Boşanma mahkemesinde neler yaşanıyor? Bu sıkıntı ne zaman geçer?

Bunun altında yatan en büyük neden kendinizi gerçeklestirmemiş olmanız. ne yazık ki kendinizi gerçeklestirmediginiz sürece devamlı özgüvensiz aynı zamanda onay ihtiyacı olan biri olarak kalırsınız. Yaşadıklarınızın asıl nedeni bu.
Şuan ki durumunuz değişmeniz gerektiğini bas bas bağırıyor.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama daha önce hayalini kurduğunuz her neyse onu gerçekleştirin.
Şuan odaklanmanız gereken şey eşinizin sizden boşamak istemesi değil, kendi kendinize duygusal olarak yetmemeniz gerçeği. Bunu bir şekilde değiştirmeniz gerekiyor.

Şu an destek alıyorum. Psikiyatristim bu sürecin normal ve yaşanması gerektiğini söylüyor. Sen insansın, böyle duygular yaşaman normal diyor. Kısaca zaman diyor. İlaçlarımı yükseltmedi bile. Çok doğal bu tepkiler dedi.

aman yapmasın inan çok güzel ruhlu insanlar var. rabbim iyilerle karşılaştırsın
Böyle ilişki geçmişlerim olsa falan bence çok daha kolay atlatırdım. Şu an sanki dünyada tek o kalmış da o da hep benim yüzümden gitmiş, ben onu hak etmemişim ve değersiz biriymişim gibi... Kendime dönemiyorum. Bağımlılık çok kötü bir şey. Sigaradan vazgeçememek gibi zararını bile bile

Çok doğru söylüyorsunuz. Ama yaşım 33 olacak. Artık her şey benden geçmiş gibi hissediyorum. Bu yaştan sonra mesela modern dans kursuna örneğin... nasıl gideyim ki? Ya da sil baştan üniversite? İş yeri açsam sermaye? Elalem ne derci birine çok zor bu saatten sonra... Büyük boşluktayım. Hayallerim çok uçuktu, muhtemelen gerçek olmadan da öleceğim. Mesela şarkı söylemek, sanat ile uğraşmak gibi çocuksu hayallerim vardı ki çocukluktan beri hayal de pek kurmadım. Bir onu çok istemiştim. Evren de bana artık kendini sev diyor, artık korkma diyor ama aile evine dönmek de iyi çocuk olma takıntımı uyandırıyor. Örneğin isterdim ki kimseye bir şey demeden bir mekanda eğleneyim ama eve 5 dk geciksem babam merak ediyor. Eşim de 5 saat geciksem aramazdı aksine... ben yine de çok dikkat ederdim. Evden çıkmazdım onsuz. Sonuç, kendime yabancılaşmak... korkmak ve evet bu benim hayatım diyememek. Çünkü annem babama aitim gibiyim şimdi de...

Belki geçer, belki yas döneminden böyle. Belki ben de cesaretli biri olurum ama böyle gidersem, ana babasına bağımlı eşek kadar bir kadın olup, bunalımla öleceğim.

Ne yapmalıyım nereden başlamalıyım başarır mıyım ya da isteklerim etik dışı mı kalır aileme... hiç bilmiyorum. İçimde cesaret alamayıp dışarı yansımamış uçuk kaçık biri ölüyor günden güne. hata yapmaktan çok korkuyorum. Ailemi daha fazla hayal kırıklığına uğratmamak için nefes bile almakta zorlanıyorum hata yaparım diye.

Sizi mutive etmek için yazmıyorum gayet genç ve her şeyi yapabilecek yaştasınız. Size örnek vereyim ben 28 yaşındayım ve ikinci üniversitemi okuyorum, şuan iş arkadaşım 31 yaşında hukuk okuyor. Sadece bunlarda değil bir çok şey yapıyoruz. Bizim sizden hiç bir farkımız yok.

