- 23 Şubat 2018
- 615
- 3.496
- 113
- 34
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Riske atıp imzalanmayacak kadar önemli bir konu.Zaten bazı hukukçular maddenin geçersiz olduğunu düşünüyor, kişinin gelecekteki hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya giriyormuş. Tabi yine de hakime bağlı. Bu yüzden önemsemeyeceğim ben imzalayacağım. Aksi takdirde hiç boşanamıyorum.
Riske atıp imzalanmayacak kadar önemli bir konu.
Biliyorum sizi yıldırdı çok yordu artık dayanamıyorsunuz ama bu madde bana hiç doğru gelmedi. Medeni hukukla da uyuşmuyor bence. Kimse kimsenin hayatına pranga koyamaz. Siz bir avukatınızla konuşun. Ne kadar yasal bir durum sorun.
o hayatına devam edecek.haksızlık.
sizin yerinize karar veremem. Ama hayatınız boyunca genç olmayacaksınız. Yıllar önemli. Mutlu güçlü anne, mutlu güçlü çocuk demektir. Çocuğunuz için de önemli sizin mutluluğunuz. Belki tanışırsınız biriyle.
adamdan zaten ayrı yaşıyorsun ve hayatında biri yok diye düşünüyorum.evlenmeyi hemen düşünmüyorsan nikahlı kalsan ne olacak?çekişmeli boşanmak istemiyorum diye çok fazla taviz vermeyin kendini birşey sanmasın.haklarımdan feragat etmez çekişmeli boşanırdım yerinizde olsam.içinize sonradan oturacağını düşünüyorum bu durumun.
Rİca ederim, ne kusuru ? :) kafam karışık ama o maddeyi kabul etmeyeceğim, biraz daha bekleyip dava açacağım yeniden. Uzarsa san uzasın.
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Avukatla görüştüm, daha önce hiç karşılaşmamış ama geçerli olacak bir madde olmadığını düşünüyor, yine de araştıracakmış.
Eşim 20 yıllık avukat, eminim adı gibi biliyordur bu maddenin geçersiz olduğunu ama ben kabul etmeyeceğim için protokolü imzalamayacağımı, haliyle boşanmayacağımızı düşündü. Boş atıp dolu tutmaya çalışıyor kendince. Geçerliliği olmayan bir koşul için boşanmaktan vazgeçmeyeceğim. Zaten görüştüğüm kimse de yok, bu yüzden tehdidinin bir önemi de yok.
Ayrı yaşıyorsunuz Anladığım kadarıyla.Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Protokolü imzalayacağım, çünkü maddenin geçerliliği yokmuş. Çocuğun sağlıklı şekilde yetiştirilmesi de kamu sorumluluğundaymış, ebeveynler böyle bir maddeyle karar veremiyormuş. Yeni bir evlilik yapmam halinde çocuğu olumsuz olarak etkileyecek şartlar oluşursa velayeti alabilirmiş, olumsuz bir etken olmazsa davayı açar, hakim o günün şartlarında normal bir velayet davası olarak, protokoldeki bu maddeden bağımsız olarak değerlendirip karar verirmiş.
Yani hak/hukuk/adalet bilmez bir hakime denk gelmediğim sürece, çocuğa normal şartlarda, iyi bir anne olarak baktığım sürece velayeti alamazmış.
Arkadaş ben ayrıldığımda oğlum iki buçuk yaşına yakındı, şimdi dört yaşında. Adam ayda beş yüz lira gönderirken, ben neredeyse tüm maaşımı onunla gezmeye/sosyalleşmeye, yemesine-içmesine, giyimine kuşamına harcayayım; adam zenginlik içinde üç kuruşluk altının hesabını yaparken, ben ev sahibi olayım, oğlumla daha temiz/güzel bir evde yaşayayım diye biriktireceğim üç kuruşun hesabını yapayım, yıllarca gece gündüz bak, büyüt, emek çek, tek başına okuluna, hastanesine koştur götür, getir yapayım ama senede üç kez toplasam iki ay çocuğu görmeyen adam kalksın beni velayetle tehdit etsin. Neymiş üvey babayla büyüttürmezmiş! Sen mi benim bakıp, büyüttüğüm, hayatımı adadığım çocuğun nasıl büyüyeceğini düşünüp karar vereceksin? Ben tek başıma büyütürken nerdeydin, ananın-babanın lüks evinde oturuyordun.
