• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma kararı

Evde 5kuruş para bırakmadığı için bir önlem alamadım . yapmasin diye gucumde yetmedi azarlayarak konuşmadan önce ince bir düşünmek gerek . şuan yeteri kdr hassasim
Konu uzayacak ama ben azarlayarak konuşmadım..Sağlık ocağında sizi koruyacak haplar iğneler mevcut ...

Dönmeyi düşünme,sen sevmişsin ama o sevmemiş
Sevse böyle olmazdı,mutlu olurdunuz.
Kötü bir deneyim oldu ama yapacak bişey yok.
Çocuklarını sağlıklı büyütmen ve daha iyi insanlarla karşılaşman dileğiyle.
Ever bu benim çok büyük bir sınavımdi. Birini boyle sevmek doğru değilmiş demekki onsuz yapamam nefes almamam demek. İçi içine sığmayan sabırsız biriyim hayat bana olgunluğu sabri öğretti

Cok gecmis olsun. Uyuşturucu kullanan bir babayla buyuyeceklerine, hic gorusmesinler daha iyi. Mahkemeden bunu talep edebilirsiniz. Velayetleri zaten size verilir mutlaka. Ama bana sorarsaniz kesinlikle görüş kabul etmeyin. Iyi bir avukat tutun ve ustundeki gömleğe kadar alın. Parasi yoksa maaşına haciz koydurun, eve icra gönderin. Asla ama asla pesini bırakmayın.
Bu arada sizde de malesef suc var. Nisanliyken ogrenmissiniz. Allah size bir firsat vermis ama degerlendirmemissiniz yazik. Ve buna rağmen ilk ay hamilr kalmışsınız. Bir de tum olanlardan sonra ikinci cocugu yapmışsınız. Size olan olmus, okuyan başkaları ders alsin diye yazıyorum. Nisanliyken suphe duydugunuz insanla evlenmeyin! Ne kadar taniyor olursaniz olun, en az 1 yil çocuk yapmayin! Sorunlu bir evliliğe ikinci çocuğu da alet etmeyin!

Ever bu benim çok büyük bir sınavımdi. Birini boyle sevmek doğru değilmiş demekki onsuz yapamam nefes almamam demek. İçi içine sığmayan sabırsız biriyim hayat bana olgunluğu sabri öğretti
Allah doğru yolu gösterir. Karanlığın en kör zamanı,güneşe en yakın olan zamandır. Unutma,karanlıktaysan aydınlık yakın demektir.

Cok gecmis olsun. Uyuşturucu kullanan bir babayla buyuyeceklerine, hic gorusmesinler daha iyi. Mahkemeden bunu talep edebilirsiniz. Velayetleri zaten size verilir mutlaka. Ama bana sorarsaniz kesinlikle görüş kabul etmeyin. Iyi bir avukat tutun ve ustundeki gömleğe kadar alın. Parasi yoksa maaşına haciz koydurun, eve icra gönderin. Asla ama asla pesini bırakmayın.
Bu arada sizde de malesef suc var. Nisanliyken ogrenmissiniz. Allah size bir firsat vermis ama degerlendirmemissiniz yazik. Ve buna rağmen ilk ay hamilr kalmışsınız. Bir de tum olanlardan sonra ikinci cocugu yapmışsınız. Size olan olmus, okuyan başkaları ders alsin diye yazıyorum. Nisanliyken suphe duydugunuz insanla evlenmeyin! Ne kadar taniyor olursaniz olun, en az 1 yil çocuk yapmayin! Sorunlu bir evliliğe ikinci çocuğu da alet etmeyin!
Burada hatami kabul ediyorum . 19 yaşındaydım evimizde sigara bile icilmezdi boyle birşey in adini duyup nasıl devam ettim bende kendime çok kiziyorum. Gözüm o kdr kapaliymis" ki nasıl da gorememisim . nasıl bir cahillikse bu evlilikten 2 cocuk" yapmisim. Şuan ki aklimla çok kiziyorum kendime ama kizmakla duzelse herşey duzelmiyor . Allah canlarını var etsin bende onlarla birlikte büyüdüm

