- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
yerinizde olsam hic de adamin benim uzerimde hakki var diye dusunmem.
Ben bosanmak icin her seyi yapmisim, gerisi artik yarginin surecleri.
Neden bosanirken kendimi yuk altina sokayim ki, asil o zaman daha kotu degil mi
Şeref namus kavramı bir tek kadınlar üzerinden işlem gördüğü için(!) erkekler her haltı yiyebilir ama kadılar yapamaz. Oldu canım. Sen de bunlara izin verme. Bir de paragraf sonunda yanlışlıkla ADAM demişsin canlı de cinsiyeti erkek de ama adam deme. Adamlık cinsiyetle değil şerefle namusla ahlakla herşeyden önce MERHAMET le olur.Ben de yeniden sinir oldum. Kendisi hem benden boşanmayacak, hem birini bulunca sevgili yapacak; ben de adamın keyfini bekleyeceğim. Ben boşanmadığım için iki yıldır yerimde oturuyorsam, evli çocuk sahibi gibi davranıyorsam; ya o da davranacak, ya da beni kısıtlamayacak, boşanacak, herkes kendi hayatına bakacak. Bu nedir, bu nasıl sistem, bu nasıl adam, bilmiyorum ki.
sonuna kadar haklısın ama bu tarz insanlar senin beklentilerini kullanarak kendi istediklerini yaptırmaya çalışır. Eski eşim tüm huyuna gitmelerime rağmen, bana şiddet uyguladığı halde beni suçlayıp tüm suçlamaları kabul eden bir tavra bürünmeme rağmen, protokolü koşulsuz imzalamama ve ortak evimizden hiçbir çöp bile almamamaya bile ses çıkarmamama rağmen her gün bir manyaklıkla karşıma çıkıyordu. Çünkü boşanmak istememi kendine yediremiyordu. Onu yaparsan boşanmam, bunu dersen boşanmam, ailenle tatile gidersen boşanmam.. böyle sürüp gitti bikaç ay.. Önce boşansın diye her dediğine okey dedim, sonra bi yerde iplerim koptu "eeee yettin artık be boşanmazsan boşanma" dedim.. Telefonuma kadar değiştirdim, hatta şaşıracaksınız belki ama ailemle birlikte oturduğumuz evi bile taşıdık kapımıza gelmesin artık diye. Dedim sonsuza kadar evli kalalım keyfin bilir, ama şunu aklına sok bu benim hayatımı hiçbir türlü kısıtlamayacak dedim(tabi çocuk yoktu bizde). Bu olaydan 1,5 ay sonra falan iş telefonumdan ulaştı bana, yarın seni avukat arayacak dedi. Ok. dedim sadece kapadım. Yarın oldu avukat falan aramadı, 1 hafta geçti kimse aramadı, inatla aramadım sormadım. 10 gün sonra yine aradı yarın seni avukat arayacak dedi.. ok. dedim kapadım tekrar hiç umrumda değil gibi davranmaya devam ettim. Avukat yine aramadı. Bunlar hep oyundu anlayabiliyosun dimi? Sonra 10 gün falan sonra işyerime fax geldi dava gününü gösteren, 6 ay sonraya atılmıştı dava, yine üstünde durmadım hiç konuşmadık bile. Düşünüyoduki arayacağım yakına alalım diyeceğim. Tepki bile vermedim. Ertesi gün aradı fax geldi mi diye. Geldi dedim sadece. Ben onu erkene çekeceğim dedi.. kafana göre bana farketmez dedim. Sonra tekrar fax geldi ve 5 gün sonra boşandık. Adam tepkisizliğime hiçbişey yapamadı. Resmen eli kolu bağlandı eşek gibi boşandı. Bu tip adamların tarzı budur. Sen umursadıkça o seni sinir etmek için tüm engelleri önüne serer. O yüzden imzalama o kağıdı.Bu şekilde kalmak da sinirimi bozuyor. İki yıla yakındır ayrıyız, neden hâlâ onun eşi sıfatını taşıyayım ? Neden reelde hiçbir önemi olmayan bir nikahtan ötürü adam üzerimde kendini hak sahibi görsün? Kendisi istediği gibi yaşıyor, geziyor tozuyor, sevgililer buluyor; eee hem istediği her haltı yesin, hem boşanmasın. Ne güzel dünya. Ben buna tahammül edemiyorum. Cehennem olsun boşansın, ne yaparsa yapsın.
