Boşanma kararında emin olma

gnshusna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
593
97
118
Kızlar herkese merhaba..7 senedir evliyim ve 5 yaşında bir kızım var. Eşimle görücü usulü evlendik ve 7 sene süresince benim boşanmayı düşündüğüm başka zamanlarımda oldu.açtığım konulara bakarsanız az çok bilgi sahibi olabilirsiniz..şimdi bu düşünceyi en yoğun yaşadığım dönemdeyim artık.eşime yaklaşamıyorum ve onunda bana yaşlaşmasını pek istemiyorum artık.ama bir kızım var ve birbirlerine çok düşkünler yanlış kararlar almak istemiyorum.kendimi yıpranmış,tahammülsüz hissediyorum.ilişkimiz düzelmezse boşanmayı düşünüceğimi eşimede söylemiştim uzun uzun konuşmuştuk ama o bizim çok iyi bir çift olduğumuzu düşünüp pek ciddiye almadı beni ve hiçbişey olmuyomuş gibi davranıyor aramızda.üstelik ben soğuduğumu ve artık eskisi gibi hissetmediğimide söylemiştim kendisine.Bana yardım edin lütfen yanlış bir karar almak istemiyorum evladım sebebiyle boşanma yaşamış tecrübe etmişlerinde fikri çok önemli benim için

Bence eşinizle daha ciddi bir üslupla konuşun. Çok ciddi bir sorun yok gibi. Belki eşiniz hep böyle mutlu bir ailem var diye düşünüyordur. Gayet normal çoğu erkek için. Kızınız için biraz daha bekleyebilirsiniz. Belki eşinizin sizin tarafınızdan harekete geçirilmeye ihtiyacı vardır. Duygularını o anlatmıyorsa siz sorun. İlgi bekliyorsanız sebepler üretin. Bazı erkekler böyle kendi düşünmez ama farklı durumlarda da harekete geçebilir.

Tam olarak sorun nedir? Biraz acsan konuyu..
Aramızda iletişimsizlik var.ben evliliğimizle ilgili sorunları söylediğimde önemsemiyor yada önemsediğini söylüyor ama hiçbişey yapmıyor..
Cinsellik sorunu..7 senedir benim hiçbişey anlamadığım artık bana eziyet haline gelen ve onunda bildiği halde birşey yapmadığı geçiştirdiği bir mevzu ve bu durum benim cinsellik isteğimi bitirdi.
Ailesindeki gelin sıfatı köle demek..işlerine nasıl geliyorsa öyle yaşatıyorlar sana hayatı ve sürekli birlik içinde olmak istiyorlar..kayınvalidem hastalık hastası hep ölüyo (işine gelince gayet iyi)kayınpeder çok otorite;elimizi üstünden çekmeyip herşeye karşıyor.iftarda kızıcak diye cola almaya korktuğumuz dengesiz biri ve evliliğimin ilk senelerindede bana çok küfürler hakaretler etmişti henüz 20 yaşındayken ailemden ayrılıp gurbete gelip kültürlerine uyum sağlamakta zorlandığım için..
Şimdiye kadarki hayatımı hep birileri için yaşıyormuş gibi hissediyorum ve bu bende tükenmişlik sendromuma sebep oldu..şimdiye kadar farklı dönemlerde hep boşanmayı düşündüm ama her seferinde çaba gösterdim..artık çaba gösteremiyorum.içimden gelmiyor hiçbişey ama pişman olmayıda hiç istemiyorum

Kızım olmasaydı çoktan gitmiştim zaten yaşadığım evlilik hayatı yaşamayı istediğim bir hayat değil asla

Ben size bosanin veya bosanmayin demeyecegim,cunku hazir oldugunuzda kendiliginden olaylar gelisecektir.Demekki henuz hazir degilsinizki soruyorsunuz bosanayimmi diye!! Allah size oncelikle kolaylik versin.Bende suan sizin durumunuzdaydim ve kararsizim( Ustelik benim 25 yili askindir aklimda hep bosanmak ama insan hazir olmayincada hep sebepler suruyor one. Eyer gercekten icinizde herseyi bitirmisseniz bosanin bence.Kizinizi one surmeyin cunku daha sonra baska sebeplerle vazgecersiniz ve benim gibi 25 yili kroniklesmis bir mutsuzluk,cesaretsizlik icinde yasar gidersiniz Bu mutsuz haliniz ilede zaten kizinizi iyi bir sekilde yetistiremezsiniz.Her cocugun mutlu bir yuvada buyume hakki var.Ben basaramadim hem kendimi hemde cocugumu mutsuzluga mahkum ettim( sizin yeni bir hayata baslamak icin zamaniniz var. Gec kalmadan dogru karar vermeniz temenimle sevgiyle kalin.

merhaba, ciddi bir karar almadan önce psikolojik destek alin, objektif bakış acisi sunulur size. bunu ihmal etmeyin bir psikologdan hem karar verme surecinde hem de ola ki ayrilik olacaksa çabuk atlatma adina, isterseniz evlilik terapistine de başvurabilirsiniz, kendinizi ifade edip anlasilamiyorsaniz terapist size destek olur. sizin söylemeniz ise yaramıyor olabilir ama bi uzman karşı tarafa söylediğinde dr dikkate alınıyor genellikle..anne mutlu olamazsa cocuk asla olamiyor. çocuğunuz ve kendiniz icin mutlu olmanız şart, umarım hersey güzel olur sizin icin..

