Boşanma Protokolündeki Madde

Şu anda ayrımı yaşıyorsunuz?Boşanmak istiyorsunuz anlıyorum, bir daha evlenmem diyorsunuz ama zamanın ne gösterecrği belli olmaz.Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.Sırf adamdan boşandım demek için her şart kabul edilmez.Çekişin gerekirse uzatın ama yinede bu tarz bir maddeye imza atmayın.Sonra çok pişman olursunuz.Geç olsun güç olmasın

evlenmeyi düşünmüyor olabilirsiniz ama bu madde kabul edilmemeli bence. avukatınıza danışın kısıtlayıcı böyle bir madde konulması halinde çekişmeliye gidin derim. kendinde boşandıktan sonra dahi hayatınıza müdahale edecek cesareti görmemeli bu herif.

İyi ya işte siz madem adamın sevgilileri olduğunu biliyorsunuz, alın delilleri açın davayı çat diye boşanırsınız.Niye bu anlaşma derdi?Sizi aldattığını ıspatlarsanız boşarlar zaten.Üstelikte velayet dışınfada bir sürü hak alırsınız.Bu arada adamdan neden boşanıyordunuz?Konuyu bilmiyorum ama belliki adam bişeyler yapmış.ıspatlayın boşayın.Siz kaç yaşındasınız bu arada?

Haydaaa arkadaşım bak çok pişman olursun.Yarın ne olacağı belli olmaz.Bugüne kadar bu maddenin geçersiz olması yarın birinim geçerki kılmayacağı anlamına gelmez.Bak yakın zamanda bir dava geçirmiş biri olarak söylüyorum, kimse haklıda olsan sesini duymuyor.Sakın böyle bir riski gmze alma.1 sene bekle ama ömür boyu o korkuyla yaşama

okurken nefesim kesildi çünkü bununla ilgili çok kötü bir anım var geçen yıl eşimle boşanma aşmasına gelip tekrar cocuk için barıştık ben annelerdeydim görümcem aradı vay efendim cocuk 2 yaşında tabiyki annesinden almaya vicdanları el vermezmiş ama herhangi bi evlilik durumunda çocuğu alırız dedi - daha boşanma yokken dava yokken- birbirimize girdik telefonda ve en son kanun var neyle aliyonuz çocuğu dedim seni öldürürüz yine de o çocuğu sana bırakmayız dedi bana hala aklıma geldikçe elim ayağım titriyor ( eşimin bilgisi yokmuş aradığından şuan da da görüşmüyorum gorumcemle gorusmicemde) bana göre artık kocamın ablası olabir ama oğlumun hala si yok bu insanlar o kadar görünüşte demokrat o kadar açık görüşlü takılıyorlar ki ama ki damarlarına basılınca içleri de ki pislik kötülük öyle döküldü ki hala unutamiyorum

Bu madde olduğu sürece boşanmayiverin bir süre. Çocuk yaninizda zaten.maddi durumunuzu bilmiyorum ama nafakasina falan da muhtaç değilseniz bırakın kalsin böyle bir süre daha.kendi evlenecek falan olursa kuzu kuzu gel boşanalım diyecek zaten.

Bu maddeyi kabul edip boşanmak mantiksiz geliyor ama bir de şöyle düşünmek lazım.sizin dediğinize göre çocuğunuz 17-18 yaş civarları gibi evlenmeyi düşünecek olursaniz zaten o artık genç bir birey olacak eğriyi doğruyu ayirt edebilecek yani velayetin çok da bi önemi olmayacak istediği durumda zaten sizle yaşamaya devam edebilir diye düşünüyorum.yanliş mi düşünüyorum.

Ama bu işin yine bi handikapı var...
Farzedin ki bir iki yıl içinde düzgün biri çikti karsiniza ve heryönüyle içinize sindi aşık oldunuz vs.. iste ozaman bu madde sizi esir edecek..bunları da düşünün.olmaz demeyin hayatta herşey olur, oluverir aniden.

