39 yaşındayım ömrümün yarısı geçti onunla Sonra bir pik noktası oldu sorgulamaya başladım kendimi..Hep bu olaylar, psikolojik şiddet vs sırasında aman ölümlü dünya diye avuturdum kendimi sabretmeliydim çünkü herkez ölebilirdi vicdan azabı çekmemeliydim diye düşünürdüm sonra birgün o cinnet noktasının geldiği gün eee dedim ben kazık mi cakicam benim de bir tane hayatım var,yarın bende ölebilirim niye ben kaybedilmemek için cabalanmiyorum..herşeyi bırakıp cocugumla evden çıktım..17 yıllık evlilik ne demek . Koskoca bi Ömür nerdeyse Bi insan durduk yere 17 yılını heba etmek ister mi ? Bir kere geliyoruz dünyaya Ve bi erkek yüzünden hayatımız zehir olabiliyor . Eminim çok büyük sıkıntılar çekmişsinizdir manevi yönden .
Çocuk gibi bi adam. Sırtına kambur. Batsın böyle sevgi. Ne gerek var böyle sorumsuz adamları çekmeye. Annenizin sorunu elindeymiş. Hayatı bi şey değil yani. Bence söyleyin. Toplanın gidin. Ya da anneniz iyileşsin. Birlikte ayrılın evden. Böyle adamlar ömrünü yer insanın. Ben böylelerini hayatına yük etmeyi doğru bulmuyorum açıkçasıSadece o olsa tabi ki bırakmam sorunun Aslı yalan söylüyor olması sürekli ben affettikçe yapmaya devam ediyor boynumuza 250 bin borç bindi ödemekte çok güçlük çekicez ama o hiç bir şeyden fedakarlık etmek istemiyor üstüne yalanlarına devam ediyor her seferinde son şans veriyorum diyorum kendi kendime ama sonra hadi bi şans diye tekrar kendimi kandırıyorum
Aslında önemli olan borc birazda o borç ne bileyim bir iş yeri açar batar ödemesi o kadar koymaz ama yalanda yere borç ödemek sizi bilmem ama bana çok koyuyordu. Ayda dört buçuk bin borca gidiyordu bu kimin rızkı benim çocuğumun ve benim rizkimdi ve ben üç yıl boyunca bunun için bir yere calisicaktim affettim bende senin gibi sonra ikinci birşey çıktı dedi ki kaza yaptım karşı tarafa para verdim gene bir sürü borç ama bunu da ben üç ay sonra öğrendim hemde. Benim hikayem de bu okumak isterseniz Boşanmak için illa aldatılmak yada dovulmek mi gerekir artık daha güçlüyüm inansın sizde zamanla güçlü olacaksınız ve diyeceksiniz ki ben neden bunca borcu boşa odemisim ben şimdi onu diyorum ve boşa giden paralara uzukuyorjm kaç senedir çalışıyorum elimde birşey yok daha fazla kendinizi yipratmagin ve önünüze bakın sakin yenidenn şans vermeyinTabi ki önemli olan borcu ödemek değil sağlığımız yerinde olduktan sonra her türlü ödenir. Ama salak yerine konmak, emeklerinin boşa gitmesi, sen çabalarken karşındakinin umrunda olmaması, kimseye birşey anlatamıyor olmak çok acı verici . Şuan bu sevgimle bunları görebiliyorsam biliyorum ki iki gün sonra o sevgide bitecek belkide yerini nefrete bırakıcak. İnşallah hakkımda hayırlısı olur günlerim zehir Gibi geçiyor zira şu aralar
Çok sevmek bazen işi çözmüyor maalesef.. Anneniz yanınızdayken halledin bu meseleyi bence.. Dışarı çıkıp önce Eşinizle konuşun ama sonra ikiniz annenize söyleyinİyi geceler arkadaşlar. Dün eşimden boşanmaya tam olarak karar verdim. Bir ay kadar önce bana bir itirafta bulunmuştu bende onun yanında olacağımı söyleyip asla kabul etmem dediğim bi konuyu kabul edip eşimin yanında olma,birlikte atlatma kararı almıştım. Ama dün eşimin tekrar bi yalanını yakaladım. Benim için son nokta oldu bu adamın değişmeyeceğini anladım artık. Sorun şu ki bir hafta önce annem bize geldi bir ay kadar kalacak ve bi kaç gün sonra kayınvalidemde gelecek az bir sürede o kalacak. (Ailelerden Farklı bir şehirde yaşıyorum ) Annemin şuan kendi evine dönme durumu yok ameliyatlı ve benim ona yardımcı olmam gerekiyor ve babamla sorunları var şuan için iyileşene kadar burda kalmasını istiyorum . Sizce annemin dönmesini mi beklemeliyim boşanma konusunu eşime ve ailelere açmak için? İşin içinden çıkamıyorum bir türlü. Eşimin beni çok sevdiğine eminim ama yaptıkları bi evliliğe yakışmayacak şeyler ve ben mutsuz olmaktan yoruldum artık .