eşinizin eksileri artılardan fazlaysa zaten o evlilik bitmiştir,ama siz boşanmayı soru olarak soruyorsanız sizde hala bitmemiş,ben bu duruma geldiğimde hep kıyaslama yaparım şunun eşinden benimki iyi şunun eşinin şu huyları var benimkinde yok gibi,yani aileyi bir kenara bırakın sizde mutlu olmak için çaba sarfetmiyorsunuz anladığım kadarıyla,cinselliğe gelince, eşinizle konuşun sıkıntılarnızı söyleyin,isteklerinizide söyleyin sanmıyorum negatif davranıcağını

lutfen yanlis anlamayin yorumumu ama gorucu usuluyle yurt disina gelin alan-getiren bir aileden-esten ne bekliyordunuz ve daha da onemlisi, gorucu usuluyle yurt disina sizi gelin gondermis bir aileye bosanmis ve cocuklu bir kadin olarak gittiginizde neler yasayacaginizi tahmin ediyor musunuz?

bosanma karari alirken en buyuk belirleme unsuru gercekci olmaktir. terazinizde oncesi ve sonrasini kefelere koyun; hakkinizda oyle karar verin.

çalışıyor musun, çalışabilir misin? en azından bu süreçte ailen arkanda olur mu?

En son istanbula ailemin yanına gittiğimde dinlenmekten çok geri dönmeyi istememe düşüncesi vardı.eşimi hiç özlemedim evimide öyle annemlede konuşmuştum meseleyi ama onlar yuvamı kurtarmam için ısrar ediyorlar eşim beni sevdiği için.benim boşanmayı sorma sebebim kızım için bu karar bencillik gibi geliyor bana.annesinin mutlu olmayı istemesi üzerine onu babasından koparmak

Eşiniz bu kadar ciddi olabileceğinizi düşünmüyordur belki. Bize anlatır gibi bir kez daha anlatsanız?
Önce 6 sayfalık bir yazı yazdım okudu ve sonunda içimdeki herşeyi döktüm.ona karşı eskisi gibi hissetmediğimi bu evlilikte çok çaba harcadığımı ama artık çok yorulduğumu..ogün konu konuşuldu ve bitti şuan ben onları konuşmamışım gibi herşey normal gidiyor..sadece eşim gergin sinirli bir tipti onu törpüledi gibi biraz

Zamanımda eltimde psikoloğa gitmişti boşanabiliyorsan boşan dedi ama o eşini sevip boşanmak istemediği için antideprasan kullandı bi süre..eşimin ailesi insanın psikolojisini bozabilicek geri kalmış ve beklentileri çok yüksek bencil bir aile.eşimde bencildir

Eşimin benim gözümdeki en iyi artısı çocuğunu seven evine bakan bir adam.ama kayınlarım ve eşim için öncelik aileleri.sen bikaç arka planda kalıyorsun.eşin sevgi göstermesi anlamında benim beklentilerimi karşılamıyor ve cinsellik benim için eziyet haline geldiğinden soğudum sanırım artık ondan.evlilikte cinsellik yoksa çok şey değişiyormuş

Mrb yanlış anlaşılmıyım ailem istanbulda ben bursaya gelin geldim.ailem çok sordu emin olduğumu ama eşim çok sempatik tatlıdır 20 yaşında bi kız olarak karar bana bırakılınca tozpembe geldim tabiki.ben bu konuda ailemi suçluyorum biraz.kızımı düşünüyorum kendi yerime koyuyorum gözümden uzağa küçük bi yaşta evlenmesine izin verebiliceğimi sanmıyorum (büyük konuşmıyım)çünkü ailem asla olmaz veremeyiz yaşı küçük yada uzakta bizsiz olmaz deseydi vazgeçerdim ben.hatta babam ilk tanıştığımız zamanlarda istememişti eşime söylemiştim babam istemezse bu iş asla olmaz diye.ama hayat ne oldu demeden şimdiki evimde buldum 5 ay sonra kendimi

çalışıyor musun, çalışabilir misin? en azından bu süreçte ailen arkanda olur mu?
Şuan babam durumumu bilmiyor yaşadıklarımı bilse annem babamın kabul ediceğini düşünmüyor ama annem hala evliliğimi kızım sevebiyle sürdürmem düşüncesinde ve geçici bi süreç yaşadığımı düşünüyor.ben homeofis çalışıyorum evde ürünler yapıp satıyorum 5 senedir ama annem kantin işletmecisi 3 kantini var geri dönersem iş sıkıntım yok yani

eski konularına baktım. cinsellik büyük problem. adam da düzelmek için adım atmıyor. çok eskiden de aldatma teşebbüsleri olmuş. bilmiyorum yani büyük bi karar. ama evliliğin içinde olsan sensin. olmuyor diyorsan olmuyodur.

Ben evliliğimi düşündüğüm zaman hep keşke daha önceden boşansaydım bukadar beklemeseydim diyorum hep ama evlilik hiç kolay bitmiyor.ben hep eşini daha çok seven taraf oldum son bir iki senedir ama bu yordu sanırım beni şimdi onun bana daha çok yaklaşması sevmeye çalışması bana yılışıklık gibi geliyor..bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundayım

böyle ömür geçmez ama karı kocasınız. karı koca olamıyorsanız boşanırsınız. aynı evde yaşayaym ama görüşmeyeyim gibi bi durum olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…