İmzalamadın değil mi protokolü?

İmzalamadın değil mi protokolü?

O maddeyi çıkarıp imzaladım. Gönderdim ama kendisi bu haliyle dava açmayacağını söyledi. Çok tahrik ettim, açar diye düşünüyorum ama :) açmazsa da bekleyeceğim artık. İlerleyen zamanlarda kendim yeni bir dava açacağım.

Ayrıca çok teşekkür ederim, ilginiz ve desteğiniz için. Sürekli sordunuz, ilgilendiniz. Çok sağ olun.

Bencede bekleyin 3 yil. Simdi zor gelir ama diger turlude hep hayatinizda olacak.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Hukuka göre o maddenin hiçbiri geçerliliği yokmuş ama ben hukuk sisteminin kadına yaklaşımına pek güvenmediğim için o maddeyi sildim, öyle imzaladım. Bu haliyle de açmayacak gibi davayı ama beklerim artık. Ne yapayım ?

Tamamda adam evlendi diyelim arkasından siz evlendiniz, o zaman adam çocuğu alabilecek?Sakin olun ve iyi bie avukatla tüm maddeleri tek tek inceleyip ona göre kara verin.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, protokolden o maddeyi çıkarıp imzaladım. Daha önce çekişmeli dava açtım fakat reddedildi, sorun ailesiyle ilişkilerle alakalı olduğu için hakim reddetti. Yani boşanamadım.

Başkalarıyla görüşme kısmına gelirse. Biz ayrıldıktan 3-4 ay sonra başladı birileriyle görüşmeye, kısa süreli bir iki ilişki fakat ben bunları mahkemede kullanmadım çünkü bana göre ayrıldıktan, dava açtıktan sonra karşılıklı olarak birbirimize sadakat yükümlülüğümüz yok. 2 yıldır ayrıyız, belki karşıma şahane birisi çıksaydı ben de görüşürdüm. Benim birileriyle olmama nedenim de oğluma odaklanmam, psikolojik olarak ilişkiye kapalı olmam vs. Bu nedenle onun yaptığını aldatma olarak görmedim ve davaların hiçbirinde kullanmadım. Ha hem boşanmayıp, hem başkasıyla olmasına tabi ki çok sinirleniyorum ama ayh kurtulayım hayırlısıyla, başka bir şey istemiyorum. :))

Eğer evlenirse o da alamasin velayeti. Bunu da ekleyin lütfen .

Hepinize çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için. O maddeyi sildim protokolden ve o şekilde imzalayıp gönderdim ama o da bu madde olmadan boşanmayacağını söyledi.

Uzarsa da yeniden çekişmeli dava açacağım. Aslına bakarsanız, o kadar bezdim ki, ne oluyorsa olsun, moduna girdim biraz. Boşanırsa boşanır, boşanmazsa sürenin dolmasını beklerim. Başka da alternatifim yok ama hayatımla ilgili bu kadar önemli bir konunun benim elimde olmaması da canımı sıkıyor.

İki yıldır ayrıyım, adam boşanmak istemiyorum diyor diye, hukuk benim değil, onun beyanını esas alıyor. Hem boşanmaya sebep olan sorunu çözmeyen, hem de boşanmayan adam ne isterse, her şey öyle oluyor. Adı da hak, hukuk... Gerçekten insanı canından bezdirici yani.

Düşünceniz normal ama karşınızdaki adam boşandıktan sonra yaşayacağınız hayatı bile blokelemeye çalışıyor.Bu yüzden dedim.Açıkcası karşımdaki insan çirkefleşirse bende herşeyi kullanırım.Adam size bu madde olmadan boşanmam mı diyor, hayhay sende nikahlıyken beni aldattın çekişmeli dava açıyorum şu kadar maddi ,şu kadar manevi tazminat istiyorum, çocuğuda bu şartlarda zaten bana verirler.Gerisini sen düşün derdim.Sinmeyin yani.

