileni uyar artık hiç bir konuda yardım etmesinler maddi manevi )
Ailemin iyi de olsa müdahalesinden rahatsızsan bi daha müsaade etmem ama sende onların her hareketinde bi art niyet arama. Geçmişi de açmayacağım artık ailelerimiz farklı olabilir ama biz madem bir aile olduk birbirimize bakalım sadece de.
Olmaz mı ? Eskiyi de boşver artık olmuşla ölmüşe çare yok derler

Annem araba kullanmayı öğrenirken sorun yoktuda bil el freni çek dedi diye kıyamet koptu herseyi burnunu sokan çok bilmiş oldular insan bari kendisine verilen emeğe saygı duyar böyle olunca insan evet lafını ediyor bu arada yardım derken insanlar maddi yardımda bulunmaz yada bulunamaz kimse mecbur değil ama gelip düğün nisan gelinin evinde kalıp sıra onun ailesine gelince otele gitsinler pek hoş olmuyor insan kullanilmis hissedip laf ediyor inanin yoksa eşime benim ailem Maddiyatı daha iyi daha eğitimli demiyorum ama ailemin emeklerine biraz saygı bekliyorum kendi ailemin MANEVİ yaklaşımını daha iyi buluyorum inanin hastanede annesinin başını beklemisliiği var annemin ama dedim sıra onlara gelince bırakın kalmayi çay ikram etmediler bence eşim utanmali ama laf ediyor
Ben sana haksızsın demiyorum eşini de savunmuyorum ama
Normalde iyiyseniz tek aileleri dillendirip durmayın daha kötüye gidersiniz diyorum sadece
Size özel değil çay bile ikram etmiyorlar diyosunuz ama normalde de gidince evde yemek yokmuş, demek ki kendileri için bile hazırlamıyorlar doğru dürüst ?
Anlıyorum, herkes her aileyi kendi ailesi gibi sanır ama değil işte maalesef değil
İstersen son bir kez karşılıklı geçmişi kapayıp sonrasında da ailen hakkında yorum yapmamasını isteyin
Ya da bilemiyorum asla diyorsan boşanma fikrine yoğunlaş, sen bilirsin başbaşa nasılsınız bilemiyorum çünkü

Acaba kv deniz mi dolduruyor eşinizi
Bu kadar tepki anormal çünkü
Ben dayanamazdım
Aileme saygısızlığa gidiyor durum
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Senin hiçbir suçun yok, şöyle yaparsan böyle yaparsan olmaz diyenlere kulak tıka sen zaten burada kadın kadının desteği değil kurdu olmuş artık. Eşin çok nankör davranmış haklısın bir silkelenmeye ihtiyacı var. Ailenin yerinde olsam çekinmeden lafımı çat çat yüzüne vurur bir daha önüne bir tabak yemek koymazdım onun ailesinin yaptıklarını da sayar dökerdim. Ha baktınız olmuyor, yarın bir gün sizin yaptığınızı da beğenmez. Bence en iyi çözüm boşanmak.

mal mülk ile evlenen böle oluyor... hiç yokkken evlenince herşeyi zamanla yapıyor yapılacak bişeyin kalmayinca boşanmaya götürüyor bu işler....
para derdine kimse düşmnesin.. yapabilecekse zamanla yapsın...
borç yapın ki sıkıntı derdi olsun... çok aşırı da degil...
herşeyimiz var deyip de yapabilecek bişey bulamiyor millet..

Mrb hanımlar bosanma düşüncesi bir süredir beynimin tirmalamakta sorunu özet geçeyim
Eşimle 2 yıl önce evlendim bir yil once isr ev ve araba aldik biz evlenirken ve ev alirken hep ailem destek oldu eşimin ailesinin 5 lira dahi maddi desteği olmadı olmak zorunda mi Hayır ancak manevi anlamdada sorunlar çok. İsteme nisan süresince çok sorun çıkardılar hiçbir talebiniz olmamasına rağmen eşim nisan tepsisine para attı diye onları sömürge istiyor olduk bizde kaldılar rahat ettirememisiz bizim taraftaki düğünde ilaçlarını icmediği için hastalan kV suçlusu bile annem oldu. Taşındık adamlar 10 gün sonra aradı ne yaptınız diye düğünde bizde kalmaları rağmen ailemi onların tarafta misafir etmediler....vs anlatsam çok uzar
Şimdi sorun şu eşim B7 olanların hepsini unuttu utanmadan aileme laf ediyor.gecen ailemin yaşadığı şehre düğüne gittik kıyamet koptu yok burdan nefret ediyorum çok kalabalık araba park yeri yok annemler çok bilmiş vs.annem arabanın el freni çek dedi diye kıyamet koptu ki araba kullanmayı biraz annem öğretti eşime üstelik kendi arabasında Oysaki KP istediğinde eşim git hoca tut dedi arabasına bişey olur diye yani yapılan her iyilik unutulur oldu.bardagi taşıyan damla sabah verdiğinizde annem hastaneden gelmiş birde kahvaltı hazırlamış bize.acma poca simit.. kardeşimde uyuyor annem ona 1 simit poca ayırdı masada bir sürü var hatta yenmedi kaldi.esim tutturdu annen baban benden bir simit i saklıyor sonra konu baskayerlere geldi birbirimize girdik artık boşanmaya düşünmeye başladım kendi ailesi gideriz yemek yapmaz dediğim gibi düğün bile yapmadilar 5 kuruş yardım etmediler aramadilar sormadilar maddi manevi destek benim ailem simit saklar oldu
erkek mılletını fazla pohpohlamayacaksın sonra tepene bınıyorlar.
aılenıde ezdırme , bence esten daha onemlı aıle, sonucta aılenın yaptıgı bırsey yok ıyılıkten baska, esının tutumu sımarıklık bencıllık baska bırsey degıl, sen bugun bosanalım desen kedı gıbı yapısır paçana çünkü bu tarz erkekler güçlü kadınlar olmadan hayatlarını surduremez-bır yandan da acızlıklerını ortmek ıcın gurur yaparlar.
gerektıgınde masaya yumrugunu vur-esınde yerını bılsın-anlamıyorsa kapı karsıda dersın..

Back
X