• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma kararım

Kızlar
şimdi bu süreçte boşanana kadar eşimle aynı evde yaşamak zorundayız
henüz babam boşanma kararımızı öğrenmedi
ve eşim için kendi adıma yüklü miktarlarda krediler çektim o da bu paraları kullandı
kredi borçlarını ödüyor,ve boşanana kadar da ödeyip bitireceğini söylüyor,beni o şekilde mağdur etmeyecekmiş söz verdi
ne yazık ki elimde hiç bir birikimim yok
ailemin evlenirken bana verdiği altınların hepsini elimden zorla aldı ve şu işi yapıcam bu işi yapıcam deyip batırdı
çektiğimiz kredileri de aynı şekilde
iş bulup çalışmak istiyorum her yere başvurdum
ama hiç iş deneyimim yok
sıfırdan,bir adım atıcam hayata ama nereden başlayacağımı,nasıl yapacağımı da bilmiyorum,korkuyorum

Kızlar
ve eşim için kendi adıma yüklü miktarlarda krediler çektim o da bu paraları kullandı
kredi borçlarını ödüyor,ve boşanana kadar da ödeyip bitireceğini söylüyor,beni o şekilde mağdur etmeyecekmiş söz verdi
ailemin evlenirken bana verdiği altınların hepsini elimden zorla aldı ve şu işi yapıcam bu işi yapıcam deyip batırdı
ama hiç iş deneyimim yok
sıfırdan,bir adım atıcam hayata ama nereden başlayacağımı,nasıl yapacağımı da bilmiyorum,korkuyorum
Benimde kocam çok zengin. Benden boşanmak istemiyordu sırf boşansın kurtulayım diye hiçbirşey almadan boşanıyorum başka türlü zaten hiçbir mal varlığı kendi üstüne değil onu mahkemeye versem gene alamam. Kendi de vermiyor. Yıllardır kredi şler çektim ödedim kendime yatırım yapsaydım en az 2 evim 1 arabam vardı. Ama yapacak bişeyim yok ondan kurtulayım Allah tekrardan bana bir yol açacaktır

arkadaşlar 9 yıllık evliliğimi bitirme kararı aldım
27 yaşındayım,eşimle birlikte büyüdük ve evliliğimiz bitiyor şimdi,kafam çol karışık,psikolojik olarak çöktüm şimdiden,halen aynı evin içinde kalıyoruz maddi durumlar yüzünden,bu süreci nasıl atlatıcam,doğru bir karar mı verdim onu bile bilmiyorum,fikirlerinize çok ihtiyacım var
Zaman herşeyin ilacı.Birbirinize sataşmadan sakince düşünün derim.

kendimi geliştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım,geç kaldığımı düşünüyorum ama pes etmeyeceğim,ailemi bu konuda ikna etmek cidden çok zor olacak benim için,dediğim gibi ailem boşanma fobisi olan bir aile,umarım her şey istediğim gibi olur,çok teşekkür ederiö ne güzel yazmışsınız
27 yaş geç değil. bakın 100 yaşında bir kadın kendisine banka kartı mı ne vermeyen bankaya pes etmeden başvuru yaparak mı ne istediği karta ulaştı.

geç kalmışlık fikrini atın zihninizden. her gün yeni bir hayat ve ömrümüz ne kadar olacak biz bilmiyoruz. ben çevreme hadi 10 yıllık ömrün varsa böyle de ya daha uzun yaşarsan. geleceğine yatırım yap çok hırpalama canını.

bu yüzden kendi sevdiklerinize odaklanın ve gerisi gelecek inanın. ne kapılar açılır önünüzde.

aileniz sizin kararlığınızla ikna olacaktır. duygu sömürüsü yapın. geleceğiniz sizin ellerinizde. destekçiniz sizsiniz ilk önce. yaradan hepimize evlenme ve boşanma hakkı vermiş. kullar yaradandan üstün mü haşa. çağ değişiyor ve zihniyetler de değişmeli.

evli,bekar esas olan aileler için evlatlarının mutluluğu olmalı. benim de ailemde boşanma yok. kuzenim zor kurtardı kalan ömrünü. hala yok sayılır. ben de bekarım ya yanlış kişiye seçersem diye ama artık risk almaya değecek biri olursa neden olmasın kafasındayım. annem de esnedi.

umutlu olun ve her şeyin en iyisini,güzelini ve hayırlısını çağırın lütfen

Benimde kocam çok zengin. Benden boşanmak istemiyordu sırf boşansın kurtulayım diye hiçbirşey almadan boşanıyorum başka türlü zaten hiçbir mal varlığı kendi üstüne değil onu mahkemeye versem gene alamam. Kendi de vermiyor. Yıllardır kredi şler çektim ödedim kendime yatırım yapsaydım en az 2 evim 1 arabam vardı. Ama yapacak bişeyim yok ondan kurtulayım Allah tekrardan bana bir yol açacaktır
mallarınız yine olur. kendinizi ve ömrünüzü kurtarmanıza çok sevindim. içsel huzur ve sağlık en güzel zenginlik. her şey gönlünüzce olsun

Kızlar
ama hiç iş deneyimim yok
Korkman çok normal, başlarda zaten adapte olmakta zorlanacaksın ama emin ol sonrasında kendini çok daha iyi hissedeceksin iyi ki kurtuldum diyeceksin.

