• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma hüznü

Aileme göre dövüyor babama ayrılacak dedim. Ayrılma adın çıkar dedi baskıladı ayrılamadım. O zamanlar işim de yoktu babama karşı gelemedim döneceğim yer belli çünkü. Evlendim babam eşime çok yüz verdi sen niye iş yapacan kızım yapr dedi kaç kere önünde. Bu kadınlar para kazandı mı zapt edemen param benim param der durur dedi. Önceden de ayrılmak istedim babam eşimle iş çevirdi beni bir oyuna getirip geri gönderdi. Gitmeyi istedim çünkü eşimi hep sevdim. Ama yine değişmeyen şeyler olduğunu gördüm. Çabalıyordu eşim ama arada yine hakaret ediyordu. Ablası yönetmeyi bırakmadı hep eşime arkamdan şunu böyle yap dedi. Aslında evliliğinizi ablası yönetti. Benim lafımın pek önemi yoktu.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Çevrem bana suçlar gibi konuştuğu için benim de psikolojim bozuluyor. Çok kötü seneryolat geliyor aklıma ilerisi için. Aslında şu an rahatım ama sanki boşanma dan sona büyük pişmanlık yaşayacak gibi hissediyorum. Ama mantıklı düşününce olaylar aklıma geliyor ve diyorum ki eşim beni sevse arkamdan ailesine ve herkese beni kötülemezdi. Ve kötülediği şeyler saçma yemek ve temizlik yapmıyor ona yaptırıyormuşum. Hepsi yalan haftada bir evi süpürüyor onu sorun ediyor. Ben bu hayatı hak edecek ne yaptım diyorum. Eşim seviyor diye yeri geliyordu en ağır yemekleri yapıyordum. Hamur açmayı bilirim sabahları gözleme yapıyordum. Evde ilk zamanlar pasta börek eksik olmazdı ben de yapmayı severdim. Temizlik deseniz bir kıyafeti kıyafetinkorışssın sen iş bilmiyorsun kıyafetler hepsi kırış kırış derdi. Ne var olabilir makinede fazla kalmış kırışmış maddi surum da iyi dana yenisini alırım derdim. Her kıyafetimi batırdın derdi. Sen yıka dedim bir iki yıkarken beni kazağı yüksek dereceye atmış 1 kere giydiğim kazak sündü giymedim tekrar. Ben ona bana yaptığını yapmadım. Olabilir işlerde sorun çıkabilir ama hiç tahammülü yoktu. Pissin der dururdu. 10 kere iyi yemek yapardım 1 kere kötü yapınca bunun tuzu eksik tadı yok derdi eksik bir şey varsa ben de görüyorum tolete et ne olacak aceleye gelmiş. Hikayem çok uzun aslında...
Kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün hiç umrunuzda olmasın lütfen. Sizin hayatınız ve mutlulugunuz insanların ne dusundugunden çok daha önemli olmalı. Nasılsınız? Biraz daha iyisinizdir umarım

O kadar güzel anlatamadığım duygularıma tercüman olmuşsunuz ki. Sürekli hata bende miydi. Her evlilşkte bunlar olur ben o konuşanlara dişimi göstermeliydim. Sessiz kalmaya mecbur bırakıldım. Sinsi olsam belki anlaşırım diyorum. Maaşım var güzel de bir kızım yaşım da çok yok. Sanki bundan sona daha kötüleri karşıma çıkacak gibi düşünüyorum. Evde herkes bana ilk evlilik gibi olmaz hiç bir şey diyorlar pişman olacaksın. Psikolojim ister istemez etkileniyor. Eşimin bana değer vermediğini hissediyorum. Konu ailesi olunca benim arkamda durmuyor ama durmuş gibi yapıyor. Günden güne çok safım hata bende diyorum kendi kendime. Ama ne zaman eşime geri dönsem hep bir huzursuzluk dönünce de keşke dönmeseydim diyorum. Beni aşağılayınca bir de haksız yere yapınca elimden gitmekten başka şey gelmiyor. Bana dediği hakaretler için boşanma olayına adım attıktan sona evet haksızdım dedi. Ama bunu biz aynı evde iken diyemiyor. Ama beni bırakıp gittiğin için bende bittin artık yoksun boşan git dedi. Ve davaya çok az gün kaldı. İlk zamanlar kurtuldum psikolojik baskıdan diyorum ama yalnız kalınca geceleri hata ettim diyorum. Normal mi bu ruh halim. Boşanmayı böyle mi geçiriyor insanlar
Askinizdan ölen adamin mi birakiyorsunuz da pisman olacaksiniz diyor aileniz?
Bana deger vermiyor diyorsunuz. Aile mahremiyetiniz yok gorumce karisiyor vs.

