Boşanma kararı sonrası tedirginlik

Buna da çok korkuyorum ya senin yüzünden babasız kaldım derse hep bı eksik yaşarsa diyorum
Tipik benim ilk haftalarim cumlelerimdi bunlar babasi ölmedi diyenler sagolsun hakliydilar ölmedi babalik vazifesini yapar yine gelsin okuldan alsin yemege götürsün onu babasi düşünecek sen değil bosanmak istemem dersen birak biraz sürünsün akli basina gelir ama 3 sene sonra yine ayni konuyi acma destek aldir sebep ne parami yetmiyor eve acizlik mi var sen calismiyorsun diye seni ezik mi goruyor bunlari ölç cozum bul

Tipik benim ilk haftalarim cumlelerimdi bunlar babasi ölmedi diyenler sagolsun hakliydilar ölmedi babalik vazifesini yapar yine gelsin okuldan alsin yemege götürsün onu babasi düşünecek sen değil bosanmak istemem dersen birak biraz sürünsün akli basina gelir ama 3 sene sonra yine ayni konuyi acma destek aldir sebep ne parami yetmiyor eve acizlik mi var sen calismiyorsun diye seni ezik mi goruyor bunlari ölç cozum bu

Hayır çalışıyorum hatta çalışıyordum evlenince çalışmayı bırakmıştım geri döndüm hiç bir zaman eve para getirmiyorsun konularımız olmadı ... Aslında şöyle izah edeyim hep bı sorunla uyandık güne çözmesi gereken problemlerle eve hep bı gergin döndü aynı sorunlulugu bana da yükledi sanki sorun bizim sorunlarımız gibi sahiplenmemiz gerektiğini söyleyip durdu ben geri çekilince ailemi zaten sevmedin istemedin gibi gibi söylemler sonra uzayan tartismalar yükselen sesler .. ardından işte birbirimizden uzaklaştık her anlamda kıskançlığı level atladı

Buna da çok korkuyorum ya senin yüzünden babasız kaldım derse hep bı eksik yaşarsa diyorum
Darp raporunu saklayın "bana bunu yaptı, bir gün sana da yapabilirdi" dersiniz.

Bir arkadaşım kızı 6 yaşlarındayken boşandı. Kızı ağlaya ağlaya 2 yıl sonunda annesini babasıyla barışmaya ikna etti. Yeniden evlendiler. Sorunlar hiç değişmedi. Kızı 16 17 yalarındayken "parmak kadar çocuğun sözlerini dinleyip barışılır mı, yapmasaydın" dedi. Bunca yıl sonra yeniden boşandılar.

Şimdi söyle bakalım "çocuk için barışmak" matıklı mı, ya çocuğun yarın bunu sana da söylerse. Bu işkenceye tekrar dönmeye değer mi, iyi düşün.

Boşanmış aile çocukları perişan olur diye bir şey yok, sahipsiz çocuk boşanmamış ailede de perişan olur. Yanında kavga etmemeyi ne kadar zaman başaracaksınız. Aklı erdikçe sizin yüz ifadenizden anlayacak, gece kavganızın sesini duyacak, şiddetten kalan izleri görecek, öylesi daha mı iyi olacak