çok teşekkür ederim Amin hepimizin hakkında hayırlısı olsun İnşallah,birden çok neden arasın da beni en çok yıpratan şey maddi-manevi sömürülmüş olmaktı,psikolojik şiddet,geçim sıkıntısı,fiziksel şiddet boyutuna ulaştığımız zamanlar da oldu,zaten aynı yaştayız,bir karar alıp erken yaşta evlilik yaptık,sonrasın da eşimin ailesi tarafından(onlarla birlikte yaşadım bir süre eşimle birlikte)psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldım,sonrasın da ailem bize destek oldu ve onların boşta kalan evinde yaşamaya başladık,eşimin çalışma hayatına adapte olması uzun yıllarımızı aldı,küçüktü çünkü,ailem o süreçte bize destek oldu,eşim iş hayatına alıştıktan sonra da,her şey güzel gidecek zannederken,bana karşı tavırları değişti,arkadaşlarımla aramı bozdu,beni tamamen yalnız bırakmak için elinden geleni yaptı,dışarı çıkmama bile izin vermiyordu o yıllarda,makyaj yapamıyordum,istediğim gibi giyinemiyordum,çalışmak istiyordum ama ona da hep karşı çıktı,ben yıllarca bu şekilde yaşadım ve bu süreçte maddi olarak hep ailemden destek aldık,zaten düğünümüzden tutun da gelinliğime kadar benim ailem aldı yaptı,eşim hiç bir masraf yapmadı,zaten yapacak durumları da yoktu,ben bunları göze alarak evlendim(şuan ki aklımla çok farklı olurdu her şey ama)çok seviyorduk birbirimizi,evin faturaları,erzağı dışında bir harcaması yok bu eve dair,bana dair de yok,işini eline alması için amcam ona destekte bulundu,tır ehliyeti aldı,şuan güzel bir mesleği var,ama ben yerimde sayıyorum şuan,çocuğumuz yok,ben hiç düşünmedim,o istese de ben onda baba olacak figürü göremedim hiç bir zaman,ailesi her fırsatta bizi rahatsız edip eşimi doldurmaya çalıştı,ben görüşmesem de o görüşmeye devam etti,annesi çok büyük bir problemdi zaten evliliğimizde,ettiğimiz kavgaların büyük çoğunluğu da annesi yüzündendi,evin içinde heryer de bir darbe izi var eşimin sinirlenip kırıp dökmeleri yüzünden,ilk evlendiğimiz de her şey güzeldi ama,zamanla ortak noktalarımız olmadığını da anladım ben,sosyofobim oluştu,dışarı çıkamıyorum,arkadaşım kalmadı,ailem boşanma konusun da çok katı bir aile,benim boşanmamı istemiyorlar özellikle de annem,ağlayıp sızlıyor,beni bitirdiniz diyor(ablamlar da boşandığı için)bu kararı da 5 ay önce aldım,sanal ortamdan başka kızların fotoğraflarına bakıp,onlarla sohbet ettiğini yakaladım,bu sohbetler sırasında da ben eş kişisini arıyordum ve bana meşgul olduğunu söylüyordu beni sürekli arayıp darlama diyordu,bunu yakaladıktan sonra ona gösterdim ve o günden beridir boşanma konusu gündemimiz de
fiziksel şiddet bile görmüşsünüz
adamın işi bile yokmuş
amcanız adam etmiş
en sonunda aldatmaya teşebbüs var
ayrılın tabi
sizin bir mesleğiniz var mı ?
boşanınca nereye gideceksiniz ?

fiziksel şiddet bile görmüşsünüz
adamın işi bile yokmuş
amcanız adam etmiş
en sonunda aldatmaya teşebbüs var
ayrılın tabi
sizin bir mesleğiniz var mı ?
boşanınca nereye gideceksiniz ?
Bir mesleğim bile yok,iş deneyimim yok,lise mezunuyum,ailem bu süreçte beni desteklemiyor kesinlikle,onların yanına gidicem ama bana nasıl davranacaklarını az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur,babam çok sıkıntılı bir insan annem de öyle,ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum şuan da,kafam çok karışık,sürekli ağlıyorum

Bir mesleğim bile yok,iş deneyimim yok,lise mezunuyum,ailem bu süreçte beni desteklemiyor kesinlikle,onların yanına gidicem ama bana nasıl davranacaklarını az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur,babam çok sıkıntılı bir insan annem de öyle,ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum şuan da,kafam çok karışık,sürekli ağlıyorum
Bir iş bulup
Açıktan veya 2 senelik kolay atanan bir bölüm mü okusanız
Hem çalışır hem okursunuz
Lise mezunu KPSS sine girip atanmayı da deneyebilirsiniz

En kötü ihtimalle
Markette veya çağrı merkezinde part time iş bulun
Bir yandan da KPSS dershanesine gidin
Böylece hem evde olmazsınız
Hem de geleceğiniz için bir şeyler yapmış olursunuz

Back
X