Illa dovulmek, aldatilmak vs. mi gerekiyor ayrilmak icin? Deger gormemek mutlu olmamak yetmez mi? Adamla mutlu bile degilsiniz.

Ikinci evliliginde mutlu olan cok insan var.
ama mesele su; ikinci evliligi yaparim diye ayrilmiyorsunuz. Mutsuz oldugunuz icin ayriliyorsunuz. Ikinci daha mi iyi olacak gelen gideni aratir vs laflarini da onemsemeyin.

Kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün hiç umrunuzda olmasın lütfen. Sizin hayatınız ve mutlulugunuz insanların ne dusundugunden çok daha önemli olmalı. Nasılsınız? Biraz daha iyisinizdir umarım
Teşekkür ederim sağ olun bügün daha iti hissediyorum bazen ara sıra Kendinin suçlama haline giriyor üzülüyorum bazen de yaşadıklarıma sinirleniyorum bu aralar ruh halim çok değişken ama şu an gayet ititim sağ olun sorduğunuz için 🥰

Eşine degilde ablasına cırlamayi denedinmi hic.ablasina agzina geleni sayıp, esini bunaltmasan nasil olurdu acaba
Gidip konuştum hatta zamanla tamamen mesafe koydum artık hiç muhatap olmadım mecburi hallerde merhaba meehaba ama sorun sadece görümceye bağırıp susturmakta değildi. Çünkü görümce o gücü elimden alıyor zaten eşim sınır çizsem o cesareti yok konuşmaya eşim sinirli iken gidiyor ona dertleşiyor o da ona akıl veriyor böyle yap şöyle yap. Ama her dediği bizim evliliğin sonunu getirdi git ona bağır çağır dedi eşim geldi evde terör estirdi birbirimizden soğuduk. Ailesi arkadaşlarıyla görüştürme dedi madem o benle görüşmüyor eşim beni eve tıkadı bir yere gidecem burnumdan getirdi daha bir sürü şey. Ben dik dursam da görümceye bağırsam da o zaten benim arkamdan eşimle her türlü işi çevirdi bu durumda ben ne yapabilirim ki yüz veren ben değildim.

Askinizdan ölen adamin mi birakiyorsunuz da pisman olacaksiniz diyor aileniz?
Bana deger vermiyor diyorsunuz. Aile mahremiyetiniz yok gorumce karisiyor vs.

Illa dovulmek, aldatilmak vs. mi gerekiyor ayrilmak icin? Deger gormemek mutlu olmamak yetmez mi? Adamla mutlu bile degilsiniz.

Ikinci evliliginde mutlu olan cok insan var.
ama mesele su; ikinci evliligi yaparim diye ayrilmiyorsunuz. Mutsuz oldugunuz icin ayriliyorsunuz. Ikinci daha mi iyi olacak gelen gideni aratir vs laflarini da onemsemeyin.
Yok ben başka evlilikte düşünmüyorum zaten uzun bir süre ama herkes bana eşin seni seviyor değer veriyor her erkek aileci olur sen alttan alacan zamanla diyorlar. Yarın başkası da olsa o da ailem ailem diyecek ama şunu anlamıyorlar sanki ben ailesini atsın diyorum bemim istediğim evlendikten sona önceliği karısı sona çocukları olsun. Başkasının lafı değil ikimizin ortak görüşüyle evlilik yürüsün. Ama eşim ailesinin İstediklerini sanki kendi isteği gibi yansıtıyor. Evliyken sonuçta iyi yaptığı şeyler de vardı eşim onları hep övünerek anlatır bir iki kahvaltı hazırladı ben değer vermesem kalkıp ona da kahvaltı hazırlar mıyım diyor. Yani bunlar lütüf değil evlilikte olağan şeyler anlatamıyorum. Ben o kadar yemek temizlik yapıyorum övünmüyorum onu bunu yaptım diye. Baban anana yapıyor mu diyor. Babamın çağı ile kendi yaşadıklarını karşılaştıryor.