Yaa, bunu söylemeniz bile şu an umut verdi bana. Sadece nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Şu an yaşaman gerektiğini yaşıyorsun. Acı çekmen çoook normal. Ama emin ol geçecek. Kimimiz için biraz daha geç belki ama geçeceğine emin ol.
Ben davaya kot pantolon, şık ama sade bir bluz ve altına stilettoyla gitmiştim. Aslında normal bir iş kıyafetimdi. 10 dakika bile sürmedi zaten. Sadece ağlamamaya çalış. Dik dur. Duruşun kıyafetten daha önemli bence.
Gör bak zaman geçsin, yaraların kabuk bağlasın iyi ki diyeceksin. Yaşın çok ama çok genç. Ben bile 44 yaşında hayata umutla bakıyorum.
Gerçekleştirmek isteyipte daha önce yapamadığın ne varsa ona odaklan. Sana çok iyi gelecek.
Umarım çabuk toparlar ve hayatına bakarsın

Ne zamandır ilaç kullanıyorsun bilmiyorum ama 15-20 gün sonra etkisini göstermeye başlaması gerek. Eğer şikayetlerinde azalma olmuyorsa bence yanlış birşeyler vardır. Ilaç kullanırken en can sıkıcı olaylar için bile 'aman sonra üzülürüm' diye düşünüp hiç umursamıyordum. Beni daha enerjik yapmıştı, içine kapanma durumu yaşamadım desem yanlış olmaz.
Ayrıca ilaç kullanmadan bile acımız bir süre sonra hafifliyor, kullanırken daha hızlı iyileşme olmalı...yoksa neden kullanasın ki?

Pekı evlenmeden once nekadar bırlıkte oldunuz sevgılıydınız yani. Baya yıllar suren bırseymı

10 ay evli kaldım bende boşanma davasına bile gelmedi gittik geldik iki sene boş boş sonra hakim boşadı spor giyinmiştim kafamın toparlanması tam 6 ay sürdü sonra zaten önüne bakıyorsun işe gir sevdiklerinle zaman geçir muhakak

Öncelikle kendinize bir iş bulun ve yani zamanda eğitim durumunuzu ise göre yol alın ve yavaş yavaş gelişmeye başlayın.
Hayatınız boyunca eşinizin yasını tutmayın. Hayatınıza bakın.
Boşandım.
İş buldum. Meşgalem de çok, ailem boş bırakmıyor.
Fakat aklım hep geçmişte. Delirmekten korkuyorum . Dertleşebileceğim kimse yok çünkü herkes bıkmış durumda... Kimse o adamı benden duymak istemiyor, haklılar da. Ben ne yapacağım o olmadan yani geri dönsün demiyorum. Olmamalı zaten ama onsuz nasıl yaşanır ki
Bir de aile evi derdi. Bu yaştan sonra tekrar, koyuyor yani dönmek. Dediğim farklı bir şey. Tabii ki onlar için ölürüm. İyi ki varlar. Ama ben tek başına bir kimliğimle var mıyım yok muyum emin değilim

Teşekkür ederim. Mahkeme bitti. Hiç de büyütmeye değmezmiş. Boşandım, iş buldum ama içime atarak üzülmeye devam ediyorum

Ben ilaçları maalesef liseden beri kullanıyorum yeni değil

boşandım.
İşe girdim.
Geçmiyor. Bıktım.

Teşekkür ederim. Mahkeme bitti. Hiç de büyütmeye değmezmiş. Boşandım, iş buldum ama içime atarak üzülmeye devam ediyorum
Hayırlı olsun. İş bulup çalışmana çok sevindim. Henüz çok taze acıların. Üzülmen de çok normal. Ama geçecek emin ol.

Kimliğimizi eşlerimiz/sevgililerimiz belirlemiyor. Dünyaya tek geldik ve giderken de tek gideceğiz. Zaman her şeyin ilacı dedikleri gerçek, daha çok taze merak etmeyin geçecek gidecek. Siz kendinize değer verin yeter ki

Hayırlı olsun. İş bulup çalışmana çok sevindim. Henüz çok taze acıların. Üzülmen de çok normal. Ama geçecek emin ol.
İnşallah. Bazen ölmeyi düşünüyorum çok bunaldım artık bu konudan ve yaşadıklarımı düşünmekten... Her şey bulanık önümde. İnşallah bir an önce geçer artık

Kimliğimizi eşlerimiz/sevgililerimiz belirlemiyor. Dünyaya tek geldik ve giderken de tek gideceğiz. Zaman her şeyin ilacı dedikleri gerçek, daha çok taze merak etmeyin geçecek gidecek. Siz kendinize değer verin yeter ki
onunla hayatımın yarısı geçti. Tek başına bir kimliği yaşamayalı çok oldu. Kolum kopmuş gibi canım yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…