Ay afedersiniz, sinir bastı beni yine.
Bu geçerli bir madde değil diye biliyorum , oldu ki ileride evlendiniz zaten bu madde yüzünden tekrar velayet davası açabilirsiniz ve o zaman çocuğun da görüşünü alıyor hâkimler diye biliyorum
Canınızı sıkmayın , inşallah sonsuza kadar kurtulursunuz bu adamdan
daha önce bu şekilde bir madde içeren protokole denk gelmedim. Ama maddenin herhangi bir hukuki geçerliliği yok. Velayet hususunda İse şartlarda bir takım değişiklikler olursa Buda karşı tarafça ancak bir dava ile ileri sürülebilir. Burda çocuğun menfaati gözetilerek bir karar verilir. Ama yeniden evlenmek salt olarak velayet hakkının el değiştirmesine sebep olmaz. O madde yok hükmünde.
Hanımlar merhaba,
Uzun uzun anlatamayacağım, gerçekten sinirim de bozuk, halim de yok. Beni ve konularımı bilen üyeler var, uzun zamandır boşanmaya çalışıyorum, boşanma davam reddedilmişti ve ben de tüm haklarımdan feragat ederek eşimle anlaşmalı boşanma yoluna gitmiştim.
Şimdi buraya kadar sorun yok, dün eşim bir protokol göndermiş, tüm maddeler tamam ama bir maddeye benim evlenmem halinde çocuğun velayetinin kendisine verilmesi şartını eklemiş.
Evlenmeyi düşündüğüm filan yok ama kendinde bu hakkı görmesi, kendisi boşanmadan başkalarıyla olurken, benim geleceğimi bu şekilde kısıtlamaya gitmesi sinirimi bozdu.
Çocuğa ben bakayım, büyüteyim; sen yılda iki üç kez gör, sen anne-babandan yarım saat uzağa taşınamıyorsun diye ben çocuğu yalnız büyüteyim, bundan zerre rahatsızlık duyma ama birgün evlenecek olma ihtimalimden rahatsızlık duy ve “ben çocuğumu üvey babayla büyüttürmem.” de, velayeti al.
Bir hukuk sitesinde araştırdım biraz, bazı avukatlar bu maddenin kişinin gelecekteki hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı olduğu için, geçersiz olduğunu düşünüyor; bazı avukatlar da hakimin inisiyatifine kaldığını, günün şartlarında normal velayet davası gibi yeniden değerlendirileceğini yazmış. Yani kesin sonuç doğuran bir madde değil.
Protokolü imzalayacağım, diğer türlü eşim boşanmayı kabul etmeyecekmiş. Ben de başlarken söylediğim gibi, oğlum büyüyene dek yani bayağı uzun bir süre evlenmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden madde geçerli sayılsa da sorun değil ama yine de bu zihniyet, kendinde bu hakkı görmesi sinirimi bozdu.
Velayet sizde olsa bile sizde bir madde ekletin, kisas en sevdigimdir boylelerine. O da evlenirse cocugunuzu aldigi gunlerde yeni evli oldugu kisiyle yasadigi eve goturemez gibi bir madde koydurabilirsiniz bu durumda cocuk babanne, dede varsa onlarin evinde kalir, gorusur.Velayet zaten bende olacak. Evlenirse de bir şey değişmeyecek, çocuk bende kalmayan devam edecek.