Çok geçmiş olsun.Haklısınız severek evlenip sonu hüsran olunca insan büyük bir boşluğa düşüyor.Emin ol şuan baba evine giderek çocukların için mantıklı karar almışsın.Bu madde kullanan insanlar malesef düzeliyorum ya da birdaha asla yapmıyacam diyince kurtulamıyorlar.Allah korusun onu içince sana ya da çocuklarına zarar verebilir çocuklarının güvenliği ve ruh sağlığı için şuan ayrı kalmanız en mantıklısı eşinizi seviyorsanız onun için tabiki kendi isteği çok önemli psikiyatri den yardım almasına vesile olabirsiniz ama bu süreçte kesinlikle birarada yaşamamanızı öneriyorum!Sizi üzmek istemem ama bu çok pis bir batak ve tedavi olmaz ise sonu hüsran eşiniz için..Ve tavsiyem düzelcem bu son demesine kanmayın tek başına tedavisiz istese de düzelemez hakkınızda hayırlısını diliyorum bence şuan doğru yoldasınız yaşadığınız boşluk ve kaygı da çok normal emin olun ayrılık dünyanın sonu değil bazen çok hayırlı başlangıçlar getirir lütfen güçlü olun iki evladınız için

Kendinize yüklenmeyin. Bundan sonra kararlı ve emin adımlar atın. Bunu söylemek acı olacak ama uyuşturucu kullananlar çok uzun yaşamıyor zaten. Maalesef ki aşırı dozu alır bir gün. O, bu yolu seçmiş kendine. Siz de onunla sürüklenmeyin çünkü uyuşturucu bulmak için bulaşacağı pis işler sizin de başınıza bela olur. Sizi, çocuklarınızı satmaya kalkar Allah korusun. Devlet elinizden alır çocuklarınızı vb. Çizdiğim tablo korkunç evet ve sizş korkutsun mümkünse. Ama ola ki şans vermeyi düşünürseniz başınıza bunlar gelir kesinlikle!
Güçlü olun o yüzden ve unutun eşinizi. Eminim size şiddet de uygulamıştır. Yaşadığınız acıları düşünün ve unutun onu. Çocuklarınızla yepyeni bir sayfa açın kendinize.

Ara ara bıraktığı zaman tedavi mi oluyordu
Yoksa kendi kendine mi baş ediyordu?

Veya hiç tedavi oldumu sağlık kuruluşlarında?

Yine işinden olmuş ve ufak tefek borçlar yapmış şuan bizi aramiyor bile. Duzeldiginde çok iyi oluyor çocuklarımızı beni çok seviyor ama o çevreyi de bırakmıyor
Canım hiç çekme artık ailen destek oluyorsa bağımlı madde kullanan insanın beyni de iyice gitmiştir çocuklarını böyle ortamda büyütme ben de ikinci hamileliğim benim de başka sorunlarım var eşim işsiz aramıyorda ama beni de sıkıyor çocuklarımı bu ortamda büyütmeyeceğim güçlü ol ve yeni hayat kur kendine oh be diyeceksin

Kocan 2.cocugu sen istmeden nasil yapar anlamadim?

Hapi var spirali var.
Var da var.

Neyse Allah uzun omur versin

Canim;

Arkana bakmadan kac
Ailen arkanda sanirim
Sakin donme
Bu adam duzelmez

Ara ara bıraktığı zaman tedavi mi oluyordu
Yoksa kendi kendine mi baş ediyordu?

Veya hiç tedavi oldumu sağlık kuruluşlarında?
Hayır hep kendi çabası ile bırakmak istedi sadece ikinci kızına hamile iken bbasigilde kaldık yazmıştım. O ara bir yardim için annesi ile gittiler ilaç kullanımı başlatmışlardı konuda biz başında bekleye bekleye icirdik içmek istemiyordu kiziyodu . kısa sure sonra ilacida bıraktı tekrar Dr a gitmeyi de kabul etmedi. Dilinde hep bağımlı değilim anlamiyorsunuz skntim var diyip duruyordu

Hayır hep kendi çabası ile bırakmak istedi sadece ikinci kızına hamile iken bbasigilde kaldık yazmıştım. O ara bir yardim için annesi ile gittiler ilaç kullanımı başlatmışlardı konuda biz başında bekleye bekleye icirdik içmek istemiyordu kiziyodu . kısa sure sonra ilacida bıraktı tekrar Dr a gitmeyi de kabul etmedi. Dilinde hep bağımlı değilim anlamiyorsunuz skntim var diyip duruyordu
Tedaviyi ret ediyorsa
Düzelmek gibi bir çabası yoktur
Belki bir umut tedavi olur düzelir dedim ama