Çıldırıyorum ya, 40 yaşında anasından ayrılamayan adam, benim küçücük çocuğumu ayıracak benden. Cesarete, özgüvene, zihniyete bakın. Neyse, sakin olayım.
Boşver canım aptalca bir madde. Amacı sinir bozmak. İmzala o zaman kurtul hayırlısıyla.Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Protokolü imzalayacağım, çünkü maddenin geçerliliği yokmuş. Çocuğun sağlıklı şekilde yetiştirilmesi de kamu sorumluluğundaymış, ebeveynler böyle bir maddeyle karar veremiyormuş. Yeni bir evlilik yapmam halinde çocuğu olumsuz olarak etkileyecek şartlar oluşursa velayeti alabilirmiş, olumsuz bir etken olmazsa davayı açar, hakim o günün şartlarında normal bir velayet davası olarak, protokoldeki bu maddeden bağımsız olarak değerlendirip karar verirmiş.
Yani hak/hukuk/adalet bilmez bir hakime denk gelmediğim sürece, çocuğa normal şartlarda, iyi bir anne olarak baktığım sürece velayeti alamazmış.
Arkadaş ben ayrıldığımda oğlum iki buçuk yaşına yakındı, şimdi dört yaşında. Adam ayda beş yüz lira gönderirken, ben neredeyse tüm maaşımı onunla gezmeye/sosyalleşmeye, yemesine-içmesine, giyimine kuşamına harcayayım; adam zenginlik içinde üç kuruşluk altının hesabını yaparken, ben ev sahibi olayım, oğlumla daha temiz/güzel bir evde yaşayayım diye biriktireceğim üç kuruşun hesabını yapayım, yıllarca gece gündüz bak, büyüt, emek çek, tek başına okuluna, hastanesine koştur götür, getir yapayım ama senede üç kez toplasam iki ay çocuğu görmeyen adam kalksın beni velayetle tehdit etsin. Neymiş üvey babayla büyüttürmezmiş! Sen mi benim bakıp, büyüttüğüm, hayatımı adadığım çocuğun nasıl büyüyeceğini düşünüp karar vereceksin? Ben tek başıma büyütürken nerdeydin, ananın-babanın lüks evinde oturuyordun.
Çıldırıyorum ya, 40 yaşında anasından ayrılamayan adam, benim küçücük çocuğumu ayıracak benden. Cesarete, özgüvene, zihniyete bakın. Neyse, sakin olayım.
değişen bir şey olacak.diyelim siz evlendiniz o velayeti aldı, sonra da beyefendi de evlendi.o zaman velayeti direkt geri alabilme hakkınız doğar .ama eğer bu karşı maddeyi ekletmezseniz bunu yapamazsınız.adam evlense de evlenmese de çocuk onda kalır.yani bu karşı maddeyi koyarsanız kim önce evlenirse durumu olacak, he eğer koymazsanız ona göre hava hoş ama siz evlenemeyeceksiniz olur.çocuk kaç yaşında? çok mu küçük?Aynısını söyledim ama zaten velayet bende olacak, evlense de değişen bir şey olmayacak, mevcut durum devam edecek, bu sebepten yeniden belirtmeye gerek yok.
Kabul etmeyin. Madem evlenmeyi de düşünmüyorsunuz, 2 senedir de ayrısınız anlaşmalı boşanmayı gerektirecek bir şey yok ortada. 3 seneniz dolsun, 3 senedir ayrı yaşadığınızı beyan ederek boşanma davanızı açın kurtulun.
