Boşanma psikolojisi ? Yardım

Saricivcivv

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
60
26
3
37
Merhaba kızlar , başlıktan da anlasılacağı gibi boşanma aşamasındayım.. 5 aylık evliliğim bitiyor. 1 aydan beri eşimden ayrıyım ailemle yaşıyorum.. en son aradığım da boşanacakmısın diye sorduğumda ''öyle görünüyor '' dedi.. sanırım mahkeme kağıdını yakında yollar.. en zoru da ne biliyormusunuz.. 4 senelik ilişkinin evlenince 5 ay da bitmesi ve severek ayrılmak zorunda kalmam.. boşanma sürecini nasıl atlatabilirim ? Ne zaman kendime gelebilirim ? Gerçekten çok korkuyorum sanki dört duvar arasında kalmış gibi hissediyorum kendimi.. boşanan ve boşanma aşamasın da olan kızlar yardım edin bana ? Nasıl atlattınız/atlatabildiniz mi ?..içim acıyor yaşama amacım kalmamış gibi hissediyorum bu boşluktan kurtulamıyorum edit: eşimin evlenmeden önce yapılan kan testinde hepatit b olduğu ortaya çıktı.. benim için önemli değil diyip evlenmiştim.. cinsel birliktelikte yaşamadık aşım olmadığı için (ailem bundan dolayı eşnin sinirleri bozuk diyor ayrılmamı istemiyor)

Son düzenleme:
Eşim sürekli beni eleştiren bir insandı sevgisini hiç hissedemedim.. fiziğin neden böyle neden böyle giyiniyorsun bu böyle olmamış konşman neden böyle derdi.. hep beni aşağılıyordu .. bende ağlıyordum sonra özürdiliyordu konuşuyorduk neden böyle yapıyorsun dediğim de senin iyiliğin için diordu cevap olarak (?) yine hareketlerine devam etti hep kötü davrandı bana hiç sevgisini göstermedi sorunlu bir kişilikti ama seviyordum işte aşk laftan anlamıyor ki... 1 ay önce bunun gibi bir tartışma yaşadkk bacaklarımın çarpık olduğunu söyledi.. bende susmadımm bende ona hakaret ettim o bana ben ona derken evdeki vazoyu duvara fırlattı.. senden bıktım dedi.. istemiyorum dedi.. ondan sonra o gece çok düşündüm ben bunları haketmiyordum.. ertesi gün ailemin yanına geldim çünkü onunla konuşacak birşey kalmamıstı konuşsam bile hiç birşey çözümlenmiyordu.. ailemin yanına geldikten sonra ortalık daha fazla karıstı. Zaten anlaşamayan iki aile birbirleriyle kavga etti.. en son 1 hafta önce onu aradığımda görüşmek istediğimi söyledim (neden böyle birşey yaptım bilmiyorum o evden boşanmak için çıkmıştım) görüşmek istemediğini söyledi.. hatta uzun bir süre senin yüzünü bile görmek istemiyorum dedi.. boşanıcakmısın diye sorduğum da ''öyle görünüyor '' dedi .. o aklında bitirmiş beni sanırım.. bende mantığımda bitirdim.. ama kalbime söz geçiremiyorum içim paramparça bu acı geçer mi ?

İçim acıyor belki de tamamen askım bittiğin de o evi terk edecektim.. ama mantıken yaptkkları aklıma gelince haketti diyorum.. düşünün kızlar avm de yürürken bile elini tutmayan bir eşten bahsediyorum? Ne kadar onur kırıcı bir davranıştır.. ben ondan bana iltifat etmesini beklemiyordum en azından hakaret etme yeterli diyordum.. madem beğenmiyordun sevmiyordun beni neden evlendin? Neden hayatımı kararttın?

Madem seviyordunuz düzeltmek için çaba gösterseydiniz keşke. Evi terketmek en son seçenek olmalı. Fevri davranarak geri dönülmez bir yola girmişsiniz. Ailelerde işin içine girince önceden halledebileceğiniz sorunlarda artık halledilemez olmuş. Şimdi barışsanız bile aileler yüzünden kavga edersiniz artık. Geçmiş olsun

Sevmek çözüm değil maalesef.. eşim huyunu değiştirmiyor.. onun yanındayken daha çok psikolojim bozuluyor.. ama kalbim öyle demiyor

İÇİm acıyor bu psikolojiyi nasıl atlatıcam.. nasıl unutucam onu.. çok kötüyüm keşke evlenmeseydim

Merhaba,
4 yıllık bir ilişkimiz vardi demissiniz bu surec icerisinde boyle bir insan degil miydi esiniz? Sonradan mi boyle oldu?

