Ben mi anlamadım? Ev aldınız kredi ödediniz ama tapu kayınpederin üstüne mi yapıldı?Evin bizim olan kadarını üstüne al dedim. O da bana yıllardır evde oturduğumuzu yada kiracı varken tüm kiraları bizim aldığımızı, şimdi babasından böyle bişey isterse babasına geçmiş yıllardaki kiraların babasının hakkı kadar olan kısmını ödememiz gerektiğini söyledi.
Dedim tabiki burda önemli şeyleri yazdım sadece. Bir açıklaması yok o konularda ama haklısın hata yaptım senin değerini bilememişim falan diyoNe sevmesi ya? Adam aldatmış sizi. Para pul yüzünden hırs yapmış, ondan boşanmak istemiyor bence. Başkasıyla yiyemezsin ne demek? Sevdiğinden mi böyle söylüyor sizce?
Sen daha boşanmadan başkasıyla yedin diyemediniz mi?
evlendik altınları sattık üstüne kredi çektik birazda eşimin birikmişi vardı ve araba aldık kredi borcumuz bitti aradan da 2 yıl geçti arabayı sattık ev aldık evi alırken babası para kattı evin 1/3 ü babasının yani. En başından beri satarsak evi, babasının hakkını veririrz diyorduk. Ben zaten kendi hakkımız olan kısımdan pay istedim o da bana bunları söyledi. Şu an arabamız yok ama arsamız var o bizim üstümüzeBen mi anlamadım? Ev aldınız kredi ödediniz ama tapu kayınpederin üstüne mi yapıldı?
Benimle kazandığını başkasıyla yemene izin vermem dedi
Tamam bu detayları bırakın bir kenara, evin tapusu kimin üzerine?evlendik altınları sattık üstüne kredi çektik birazda eşimin birikmişi vardı ve araba aldık kredi borcumuz bitti aradan da 2 yıl geçti arabayı sattık ev aldık evi alırken babası para kattı evin 1/3 ü babasının yani. En başından beri satarsak evi, babasının hakkını veririrz diyorduk. Ben zaten kendi hakkımız olan kısımdan pay istedim o da bana bunları söyledi. Şu an arabamız yok ama arsamız var o bizim üstümüze
Çok doğru gerçekten. Hem evlilik içerisinde alınan mal eşler üzerine olmalı hem de mallara aile şerhi konulmalı. Erkekler genelde ben çalıştım, kazandım ve ödedim diye düşünüyor. Kadın o parayı yemeyi de bilir. Belki lükslerinden, zevklerinden vazgeçiyor; harcamasını kısıyor, tek maaşla evi geçindiriyor da alınıyor o mallar belki. Erkeklerin bunları görmezden gelmelerine gerçekten sinir oluyorum. Kaç tane erkek bir tabak alıyordur eve, kaç tane erkek bir çarşaf alıyordur mesela? Bunları hesap eden yok. Kadınlar aklını kullansın. Evlilik akdi içinde alınan mal ortaktır. Kayınaileler de dış kapının dış mandalıdır. Böyle şeylere kimsenin izin vermemesi gerekiyor.Kamu spotu yapılsın madem burası kadınlar kulübü, kadınlar sorunlarını, mutluluğunu paylaşıyor madem. Kamu spotu kısmı yapılsın, eş ailesi veya başka kişiler üzerine mal almayın, zararlı çıkarsınız diye. Artık erkekler uyandı, yaşayacaklarını biliyorlar. Bin türlü bahane ile kardeş, ana, baba üzerine yapıyorlar malları. Bunu kim yaparsa asla güvenmeyin o kişiye. Gelecekte boşanma durumunda mal kaçırmayı planlıyordur bunu unutmayın.
Babasının üstüneTamam bu detayları bırakın bir kenara, evin tapusu kimin üzeri
İşte şimdi konu sahibi adına olsaydı, eşinin babasının katkısı ispatlasaydı karşı taraf, kalan malın yarısını alacaktı. İspatlayamazlarsa tüm malın yarısını. Kadın ister çalışsın ister çalışmasın. Kadını korumak için konulan bu hükmü, bizzat kadınlar kullanmıyor.Çok doğru gerçekten. Hem evlilik içerisinde alınan mal eşler üzerine olmalı hem de mallara aile şerhi konulmalı. Erkekler genelde ben çalıştım, kazandım ve ödedim diye düşünüyor. Kadın o parayı yemeyi de bilir. Belki lükslerinden, zevklerinden vazgeçiyor; harcamasını kısıyor, tek maaşla evi geçindiriyor da alınıyor o mallar belki. Erkeklerin bunları görmezden gelmelerine gerçekten sinir oluyorum. Kaç tane erkek bir tabak alıyordur eve, kaç tane erkek bir çarşaf alıyordur mesela? Bunları hesap eden yok. Kadınlar aklını kullansın. Evlilik akdi içinde alınan mal ortaktır. Kayınaileler de dış kapının dış mandalıdır. Böyle şeylere kimsenin izin vermemesi gerekiyor.
E geçmiş olsun, çoook sağlam bir avukat bulman lazım acilenBabasının üstüne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?