Bence bu maddeyi imzalamayın. Kendinizi de evliliğe kapatmayın. Tabi ki bir boşanmanın ardından İnsan uzun süre mesafeli olur evliliğe. Ama belki hiç ummadığınız anda düzgün bir insanla karşılaşacaksınız. Tekrar olabileceğine karar vereceksiniz. Bu eski eşinizi hiç ilgilendirmez. Boşandıktan sonra bile hayatınıza hüküm sürmeyi düşünüyor, tehdit ediyor. Terbiyesizlik, hadsizlik.. evlenmeseniz bile böyle bir maddeyi koydurma hakkı vermeyin ona.
Lütfen imzalamayın. Hiç karşı şart falan da koşmayın o da evlenmesin diye. Gerekirse çekişmeli boşanın ama bu maddeyi imzalamayın. Geleceğe şerh koymak bu.
Kuzenim ayrilirken eşi bu maddeyi koydurdu kuzenim de bosanabilmek için oraya 12 yaş şartı koydurdu. O zaman çocuk dört yasindaydi. Kuzen nasılsa evlenmem hem geçerli değil diyordu. Çocuk yedi yaşında iken hayatının aşkı ile tanıştı kadın. Yüzük taktılar adam tam üç yıl bekledi. Kuzen tam emin olamadığı için evlenmeye yanasamadi çocuk gider diye. Nişanlısı da iki yıl daha bekleyemem dedi kavga ettiler ayrıldilar.belki geçerliliği yoktu maddenin ama.psikolojik olarak inanılmaz baskı altında hissettimmhala evliymisim gibi dedi kuzen. Çok çok çok pişman. Asla tavsiye etmem. Kaç yıldır burada verdiğim tavsiyeler içinde en emin olduğum şey bu oldu. Asla yapma
Sende aynı sekilde Şart koy.
Üvey anne ile büyütmem diye.
Çocuğunuz kac yasında ?
Zaten belli bir yastan sonra çocuk kendisi ben şuradayım bıradayım diyor.
Çocuk üstünden restleşmek doğru gelmiyor bana.
18 e kadar zaten velayet.
Kabul edin bence.
Velayet sizde olsa bile sizde bir madde ekletin, kisas en sevdigimdir boylelerine. O da evlenirse cocugunuzu aldigi gunlerde yeni evli oldugu kisiyle yasadigi eve goturemez gibi bir madde koydurabilirsiniz bu durumda cocuk babanne, dede varsa onlarin evinde kalir, gorusur.
Konularınızı biliyorum, öncelikle Allah sabır versin.
İşyerinden birinden duymuştum bunu ben, üstelik bunu yapan adam kendi personeliyle halen evliyken ilişki yaşıyordu ve boşanır boşanmaz evlenmişti onunla. Yani samimiyetim olsa soracaktım ne yaptılar diye o maddeyi sizin içinBen çok sinirlenmiştim duyunca.
Bence imzalamayın iyice araştırmadan. Hayat bu belli mi olur, tam gönlünüze göre bir adam çıkar, bu pislik hayatınızı dar etmeye kalkar bu madde yüzünden.
İyi de kuzeniniz protokole imza atarak değil evlenmeyerek hata yapmışKuzenim ayrilirken eşi bu maddeyi koydurdu kuzenim de bosanabilmek için oraya 12 yaş şartı koydurdu. O zaman çocuk dört yasindaydi. Kuzen nasılsa evlenmem hem geçerli değil diyordu. Çocuk yedi yaşında iken hayatının aşkı ile tanıştı kadın. Yüzük taktılar adam tam üç yıl bekledi. Kuzen tam emin olamadığı için evlenmeye yanasamadi çocuk gider diye. Nişanlısı da iki yıl daha bekleyemem dedi kavga ettiler ayrıldilar.belki geçerliliği yoktu maddenin ama.psikolojik olarak inanılmaz baskı altında hissettimmhala evliymisim gibi dedi kuzen. Çok çok çok pişman. Asla tavsiye etmem. Kaç yıldır burada verdiğim tavsiyeler içinde en emin olduğum şey bu oldu. Asla yapma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?