Yok ben başka evlilikte düşünmüyorum zaten uzun bir süre ama herkes bana eşin seni seviyor değer veriyor her erkek aileci olur sen alttan alacan zamanla diyorlar. Yarın başkası da olsa o da ailem ailem diyecek ama şunu anlamıyorlar sanki ben ailesini atsın diyorum bemim istediğim evlendikten sona önceliği karısı sona çocukları olsun. Başkasının lafı değil ikimizin ortak görüşüyle evlilik yürüsün. Ama eşim ailesinin İstediklerini sanki kendi isteği gibi yansıtıyor. Evliyken sonuçta iyi yaptığı şeyler de vardı eşim onları hep övünerek anlatır bir iki kahvaltı hazırladı ben değer vermesem kalkıp ona da kahvaltı hazırlar mıyım diyor. Yani bunlar lütüf değil evlilikte olağan şeyler anlatamıyorum. Ben o kadar yemek temizlik yapıyorum övünmüyorum onu bunu yaptım diye. Baban anana yapıyor mu diyor. Babamın çağı ile kendi yaşadıklarını karşılaştıryor.
Tembih laflari iste. Ablasi diyordur kahvalti vs hazirladin daha ne istiyor. Ablasi da kocasindan cekiyorsa sizin rahat etmenize izin vermez. Yapacak erkege bile yapma bosver kendi yapsin diye dolduruyorlar temizlik ev isleri vs. onu da gec evliliginize mudahele var neye sanredeceksiniz ki sizi adam yerine koyan yok anladigim.

Tembih laflari iste. Ablasi diyordur kahvalti vs hazirladin daha ne istiyor. Ablasi da kocasindan cekiyorsa sizin rahat etmenize izin vermez. Yapacak erkege bile yapma bosver kendi yapsin diye dolduruyorlar temizlik ev isleri vs. onu da gec evliliginize mudahele var neye sanredeceksiniz ki sizi adam yerine koyan yok anladigim.
Ya mutlu olmamızı hiç istemiyordu ilk evimize geldiğinde bizi çok mutlu gördü 1 yıl sona bozulur mutluluğunuz dedi çocuğunuz olunca da tam uzaklaşırsın. Ama eşim bunu göremedi o mutluluğumuzu istese yıllar geçse de hep böyle kalın birbirinizi kırıp evliliği yıpratmayın derdi. Eşim hep beni suçladı. Ama ablası durmadı hep oyunlar oynadı bizi birbirimize düşürmek için eşim de hep lafına geldi.

Aynen öyle aslında küsüp barıştığımızda her şey düzelecek sanıyoruz ama yaşanılanlar etkisi asla geçmiyor. Sıfırdan başlamak istiyorsun ama içinde garip hisler. Ayrıyken keşke gelse barışssak bu sefer şunu bunu yapmayacak diyorum. Barışıyorum bakıyorum zamanla her şey eskisinden beter. Çok güzel bir söz kullandınız aslında üzülmeyi erteliyoruz. Belki dönsem bu hayata ne kadar katlanacak yarın elimde bebekle dönsem hayat daha zor olacak. Bu sefer şu ankinden daha çok üzülecek zaten bunları düşünerek boşanmayı açtım. Zamnl çocuk da olunca bu adam daha da kötüye gidecek benim sinirler yıpranacak o zaman daha çok üzülecek. Bu yüzden acıya zamanla alışmam lazım.
Cok çok normal yasadiginiz duygular.

Siz aslında eşinizle barişmak degil de içinde bulundugunuz yogun stresin bir sekilde biran önce üstunüzde kalkmasıni istiyorsunuz.

Tabi konu boşanmak olunca sanki eşinizi özlemis gibi duygu karmasasi oluyor.

Ozlediginiz mutlu huzurlu zamanlar, eşiniz degil.

Hayirlisiysa boşanirsaniz huzura erersiniz Allahın yardımi ile..

Bir de insan acaba emin degil miyim diye cok tereddüt ediyor.