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Protokolü imzalayacağım, çünkü maddenin geçerliliği yokmuş. Çocuğun sağlıklı şekilde yetiştirilmesi de kamu sorumluluğundaymış, ebeveynler böyle bir maddeyle karar veremiyormuş. Yeni bir evlilik yapmam halinde çocuğu olumsuz olarak etkileyecek şartlar oluşursa velayeti alabilirmiş, olumsuz bir etken olmazsa davayı açar, hakim o günün şartlarında normal bir velayet davası olarak, protokoldeki bu maddeden bağımsız olarak değerlendirip karar verirmiş.
dava sırasında feragat ettıgınız haklarınızdan sonra acacagınız yenı bır davayla ıstemenız de zor ve daha cok muhattap olmak zorunda kalacaksınız
sırf daha cok uzasın dıye o maddeyı koydurtuyor sız uzamasın dıye ımzalayacagınızı bılıyor sıze sarta uymadı dıye tazmınat davası bıle acabılır sımdı dusunmuyorsunuz ama 5 sene sonra ne dusunecegınızı bılemezsınız herseyı gecın en basta saglık sorunu yuzunden tekrar dogurmanız gerekebılır ! evlenmenız gerekebılır asık olabılırsınız o cocuk buyuyecek bır omur yalnız kalacak degılsınız
mantıklı dusunun o maddeyı bılerek ımza atmanız dogru degıl 1 sene daha sursun 2 yıl surmus 1 sene daha surebılır bosanma olacaksa sızın lehınıze olmalı sız rahat etmek kurtulmak ıcın bosanıyorsunuz omur boyu onun lafıyla baglı kalmak ıcın degıl .
Oh bunları okuduğuma sevindim. Nafaka verecek değil mi ?
Eşiniz boşanmayı çok istediğinizi bildiği için sizinle oyun oynuyor. İpini salın gitsin. Ayrı yaşadığınız için eninde sonunda boşanacaksınız, şu adamın arkasına düşüp canınızı sıkmayın. Evlenmez diyorsunuz, sırf sizin canınızı sıkmak için ortaya çıkar, velayeti almaya çalışır, manyağın teki olduğu belli zaten.
mesele illa o bekarken çocuk sizdeyken ona evlenme şartı koymanız değil ki. Siz evlenirseniz, sizden alırsa ve kendi de o arada evlenirse. Öylece izleyecek misiniz olanları? Ben zaten evlenmeyi düşünmüyorum deyip kabul etmezdim ben hayat bu belli mi olur Allah yazmıştır bir iki seneye düzgün insan çıkar karşıma.Aynısını söyledim ama zaten velayet bende olacak, evlense de değişen bir şey olmayacak, mevcut durum devam edecek, bu sebepten yeniden belirtmeye gerek yok.
Hakim insiyatif kullanmaz elindeki evraka bakar. Yarin hayat ne getirir bilinmez ama cocugun velayetinden olursunuz. Bencede o sizden once evlenirse iptal olacagina dair madde ekletin. Yoksa basiniz agrir haberiniz olsun. Yazili net bir anlasma yoksa insiyatif kullanilir. Sizin durumunuzda net bir madde var insiyatif durumu kapali.Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum ama imzalamazsam boşanamıyorum. Maddeyi de bilerek koydu, sorun çıkaracağımı biliyordu ve her şey yine uzayacak. Bu sebepten maddenin geçersiz sayılacağını umarak imzalayacağım.
Bencede bekleyin 3 yil. Simdi zor gelir ama diger turlude hep hayatinizda olacak.Rİca ederim, ne kusuru ? :) kafam karışık ama o maddeyi kabul etmeyeceğim, biraz daha bekleyip dava açacağım yeniden. Uzarsa san uzasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?