İyi akşamlar boşanma kararını şiddet sonrasına kadar alacak gücü kendinde bulamamış ,hep bir cikar yol aramış bir anneyim. Eşimle tanıştıktan 6 ay sonrası evlilik kararı aldık, ailevi problemleri olduğunu az çok biliyordum , bu süreç zarfında hoşuma giden küçük kıskançlıkları( benim sahiplenmek olarak tanimladigim ) ardından gelen evlilik. Evlilik sonrası ilk fiyasko aile ile başladı ailevi problemler küçümsenecek kadar önemsiz değilmiş işin içine girince anladım. Kıskançlık adı altında sürekli beni kontrol altında tutmaya çalışan her yaptığımi dedektif gibi araştıran evde yokken çevrim içi oldu isem ekran fotoğrafı isteyen akşam telefonumu kurcalayan dışarda sürekli kontrol eden birine dönüştü ( belkide böyleydi ben fark edemedim) sonrası küfür hakaret ve ardından bana kendimi değersiz hissetirme, bunun üzerine benim sürekli kendimi savunma ihtiyacı hissetmem ve onu mesajlarla ( işteyken) taciz etmem , ardından evlilikteki özel zamanlardan soğumam, açıkçası iki taraflı birbirimize hayatı zehir etme çabamız sonra benim bu durumları ilginç bir şekilde sindirmem dahası normallestirmem kendimi ona kabul ettirebilmek için her türlü vazifeyi ( toplumda kadına biçilen rolü asla kabul etmiyorum ama zamanında yaptim) yerine getirmem ve sürekli beni haksız olduğuma inandirmasiyla 4 koca yılı devirdim. Boşanma kararını bir sabah fiziksel şiddet sonrası polis çağırarak aldım , buna aydinlanmami dersiniz deli cesareti mi bilmiyorum. 10 aydır ayrıyız şimdi beni sürekli bu evliliğin benim yuzumden bu hale geldiğini söyleyerek kafamı karistirmakta ,çocuktan dem vurarak benim yumuşak karnıma oynamakta ,düzelir mi düşüncesi sürekli aklımı kurcalamakta ,sorum şu tekrar deneyip pişman olan var mı neden pişman oldunuz
Hayirrrr lutfen seni manipule etmesine izin verme. Bak kendin anlatiyorsun teker teker neler yaptigini adamin. Her ne yapmis olursan ol dayak yemeyi kendine hak goruyor musun? 4 sene uzun bir zaman duzelecek olsa coktan duzelirdi. Sakin kendine bu kotulugu yapma...

Darp raporunu saklayın "bana bunu yaptı, bir gün sana da yapabilirdi" dersiniz.

Bir arkadaşım kızı 6 yaşlarındayken boşandı. Kızı ağlaya ağlaya 2 yıl sonunda annesini babasıyla barışmaya ikna etti. Yeniden evlendiler. Sorunlar hiç değişmedi. Kızı 16 17 yalarındayken "parmak kadar çocuğun sözlerini dinleyip barışılır mı, yapmasaydın" dedi. Bunca yıl sonra yeniden boşandılar.

Şimdi söyle bakalım "çocuk için barışmak" matıklı mı, ya çocuğun yarın bunu sana da söylerse. Bu işkenceye tekrar dönmeye değer mi, iyi düşün.

Boşanmış aile çocukları perişan olur diye bir şey yok, sahipsiz çocuk boşanmamış ailede de perişan olur. Yanında kavga etmemeyi ne kadar zaman başaracaksınız. Aklı erdikçe sizin yüz ifadenizden anlayacak, gece kavganızın sesini duyacak, şiddetten kalan izleri görecek, öylesi daha mı iyi olacak
Boşanma davamız açıldı şu an çekişmeli boşanma davamız devam ediyor gecenki davaya mazeret bildirip gelmediler uzatmaya çalışıyor ben karşılıklı yapılan iddalarida arsivledim ve çok üzgünüm kızım o günü dün gibi hatirliyor psikolojik destek gördü hala yardım aliyoruz ama diyorum ya bu kadar netken bir anda bu hale nasıl geldim anlam veremiyorum bu yüzden açtım konuyu ve üye oldum burda onlarca boşanma konusu okudum ve hiçbiri benim ki kadar cirkinlememis gibi geldi ama ben hala aynı noktaya nasıl dönüyorum anlamiyorum

Şöyle çocuğumun yanında asla tartismadik çok iyi bir babadır eş olamasada ve zaten ilk kez belkide çocuk şahit oldu diye durum boşanma noktasına geldi polise kadar ilerledi , klasik bdv kadınları tanımlaması yapmış oluyorum iyi bir baba kötü eş, daha garibi herkesin parmakla gösterdiği ve toplum içinde çok saygı duyulan biri evde bambaşka
En tehlikeli insan türü zaten bu tanımladığınız insan, yapmayın Allah aşkına. Çocuk önünde yapılmayınca anlamıyor mu sanıyorsunuz? Evin havasından hisseder o, sizin ve o adamın kucağına otursa hisseder. Çocuğu bu cehennemde büyütmeyin ne olur. Elaleme nasıl iyi görünürüm, insanlar beni nasıl parmakla gösterir, beğenir diye rol kesebilen adam size böyle davranıyorsa tek sorunu öfke de değildir. Size kendinizi suçlu hissettirmesi gerektiğini kafasında kararlaştırmış zaten.Kusura bakmayın ama aklıma ilk gelen tanım sosyopatlık oldu. Kendi canınızı da çocuğun canını da kurtarın bence. Kararsızlıklar olur ama ortada çok çok büyük bir gerçek var, dışardan bakın kafanız karıştıkça. Sanki bunların başkasının başına geldiğini uzaktan izleyin ve öyle düşünün.Allah yardımcınız olsun, en yakın zamanda kolaylıkla kurtulursunuz inşallah