Eski eşim bana " emin degilsin çok pisman olacaksın" demisti , ben de " tmm cok pisman olursam geri döner bu sefer evlenme teklifini ben yaparım " dedim 😁😁

Çok çok üzüldüm, çok çok özledim (yada öyle sandım ) ama asla pişman olmadım.

Siz de atlatacaksiniz.

Hiç olmadı, alirsınız bir yüzük istemeye gidersiniz 😝😝

Eski eşim bana " emin degilsin çok pisman olacaksın" demisti , ben de " tmm cok pisman olursam geri döner bu sefer evlenme teklifini ben yaparım " dedim 😁
Buna güldüm. 😀😀😀 Geçmiş olsun. Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın

Cok çok normal yasadiginiz duygular.

Siz aslında eşinizle barişmak degil de içinde bulundugunuz yogun stresin bir sekilde biran önce üstunüzde kalkmasıni istiyorsunuz.

Tabi konu boşanmak olunca sanki eşinizi özlemis gibi duygu karmasasi oluyor.

Ozlediginiz mutlu huzurlu zamanlar, eşiniz degil.

Hayirlisiysa boşanirsaniz huzura erersiniz Allahın yardımi ile..

Bir de insan acaba emin degil miyim diye cok tereddüt ediyor.

Eski eşim bana " emin degilsin çok pisman olacaksın" demisti , ben de " tmm cok pisman olursam geri döner bu sefer evlenme teklifini ben yaparım " dedim 😁😁

Çok çok üzüldüm, çok çok özledim (yada öyle sandım ) ama asla pişman olmadım.

Siz de atlatacaksiniz.

Hiç olmadı, alirsınız bir yüzük istemeye gidersiniz 😝😝
Ahahhaha çok komiksiniz ilahi. Ben de süreç geçsin evimi kurayım hayatım düzene girsin pişman olmam diye düşünüyorum çünkü evliyken hep huzursuzdum asla arada güven oluşmadı. Affedip geri dönsem de zaten sevinemiyorum tamamen. Aradaki güvensizlik mutlu olmamızı engelliyordu.

Teşekkür ederim sağ olun bügün daha iti hissediyorum bazen ara sıra Kendinin suçlama haline giriyor üzülüyorum bazen de yaşadıklarıma sinirleniyorum bu aralar ruh halim çok değişken ama şu an gayet ititim sağ olun sorduğunuz için 🥰
Rica ederim. Bu duygu gelgitlerini yaşamanız çok normal. Mutsuzlugu, hayal kırıklığını vb olumsuz hisleri, yoğun stresi ve baskıyı vücudunuz kaldirmayinca; beyin bir cozum yolu üretmeye calisiyor ve gücü en fazla yetene yani size, sizi suçlu hissetme eğilimi yaşatıyor. Önceden de söylediğim gibi; hiç bir şekilde buna izin vermeyin. Kafanızı 1 dk bile boş bırakmayın. Spor, kurs, kitap okuma gibi yapabilecek bişeyler bulun kendinize. Boş kaldığınız anda kafanizin temeline dinamit koyar bu hisler. Aman sakin. En fazla 1 yil ugrasirsiniz bu duygularla hayatınızı kurtarmak için 1 yıl devede kulak. Lütfen sabredin💞💞

Gidip konuştum hatta zamanla tamamen mesafe koydum artık hiç muhatap olmadım mecburi hallerde merhaba meehaba ama sorun sadece görümceye bağırıp susturmakta değildi. Çünkü görümce o gücü elimden alıyor zaten eşim sınır çizsem o cesareti yok konuşmaya eşim sinirli iken gidiyor ona dertleşiyor o da ona akıl veriyor böyle yap şöyle yap. Ama her dediği bizim evliliğin sonunu getirdi git ona bağır çağır dedi eşim geldi evde terör estirdi birbirimizden soğuduk. Ailesi arkadaşlarıyla görüştürme dedi madem o benle görüşmüyor eşim beni eve tıkadı bir yere gidecem burnumdan getirdi daha bir sürü şey. Ben dik dursam da görümceye bağırsam da o zaten benim arkamdan eşimle her türlü işi çevirdi bu durumda ben ne yapabilirim ki yüz veren ben değildim.
Allah onu bildigi gibi yapsin.

Back
X