Boşanma mevzusu

Karadutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
1.458
3.260
83
Boşandım da o yüzden yazıyorum bunları. 2 Ay olacak işte anlaşmalı bitti.

Boşanmak hak mı ? yani biz kadınlar büyük umutlarla takıyoruz o yüzüğü parmağımıza . Böyle sonsuz aşk olsun hayalleriyle katlanıyoruz her zorluğa.

Benim evliliğim çok zordu. Anne olamadım 7 senede 9 tüp bebek tedavisine rağmen. Eşim askerdi. Sürekli yolunu bekledim falan yıllarca ayrı yaşadık. Ailemden uzakta tek başına kaldim senelerce. Ilgiye bedensel temasa aç kaldim resmen. Ama sonunda ihanete uğradım ve terkedildim.

Sorguluyorum yeni yeni. Adam benden geçmiş, sevmiyor artık. Başkasına aşık olmuş. Başkasını sevmiş. Evet mutlu olmak onun da hakkı. Sevmediği bir kadınla devam etmesinin de bir anlamı yok. Ben çok zor kabullendim çok zor attım içimdeki sevgiyi.

Ya anlamıyorum kolay mi her şey öyle. Bir bağ kuruyorsun. Hayaller gelecek planları ev dayayıp döşüyorsun. Emekler veriyorsun. Evet kavgalar kıyametler oluyor evlilik yıpranıyor. Yani bir başka kadın geliyor gündeme ve o evlilik hayaller planlar geçmiş bir an içinde çöp oluyor.

2 aylık bir kadin bu bu arada. Yani 2 ay önce hayatına giren bir kadın için beni terketti. Hayır normal değil bu kadar dememe rağmen bana hakaret edip " ben seni hic sevmemişim o kadın karşıma çıkınca Anladim. Hissettiğim tek şey sana karşı zorunlulukmuş " dedi .

Yani 13 yıllık emek arkadaşlar 2 aylık bir kadin için bitecek miymiş? Yani mantık yok falan da... bilseydim kendimi bu evlilik birliği için bunca heder etmezdim.

Bilseydim daha bencil olurdum. Onun için daha az endişe duyardım.

Mutlu olmak herkesin hakkı, boşanmak da hak mı?

Kafam çok karışık.

Bu arada ben çok iyiyim. Hayatıma yeni birini aldım. Tanışma aşamasındayız. Inanılmaz etkileniyorum erkek arkadaşımdan. Görüşmek için dakikaları sayıyorum.

Ama hala ihanetin travmasını atlatamadım.

Bundan sonra ki hayatınızda olacak olan insanla çok mutlu olduğunuzda anlayacaksınız başınıza bunların neden geldiğini.İnşallah Allah size de ‘’iyi ki o yollardan geçmişim bu mutluluk o yollardan geçiyormuş ‘’ dedirtir.

Tek yanlışımız bu zaten hayatımızın merkezıne koymak.Aslında merkeze koymasak her şey daha ıyı olur

Hatırladım sizi...Şuan yazacağımız hiçbir teselli cümlesi sizin daha iyi hissetmenizi sağlamaz.Ama şundan emin olabilirsiniz bu kırgınlık ve kızgınlık hissi zamanla azalacak.Bir süre sonrada hiç rahatsız etmeyecek sizi...

Yaşadığınız yıllarda çektiklerinizi düşünmek yerine Gelecekte yapacaklarınızı düşünün. Mutlu olmak onun da hakkı demişsiniz ama mutluluğu evde aramayıp gidip başkasında arayan o. Ayrıca bir kadına karşı bir şey hissettiğini anladığı an ya kendisini geri çekmeliydi ya da sizi kırmadan evliliğinizi sonlandırmalıydı. Ne yazık ki insanlar yeni birini garantilemeden boşanmıyorlar bu da çok adice. Umarım tazminatınızı almıssınızdır. Boşverin düşünmeyin, kendisini de Allah’a havale edin. Umarım karşınıza sizin gibi biri çıkar. Ayrıca bence 2 ay Yeni bir ilişki için çok kısa bir süre. Kendinize vakit ayırmanız yaralarınızı sarmanız daha sağlıklı olacaktır. Zira bu tarz travmalardan sonra yaşanan ilişkiler daha travmatik de olabiliyor. En azından ağırdan alın ilişkinizi.

gecmis olsun..

sizin konunuz muydu telefonda konusuyorlarmis da cok iyi anliyormus kadin bunu, rahatliyormus da.. koca bozuntusu konusu vardi bir tane oyle aldatildim diye..

degmezmis hayat elinizden akip gitmeden Allah gostermis size sevindim sizin adiniza yeni bir denize yelken aciyorsunuz.

