mehiri kendinize alabilirsiniz. kalan mallar konusunda ancak yarı yarıya olabilir. arsa evlilikten önce ise o da eşinize aittir diye biliyorum. bence burda bi cevap bulamazsınız bunları eşinizle konuşun. adam hayır, niye evlilikte sadece 50 bini ödenmiş evi sana vereyim de diyebilir.
Tazminat davası açmalısın 5 yıl boyunca kandırılmışsın!
Boşanacağınızı söylediniz mi kendisine?
Madem hatasını kabul ediyor evi sanırım o yaşta çocuğun üzerine yapamaz ama sizin üzerinize yapsın. Tek başına yapmadınız çocuğu bir garantiniz olsun hayatta. Şöyle de önerebilirsiniz mesela mirasla üniversite çağına geldiğinde çocuğun üzerine geçsin ev(çok mantıklı değil evi 18 yaşında birine vermek evet ama şimdilik bu şekilde çözüm önerebilirsiniz) Çocuğunuzu düşündüğünüzü göstermek için . Ayrıca bakıcıyı da ortak ödeyin veya kendisi ödesin bunları kendisiyle konuşun iki kişi yaptınız masraflarından ikinizde sorumlusunuz.
Konuştuktan sonra avukatla görüşüp mal varlığını tamamiyle ortaya dökün bence avukatlarla çözün.
Bence ilk etapta boşanmak istediğinizi söyleyip nasıl tepki vericeğini, çocuğunuzun ve sizin haklarınızı nasıl koruyacağı bu konuda planının ne olduğunu bi duymak isteyin hiç bir şey söylemeyip.
Eğer sizin düşündüğünüz gibi gelişirse ki bence istedikleriniz gayet makul sorun yok herkes kendi yoluna. Ama aksine sizi düşünmeyip kendini korumaya çalışırsa size bunca zaman yaptığı haksızlığı burnundan getirmeniz hakkınız.
Bunları öncelikle onunla konuşmanız gerekli sonra takip edilecek yolu az çok tahmin edebilirsiniz...
Normal bir boşanma olayı olsaydı haklısınız, evlilik sonrası edinilen mallar yarıya bölünür. Ancak bana ve bebeğime bunları yaşatıp gel malları yarıya bölelim sen de 50 bini al sus demek vicdana sığar mı?
Benim bu yaşadıklarımda ne kabahatim var? Bir nevi tazminat olsun evde.
Ayrıca ben bir bebekle hayatın yükünü omuzlarken kendisi ne yapacak?? Yaşattıklarının bir bedeli olmalı.
Öyleyse evi almanız daha avantajlı olur,orada oturmaya devam ederseniz maaş ve nafaka ile kolayca geçim sağlarsınız.Bakıcı ücretini ortak ödemeyi teklif edin ayrıca...Ben çok mücadeleci biri değilim, çabuk dağılıyorum, detayları atlarım. Genel yapım böyledir. Eşim tam tersi. Önce siz bana bir fikir verin ki nasıl konuşayım neler isteyeyim, ona göre konuşacağım elbette eşimle de. Pişman olmak istemiyorum. Derdimi anlayabiliyor muyum??
neden anormal olsun? zamanla sevgi bitip o şekilde de boşanabilirdiniz. tamam baştan söyleseymiş iyiymiş. ama adama hırslanıyosunuz. eski konuya da baktım lut kavmine filan bağlamışsınız, ne alaka cidden? hakkınız olanı alın, nafakayı talep edin gerisi boş.
eger anlasırsanız hepsini bile siz alabilirsiniz ama mesele anlasmakta. cunku anlastıktan sonra kimse anlasmanın icerigine bakmıyor alacak verecek kısmına. yok anlasmalı bosanmıcam normal bosanıcam derseniz mal tasfiyesine gidilir. insallah esiniz anlayıslı davranır, sonucta bebek ikinizin de bebegi ve hatalı olan da kendisi oldugu icin anlayıslı olacagını ve cocugunuzun masrafına ortak olacagını dusunuyorum.
Canım yaşadığın şey gerçekten çok kötü ama o adam ne de olsa çocuğunun babası o nedenle bence durumunu hiçkimseye söyleme dolayısıyla tazminat davası da açma. Ancak ilk seçenekte sunduğun şartlar bana çok makul geldi. Evi elbette sen alacaksın. Anlaşmalı olursa şartlarım bunlar dersin yok çekişmeliye çevirirsen işi hiç istemeyeceğim durumlara geliriz diyerek aba altından sopa göster. Neticede o da durumunun ortaya çıkmasını istemez. Herkese seni aldattığını söylersiniz, boşanma sürecinde tüm sorumluluğu eşin üstlenir insanların senin üstüne gelmesini engeller bunu yapmak zorunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?