Boşanma Protokolündeki Madde

yerinizde olsam hic de adamin benim uzerimde hakki var diye dusunmem.
Ben bosanmak icin her seyi yapmisim, gerisi artik yarginin surecleri.
Neden bosanirken kendimi yuk altina sokayim ki, asil o zaman daha kotu degil mi

Adamın üzerimde hakkı yok, benim de onun üstünde bir hakkım yok ama onun zihniyeti bu. Ayrıca nikahlıyım, evliyim, ortada dava yok; olmuyor yani. Evli gibi davranmak zorunda hissediyorum, çünkü resmen evliyim. Ben koz vermeyeyim, velayeti etkilemesin diye her hareketime dikkat edeyim; onun umurunda olmasın, en ufak bir şeyde de “şunu yapamazsın velayeti alırım ha” diye aba altından sopa göstersin. Bilemiyorum ya, haksızlık gibi geliyor.

Bu geçerli bir madde değil diye biliyorum , oldu ki ileride evlendiniz zaten bu madde yüzünden tekrar velayet davası açabilirsiniz ve o zaman çocuğun da görüşünü alıyor hâkimler diye biliyorum
Canınızı sıkmayın , inşallah sonsuza kadar kurtulursunuz bu adamdan

daha önce bu şekilde bir madde içeren protokole denk gelmedim. Ama maddenin herhangi bir hukuki geçerliliği yok. Velayet hususunda İse şartlarda bir takım değişiklikler olursa Buda karşı tarafça ancak bir dava ile ileri sürülebilir. Burda çocuğun menfaati gözetilerek bir karar verilir. Ama yeniden evlenmek salt olarak velayet hakkının el değiştirmesine sebep olmaz. O madde yok hükmünde.

Şeref namus kavramı bir tek kadınlar üzerinden işlem gördüğü için(!) erkekler her haltı yiyebilir ama kadılar yapamaz. Oldu canım. Sen de bunlara izin verme. Bir de paragraf sonunda yanlışlıkla ADAM demişsin canlı de cinsiyeti erkek de ama adam deme. Adamlık cinsiyetle değil şerefle namusla ahlakla herşeyden önce MERHAMET le olur.

Belli bir yaştan sonra söz hakkı çocuğa geçmiyormu zaten? Ne büyük saçmalık Allah.m bu insanlar beyin yerine ne taşıyor. Bugün evlenmem dersiniz ama hayat ne getirir bilemezsiniz ki.

sonuna kadar haklısın ama bu tarz insanlar senin beklentilerini kullanarak kendi istediklerini yaptırmaya çalışır. Eski eşim tüm huyuna gitmelerime rağmen, bana şiddet uyguladığı halde beni suçlayıp tüm suçlamaları kabul eden bir tavra bürünmeme rağmen, protokolü koşulsuz imzalamama ve ortak evimizden hiçbir çöp bile almamamaya bile ses çıkarmamama rağmen her gün bir manyaklıkla karşıma çıkıyordu. Çünkü boşanmak istememi kendine yediremiyordu. Onu yaparsan boşanmam, bunu dersen boşanmam, ailenle tatile gidersen boşanmam.. böyle sürüp gitti bikaç ay.. Önce boşansın diye her dediğine okey dedim, sonra bi yerde iplerim koptu "eeee yettin artık be boşanmazsan boşanma" dedim.. Telefonuma kadar değiştirdim, hatta şaşıracaksınız belki ama ailemle birlikte oturduğumuz evi bile taşıdık kapımıza gelmesin artık diye. Dedim sonsuza kadar evli kalalım keyfin bilir, ama şunu aklına sok bu benim hayatımı hiçbir türlü kısıtlamayacak dedim(tabi çocuk yoktu bizde). Bu olaydan 1,5 ay sonra falan iş telefonumdan ulaştı bana, yarın seni avukat arayacak dedi. Ok. dedim sadece kapadım. Yarın oldu avukat falan aramadı, 1 hafta geçti kimse aramadı, inatla aramadım sormadım. 10 gün sonra yine aradı yarın seni avukat arayacak dedi.. ok. dedim kapadım tekrar hiç umrumda değil gibi davranmaya devam ettim. Avukat yine aramadı. Bunlar hep oyundu anlayabiliyosun dimi? Sonra 10 gün falan sonra işyerime fax geldi dava gününü gösteren, 6 ay sonraya atılmıştı dava, yine üstünde durmadım hiç konuşmadık bile. Düşünüyoduki arayacağım yakına alalım diyeceğim. Tepki bile vermedim. Ertesi gün aradı fax geldi mi diye. Geldi dedim sadece. Ben onu erkene çekeceğim dedi.. kafana göre bana farketmez dedim. Sonra tekrar fax geldi ve 5 gün sonra boşandık. Adam tepkisizliğime hiçbişey yapamadı. Resmen eli kolu bağlandı eşek gibi boşandı. Bu tip adamların tarzı budur. Sen umursadıkça o seni sinir etmek için tüm engelleri önüne serer. O yüzden imzalama o kağıdı.