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum

Yaaa şaka mı bunlar anlamıyorum. Eşiniz uyusturucu kullanıyor. Böyle bir adamdan çocuk yapiyorsunuz. Ben bıraktım diyor inaniyorsunuz. Tekrar başlıyor tekrar bıraktım diyor yine inaniyorsunuz ve kendiniz tedbir almadan yumurtlama günümü hesaplamış deyip çocuk yapıyorsunuz. Uyusturucu bu kadar kolay kendi iradesiyle birakabilecegi bişey mi? Hayir bunu çocuk dahi bilir. Boyle korkunc bi adamdan korunmak sizin elinizde. Afedersiniz ama işi adamın uckuruna bırakırsanız iki de olur 12 de. Bı defa çocuktan sonra uyuşturucuyu öğrendiğiniz an hayatınızdan çıkarmanız lazımdı. Bı anne çocuğunu uyusturu kullanan birinin olduğu evde buyutemez. Sizi bekleyen zor hayatı sormussunuz ama bence bunun yerine aileniz arkanızda olduğu için sukredin ve bir an önce güzel bı iş bulup çalışmaya başlayın. O insanı da tedavi olana kadar çocuklarınızdan uzak tutun

25 yasında 2 çocuk bir tonda olay .

Allah yardımcınız olsun kolay Şeyler değil .

Aileniz çocukları istiyor mu ? Kabul ediyorlar mı ?

Siz Çalışıyor musunuz ?

Arkadaşlar iyi aksamlar herkese . Hayat ne yazıkki ummadık şeyler yaşatıyor ve bende 2 çocukla baba evine dönüyorum . biri 4 yas küçüğü 1 yaşına girecek iki kızım var . Rabbin yüzlerini guldursun inşallah acılarını göstermesin. 25 yaşındayım ve kendimi çökmüş hissediyorum. Bu yolda beni neler bekliyor bilmiyorum .Esinle severek evlendik. Nisanliyken bir ara uyustucu kullandigini ogrendim ama tek seferlikti bir daha olmayacak dedi ve gormedim de daha acikcasu .Evlendikten 1 ay sonra zaten hamile kaldım hemen ve eşimin tekrar uyuşturucu madde kullandığını öğrendim . 4 aylık hamileydim ailem öğrendi ve büyük bir olay çıktı . sonra bebek de var denip düzelmesini sağladık .gel zaman git zaman bu hep boyle devam etti doğum yapmama bir ay kala biraz olsun düzeldi. Doğum yaptım tekrar devam etti lohusalik depresyonu yaşadım kayınvalidem evime yollamadi 3 ay onlarda kaldım ve eşim hep kullandı . bir düzel bir tekrar ayni şeyler çocuk için devam ettik . aslında çok efendi biridir öğrenince herkes çok oldu nasıl olur diye ama kotu arkadaş çevresi oluyor iste. Gel zaman git zaman kızımız 2 yaşındaydı artık yeter dedim bitsin 1 hafta ayrı kaldık babamlara geldim. Ailesi adayı yaptı duzelicem diye söz verdi is buldu herşey güzeldi , sonra eşim istemediğim halde 2 çocuğu yaptı elim ayağın baglasin" gidemiyim diye ve kısa bir sure sonra tekrar sapitti. İşinden oldu yüklü borçlara soktu . ailesi hep destek oldu düzeltsin diye herşey yapıldı ama o hep o yoldaydi . çok sabrettim çok sustum bunları hep ikinci kizima hamileyken yaşadım . 3 ay yine babası gilde kaldık cunku eşim işsizdi tekrar ikinci kızına doğuma" az kalmıştı iki baya toparlamisti eşim 1 senedir herşey yolundaydı borclarimiz bitmis iyi bir maas ve mutlu bir yuva olmuştuk ki son bir haftadır tekrar sapitti ve ayilmayacak şekilde kullanmaya başladı . eve gelmemeleri gelse de geç gelmeler . artık tak dedi bana da evden kovdum. Babamlar başka bir şehirde . onlara da herşeyi anlattım ve baba evine geri döndüm paylaşmak ve rahatlamak için aranızdayim. Benim gibi bu süreçlerden geçmiş kimler var hadi gelin konuşalım Dertleşelim .
Arkadaşlar iyi aksamlar herkese . Hayat ne yazıkki ummadık şeyler yaşatıyor ve bende 2 çocukla baba evine dönüyorum . biri 4 yas küçüğü 1 yaşına girecek iki kızım var . Rabbin yüzlerini guldursun inşallah acılarını göstermesin. 25 yaşındayım ve kendimi çökmüş hissediyorum. Bu yolda beni neler bekliyor bilmiyorum .Esinle severek evlendik. Nisanliyken bir ara uyustucu kullandigini ogrendim ama tek seferlikti bir daha olmayacak dedi ve gormedim de daha acikcasu .Evlendikten 1 ay sonra zaten hamile kaldım hemen ve eşimin tekrar uyuşturucu madde kullandığını öğrendim . 4 aylık hamileydim ailem öğrendi ve büyük bir olay çıktı . sonra bebek de var denip düzelmesini sağladık .gel zaman git zaman bu hep boyle devam etti doğum yapmama bir ay kala biraz olsun düzeldi. Doğum yaptım tekrar devam etti lohusalik depresyonu yaşadım kayınvalidem evime yollamadi 3 ay onlarda kaldım ve eşim hep kullandı . bir düzel bir tekrar ayni şeyler çocuk için devam ettik . aslında çok efendi biridir öğrenince herkes çok oldu nasıl olur diye ama kotu arkadaş çevresi oluyor iste. Gel zaman git zaman kızımız 2 yaşındaydı artık yeter dedim bitsin 1 hafta ayrı kaldık babamlara geldim. Ailesi adayı yaptı duzelicem diye söz verdi is buldu herşey güzeldi , sonra eşim istemediğim halde 2 çocuğu yaptı elim ayağın baglasin" gidemiyim diye ve kısa bir sure sonra tekrar sapitti. İşinden oldu yüklü borçlara soktu . ailesi hep destek oldu düzeltsin diye herşey yapıldı ama o hep o yoldaydi . çok sabrettim çok sustum bunları hep ikinci kizima hamileyken yaşadım . 3 ay yine babası gilde kaldık cunku eşim işsizdi tekrar ikinci kızına doğuma" az kalmıştı iki baya toparlamisti eşim 1 senedir herşey yolundaydı borclarimiz bitmis iyi bir maas ve mutlu bir yuva olmuştuk ki son bir haftadır tekrar sapitti ve ayilmayacak şekilde kullanmaya başladı . eve gelmemeleri gelse de geç gelmeler . artık tak dedi bana da evden kovdum. Babamlar başka bir şehirde . onlara da herşeyi anlattım ve baba evine geri döndüm paylaşmak ve rahatlamak için aranızdayim. Benim gibi bu süreçlerden geçmiş kimler var hadi gelin konuşalım Dertleşelim .
Bu süreçlerden geçtim. Benim eşimin içki ve kumar alışkanlığı vardı. Eve aylarca gelmediği oluyor, öfke nöbetleri geçiriyordu. İcralar geliyordu. Boşanma davası açıp evi terkettim. 9 yıl anamın kapısında daha fenalarını çektim. Kocaman döndüm geri. Bir kızım var. Bilseydim ikinciyi yapardım. Menopoza girdim olmuyor. Şanslısın. Tek çaren ayrılık. Ama ona açık kapı bırak. Düzelirsen dönerim de. Dön. Tedavisine destek ol. İyi bir adam gibi geldi bana. Sadece alışkanlığın esiri.

