Bosanma korkusu

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese iyi aksamlar, benim bosanmamdan dolayi ailecek evlenme ve bosanma fobisi basladi bizde. Kardesimin iki senedir görüstügü bir kiz var daha kendisiyle tanismadik ama kizin ailesi mezhep farkliligindan dolayi sorun cikariyormus. Kardesim olsun biz evlnecez diyor, onun disinda kizla ilgili hic bir bilgimiz yok. Annemler kizin ailesi simdiden mezhep sorunu cikarttiklari icin kiza olumsuz bakiyorlar. Evlenirler yürütemezler bir bosanmayi, aile sorunlarini daha kaldiramayiz diyorlar. Onlari cok iyi anliyorum, üzülüyorum, ben bosandigim icin kendimi hala sorumlu hissediyorum, kime ne yaptikta bunlar basimiza geldi diyorlar. Belki ayni seyleri yasayanlar varsa yardimci olurlar diye buraya yazdim.Aranizda bosanipta, kardeslerinin evlilikleri ya da nisanliliklarida calkantili olanlar var mi? Nasil üstesinden geliyorsunuz bu streslerin?

Bir sürü insan boşanıyor evleniyor tekrar boşanıyor. Bunu travma haline niye getirdiniz ailece? Fazla abartılı bir tutum bence. Kardeşiniz de evlenir seviyorsa ve istiyorsa. Anlaşamazlarsa da ayrılırlar. Kaldırılamayacak bir şey yok bunda.
Bilmiyorum bosandiniz mi ama, kötü bir evlilik ve bosanma süreci yasanilacak en büyük travmalardan biri. Insanlara karsi güvensizlik olusuyor.

Kardeşiniz x le evlenecek siz y ile evlenip boşanmışsınız. Aynı ailede eşit şartlarda büyüyen kardeşlerin bile huyu suyu bir değil. Sen çürük elmaya denk geldin diye herkes mi öyle olacak? Korkunuz karşı taraftan da ol asın ayrıca siz kardeşinize kefil misiniz? Belki de o sıkıntı çıkaracak

Kardeşinizin ve birlikte olacağı kişinin vereceği bir karar bu. Sorunları isterler ve gayret gösterirlerse aşabilirler. Siz boşandınız diye onlar da boşanacak değil.
Insallah asarlar ve sonlari benim gibi olmaz ama bastan sorunlarla baslamasi korkumuzu iyice gelistirdi. Cünkü benimkide bastam sorunlu baslamisti ve sonu gelmedi ama kardesim evlenmeye kararli.

Kardeşiniz x le evlenecek siz y ile evlenip boşanmışsınız. Aynı ailede eşit şartlarda büyüyen kardeşlerin bile huyu suyu bir değil. Sen çürük elmaya denk geldin diye herkes mi öyle olacak? Korkunuz karşı taraftan da ol asın ayrıca siz kardeşinize kefil misiniz? Belki de o sıkıntı çıkaracak
Biliyorum her sey mümkün ama anne baba iste bu evladimda mi hayal kirikligi yasar mi diye korkuyor.

Bilmiyorum bosandiniz mi ama, kötü bir evlilik ve bosanma süreci yasanilacak en büyük travmalardan biri. Insanlara karsi güvensizlik olusuyor.
Yani vallahi pek ümitvar olamayacağım. Ailemde bir tek boşanan bile yok. Ama nişanlımın ailesinde de evli kalabilen yok. Ve biz de sorunlar yaşıyoruz. Ayrılmanın eşiğindeyiz. Ben onun davranışlarını aile yapısındaki garipliklere bağlıyorum. Eskiden önemli değil derdim ama önemli. Derin izler bırakmış onda. Ben görüyorum ama o göremiyor.

Tek bildigim gecinmeye iki tarafinda gonlu varsa bir sekilde orta yol bulunuyor. Yoksa o bu bahane oluyor. Tek tarafli caba ile olmuyor. Iki taraf da ayni fedakarligi gostermeli. Bu arada ben de bosandim ama boyle korkularim yok. Bosanmak da dunyanin sonu degil.
Simdiden sorunlari varsa hic bu ise girmesinler derim ben.

Yani vallahi pek ümitvar olamayacağım. Ailemde bir tek boşanan bile yok. Ama nişanlımın ailesinde de evli kalabilen yok. Ve biz de sorunlar yaşıyoruz. Ayrılmanın eşiğindeyiz. Ben onun davranışlarını aile yapısındaki garipliklere bağlıyorum. Eskiden önemli değil derdim ama önemli. Derin izler bırakmış onda. Ben görüyorum ama o göremiyor.
Benim ailemde tek benim bosanan benim eski esimin üc kardeside bosandi ve yegenleride. Bilmiyorum bir baglanti varmidir:) Neyin onda derin izler biraktigini kastediyorsunuz, bosanmalarin mi?

Tek bildigim gecinmeye iki tarafinda gonlu varsa bir sekilde orta yol bulunuyor. Yoksa o bu bahane oluyor. Tek tarafli caba ile olmuyor. Iki taraf da ayni fedakarligi gostermeli. Bu arada ben de bosandim ama boyle korkularim yok. Bosanmak da dunyanin sonu degil.
Simdiden sorunlari varsa hic bu ise girmesinler derim ben.
Benim kendi hayatim icinde fazla korkularim yok ama ailemin bunu takmasina üzülüyorum. Bilmiyorum sizde nasil ama ben kendim icin bir daha evlenmeye sicak bakmiyorum.

