- Konu Sahibi ArbutusUnedo
Neden?Bazı şeyleri gerçekten anlayamıyorum. Yani günümüzde duygular nasıl böyle değersiz hale geldi? Diyorsunuz ki sizin mutluluğunuz onu ilgilendirmiyor, bence bu çok yanlış. Mutluluk sebattan, sabırdan, vefadan gelir ikili ilişkilerde sadece kendi mutluluğuna odaklanmak mı doğru? Nerde kaldı birlikte geçirilen 10 yıl, beraber kurmaya çalıştığımız yuva, benim onun tüm zor zamanlarında yanında oluşum, maddi olarak kötü anlarında hep yanında oluşum; vefa duygusu kalmamış dünyada artık . Ve kabullenemiyorum ki, artık herkes kendi mutluluğuna odaklanır olmuş. Bu bencillik. Benim değerlerimde tamamen avrupai normlar yok, tamamen bireysellik yok, ahde vefa var, aile kurumuna vefa var, bunlar benim değerlerim ve kıymetli buluyorum; eşimden bunları göremediğim için yıkıldım, buradan da bu yönde görüşler gelince kabullenemiyorum. İnsan mutluluğu kendi hayatına bakarak değil; birlikte yaşadığı insanlara vefa ve sadakat göstererek bulur. Bekar insanlar için tamam öyle, ama biz evlenmeyi birbirimize yoldaş olmayı seçtiysek bazı fedakarlıklar yapmalıyız demektir, ben de eşimden bunları bekledim. Bunları bana vermedi diye normal olan o olmuyor; benim evlilik kurumundan beklentim normal olan. Bu yüzden de mahkeme benim yaşadıklarımı eziyet olarak buluyor zaten.
Evlendiniz diye kimse kimseyi ömür boyu çekmek zorunda değil.Adamın sevgisi ve saygısı bitmiş,evde huzur yok belki cinsellikte yok aranızda,çocukların önünde kavga ediliyor eeee adam neden daha fazla bu huzursuzluğa katlansın ki.
Buraya konu açan kadınlara hep ne diyoruz bir kere evlendin diye her yapılan saygısızlığı çekmek zorunda değilsin bir an önce yolunu ayırmaya bak diyoruz eeee belli ki adam artık sizi sevmiyor ki sizin evinizde olan her evlilikte olan ufak tefek sürtüşmeler değil.Bir kere evet dedi diye hiç kimse her türlü olayı sineye çekmek zorunda değil.