Bu süreçlerden geçtim. Benim eşimin içki ve kumar alışkanlığı vardı. Eve aylarca gelmediği oluyor, öfke nöbetleri geçiriyordu. İcralar geliyordu. Boşanma davası açıp evi terkettim. 9 yıl anamın kapısında daha fenalarını çektim. Kocaman döndüm geri. Bir kızım var. Bilseydim ikinciyi yapardım. Menopoza girdim olmuyor. Şanslısın. Tek çaren ayrılık. Ama ona açık kapı bırak. Düzelirsen dönerim de. Dön. Tedavisine destek ol. İyi bir adam gibi geldi bana. Sadece alışkanlığın esiri.
Uyuşturucunun ne korkunç bir bağımlılık olduğunu biliyor musunuz? Bırakmanın ne kadar imkânsız olduğunu? Böyle ümit verici konuşmayın lütfen.

Hanimefendi yaşadıklarıniz sizde derin yaralar bırakmış. Bu yazdiklariniz asla sağlıklı değil.
Adam bonzai kullaniyor. BONZAİ.
Ne demek şanslısınız? Ne demek dön? Gencecik bir kadin var karşınızda. İki parmak kadar çocuk. Lütfen kendinize gelin. Siz hayata tutunamadiniz diye her kadin bağımlı, eve ekmek getirmekden aciz pipiliyi cekmek zorunda değil. Benim annem iki çocuğunu güller paşalar gibi büyüttü. Kimseye muhtaç kalmadi. Cabalasaydiniz sizde basarirdiniz. Kumarbaz alkolik adamdan ikinci cocuk yapmadim diye üzülmeyin. Allah korumuş. Hicbir çocuk bunu hak etmez

Back
X