Çok üzüldüm adınıza inşallah daha mutlu günler görürsünüz o şahıslar hiç mutlu olamayacak bunu bil sadece. Yeni hayatına odaklan düşünme bile

Yanlış anlamayın ama bunları yazdığınıza göre demek ki henüz atlatamamışınız. Bence destek alın. Çünkü yaşadıklarınızın hiçbiri kolay değil. Ben de 3 ay önce boşandım. Benim kanaatime göre henüz çok erken birini hayatınıza almak için. Yaralarınız iyileşmeden bir kez daha yaralanır üzülürsünüz.

2 ay olmuş boşanalı hayatınıza yeni birini almanız tamamen duygusal açlık kaynaklı yıllarca eşinden görmediğin ilgi alakayı görüyorsun ve hep öyle sürecek zannediyorsun. Yanılıyorsun bütün ilişkiler büyük heyecanlarla başlar. Tavsiyem bir süre yalnız kal ve kendini dinle...

Aynen o

Ayrılma kararı verileli 6 ay oldu. Duygusal açlık mı bilmiyorum. Ama rasyonel yaklaştığımı düşünüyorum. Bana iyi geliyor şuan kalsin orda :)

Hatta siz ona hem hasretten, özlemden dem vururken adam bunlardan dolayı soğumuş söz de ,tek sorun olarak bunu gösteriliyordu değil mi?(Kadına aşık olmasının, kadının adama iyi gelmesinin dışında .)

Hatta siz ona hem hasretten, özlemden dem vururken adam bunlardan dolayı soğumuş söz de ,tek sorun olarak bunu gösteriliyordu değil mi?(Kadına aşık olmasının, kadının adama iyi gelmesinin dışında .)

Evet o konu. Çok acı çektim. Çok ağladım.

ya ben bu uzakta görevde olup aklı hala karı da kız da olan erkekleri anlamıyorum. Öyle bir ortamda internette birilerini bulmayı nasıl beceriyorlar acaba? Üzülmeyin, o ikisi hiç mutlu olamaz.

Aslında oldukça güzel açıklamıssınız, aslında evliliğinizi bitiren ihanet değil, sizin fazla fedakarlıklarınız, gercekten seven biri sizi o kadar yıpratmazdı. Güzel dersler almıssınız, önce kendinizi seveceksiniz artık, önceliği kendi isteklerinize vereceksiniz, bir daha aileniz bile olsa kimseye yaslanamayacaksınız. İyi tarafından bakıyorum, bu tip ağır travmalar bize ne kadar güçlü oldugumuzu ve gercekten kendi benliğimizden asla vazgecmemiz gerektiğini öğretiyor. Hayat bunun için var. Ben de bazen celallenip "okey her seyi anlıyorum ama boyle de olmak zorunda mıydı ya?" diyorum yani insan eşine güvenemicekse kime güvenir diyorum ama cevap belli sadece kendimize güvenicez, sınana sınana kendimizi bulup artık kurtarılmayı beklemeden sadece eşlik edenlerle yola devam edicez. Yasınızı derinden anlıyorum, benim de agustosta durusmam.. Hayırlısı olsun

Evet o konu. Çok acı çektim. Çok ağladım.
Yani bi güneş hayatın tam ortasında .
O kadar göz kamaştırıcı ,o kadar sarı o kadar muntazam.. Tenini de öyle yakıyor ki . .
Bir gün pat karanlıklardasın.
E güneş .??
Yok aslında o güneş hiç doğmadı aslında hiç olmamıştı ..
Nasıl yani hiç hiç mi doğmamıştı bu güneş ?
Peki tenimi yakan o sıcaklık neydi ?Neydi apaydınlık günlerim ?Kuş sesleri ?Ilık ılık esen rüzgarlar ..
Neydi peki benim bunca yaşadıklarım ?..

Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Size bunları yaşatan o adam da inşallah hiç mutlu olmaz. Umarım siz de çok iyi biriyle karşılaşır ve evlenirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…