Zaten en baştan Başkalarından önce kendimizi düşünmeyi becerebilsek Hiç bu sorunları yaşamayacağız. Acaba biz onlar gibi olsak onlar bize sabredecekler miydi? Asla . Ben şimdi gururu incinmesin diye borçlarıyla ilgili bile konuşmamaya çalışıyorum ama tam tersi olsa o bana katlanmayacaktı . Onların dediğini yaptığın sürece iyisin. Ama bi dik başlılık yaparsan kendi doğrularını savunmaya geçersen senden kötüsü olmuyor . Babamdan da görüyorum bunu eşimden de.39 yaşındayım ömrümün yarısı geçti onunla Sonra bir pik noktası oldu sorgulamaya başladım kendimi..Hep bu olaylar, psikolojik şiddet vs sırasında aman ölümlü dünya diye avuturdum kendimi sabretmeliydim çünkü herkez ölebilirdi vicdan azabı çekmemeliydim diye düşünürdüm sonra birgün o cinnet noktasının geldiği gün eee dedim ben kazık mi cakicam benim de bir tane hayatım var,yarın bende ölebilirim niye ben kaybedilmemek için cabalanmiyorum..herşeyi bırakıp cocugumla evden çıktım..
Zamaninda borçlarını ödemek için ise girdiğim her hakaretini çektiğim adam sonra benle çocuğumuzun nafaka pazarlığına oturdu
Haklısınız tabi ki. Çöpe giden bir para 250 bin lira ne demek bi ev parası. Aldığı maaş şuan 7 bin lira 6500 ü borca gidiyor. 500 lirayla kira mi ödeyeyim yemek mi yiyeyim faturalarımı ödeyeyim? 2 yıldır Çocuk için uğraşıyoruz şu saatten sonra boşanmasam bile borçlar yüzünden en az 5 yıl ertelemek zorundayım. 5 yıl sonra tek seferde bebek olacak mı bunun garantisi var mı yaşım geçecek bu seferde zaten olmayan bebeğime birde yaşımdan dolayı belki kavuşamıcam. Yani tek bi hata o kadar çok şeyi etkiliyor ki ama onlar bunun farkında değil . Evlenmeden önce çok güçlü olduğumu düşünürdüm. Ama öyle değilmişim. Şuan sanki kollarımdan zincirlerle bağlamışlar gibi hissediyorum . Eşimle konuştuktan ve kendi hayatımı kurduktan sonra O zincirleri kıracağım hissediyorum . Şuan tek istediğim bu. Hikayenizi okucam en kısa zamandaAslında önemli olan borc birazda o borç ne bileyim bir iş yeri açar batar ödemesi o kadar koymaz ama yalanda yere borç ödemek sizi bilmem ama bana çok koyuyordu. Ayda dört buçuk bin borca gidiyordu bu kimin rızkı benim çocuğumun ve benim rizkimdi ve ben üç yıl boyunca bunun için bir yere calisicaktim affettim bende senin gibi sonra ikinci birşey çıktı dedi ki kaza yaptım karşı tarafa para verdim gene bir sürü borç ama bunu da ben üç ay sonra öğrendim hemde. Benim hikayem de bu okumak isterseniz Boşanmak için illa aldatılmak yada dovulmek mi gerekir artık daha güçlüyüm inansın sizde zamanla güçlü olacaksınız ve diyeceksiniz ki ben neden bunca borcu boşa odemisim ben şimdi onu diyorum ve boşa giden paralara uzukuyorjm kaç senedir çalışıyorum elimde birşey yok daha fazla kendinizi yipratmagin ve önünüze bakın sakin yenidenn şans vermeyin
Haklısınız tabi ki. Çöpe giden bir para 250 bin lira ne demek bi ev parası. Aldığı maaş şuan 7 bin lira 6500 ü borca gidiyor. 500 lirayla kira mi ödeyeyim yemek mi yiyeyim faturalarımı ödeyeyim? 2 yıldır Çocuk için uğraşıyoruz şu saatten sonra boşanmasam bile borçlar yüzünden en az 5 yıl ertelemek zorundayım. 5 yıl sonra tek seferde bebek olacak mı bunun garantisi var mı yaşım geçecek bu seferde zaten olmayan bebeğime birde yaşımdan dolayı belki kavuşamıcam. Yani tek bi hata o kadar çok şeyi etkiliyor ki ama onlar bunun farkında değil . Evlenmeden önce çok güçlü olduğumu düşünürdüm. Ama öyle değilmişim. Şuan sanki kollarımdan zincirlerle bağlamışlar gibi hissediyorum . Eşimle konuştuktan ve kendi hayatımı kurduktan sonra O zincirleri kıracağım hissediyorum . Şuan tek istediğim bu. Hikayenizi okucam en kısa zamanda