Evlenmeden önce daha sevgisini gösteren biriydi.. en azından hakaret etmiyordu..
Peki bu değişimin bir sebebi olabilir mi? Ya da bu dönem onun yaşadığı ağır şeyler fln mi var. Cok erken bir karar bence boşanmak icin gereken emek verilmemis gibi. Tabi bu tek tarafli olacak bir durumda degil. Siz tekrar konusmayi deneseniz.

Evlenmeden önce mutlaka bir açık vermiştir. 4 sene dile kolay. Ama siz göz ardı etmiş olabilirsiniz. Düzelir diye görmemezlikden gelmişsinizdir. Aynı çatı altına girince bu gibi durumlara katlanmak çok zor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Canım bence yanlıs yapmıssın. Yani yanlıs derken eşinin davranıslarına tahammul etmek cok zor. Katlanılacak bırsey degıl bence davranışları , fakat arada sevgı var dıyorsun. Yanı severken o kapıyı çarpmak cesaret ısteyen bırsey. Soyledıklerıne tahammul edememen normal. Evınde oturacakdın gerekırse onu kovacaktın ıkı gun eve almayacakdın genede o evden cıkmayacaktın. Bende senın gıbıyım ne zaman tartıssak kapıyı carpıp cıktım ablama gıttım. Ablam bana ne ogrettı bılıyormusun. Gozun arkada kalacaksa evıne gıt bırsey olmamıs gıbı otur evınde , ablamı zıyarete gıttım de gır evıne. Sımdılerde ne zaman sınırlensem kocama ablama oturmaya gıdıyorum dıye cıkıyorum evden. 2 saat sonra zaten duramıyor evıme donuyorum. Keske sende annene oturmaya dıye gıdıp evıne gerı donseydın. Sevdıgın ıcın soyluyorum bunları severken gozun arkada kalacagını bıle bıle kapıyı çarpmamak lazım cunkı cok uzulursun.

Giderek daha iyi olacaksın. Ben de mayısta ayrıldım 8 aylık eyliydim davam sürüyo. Her gün daha çok şükrediyorum ondan kurtulduğum için. Kendini sev. Onunlaykenki halinle onsuz halini karşılaştır. İnsan kedisi köpeği ölünce bile zor toparlanıyo normal. Gözünde büyütmemeye ve yalnız kalmamaya kafanı dolu tutmaya çalış. Onun dışında konuşmak istersen her zaman yazabilisin

Çok üzüldüm senin adına da .. şuan bizde henüz dava açılmış değil ama her an açabilir.. o dava kağıdını görünce ne yaparım bilmiyorum.. allah inşlh sabrını verir.. çekişmeli boşanma oluyor sanırım 1 seneyi doldurmadığımız için? Sizin de öyle galiba..

Madem beğenmiyordu sevmiyordu neden diyorsunuz ya o kadar çok sebep olabilir ki...Sizin ona karşı iyi yaklaşımınuz, merhametiniz, şefkatiniz vb. bir sürü şey. Sevmeden beğenmeden evlenilecek kız diye evlenenler var mesela.
Eşiniz sizi eleştirerek kendini tatmin edşyor bile olabilir. Bazı erkekler yapıyor bunu.
Özgüveninizi ve özsaygınızı asla kaybetmeyin. Sizi rencide etmesine izin verirseniz ona bağımlı hale gelirsiniz. Stockholm sendromu

Kuzum madem için yanıyor.kos git evine saril boynuna neyi bekliyor Sun.

Küçük bi çapta da olsa basit bi güzellik yarışmasında 1.liğim bile var.. bunu övünmek için yazmıyorum.. yani çevrem tarafımdan dış görünüşüm hep beğenilir dile getirilir.. ama eşim tam tersine hep eleştirdi beni.. baştan inanmıyordum sanırım erkeklik iç güdüsüyle yapıo diye düşünürken bi baktım gerçekten de ciddi söylüyor..

Daha boşanma dan böyle üzülüyor saniz çok seviyor sunuz.Bazen kalbin sesini de dinlemek gerek.4,5 yılın hatırı yokmu varsa şuan kalkın gidin emin olun bosanmak için bu neden değildir.Daha yeni evli siniz . Yanlışlar düzeltilir.Ama aşk açısının dermanı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…