Ayy inanır mısın korkmuştum o yılgınlıkla imzalar yollarsın diye, şükür imzalamamışsın süpersin :) hiç ama hiç o maddenin geçerliliği olmaz deme, yarın ne olacağını bilemezsin hiç beklemezken başın ağrırdı tekrar. Birşey söyleyeyim mi, senin ex onla bunla düşüp kalkıyor şimdi ama hayırlısıyla yarın bir gün senin karşına düzgün biri çıkar da düzeyli bir ilişki yaşasan bile bu herif çocuğu almak için dava açabilir. Sonuç alamayacağını bilse bile açar maksat senin başını ağrıtmak olsun, hem avukat hem de çirkef seni nasıl kanunen huzursuz edeceğini bilir. Sırf bu yüzden bile asla güvenip de imzalamamalıydın zaten o protokolü.

Canım bir sene çabucak geçer hiç merak etme, iki senedir ayrısın zaten. Söylemesi kolay diyebilirsin ama ben de bir boşanma yaşadım biliyorsun, çok zor o ruhsal yorgunluğu çok iyi biliyorum seni çok iyi anlıyorum ama az daha sık dişini bu herifin çirkefliklerine daha fazla izin verme. Duvar gibi ol karşısında, sonra kurtulacaksın zaten tamamen.

Çok çok teşekkür ederim, yorumunuz, desteğiniz için. Aslında imzalayıp kurtulayım dedim ama sonra burada sizlerin yorumundan sonra vazgeçtim. Dediğiniz gibi, hiçbir şey usulünce ilerlemiyor, hiçbir şeyin yarın ne olacağı belli değil. O yüzden uzarsa da uzasın dedim.

:)) ilk davayı açtığım zamanlar ben de sizin gibi düşünüyordum. O yaparsa ben de yaparım, hiçbir hakkımı ona bırakmam vs.vs.. :) ama süreç beni ne yazık ki bu noktaya getirdi. Bu dava süreci çok yıpratıcı, mahkemeler çok afedersiniz ota b.ka harç diye para istiyorlar, avukat ücreti derken, hem maddi anlamda, hem de manevi anlamda yıpratıyor. Üstelik hiçbir sonuç da alamıyorum. Hakim diye atadıkları adam istisnasız tüm davaları reddedip, gidin bir üst mahkemeye, o karar versin, diyor.

Yani hakkımı alacağıma inansam, yapacağım ama ne mahkemeyle, ne bu adamla uğraşacak halim kalmadı. Artık tüm bu saçmalıklardan tamamen kurtulup hayatıma bakmak istiyorum. Bilemiyorum ya, ben de bazen kendime çok kızıyorum bu yılgınlığımdan dolayı ama. Hayırlısı. :)

Aynısını söyledim ama zaten velayet bende olacak, evlense de değişen bir şey olmayacak, mevcut durum devam edecek, bu sebepten yeniden belirtmeye gerek yok.
Belirtmeye gerek var bence, çünkü istediği taktirde ilerde size tekrar velayet davası açma hakkı var. İşin kötüsü evlenir ve velayet davası açarsa çocuğun aile ortamında büyümesi için malesef evliyken sizden daha avantajlı durumda olur çocuğunuzun velayetini alabilir. İlerde böyle bişey yapmayacağını bilemezsiniz. Bence kesinlikle siz de şart koyun.

sizden ümitli değildim imzalayacağım deyince ısrarla ama beni şaşırttınız.adam sorunlu bence imzalamamakla iyi yapmışsınız ülkede hukuk tam olarak sağlıklı işlemiyor ne olacağı belli olmaz riske atmaya değmez zaten ayrı yaşıyorsunuz.işi yokuşa sürerse sizi aldattığını kanıtlayabilirseniz kullanın belki o zaman boşanmaya yanaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…