Boşanma Protokolündeki Madde

Riske atıp imzalanmayacak kadar önemli bir konu.

Riske atıp imzalanmayacak kadar önemli bir konu.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Avukatla görüştüm, daha önce hiç karşılaşmamış ama geçerli olacak bir madde olmadığını düşünüyor, yine de araştıracakmış.

Eşim 20 yıllık avukat, eminim adı gibi biliyordur bu maddenin geçersiz olduğunu ama ben kabul etmeyeceğim için protokolü imzalamayacağımı, haliyle boşanmayacağımızı düşündü. Boş atıp dolu tutmaya çalışıyor kendince. Geçerliliği olmayan bir koşul için boşanmaktan vazgeçmeyeceğim. Zaten görüştüğüm kimse de yok, bu yüzden tehdidinin bir önemi de yok.

Rİca ederim, ne kusuru ? :) kafam karışık ama o maddeyi kabul etmeyeceğim, biraz daha bekleyip dava açacağım yeniden. Uzarsa san uzasın.

Kabul etmeyin. Madem evlenmeyi de düşünmüyorsunuz, 2 senedir de ayrısınız anlaşmalı boşanmayı gerektirecek bir şey yok ortada. 3 seneniz dolsun, 3 senedir ayrı yaşadığınızı beyan ederek boşanma davanızı açın kurtulun.

Uzamasın niye uzasın. Bu kadın birinden hoşlansa, boşanmadı diye yerden yere vururlar. Boşansın hayatına baksın. Tez zamanda kurtulur inşallah

İmzalayarak yanlış yapacağınızı düşünüyorum. Çünkü ülkemizde ne yazık ki hukuk kitaplardaki gibi işlemiyor. Geçen yıl hukuki bir işlemimiz oldu (yüklü bir ödeme gibi diyeyim), kanunen hiçbir şekilde o parayı bizden alamazlar, hakları yok. Ama gittiğimiz her avukat ve konu hakkında bilgisi olan insanlar evet kanunda öyle yazıyor ama işleyiş öyle değil dedi, kanunda ne yazdığının önemi yokmuş...

Bence 1 yıl daha bekleyip ayrı yaşamaktan dolayı boşanmak daha mantıklı. Psikolojik olarak yıpranmışsınız, yorulmuşsunuz ama dışarıdan bakan gözlere de ihtiyacınız var. İyi düşünün.

Ayrı yaşıyorsunuz Anladığım kadarıyla.
Eşinizin mal Varlığı var mı ?
Nafaka tazminat bir sütü şey talep et bu adamdan.
Gerekirse vermezse Ayrılma zaten ayrı gibi yasıyorsanız Hayatınızda bir değişilikte olamaz ki
Ama tabi ayrılmakta özgür hissettirir.
Inş kurtulursunuz en tez zamanda

Boşver canım aptalca bir madde. Amacı sinir bozmak. İmzala o zaman kurtul hayırlısıyla.

Seni bağlamaz bu madde..Velayet için dava açması gerekir ve hakim siz aranızda boyle anlaştınız diye direkt babaya vermez, o günkü şartlara bakılır kim daha iyi şartlardaysa oncelik anne olmak üzere ona verilir ama cocuga da soruluyor eğer 2 taraf ta bakabilecek durumdaysa ve istiyorsa...sen tmm de geç bence şu anda...

Aynısını söyledim ama zaten velayet bende olacak, evlense de değişen bir şey olmayacak, mevcut durum devam edecek, bu sebepten yeniden belirtmeye gerek yok.
değişen bir şey olacak.diyelim siz evlendiniz o velayeti aldı, sonra da beyefendi de evlendi.o zaman velayeti direkt geri alabilme hakkınız doğar .ama eğer bu karşı maddeyi ekletmezseniz bunu yapamazsınız.adam evlense de evlenmese de çocuk onda kalır.yani bu karşı maddeyi koyarsanız kim önce evlenirse durumu olacak, he eğer koymazsanız ona göre hava hoş ama siz evlenemeyeceksiniz olur.çocuk kaç yaşında? çok mu küçük?
edit: bu maddenin bağlayıcılığı yok ama maksat siz de onun sinirine dokunun.

Sevgili Astoria sizi de yorumlarınızı da hep beğenerek takip ettim bu sitede, bu yüzden fikirleri benim için önemli olan üyelerdensiniz.

Sizce de artık illallah ettiğim bir adamla nikahlı bir şekilde bir yılı daha geçirmek ki yeni bir dava, duruşma günü gibi süreçleri de düşününce iki yıla yakın bir süreyi bulacak, fazla değil mi? Evet, bana göre ne onun ne de benim, karşılıklı olarak birbirimiz üzerinde hiçbir hakkı yok. Fakat gerçek hayatta işler öyle yürümüyor. Ayrı mısın? Evet. Boşandın mı? Hayır. Ne kadar oldu, iki yıl. Neden yani? Zaten tüm haklarımdan feragat ettim, yeniden bir şey talep etme hakkım kalmadı. E adam deseniz kendi hayatında, istediğiyle oluyor, istediğini yapıyor. Ben niye böyle saçma sapan bir eş sıfatıyla iki yılımı daha geçireyim?

Bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama psikolojik olarak bana çok yıpratıcı geliyor. Adamın normal şartlarda birisiyle olması beni zerre kadar alakadar etmez ama hem boşanmayıp, beni evli sıfatına mecburi kılması, hem de bu şartlarda başkasıyla olması ciddi derecede sinirimi bozuyor. Bu nikah üzerimde bir sorumluluk gibi duruyor. Kendimi psikolojik olarak evli, çocuklu ve buna uygun davranmak zorunda hissediyorum. Uygun davranmaktan kastım birileriyle birlikte olmak değil, yeni bir ilişki için psikolojim, duygu-düşünce durumum, ortamım, hayatım zaten uygun değil ama yine de bu evli olma halini hissediyorum üzerimde.

Bilemiyorum. Madde geçerli sayılmaz dedi avukat. Artık bir an önce boşanıp kurtulmak istiyorum sadece.

Oh bunları okuduğuma sevindim. Nafaka verecek değil mi ?

dava sırasında feragat ettıgınız haklarınızdan sonra acacagınız yenı bır davayla ıstemenız de zor ve daha cok muhattap olmak zorunda kalacaksınız

sırf daha cok uzasın dıye o maddeyı koydurtuyor sız uzamasın dıye ımzalayacagınızı bılıyor sıze sarta uymadı dıye tazmınat davası bıle acabılır sımdı dusunmuyorsunuz ama 5 sene sonra ne dusunecegınızı bılemezsınız herseyı gecın en basta saglık sorunu yuzunden tekrar dogurmanız gerekebılır ! evlenmenız gerekebılır asık olabılırsınız o cocuk buyuyecek bır omur yalnız kalacak degılsınız

mantıklı dusunun o maddeyı bılerek ımza atmanız dogru degıl 1 sene daha sursun 2 yıl surmus 1 sene daha surebılır bosanma olacaksa sızın lehınıze olmalı sız rahat etmek kurtulmak ıcın bosanıyorsunuz omur boyu onun lafıyla baglı kalmak ıcın degıl .

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben de önce sizin gibi düşünerek karşı çıktım ama bugün araştırdım, bir avukatla görüştüm, böyle bir maddenin hukuken geçerliliği yokmuş. İmzalamış dahi olsam, kişisel hak ve özgürlüğümden böyle bir maddeyle vazgeçmem hukuken mümkün değilmiş. Kaldı ki çocuğun çıkarı açısından da, çocuğun faydası gözetilmeden, böyle bir anlaşma maddesi sebep gösterilerek velayetin verilmesi söz konusu olamazmış. İleride bir gün evlenmem halinde, kendisi isterse yeniden velayet davası açıp, mevcut şartlar dahilinde sonuçlanmasını bekleyebilirmiş.

Eşim de avukat, geçersiz olduğunu bilerek, boş atıp dolu tutmaya, boşanma sürecini uzatmaya çalışıyor. Bu yüzden protokolü imzalayıp, ilk fırsatta boşanacağım.

Eşiniz boşanmayı çok istediğinizi bildiği için sizinle oyun oynuyor. İpini salın gitsin. Ayrı yaşadığınız için eninde sonunda boşanacaksınız, şu adamın arkasına düşüp canınızı sıkmayın. Evlenmez diyorsunuz, sırf sizin canınızı sıkmak için ortaya çıkar, velayeti almaya çalışır, manyağın teki olduğu belli zaten.

Bazen ben de umursamayayım, gitsin kalsın, ne hali varsa görsün diyorum ama bir yandan da biliyorum ki ben on yıl boşanmasam o da boşanmadan bekler öyle. Nereye kadar böyle devam edecek ? Bilemiyorum, kafam çok karışık.

Aynısını söyledim ama zaten velayet bende olacak, evlense de değişen bir şey olmayacak, mevcut durum devam edecek, bu sebepten yeniden belirtmeye gerek yok.
mesele illa o bekarken çocuk sizdeyken ona evlenme şartı koymanız değil ki. Siz evlenirseniz, sizden alırsa ve kendi de o arada evlenirse. Öylece izleyecek misiniz olanları? Ben zaten evlenmeyi düşünmüyorum deyip kabul etmezdim ben hayat bu belli mi olur Allah yazmıştır bir iki seneye düzgün insan çıkar karşıma.

Hakim insiyatif kullanmaz elindeki evraka bakar. Yarin hayat ne getirir bilinmez ama cocugun velayetinden olursunuz. Bencede o sizden once evlenirse iptal olacagina dair madde ekletin. Yoksa basiniz agrir haberiniz olsun. Yazili net bir anlasma yoksa insiyatif kullanilir. Sizin durumunuzda net bir madde var insiyatif durumu kapali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…