Hayır çalışıyorum hatta çalışıyordum evlenince çalışmayı bırakmıştım geri döndüm hiç bir zaman eve para getirmiyorsun konularımız olmadı ... Aslında şöyle izah edeyim hep bı sorunla uyandık güne çözmesi gereken problemlerle eve hep bı gergin döndü aynı sorunlulugu bana da yükledi sanki sorun bizim sorunlarımız gibi sahiplenmemiz gerektiğini söyleyip durdu ben geri çekilince ailemi zaten sevmedin istemedin gibi gibi söylemler sonra uzayan tartismalar yükselen sesler .. ardından işte birbirimizden uzaklaştık her anlamda kıskançlığı level atladı
Vala bacim burda herkes birseyler soyleyecek görmedigini gorecek çünkü tecrübeliler var muge anli bile diyor denemişi denemiceksin kendine yakışan neyse onu yapmalısın 10 aydır ayrısın ne bekliyon. git dön tamam adam seni istiyormu afffet olmayacaksorunlari cozelim diyormu .adam ne diyor

Boşanma davamız açıldı şu an çekişmeli boşanma davamız devam ediyor gecenki davaya mazeret bildirip gelmediler uzatmaya çalışıyor ben karşılıklı yapılan iddalarida arsivledim ve çok üzgünüm kızım o günü dün gibi hatirliyor psikolojik destek gördü hala yardım aliyoruz ama diyorum ya bu kadar netken bir anda bu hale nasıl geldim anlam veremiyorum bu yüzden açtım konuyu ve üye oldum burda onlarca boşanma konusu okudum ve hiçbiri benim ki kadar cirkinlememis gibi geldi ama ben hala aynı noktaya nasıl dönüyorum anlamiyorum
Aynanın karşısına geç, kendi yüzüne baka baka sana yaptıklarını tekrar anlat. Aslında hayal kırıklığı yaşıyorsun, ne umutlarla başladı, nasıl bitti diyorsun. Bu barışma isteği değil, ilişkinin yasını yeniden yaşıyorsun. Ruhsal acının evrelerini araştır, bence şu an yaşadığın isyan dönemi, dayanırsan geçecek yakında

Bire bir aynı şeyleri yaşamışız neredeyse tek fark ben ilk şiddetinde basıp gidemedim sindim. Mutlaka boşan kafan karışmasın uzak kalınca iletişim kesilince kendini suçlama etkisinden de kurtulup aslolan gerçeği görüyorsun. Güzel günleriniz olsun 🌺

Vala bacim burda herkes birseyler soyleyecek görmedigini gorecek çünkü tecrübeliler var muge anli bile diyor denemişi denemiceksin kendine yakışan neyse onu yapmalısın 10 aydır ayrısın ne bekliyon. git dön tamam adam seni istiyormu afffet olmayacaksorunlari cozelim diyormu .adam ne diyor
Aynı şeylerden geciyoruz hemen hemen söyleminiz bu yüzden sert ve net inanın beş gün önce sizin bu tavrinizi sergiledim evinizi bosalttiniz mi sonrasında böyle bir duygusal karmaşa yaşadınız mı bilmiyorum ama tek bildiğim şu an herşeyi görsem de duysam da kendime kızdığım yerler olsada bu evliliğin bitmediğine inansaydim on aydır savasmazdim herkesi kendime inandirmaz arkama alamazdim.. şimdi yaşadığım şey ne bilmiyorum barışma isteği değil ama kendime karşı bı kızgınlık yaşadıklarıma karşı bir öfke

Aynı şeylerden geciyoruz hemen hemen söyleminiz bu yüzden sert ve net inanın beş gün önce sizin bu tavrinizi sergiledim evinizi bosalttiniz mi sonrasında böyle bir duygusal karmaşa yaşadınız mı bilmiyorum ama tek bildiğim şu an herşeyi görsem de duysam da kendime kızdığım yerler olsada bu evliliğin bitmediğine inansaydim on aydır savasmazdim herkesi kendime inandirmaz arkama alamazdim.. şimdi yaşadığım şey ne bilmiyorum barışma isteği değil ama kendime karşı bı kızgınlık yaşadıklarıma karşı bir öfke
.
Vala sahsi esyalar icin mahkeme basvurduk karari bekliyoruz gidip almayı bekliyorm dort gozle geriye kalan ev eşyalarını verirmi bilemem ama arada hayal kuruyorum koltuk takımı vs alam suraya yerlestirem halılarımi alam vs vs adam yaziyor umrumda degil .dort gozle ev esyalarimi bekliyorm hic umrum değil geliyor cocugu gormeye nasil beyin tutulmasi yasadim buna baktim diyorm 🤣🤣🤣 gecti gitti diyorm hepsii adamdan buzz gibi soğumuşum