Mezhep farkı hep sorun oluyor
Şimdi olmasa bile ilerde çocukları olduğunda yetiştirme farklılıklarından çatışmalar illaki oluyor
Aileler arası soğukluk fazlasıyla oluyor falan
Zor yani

Böyle bir şeyi ailecek stres yapmadığımız için üstesinden gelmek gibi bir problemimiz yok. Dünyanın sonu gibi algınlanmasa sorun olmaz aslında. Siz boşanınca neden ailecek boşanıyorsunuz orasını anlamadım. İki kişinin anlaşamayıp boşanması evlenmesi kadar hatta grip olmak kadar doğal bir durum. Aileleri bu kadar işin içine dahil ederseniz sonucu bu oluyor işte. Bizim ailede de boşanan yoktu teyze kızım boşandı geçen ay hem de çekişmeli baya olaylı bir şekilde travma falan oluşmadı hiçbirimizde gayet normal karşıladık normal bir durum çünkü.

Benim kendi hayatim icinde fazla korkularim yok ama ailemin bunu takmasina üzülüyorum. Bilmiyorum sizde nasil ama ben kendim icin bir daha evlenmeye sicak bakmiyorum.
Eger bosanmaya bir bitis degil de yeni bir baslangic olarak bakarsan sorun degil. Ancak bosandim diye kendini defolu gorursen baskalarinin da boyle gormesine musade etmis olursun. Ailen belki ilk defa yasadigi icin alisamamis olabilir. Ancak saglikli olmayan bir evliligi oldurmaya calismak da anlamsiz. Zaten yuruseydi bosanmazdiniz. Ben kendime yeni bir duzen kurdum. Ozgurluge alistiktan sonra evlenmeyi dusunmuyorum. Ancak bilemem. Belki bu gonul yeniden sever kimbilir o zaman evlenirim. Bosanma isini tü kaka gibi gormeyi birakin. Evlenmek normalse ayrilmak da oyle. Saglik normalse hastalik da oyle. Kimse bosanacagim diye evlenmiyor.
Ha kadesinizin durumuna gelince sanirim aradaki farkliliklari sorun yapan kiz tarafi. Simdiden problem varsa uzatmamak, evlenmeden ayrilmak en mantiklisi cunku bu sorun olarak gorulen sey hep gundeme gelecektir.

Annem ablam ben bosandik sonra ben tekrar evlendim 10 yildirda mutlu bir evliligim var.evet zor surecler ama gecmisi fazla kurcalarsak mutlu olmak imkansiz.esimi ve ailesini kultur farki nedeniyle benim annemde istemedi esimin anneside beni istemedi.biz evlendik ama mutluyuz.

Niye öyle düşünüyorsunuz? Her ilişki farklıdır. Hatta aynı insan bile iki Farklı ilişkide farklı olabilir. Bu işler biraz da şans. Sonuçta bu ihtimal bütün evlilikler de var

Herkese iyi aksamlar, benim bosanmamdan dolayi ailecek evlenme ve bosanma fobisi basladi bizde. Kardesimin iki senedir görüstügü bir kiz var daha kendisiyle tanismadik ama kizin ailesi mezhep farkliligindan dolayi sorun cikariyormus. Kardesim olsun biz evlnecez diyor, onun disinda kizla ilgili hic bir bilgimiz yok. Annemler kizin ailesi simdiden mezhep sorunu cikarttiklari icin kiza olumsuz bakiyorlar. Evlenirler yürütemezler bir bosanmayi, aile sorunlarini daha kaldiramayiz diyorlar. Onlari cok iyi anliyorum, üzülüyorum, ben bosandigim icin kendimi hala sorumlu hissediyorum, kime ne yaptikta bunlar basimiza geldi diyorlar. Belki ayni seyleri yasayanlar varsa yardimci olurlar diye buraya yazdim.Aranizda bosanipta, kardeslerinin evlilikleri ya da nisanliliklarida calkantili olanlar var mi? Nasil üstesinden geliyorsunuz bu streslerin?
Neden sıkıntı olsun. Evlenmek kadar bosanmak ta normal bir şey. Ayrıca mezhep farklılığı sorun ancak kardeşin ille de evlenecem diyorsa bırakın. Yaşaması gerekeni yaşasın görsün. Sende hayatına bak. Nolmus boşanmış ta hemen dünya başına mı yıkılmış. Ailen de abartıyor biraz

"boşanmak en büyük tramvalardan biri" demişsiniz bence biraz abartmışsınız.
İnsanlar evlat acısı yaşıyor, çocuk yaşta anne babalarını kaybediyor, çaresi olmayan hastalıklara tutulup tüm ömürlerini tedavi olmaya çalışmakla geçiriyor. Boşanmak tüm bunların yanında solda sıfır bence.
Kardeşinize de ailecek müdahale etmeyin, koskoca adam evleneceği zamanı kız arkadaşıyla kendi belirler herhalde. Evliliğinde kız da mutlu olursa kızın ailesi gelip yuvalarını yıkacak değil ya? Her şeyi gerçekten abartmışsınız. Bari gidin hep beraber aile terapisine falan başlayın belki hayata bakış açınız daha objektifleşir her şeyi drama çevirmesini ailecek

Boşanmadım ama yakınlarımdan boşananlar oldu. Evet zor bir süreç ama travma falan değil kusura bakmayın siz abartıyorsunuz. Öyle travma olsa, insanlara karşı güven kalmasa falan boşananlar tekrar evlenmezdi. Evlenmek ne kadar doğalsa boşanmak da o kadar doğal.

Back
X