Asla kabul etmeyin.
Madem sizde evlenmeyi düşünmüyorsunuz çekişmeli boşanın.
Zaten 3 sene dava sürer ayrı yaşarsanız otamatik olarak boşanırsınız.
Bu zorbaya da pabuç bırakmamış olursunuz.
Şu zihniyete bak.

Eşinize hakettiği bir iki lafı yazsam ban yer miyim acaba

Tam kendisine yakışır bir protokol maddesi eklemiş. Madem 3 yıl sonra ayrı yaşadığınız için boşanmanız rahat olacak beklerdim ama onun keyfine göre hazırladığı protokolü imzalamazdım. Evet yıprandınız ama herşeyde esinizin istediği olmasını yahu altınlardan vazgectiniz, bunu kabul etmeyin.

Yine de bir avukatla görüşün konuyu ama imzalamak için acele etmeyin.

İkinize de çok çok teşekkür ederim. Ben de bir hukuk platformunda bu şekilde yorumlar okudum, sadece bir iki avukat, hakimin inisiyatifinde olabileceğini yazmış. Bunun dışında pek çok hukukçu maddenin geçersiz olduğunu, kişinin hak ve özgürlüğüne kısıtlama getirilemeyeceğini yazmış. O halde gönül rahatlığıyla imzalayabilirim. Zaten bu kafayla beni huzursuz etmek istedikçe velayeti öne sürecek, dava açacak. Boşanıp kurtulayım, artık kendisi ne isterse onu yapsın.

Bence bu maddeyi imzalamayın. Kendinizi de evliliğe kapatmayın. Tabi ki bir boşanmanın ardından İnsan uzun süre mesafeli olur evliliğe. Ama belki hiç ummadığınız anda düzgün bir insanla karşılaşacaksınız. Tekrar olabileceğine karar vereceksiniz. Bu eski eşinizi hiç ilgilendirmez. Boşandıktan sonra bile hayatınıza hüküm sürmeyi düşünüyor, tehdit ediyor. Terbiyesizlik, hadsizlik.. evlenmeseniz bile böyle bir maddeyi koydurma hakkı vermeyin ona.

Konularınızı biliyorum, öncelikle Allah sabır versin.

İşyerinden birinden duymuştum bunu ben, üstelik bunu yapan adam kendi personeliyle halen evliyken ilişki yaşıyordu ve boşanır boşanmaz evlenmişti onunla. Yani samimiyetim olsa soracaktım ne yaptılar diye o maddeyi sizin için Ben çok sinirlenmiştim duyunca.

Bence imzalamayın iyice araştırmadan. Hayat bu belli mi olur, tam gönlünüze göre bir adam çıkar, bu pislik hayatınızı dar etmeye kalkar bu madde yüzünden.

Velayet zaten bende olacak. Evlenirse de bir şey değişmeyecek, çocuk bende kalmayan devam edecek.
Velayet sizde olsa bile sizde bir madde ekletin, kisas en sevdigimdir boylelerine. O da evlenirse cocugunuzu aldigi gunlerde yeni evli oldugu kisiyle yasadigi eve goturemez gibi bir madde koydurabilirsiniz bu durumda cocuk babanne, dede varsa onlarin evinde kalir, gorusur.

Sende aynı sekilde Şart koy.
Üvey anne ile büyütmem diye.
Çocuğunuz kac yasında ?
Zaten belli bir yastan sonra çocuk kendisi ben şuradayım bıradayım diyor.
Çocuk üstünden restleşmek doğru gelmiyor bana.
18 e kadar zaten velayet.
Kabul edin bence.