Oku canım bizde bebek de var onun çocuk olunca daha zor oluyor ve ben borçları bilmiyordim yoksa çocuk yapmazdik bizimki iddia oynamadi ama sonuç aynı değişmiyorlar sen de yol yakınken vazgeç gecinemezsiniz neden kendini bu hayata mahkum edesin. Bak benden sana tavsiye ayrıl bir işe gir ve eline paranı alınca ne rahat ediceksin ben şuan elime maaşım geliyor hatta para bile arttırıyorum ne güzelmiş diyorumHaklısınız tabi ki. Çöpe giden bir para 250 bin lira ne demek bi ev parası. Aldığı maaş şuan 7 bin lira 6500 ü borca gidiyor. 500 lirayla kira mi ödeyeyim yemek mi yiyeyim faturalarımı ödeyeyim? 2 yıldır Çocuk için uğraşıyoruz şu saatten sonra boşanmasam bile borçlar yüzünden en az 5 yıl ertelemek zorundayım. 5 yıl sonra tek seferde bebek olacak mı bunun garantisi var mı yaşım geçecek bu seferde zaten olmayan bebeğime birde yaşımdan dolayı belki kavuşamıcam. Yani tek bi hata o kadar çok şeyi etkiliyor ki ama onlar bunun farkında değil . Evlenmeden önce çok güçlü olduğumu düşünürdüm. Ama öyle değilmişim. Şuan sanki kollarımdan zincirlerle bağlamışlar gibi hissediyorum . Eşimle konuştuktan ve kendi hayatımı kurduktan sonra O zincirleri kıracağım hissediyorum . Şuan tek istediğim bu. Hikayenizi okucam en kısa zamanda
Zaten lise bittiğinden beri hep çalıştım birikimimi yaptım üniversiteye giderken haftasonları yine aynı yerde çalıştım evlenene kadar hep çalıştım paramı biriktirdim istediğim gibi harcadım o yüzden Şuan koca eline bakan bi kadın gibi oldum . Zaten evlendiğimden beri bunu hazmedemiyordum ailemden bile yıllardır bir kuruş İstemeyen ben kocamdan istiyordum . İnşallah eski kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim güçlü günlerime mutlu günlerime geri dönücemOku canım bizde bebek de var onun çocuk olunca daha zor oluyor ve ben borçları bilmiyordim yoksa çocuk yapmazdik bizimki iddia oynamadi ama sonuç aynı değişmiyorlar sen de yol yakınken vazgeç gecinemezsiniz neden kendini bu hayata mahkum edesin. Bak benden sana tavsiye ayrıl bir işe gir ve eline paranı alınca ne rahat ediceksin ben şuan elime maaşım geliyor hatta para bile arttırıyorum ne güzelmiş diyorum
Zaten şuan kayınvalidem falan geldi konuşamam şu durumdaTabi ki beklemelisin. Ha 1 ay önce ha 1 ay sonra. Kafanda netleştirmişsin bu önemli
Artık her kararında en önce kendi menfaatini düşün. Annen dönsün evine sonra konuş. Şimdi konuşmak mantıksız
Öyle tabi ki çocuğum olsa aman babasından ayrılmasın düzelir şu bu diye yıllarca ötelerdim muhtemelen. Ama bi çocuğumun olmasınıda dünyalara değişmezdimŞuan bunları hissetmen çok normal..güçsüz olduğunu düşünmen...Dibi görünce aynı hızla yukarı itmeye baslicaksin kendini...şuan bir çocuğunuzun olmaması senin için avantaj...
İllaha kendi çocuğun mu olması gerekli ablan, abin veya kardeşin varsa onlardan birisinin çocuğu yani yeğeninle bu hissi yaşayamazmısın?Öyle tabi ki çocuğum olsa aman babasından ayrılmasın düzelir şu bu diye yıllarca ötelerdim muhtemelen. Ama bi çocuğumun olmasınıda dünyalara değişmezdimhayırlısı böyleymiş dua ederken hep hayırlıysa doğru zamansa evlat ver bana allahım dedim oda sesimi duydu şu durumda vermedi . Burdan çocuk hasreti çeken arkadaşlarıma da söylemiş olayım . Gerçekten Allah vermiyorsa bir sebebi var şuan farkında olmasalar bile var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?