İyi akşamlar boşanma kararını şiddet sonrasına kadar alacak gücü kendinde bulamamış ,hep bir cikar yol aramış bir anneyim. Eşimle tanıştıktan 6 ay sonrası evlilik kararı aldık, ailevi problemleri olduğunu az çok biliyordum , bu süreç zarfında hoşuma giden küçük kıskançlıkları( benim sahiplenmek olarak tanimladigim ) ardından gelen evlilik. Evlilik sonrası ilk fiyasko aile ile başladı ailevi problemler küçümsenecek kadar önemsiz değilmiş işin içine girince anladım. Kıskançlık adı altında sürekli beni kontrol altında tutmaya çalışan her yaptığımi dedektif gibi araştıran evde yokken çevrim içi oldu isem ekran fotoğrafı isteyen akşam telefonumu kurcalayan dışarda sürekli kontrol eden birine dönüştü ( belkide böyleydi ben fark edemedim) sonrası küfür hakaret ve ardından bana kendimi değersiz hissetirme, bunun üzerine benim sürekli kendimi savunma ihtiyacı hissetmem ve onu mesajlarla ( işteyken) taciz etmem , ardından evlilikteki özel zamanlardan soğumam, açıkçası iki taraflı birbirimize hayatı zehir etme çabamız sonra benim bu durumları ilginç bir şekilde sindirmem dahası normallestirmem kendimi ona kabul ettirebilmek için her türlü vazifeyi ( toplumda kadına biçilen rolü asla kabul etmiyorum ama zamanında yaptim) yerine getirmem ve sürekli beni haksız olduğuma inandirmasiyla 4 koca yılı devirdim. Boşanma kararını bir sabah fiziksel şiddet sonrası polis çağırarak aldım , buna aydinlanmami dersiniz deli cesareti mi bilmiyorum. 10 aydır ayrıyız şimdi beni sürekli bu evliliğin benim yuzumden bu hale geldiğini söyleyerek kafamı karistirmakta ,çocuktan dem vurarak benim yumuşak karnıma oynamakta ,düzelir mi düşüncesi sürekli aklımı kurcalamakta ,sorum şu tekrar deneyip pişman olan var mı neden pişman oldunuz . Tüm yorumlar için tşk ederim sanırım bir çift göze ihtiyacım vardı bana bu çıktığım yolda feraha kavusmam için dua edin lütfen ... Herkese çok tşk ederim yıllarca sadece dışardan takip ettiğim kk ya yazacağım hiç aklıma gelmezdi.. sağolun hoşçakalın
Merhaba,

Başkası adına utanarak yazıyorum. İlkinde şokla ve beni haksız olduğuma inandırmasıyla kabul ettiğim şiddetin ikincisini gördüm.
Bu bi huy. Süründürerek de affetsen devamı geliyor.
Aile sorunu girdap, yanından geçsen batıyorsun.
Huyu ona ve o aileye çekeceğine sağlam psikolojili bir çocuğun olsun. Ben senden kısa da olsa denedim aksini görmedim.

30 yaşında kaynım var. Vakti zamanında evi terkettiği halde boşanmayıp geri döndüğü için hala babasıyla mesafeli anneye uzak. Komşu şehirden ziyaretine senede 2 gelse şükrediyorlar.

33 yaşında eşim keşke ısrar etmeseydim boşansalardı ikisinin de ayrı ayrı daha mutlu hayatları olabilirdi dedi son kavgalarında.

Bunları söylüyorum ki çocuğunuz için o evin ne olacağını daha bir anlayın. Üstelik bizimkilerde şiddet ya da başka kadın gibi görece daha ağır durumlar yokmuş.

Birlikteler ama hala sağlıklı bir ilişkileri yok. Son 6 yılda 3 kez daha çok ciddi boşanma durumuna gelip oradan döndüler. Sağlam dikiş tutmuyor yani.

Back
X