Kuzenim ayrilirken eşi bu maddeyi koydurdu kuzenim de bosanabilmek için oraya 12 yaş şartı koydurdu. O zaman çocuk dört yasindaydi. Kuzen nasılsa evlenmem hem geçerli değil diyordu. Çocuk yedi yaşında iken hayatının aşkı ile tanıştı kadın. Yüzük taktılar adam tam üç yıl bekledi. Kuzen tam emin olamadığı için evlenmeye yanasamadi çocuk gider diye. Nişanlısı da iki yıl daha bekleyemem dedi kavga ettiler ayrıldilar.belki geçerliliği yoktu maddenin ama.psikolojik olarak inanılmaz baskı altında hissettimmhala evliymisim gibi dedi kuzen. Çok çok çok pişman. Asla tavsiye etmem. Kaç yıldır burada verdiğim tavsiyeler içinde en emin olduğum şey bu oldu. Asla yapma

Lütfen imzalamayın. Hiç karşı şart falan da koşmayın o da evlenmesin diye. Gerekirse çekişmeli boşanın ama bu maddeyi imzalamayın. Geleceğe şerh koymak bu.

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Protokolü imzalayacağım, çünkü maddenin geçerliliği yokmuş. Çocuğun sağlıklı şekilde yetiştirilmesi de kamu sorumluluğundaymış, ebeveynler böyle bir maddeyle karar veremiyormuş. Yeni bir evlilik yapmam halinde çocuğu olumsuz olarak etkileyecek şartlar oluşursa velayeti alabilirmiş, olumsuz bir etken olmazsa davayı açar, hakim o günün şartlarında normal bir velayet davası olarak, protokoldeki bu maddeden bağımsız olarak değerlendirip karar verirmiş.

Yani hak/hukuk/adalet bilmez bir hakime denk gelmediğim sürece, çocuğa normal şartlarda, iyi bir anne olarak baktığım sürece velayeti alamazmış.

Arkadaş ben ayrıldığımda oğlum iki buçuk yaşına yakındı, şimdi dört yaşında. Adam ayda beş yüz lira gönderirken, ben neredeyse tüm maaşımı onunla gezmeye/sosyalleşmeye, yemesine-içmesine, giyimine kuşamına harcayayım; adam zenginlik içinde üç kuruşluk altının hesabını yaparken, ben ev sahibi olayım, oğlumla daha temiz/güzel bir evde yaşayayım diye biriktireceğim üç kuruşun hesabını yapayım, yıllarca gece gündüz bak, büyüt, emek çek, tek başına okuluna, hastanesine koştur götür, getir yapayım ama senede üç kez toplasam iki ay çocuğu görmeyen adam kalksın beni velayetle tehdit etsin. Neymiş üvey babayla büyüttürmezmiş! Sen mi benim bakıp, büyüttüğüm, hayatımı adadığım çocuğun nasıl büyüyeceğini düşünüp karar vereceksin? Ben tek başıma büyütürken nerdeydin, ananın-babanın lüks evinde oturuyordun.

Çıldırıyorum ya, 40 yaşında anasından ayrılamayan adam, benim küçücük çocuğumu ayıracak benden. Cesarete, özgüvene, zihniyete bakın. Neyse, sakin olayım.

İyi de kuzeniniz protokole imza atarak değil evlenmeyerek hata yapmış
Tekrar dava açması gerekirdi , kuzeniniz kazanırdı ve evlendirdi de
Neden avukatıyla görüşmedi ki o dönem ?

Biliyorum sizi yıldırdı çok yordu artık dayanamıyorsunuz ama bu madde bana hiç doğru gelmedi. Medeni hukukla da uyuşmuyor bence. Kimse kimsenin hayatına pranga koyamaz. Siz bir avukatınızla konuşun. Ne kadar yasal bir durum sorun.
o hayatına devam edecek.haksızlık.
sizin yerinize karar veremem. Ama hayatınız boyunca genç olmayacaksınız. Yıllar önemli. Mutlu güçlü anne, mutlu güçlü çocuk demektir. Çocuğunuz için de önemli sizin mutluluğunuz. Belki tanışırsınız biriyle.

adamdan zaten ayrı yaşıyorsun ve hayatında biri yok diye düşünüyorum.evlenmeyi hemen düşünmüyorsan nikahlı kalsan ne olacak?çekişmeli boşanmak istemiyorum diye çok fazla taviz vermeyin kendini birşey sanmasın.haklarımdan feragat etmez çekişmeli boşanırdım yerinizde olsam.içinize sonradan oturacağını düşünüyorum bu durumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…